Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mąż załamany podłym życiem

Mąż żyjący przez wiele lat w kłamstwie. Całkowicie zdezorientowany.

Polecane posty

Gość kolotw
Mąż załamany podłym życiem rozumiem ,ze mozesz byc zszokowany,ale jak mozesz pisac,z enie czujesz,ze to Twoje dziecko.Ty chyba nie kochałes Go naparade jezli tak piszesz.Adoptowane dzieci sie kocha jak wąłsne ,a co dopiero jak mozna nie kochac dziecka ktore kocha sie od istnienia w brzuszku mamy.Odłoz swoja meska dume i kochaj To dziecko jaknajmocniej.Ono keidys odpłąci Ci sie tym samym,nawet jak sie dowie,z enie jestes Jego biologicznym ojcem

no wiem, że tak Cię kopnęła w rogi, że się w drzwie nie możesz teraz zmieścić..ale zobacz..nie wróci napewno to uczucie co pewnie było wcześniej..teraz bedziesz patrzył przez na Nią pryzmat obłudy i zdrady..i najważniejszego kłamstwa..ale z drugiej strony.. do tej pory kochałeś syna, żonę, więc spróbuj..kto nie ryzykuje ten nie ma..postaw się w sytuacji teraz już tylko, że facet wiąże się z kobietą, która ma dziecko i żyją szczęśliwie.. teraz nic nie zrobisz..a więc podejmij właściwą decyzję..

Gość aksjhkjsdgfjkgsdfgsadfsf
szkoda_czasu = czemu go nakłaniasz do tego żeby został z tą suką? Jak ty lubisz byc robiona w chuja to ok, ale nie namawiaj jego do tego :O

Gość kolotw
aksjhkjsdgfjkgsdfgsadfsf chyba cos nei tak z Twoja głową

Gość lorii
aks.....lepiej sie zadreczac i zyc nieszczesliwym niz wybaczyc i dalej byc kochanym?..masz swietne podejscie:-0

Gość do aksjhkjsdgfjkgsdfgsadfsf
nie zmieniaj ciągle nicków. ciekawe skąd u ciebie taka nienawiść i frustracja?😴

Gość ech cieżka sprawa
ale nie podejmuj pochopnie decyzji. przemyśl to wszystko na spokojnie, wszystkie za i przeciw. czasem ciężko cos wybaczyć ale też nieraz nie warto przekreślac wspólnego zycia, szczególnie gdy było ono udane i szczęśliwe, az do momentu poznania tej nieszczęsnej tajemnicy.

Mam kolegę, który toczka w toczkę miał taki sam przypadek. Może to jednak cię pocieszy. Bo ja i swojemu koledze nie potrafiłem doradzić bo to ciężka sytuacja. Ale razem to oni nie są. Piszę ci tu wybaczyć, no wybaczyć można.. ale jeśli nie będziesz potrafił jej zaufać to taki związek nie będzie miał sensu. Nad tym się zastanów.

lorii Tak jak już napisałem.. bez zaufania związek jest małym piekiełkiem i to dla obojga.

Brakuje mi żony i dziecka, ale ja nie wiem czy potrafię dalej tak żyć. Przecież żyłem przez tyle czasu w kłamstwie. Obrzydza mnie że żona, nawet jednorazowo przespała się bez uczucia z jakimś facetem. Że zrobiła sobie dziecko z nim, a teraz ja jestem za nie odpowiedzialny. Podobało mi się to dopóki o tym nie wiedziałem. Jednak teraz patrzę na to z odrazą, żoną urodziła dziecko innemu, przypadkowemu i tak długo mnie okłamywała. Tyle lat byliśmy razem, a ona od tak po prostu zaszła z innym? Jak to wybaczyć? Na razie zdecydowanie tego nie mogę zrobić. Jestem jeszcze stosunkowo młody i zastanawiam się czy nie lepiej zacząć życie od nowa. Poznać kobietę która zawsze była by w stosunku do mnie ok i nie zrobiła by takiego świństwa. Bo to co było, po tym fakcie trudno nazwać rodziną. A jak bym chciał prawdziwej rodziny.

Gość no racja obok wybaczenia
równie ważna jest kwestia zaufania.:o

Gość nawet gdybys chciał zalozyc
nową rodzinę to i tak bedziesz miał już wypaczone pojęcie sadząc po tym co piszesz. moze warto byłoby wybrac się do poradni małzenskiej, skorzystac z pomocy psychologa, żeby przede wszystkim uporządkowac swoje myslenie na ten temat?

Gość lorii
Myrewin wiem i sie zgadadzam z tym, bo zylam w takim zwiazku:-( ale maz pisze ze kochal i kocha dziecko..a ono tu nic nie zawiniło..jezeli czul sie szczesliwy,i ma siły niech sprobuje Takie jest moje zdanie

Gość kolotw
Ale w tym wypadku juz nie chodzi o kobiete,ale o dziecko.Autor chce zrezygnowac z dziecka,On chce je porzucic,przestac kochac,bo okazało sie ,ze to nie jego.

Gość tylko zdradzaczka
twoja zdradzaczka zdradzi cię pewnie znowu, już ma wprawę w oszukiwaniu i nie myśl że będzie znowu dobrze, nic nie będzie takie samo nie wiem czy warto wybaczać nie wiem czy warto inwestować w kukułcze dziecko w każdym przypadku masz spieprzone życie i nie jest prawdopodobne aby zdradziła cię nieświadomie ale widzę że czerpiesz z tego ślepą nadzieję a masz pewność że ona nie kontaktuje się nadal z biologicznym tatusiem? i pomyśl że pewnie po jakimś czasie dziecko nawiąże kontakty z biologicznym tatusiem, będzie ci z tym dobrze?

Gość no nie rozumiem
kochasz dziecko i tak w jednej chwili przestajesz je kochac, bo okazuje się nie "twoje"?

Gość kolotw
lori,maz pisze,ze nie czuje juz ,ze to jego dziecko a co z tego wynika,ze jego miłosc do dziecxka nie była prawdziwa,ze nie kochał je ponad zycie. Nie wiem czy ogladałas film"ostry dyzur"w tym filmie pewien lekarz dowiaduje sie,ze moze nie byc ojcem swojego neisłyszacego dziecka.Ten lekarz mimo tego bardzo kocha swoje dziecko i o nie walczy.

Gość kolotw
ale oszołomy co niektorzy tutaj pisza.

Gość mnie takie
tłumaczenia ze leki ze alkohol jeszcze bardziej by wkurzyły :/ To ona jest winna a nie jakas choroba czy procenty:( ale podkreslam ONA a nie DZIECKO :(:(:( Nie karz za błedy dorosłych tego dzieciaka :/ w jego oczach jestes tata nie zabieraj mu tego! Nikt sobie na to nie zasłuzył, zeby bedac dzieckiem stracic w ten sposób ojca:(

Gość no wybaczyć zawsze warto
nie tyle dla drugiej osoby co przede wszystkim dla siebie bo nienawiść niszczy przede wszystkim nas. natomiast gorzej z ponownym zaufaniem.

Mąż no i sie poryczałam:(:) Pi ęknie mówisz o tych swoich wspomnieniach z synkiem ...Straszna krzywde Ci wyrządziła... potrzeba czasu by na sucho podjac wlasciwa decyzje...nikt tu tego co ty nie czuje i nie wie co jest tak naprawde w twoim serduchu trzymaj sie facet bo fajny z ciebie człowiek szkoda że natrafiłeś na takie niemile doświadczenie delikatnie ujmując

Gość kolotw
tylko zdradzaczka oszołom jestes. DZiecko jezli jest wychowane w miłosci to nawet jak sie dowie o swoim biologiczym ojcu to i tak bedzie uwielbiało i kochało swojego ojca ktory go wychowal .

Gość lorii
kotlow ogladałam:-) a swoja droga nie mozna kochac troche ..to uczucie na całe zycie..mowie o miłosci ojcowskiej i maciezynskiej

Gość kolotw
Ciemnooka Brunetka Ty uwazasz autora za fajnego faceta. Ja odwrotnie,za durnego faceta ktoremu meska ambicja przesłania oczy i nie rozumie co dla niego teraz jest najwazniejsze.Autor pisał o mi losci do dziecka a,ale teraz juz tej miłosci nie odczuwa,to co z niego za fajny facet. Zona zrobiła xle,ale maz nie ejst od niej madrzejszy.

Trudno mi teraz powiedzieć czego chce. Dziecko to dziecko, ale to nie moja wina że ona przyszło na świat. Żona jest temu wina i ona ponosi wszelkie tego konsekwencje. Jak się może czuć facet który bardzo kocha dziecko, dba o nie najlepiej jak może, wszystko dla niego robi i nagle okazuje się że to nie jego, że żona zrobiła to z innym. Gotuje się we mnie, tym bardziej że ona spłodziła je niedługo po naszym ślubie. Jak traktować to, że żona zaraz po ślubie robi sobie dziecko z innym? Kurwa po tym nie mogę spojrzeć na nią inaczej niż na sukę i dziwkę:(

Gość kolotw
lorii,no włąsnie,jezli od ur.kocha sie swoje dziecko,to nie mzona ot tak przestac.

Gość wiesz co autorze
na początku ci współczułam ale teraz zaczynasz mnie wkurzac. nie jesteś lepszy od swojej żony. pewnie powiesz dziecku, że to żony wina ze go nie kochasz?😴

Gość kolotw
Mąż załamany podłym życiem czuc sie mozesz potwornie,ale dziecko nie jest temu winne.Ty mas zje kochac jak dawniej,ale cos mi sie wydaje,ze Ty nie ejstes wart aby nazywac Cie ojcem.Czuje,ze jestes niezbyt dobrym człowiekiem

Gość gghhhjkl
Nie wiem czy ogladałas film"ostry dyzur"w tym filmie pewien lekarz dowiaduje sie,ze moze nie byc ojcem swojego neisłyszacego dziecka.Ten lekarz mimo tego bardzo kocha swoje dziecko i o nie walczy. :D:D:D naoglądały się seriali,a serial to nie zycie:D ty kochasz nad życie wszystkie cudze dzieci? dzieci listonosza,sąsiadki,szefowej?:D a wyobrażasz sobie jaki to dla człowieka SZOK jak się dowiaduje że dziecko nie jest jego? że przez 4 lata z premedytacją go oszukiwano??