Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZINNEJBECZUŁKI

w jakim celu kupuje sie takie lalki????

Polecane posty

jak to nie ma rzes? kazda lalka ma rzesy. surafitka- nie podobaja ci sie nie kupisz od i tyle i ja to rozumiem. Przeciez ile ludzi tyle gustów. ja nie popieram tez niektorych zabawek i ich nie kupie i tyle np "smierdziele" tozto dla mnie czyta glupota i dowod ze reklama dziala cuda. wziasc troche smierdzacego czegos i sprzedac za taaaaakie pieniadze. brawo dla producenta.

no nie ma bo jest tansza!!!!!!!!! ja nie kaze wam sie zachwycac nią, ani kupować. Ale po co od razu pomysły z dewiacjami. Ja dziecku taką kupie i nie mam sie za dewiantke i pewnie nie tylko ja.

madonna mam w domu baby born z lat 90 i ma piekne rzesy!!! wiec skoro w latach 90 mialą rzesy to watpie zeby teraz z tego zrezygnowlai :P:D:D:D:D

dla mnie to zwłoki niemowlaków plastikowe zwłoki nie podobaja mi się, i nie podoba mi sie ich przeznaczenie, ani sposób ich reklamowania nie lepiej udac sie do teraputy ? ------- czy kupiłabym dziecku do zabawy taka lalę ? chyba nie , ale kto wie :D:D

Te lalki są obrzydliwe, wyglądają jak martwe dziecko, w żaden sposób mnie nie zachwycaja :o Przerażają mnie i obrzydzają jednocześnie :o Coś jak muzeum figur woskowych, też mnie obrzydza ;)

i w polsce tez jest kobieta która te lalki robi, były one na targach artystycznych w poznaniu wystawione. Na forach tez są fotki takich figurek z masy solnej które tez wyglądają jak noworodki. No ktos ma takie hobby, zdolności, wykonuje je a ludzie kupują dla dzieci.

Gość mialam to samo żadne pieluchy
ale po co lalkom dla dzieci wszczepiac prawdziwe wlosy i rzesy no po co?

ja z tymi gumowymi "płodami" mialam przyjemnosc zetknac sie na zywo na lekcji anatomii... taki tez moze byc ich cel. niekoniecznie tylko samo zlo.

żeby sie lepiej czesalo :P wiesz jak te sztuczne wlosy wylaza po czesaniu? ja wiem bo odkurzam to z dywanu :D:D:D:D moze te sa mocniejsze... pozatym jakie to prawdziwe wlosy pisze ze brazowy mocher!

ale lalkom z porcelany tez sie takiw przykleja!!!! Po to żeby były piękniejsze!!! Ide rebornów jest taka, aby wykonac je jak najbardziej realnie. A te włosy są moherowe a nie prawdziwe zazwyczaj.

Boze jakie straszne... Nigdy w zyciu bym tego nie kupila. Chyba tylko pedofile to kupuja:|

Gość ciekawskadziewucha
dla mnie wygladaja jak spiace dzieci a nie martwe moze wy cos z głowami macie nie tak skoro takie skojarzenia...

Gość madziulus..
mnie przeraza to ze niektore osoby właśnie widzą w tych lalkach podniete dla pedofilów. Normalny człowiek nie ma takich myśli jak patrzy na lalke albo niemowle.

czytalam na allegro opis z jednej aukcji gdzie wyraznie zaznaczone ze dzidzius ma prawdziwe wlosy i rzesy. Jak znajde wkleje linka.

Gość ciekawskadziewucha
paula2890 przeciez te laleczki wygladaja jak prawdziwe dzieciaczki wiec jakie one straszne?

ale to co ze są prawdziwe. Mowiłam ci juz ze porcelanowe tez mają prawdziwe, te drogie.

Gość ciekawskadziewucha
a nawet jesli to chyba lepiej gdyby taki pedofil wyżył sie na lalce która wyglada jak dziecko niż na dziecku

dziewczyny nie ma w zasadzie o co sie sprzeczac ja swoje wnioski wysnowam po tym jak ogladalam ow serial na tvn style wlasnie o tych lalach. Byly tam tylko kobiety nie mialo lali zadne dziecko tylko kobiety po stracie czy bezplodne itd i zachwycaly sie lalkami jak dziecmi. Wydawaly na nie kupe kasy i w ogole traktowaly jak niemowlaki to juz normalne nie jest. Inaczej jak lalką bawi sie dziewczynka a inaczej jak dorosla kobieta mowi do niej coreczko. A wlasnie te lalki mają taki zbyt dzieki tym kobietom. Gdyby te lalki nie mialy byc imitacją noworodka nikt by im az tak naturalnych cech nie nadawal. Dobra koncze wywody milego wieczorku ps jak znajde linka z tymi prawdziwymi wlosami jutro to wkleje.

Gość ja mam reborna
moja tesciowa mieszka w kanadzie i przywiozła mojej 6-letniej córce reborna. Mała piszczała z radości. Tam te lalki są tanie i bardzo popularne. Niemal że każda dziewczynka ma taką lalke. Do tego jest tez szereg akcesoriów. Teraz teściowa wysłała nam wózek i juz nie możemy się go doczekać. A lalka jest piękna i jak mała idzie z nią na spacer to dzieci bardzo jej zazdroszczą jej. Nawet dwie mamy zamówiły u mojej tesciowej takie lale dla swoich dzieci. A co w tym dziwnego, naprawde nie rozumiem.

Gość ciekawskadziewucha
niektórzy poprostu przesadzają

nie musisz sie wylogowywac, wystarczy ze zaznaczysz w okienku wyslij z innego konta;)

nie tu mialo byc tylko do tematu dinku:) bo tam dyskusja ciągle trwa:)

Gość dla mnie reborny są upiorne
Może mała dziewczyna cieszyłaby się z reborna (żadna koleżanka nie miałaby takiej :) ). Ale sama idea tych lalek została mocno wypaczona, reborny nie są tylko dla dzieci, ale właśnie dla pieprzniętych kobiet. Same ich opisy na to wskazują: data urodzenia dziecka, waga, że czeka na mamusię, która będzie je tulić w ramionach itp. Czy tak się opisuje lalkę, którą matka ma kupić dla małej córeczki. Nie, tak się opisuje lalkę, którą niedoszła, stuknięta matka ma kupić dla samej siebie :O

lalki tez tak sie opisuje. To jest zabawka, tylko wykorzystywana w zły sposób, jak mase przed nią i zapewne mase po niej. Myśle ze ideą jej powstania była chęć stworzenia lali doskonałej. A to ze wpada w rece nie tych co trzeba... bywa.

Wydaje mi sie ze jest tak jak napisala jedna z dziewczyn. Firmy zbijaja kase na kobioetach ktore sa bezplodne i dostaja juz na glowe. To mnie wlasnie przeraza ze to wyglada jak dziecko. Mala dziewczynka tez powinna uczyc sie odrozniac dziecko od imitowanego dziecka czyli lalki. A nie wszystko ma wygladac na prawdziwe. To nie trzyma sie kupy. Nie podoba mi sie to i już!

Gość ciekawskadziewucha
barbie tez na poczatku wzbudzała kontrowersje czy to dla małych dziewczynek czy dla zboczeńców

jak to sie nie opisuje... widzialąs reklame lalki agatki "stoi na stole urodzinowym tort slodka niespodzianka przy nim pomoze ci agatka najlepsza kolezanka" to pewnie oznacza ze dziewczynka nie powinna miec juz kolezanek skoro ma agatke.. a te anabel czy jak im tam? "twoja córeczka ejst chora wiec zabierz ja do doktora"... przeciez to chwyt reklamowy- mowia do ciebie! i ty wtedy czujesz ze skoro do ciebie to powinienes ja kupic.