Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niewidzialna00

Sucha i zniszczone włosy - Jak zregenerowac włosy?

Polecane posty

Gość sweetGie
hmm mamten sam problem nie prostuje ich za czesto moze ok 2-3 w miesiacu czasami wogole nie susze uzywam szapoow regenerujacych i odzywek a mimo to nadal mam je suche :( nie wiem co robic.. moze taka juzmoja natura?

ja nie prostuje bo mam proste, ale czeso susze i to jebardzo wysusza, stosowalam olejek rycynowy jakis czas i pomagalo, jakies inne rady?

Gość IAAAAAAAAAZZS
ja ostatnio wyczytalma ze dobrze robi krem nivea i po umyciu i po odzywce gdy je uczesze wcieram w wilgotne wlosy i jest o niebo lepiej

Gość piękny kolor...
Ja używam Placenty do moich włosów, dobrze nawilża i przestały wypadać ale zapach nie należy do przyjemnych. Jak dla mnie Placenta lepiej działa niż zachwalany Wax

Gość Ja używam
szamponu Joanna - PERŁOWA KĄPIEL DO WŁOSÓW W SZAMPONIE Jest rewelacyjny, oczywiście jak dla mnie.

Gość farbująca.................
Ja wprawdzie włosów raczej nie prostuję ( no może góra raz w miesiącu) Natomiast farbuję włosy na czarno ( minimum raz na 5-6 tygodnii) i dość często suszę je suszarką. Wiadomo, że ma to jakiś wpływ na kondycję włosów. Zdając sobie z tego sprawę bardzo o nie dbam. Myję je codziennie szamponami Pantene, tak w sumie na przemian albo Intensywną Regeneracją albo Programem odnowy. Poza tym stosuję odżywki. I też tak na przemian. Mam na półce odżywkę bez spłukiwania Intensywna Regeneracja, ale tą stosuję rzadko, bo mam dość tłuste włosy. Ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Poza tym mam Maseczkę Intensywna Regeneracja z potrójną ilością aminokwasów. Tą też czasami stosuje, teraz np mam ją zamiar użyć kilka razy i znowu przestać. Tych dwóch preparatów nie stosuję za często by nie przetłuścić za bardzo włosów. Jest jeszcze jedna maseczka którą mogę z czystym sumieniem polecić- Wax Treatment- dostępna w aptekach. Na początku można jej używać co kilka dni, a potem jak już się włosy zregenerują, to nawet raz na dwa-trzy tygodnie ( ja ją teraz tak używam). A jak nie stosuję żadnych intensywnie regenerujących specyfików to po umyciu włosów używam odżywki ze spłukiwaniem Proste i Gładkie. I jeszcze od czasy do czasu użyję balsamu na noc Program Odnowy. Generalnie trochę tego jest , ale za to mimo farbowania mam śliczne i lśniące włosy.

- odzywka Kallos Latte - oleje przed myciem- rycynowy, kokosowy (polecam!), sezamowy - łagodny szampon (najlepiej ziołowy) - unikać gorącej wody podczas mycia - ograniczyć suszenie, zapomnieć o prostowaniu - domowa maseczka z nafty, olejku rycynowego i jajka - zabezpieczać końcówki- polecam do tego celu odżywki Ziaji bez spłukiwania, albo serum na końcówki Z apteczki babuni (Joanna)

Gość zomi.kas
ja mialam poodbny problem pomogla wizyta w salonie Denique

Gość gość
Ja przeciwdziałam niszczeniu włosów stosując szampon i odżywkę Biokapu. Te połączenie daje fantastyczne rezultaty, moje włosy są zawsze puszyste i niebywale zdrowe.

ja też mam suche włosy- w końcu suszenie i prostowanie wykańcza!!! mi pomagał jedwab- naprawdę super efekt. Niedawno kupiłam sobie profesjonalną fryzjerską maskę do włosów i muszę powiedzieć że działa o wiele lepiej niż te ze sklepu..:) Zapraszam do zajrzenia na mojego bloga: http://vvachowsky.blogx.pl :-) tam troszkę inna tematyka, ale mam szczerą nadzieję, że przynajmniej niektórym z Was przyda się odrobina techniki...:-)

Gość gość
na moje suche włosy pomogły odpowiednio dostosowane produkty ze sklepu pieknewlosyonline jak dobrze że odnalazłam ten sklep w necie

Gość SSlę
Bardzo dobre odżywki i maski regeneracyjne ma Chantal. Mi zmieniły sianowate włosy we ... włosy.

Gość CCCka
Na mnie fajnie podziałał Elastabion z Floslek, bardzo dobry szampon w jeszcze lepszej cenie.

Gość gość
warto pójść do specjalisty , by dowiedzieć się co zaradzić na zniszczone włosy mi pomogły spejcalistyczne zabiegi regeneracyjne w Salonie Motyl Częstochowa.

Gość gość
Z bardzo zniszczonymi włosami trafiłam kiedyś do mojej obecnej fryzjerki - pani Kasi. To u niej, w In Harmony, zaczęłam robić zabiegi kerastase. Już wiem, że jak włosy są w dobrej kondycji to te zabiegi im pomogą.

Gość gość
Mi znajoma fryzjerka powiedziała, że zniszczonych włosów już się ie zregeneruje, bo nie ma takiej siły, która by je posklejała. Suche można nawilżyć, odżywić, ale najlepiej to po prostu zaprzestać ciągłego prostowania, suszenia i farbowania, bo to najbardziej niszczy i przesusza włosy. Do farbowania najlepiej henna czy naturalne farby, a do stylizacji nowoczesny sprzęt. To już nie są te prostownice czy lokówki co kiedyś, nawet widziałam taką linię z babyliss, która sama się dopasowuje do włosów, bo ma takie sprytne sensory, które badają stan włosów.

Gość gość
Zobacz serię Elastabion Floslek, mi bardzo pomogła.