Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

greta78

----LISTOPAD 2009----

Polecane posty

czesc Dziewczynki i chłopaki;) ja nadal w dwupaku, i niestety chora. gardlo boli, katar, oslabiona i znowu kolejna noc nieprzespana:( ale na 19 jade do lekarza rodzinnego i mam nadzieje ze da mi jakies specyfiki bo ledwo zyje.............

hejka ja nadal 2w1 i to chora eh czuje sie tragicznie katar kaszel i straszny bol gardla :( juz nie wiem czym sie leczyc .... pomocy :(

Raju ale Martyna dała nam w nocy popalić :o darła się do 00.30! wtedy dostała mleko, ukołysałam ją, z godzine nosiłam i zasnęła, ale z nami w łóżku, bo każde odłożenie do łóżeczka powodowało, że się budziła! potem obudziła się o 4.30 znów dostała mleko, znów godzina usypiania i spała do 7.00! teraz przebudziła się o 10.00 i nie śpi! lezy w moim łóżku i jęczy :o nie może zrobić kupy! widzę, że próbuje, ale nie daje rady :( idę dziś do apteki po ten esputicon, bo nie będę patrzeć jak mi się dziecko męczy :o Jestem wykończona tym noszeniem jej :(

Gawit, moja daje czadu od rana ;) Tylko nie wiem czy Twojej małej to pomoże na zrobienie kupki, bo to raczej na odgazowanie dziecka... Ale spróbować zawsze można :)

No i mamy kolejna mamusie :))))) Ktos taki jak ja urodzila Maje o 10.15 mala ma 55cm i wazy 3300g Renata jest padnieta ale jak widac obie czuja sie dobrze GRATULACJE !!!

OCZEKUJĄCE An3lla--------------14.11 kropcia------------9.11 spacja-------------15.11 hanka83-----------16.11 zenek897---------16.11 Martasek86-------20.11 Ela 25--------------27.11 NaDiA1987PL-----27.11 Hamuda-----------30.11 MAMUSIE nick, termin OM, data porodu, tc, pleć, waga/cm, poród sn/cc OlaGd76 (18.11) 26.10.........38tc, dziewczynka, 2400g/49cm, cc tasia1985 (02.11) 28.10...... 39tc, chłopiec, 3500g/55cm, cc natalia86 (20.11) 31.10........37tc, dziewczynka, 2650g/48cm, cc deseo (01.11) 01.11............40tc, chłopiec, 3280g/53cm, sn Madzialińska (07.11) 02.11....39tc, dziewczynka, 2900g/53cm, cc bar2basia3 (04.11) 03.11......40tc, chłopiec, 3700g/53cm, sn baska200 (14.11) 03.11.......39tc, dziewczynka, sn Gawit (12.11) 06.11...........39tc, dziewczynka, 3600g/53cm, cc Mycha881 (01.11) 06.11......41tc, dziewczynka, 3150g/53cm, sn Thekasia (05.11) 6.11.........41tc, chłopiec, 4130g/???,cc Natalie82 (02.11) 07.11......41tc, chłopiec, 3800g/60cm, sn Sroczka (20.11) 08.11........38tc, chłopiec, 4000g/56cm, sn Agulinka79 (11.11) 08.11.....39tc, chłopiec, 3060g/54cm, sn Mili23 (17.11) 08.11...........39tc, chłopiec, 3200g/56cm, cc Kiki1980 (14.11) 08-09.11....39tc, dziewczynka, 3730g/53cm, cc Ejmi (11.11) 11.11.............40tc, chłopiec, 3100g/53cm, sn Mathea (16.11) 11.11.........40tc, chłopiec, 3750g/53cm, cc Agusiaradom (10.11) 12.11...40tc, dziewczynka, 3880g/58cm, sn Agulinia (5.11) 12.11...........41 tc, dziewczynka, 3240g/54cm, sn Iwusia25(3.11) 12.11.........41tc, chłopiec, 4110g/57cm, sn monia1312(8.11)14.11........41tc, dziewczynka,3490g/55cm, sn Alexandruniak(27.11)15.11..39tc, dziewczynka,3750g/57cm, sn michaaa (25.11) 19.11....... 39tc, dziewczyna, 3550g/53cm, cc ktoś taki jak ja(18.11)20.11...41tc,dziewczynka,3300g/55cm,sn

Ja rowniez dostalam smsa od Renaty - Ktos taki jak ja. Ale widze ze Nadia juz Wam sprzedala niusa :) Renia - gratuluje i czekamy na Ciebie :). My wlasnie wrocilismy z godzinnego spacerku :). Dziewczyny czemu Wy tak wczesnie chodzicie na to usg bioderek?Mi kazali isc dopiero w 6tyg bo niby dopiero wtedy mozna wykryc nieprawidlowosci - dziecko jest juz ulozone i wtedy wychodzi czy cos jest nie tak - tak mi mowili. Spacja trzymam kciuki za Ciebie pomocy szukam - skurcze to nie bol ciagly a taki ktory lapie co kilka min i trwa do minuty, towarzyszy mu twardnienie brzucha ktore odpuszcza razem z bolem. Mili by sciagnac duzo pokarmu laktatorem - szczegolnie recznym, trzeba miec naprawde sporo pokarmu, dzieciaczki duzo wydajniej sciagaja mleko, wiec sie nie martw. Co do Twojego meza - to ja mam podobnie, moj maz wrocil wczoraj z pracy o 20, moja mama jak to uslyszala to stwierdzila ze powinnam porozmawiac z nim by wracal wczesniej i mi pomagal ale ja nie potrzebuje zadnej pomocy :). Co prawda po powrocie wybudzil mi malego bo sie musial nim nacieszyc ale potem musial sam go uspic :). Alex - znam ten bol, bo moj Adas od samego poczatku nie przesypia dobrze nocy - przez pierwsze 2 doby nie spal wogole, a przez kolejne dni potrafil sie budzic co 1-1,5h. Teraz widze ze coraz lepiej spi bo juz budzi sie co 2,5-3h - dla mnie to luksus. Takze nie martw sie kochana, widac nasze dzieci nie naleza do tych spiochow ktore niektore mamusie maja i musimy sie troche "pomeczyc". A nie czujesz zmeczenia bo adrenalina i hormony u kobiet po porodzie daja nam sile :). Ela, Nadia - zdrowka dla Was! Gawit wspolczuje nocy, choc jak dla mnie gdyby Adas przesypial po 3,5-4h bylabym przeszczesliwa. W niedziele bedziemy mieli pierwszych gosci - jednak sie zdecydowalam bo rosnie nam mega lista chetnych zobaczenia mojego synka. Takze wpada do nas brat meza z rodzina i przyjaciel meza z rodzinka. Oczywiscie moi rodzice tez nas nawiedza ale ich nie zaliczam do gosci :).

Czesc dziewczyny! Gratulacje dla nowych mam :-). Pisze tak na szybcika,bo lada chwila maly powinien sie obudzic. Czasem zaluje ze doba ma tylko 24h ;-). U nas powoli wszystko wraca do normy. Staram sie karmic malego wylacznie piersia,choc czasem jest to trudne. Czasem widze ze maly sie nie najada,potrafi "wisiec" mi na piersi np.godzine,przysypiajac,po czym po odstawieniu budzi sie i po 10 min. znow chce jesc. w ten sposob moglabym go karmic caly dzien,dlatego czasem,dla swietego spokoju,po nakarmieniu z piersi,podaje tez butelke. Wiem ze nie powinnam,ale coz.. Karmie przez silikonowe otoczki,bo mam wklesle brodawki i musze przyznac,ze sa moim zbawieniem. Jedyny problem to kiedy przystawiam malego do piersi to ten z ogromna sila zslania raczkami piers i czasem ciezko mi przytrzymywac brodawke ;-) Poza tym ladnie spi,nie placze duzo (tylko przy przewijaniu). No i z kazdym dniem coraz bardziej przypomina mojego meza :-). Piszecie o zluszczajacej sie skorze. U mojego jest podobnie,szczegolnie na brzuszku,raczkach i buzi. Poza tym maly sie drapie,wiec zakladamy mu rekawiczki,bo boje sie zeby sobie krzywdy nie zrobil.Smaruje go oliwka z nivei i jest juz poprawa. Jesli chodzi o rane po cc to ja nie mialam szwow. Nie wiem jak to sie nazywa,ale zrobili mi cos w rodzaju operacji plastycznej i nosze teraz pas sciagajacy. Skora na brzuchu jest jakby obca,nie moja. No i z ciekawostek-mam dwd z mojego porodu. Nakrecila go pielegniarka komorka tak wiec widze jak moj synek przyszedl na swiat. Buziaki

Witam Dziewczynki Ja na chwilke tylko poki maly sie jeszcze nie obudzil, byl z moim na spacerku i jak wrocili to juz spi z 2,5h ,pewnie zaraz sie obudzi mega glodny:) Wiadomosc od sroczki mnie zszokowala, trzymam kciuki,zeby z maluszkiem jej bylo wszystko w porzadku. No i gratuluje kolejnym mamuskom:) U nas od 2 dni zaczely sie problemy z brzuszkiem:( Maluszek nie moze kupki zrobic, prezy sie, placze w nieboglosy , czerwony na buziuni a tu kupka nie leci. Szkoda mi go strasznie, dalam mu juz 2 razy czopek glicerynowy i po tym od razu kupka poszla i taka bloga minka na buziuni mojego skarbeczka. w nocy tez sie obudzil z mega placzem:( Nie wiem czy ja cos nie takiego zjadlam czy co. Z karmieniem piersia dalej walczymy, moj glodomorek nie chce zawsze mi sie przyssac do piersi, walcze z nim 10 minut, ale jak mi sie juz na dobre rozedrze daje butle i wtedy oczywiscie spokoj, wydaje mi sie ze to przez to ze na poczatku dawalam mu czasem butle i sie dziciaki szybki robia wygodne i potem juz cyca nie chca ssac. Polozna mi mowila,bo dzis do nie dzwonilam, ze nie stresowac sie, nic na sile jak nie chec mi jesc z piersi to dac mu sztuczne,ona moze min dac tabletki na zanik laktacji, bo jesli mams ie przed kazdym karmieniem stresowac to bez sensu,no a na razie tak wlasie jest niestety:( No i sama juz nie wiem co robic, czy walczyc dalej z tym moim nerwuskiem czy odpuscic i przejsc na sztuczne, co mi radzicie kochane? Gdyby nie ten problem z kupkami to miaalbym spokojen dzieciatko, a tak to bidulek spac nie moze , bo go ten brzuszek meczy, mam juz ten sab simplex ,ale tam jest napisane ze od 3 tygodnia ,moj jutro bedzie mial 2 tygodnie, poza tym to dawkowanie na ulotce opisane to troche dzo mi sie wydaje jak na takie dziciatko , bo 15 kropel. Kurcze nie wiem czy mu juz je dawac czy moze kupic poki co ten esputicon. Sorki dziewczynki ze nie odpisze, ale jeszcze musze troche dom ogarnac poki maly sie nie obudzi, moze potem napisze.

Ktos Taki GRATULACJE🌼 deseo wiesz co moj maly to leniuszek nie chce mu sie ciagnac piersi wiec potrzyma w buzce i koniec moze z raz uslysze jak cos lyknie:( laktator mialam elektryczny ale go zepsulam, mamie udalo sie odebrac kase i stwierdzilam ze nie kupie drugiego bo i tak na dlugo sie nie zda, ale kupilam sobie taka zwykla sciagaczke i powiem ci ze i elektrycznym i ta najtansza sciagaczka sciaga mi sie pokarm tak samo, a najlepiej mi idzie sciaganie pokarmu recznie moze to smieszne ale nabardziej mi wyplywa jak sama sobie gniote cycki:D ale dzisiaj mialam jaja, maly malo mi nie opsikal twarzy:D jak to z chlopcami czasem jak go rozpakowuje z pampersa to sika na wszystkie strony i musze lapac,ale dzisiaj nie zdazylam i ledwo sie odsunelam....

Ktos Taki GRATULACJE🌼 deseo wiesz co moj maly to leniuszek nie chce mu sie ciagnac piersi wiec potrzyma w buzce i koniec moze z raz uslysze jak cos lyknie:( laktator mialam elektryczny ale go zepsulam, mamie udalo sie odebrac kase i stwierdzilam ze nie kupie drugiego bo i tak na dlugo sie nie zda, ale kupilam sobie taka zwykla sciagaczke i powiem ci ze i elektrycznym i ta najtansza sciagaczka sciaga mi sie pokarm tak samo, a najlepiej mi idzie sciaganie pokarmu recznie moze to smieszne ale nabardziej mi wyplywa jak sama sobie gniote cycki:D ale dzisiaj mialam jaja, maly malo mi nie opsikal twarzy:D jak to z chlopcami czasem jak go rozpakowuje z pampersa to sika na wszystkie strony i musze lapac,ale dzisiaj nie zdazylam i ledwo sie odsunelam....

U nas była dzisiaj położna...cieszę się, bo wiele mi powiedziała i dała dobre rady - najważniejsze to co mam jeść :) Podziwiała mnie, że mam bardzo dużo pokarmu i wykarmiłabym spokojnie trojaczki :) Ale jest też minus takiej ilości pokarmu, bo muszę wisieć na laktatorze :/ W poniedziałek ma przyjechać położna z lekarzem i jeśli nadal będę miała tak dużo pokarmu to ma mi dać jakieś zioła na zmniejszenie ilości. Po za tym z małą jest wszystko dobrze, a moje krocze szczypie jak diabli więc pomimo tego, że myję się w Tantum Rose dała mi jeszcze Neomycinum w sprayu. Powiedziała, że jak po takim porodzie to i tak wszystko ładnie wygląda :) mili to Ty masz super ze swoim Nikosiem, jak on tylko je i śpi - tylko po zazdrościć. ktoś taki... GRATULACJE 🌻 gawit_79 wiem co czujesz :( Ja też miałam fatalną noc :( Tylko nasza córcia nie płacze tylko kwinka i bardzo się wierci :/ deseo dzięki za wsparcie :) Dałaś mi nadzieję, że będzie lepiej :) mathea ja mam zdjęcia z porodu jak mała przychodzi na świat :) fajna pamiątka ale jak dla mnie po ciężkim porodzie na razie fatalnie ogląda się te zdjęcia :( Dziewczyny, a gdzie Wasze dzieci śpią ? ? ? Wiem może to głupie pytanie ale moja mała w nocy nie chce w ogóle spać w łóżeczku :/

madzialinska jednak nie kupiłam tego esputiconu, bo mała gazy pięknie puszcza, tylko z kupką jest problem! dzwoniłam do pediatry i kazała poszukac tego mleka co Ejmi daje Krzysiowi! ponoć rewelacyjne! zjeździłam pół Łodzi i wreszcie kupiłam w tesco!!!!!!! no do tanich to ono nie należy, ale jeżeli ma jej pomóc, to będę je kupować! Ktoś taki jak ja - GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!! 🌻 deseo no w sumie ona fajnie śpi, tylko wkurza mnie, że w dzień usypia podczas karmienia i ciężko ją dobudzić (teraz panowie wymieniają sąsiadce drzwi i wiercą i kują już od 3 godzin, a ona w tym czasie zasnęła i śpi), a w nocy trzeba ją usypiac około godziny! i jak próbuję ją przenieść do łóżeczka, to się wybudza! i takim cudem śpi z nami! szczęście, że mamy duże łóżko z takimi grubymi bokami, więc mi nie spadnie ;) natalie82 jak piszesz o kupkach małego, to jakbym o Martynce czytała! ja jej czopka nie dawałam jeszcze, ale pomagam jej masując brzuszek i robiąc ćwiczenia nóżkami. jak tak ją "pouciskam" to kupkach wyskakuje i od razu uśmiech się na jej buzi pojawia, a tak to się pręży, robi czerwona i zaczyna płakać :( no a co do sab simplex to ja właśnie czytałam, żeby dawać te 15 kropel! ja jeszcze nie mam, ale w poniedziałek poradzę sie położnej w tej sprawie, bo 15 kropel to dużo, chcoiaż z drugiej strony przecież ktoś tej dawki nie wymyślił od tak sobie? tak mi się wydaje! na jakimś forum czytałam, że dziewczyny dawały po te 15 kropel! i wszelkie problemy się skończyły! mili moja mała to dziewczynka, a czasem jak sika, to obsika wszystko dookoła! zrobiła już kupkę na moją mamę i męża :D a dzis mi na nogę :D (jakoś tak ją trzymałam), nie ma dnia, żeby nie posikała rożka czy ubranka :D mimo, że staram sie bardzo uważać :D eh uroki posiadania dziecka :D jak to mówi mój mąż "kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dziecko, ten ma smród" :D bo faktycznie u nas, jak już mała kupkę zrobi, to czuć w całym domu :D Alex już pisałam, że moja mała w nocy śpi z nami! w dzień pięknie śpi w łóżeczku, a w nocy za chiny ludowe :D Ja byłam dziś u ginki z tą moją raną! wg niej pięknie się goi! antybiotyku nie potrzebuję, ale kazała mi kupić sobie takie coś do psikania (oczywiście nie pamiętam nazwy, bo mama mi to kupiła :D - jakoś na "o" się nazywa) :D Eh ja normalnie nadal mam dziury w mózgu i ciągle zapominam te medyczne nazwy różnych specyfików :D

hej hej Ktoś taki jak ja - serdeczne gratulacje :D a nie mówiłam, że to właśnie to? ;) Ja to widzę że tylko nasz Nikoś jest wyjątkiem na forum i jest grzeczniutki, reszta wyrabia normy :) My dziś noc mieliśmy względną, udało nam się pospać całej naszej trójce :) Byliśmy też w szpitalu na badaniu słuchu - tak się bałam że mój osesek będzie się darł, a akurat smacznie zasnął i nawet jak go panie przekładały z boku na bok to spał jak suseł - tak więc byłam z niego dumna :) Oczywiście badanie w normie :) W poniedziałek zapisałam go na usg bioderek, dziś już było za późno. No i właśnie sama nie wiem czy robić to usg czy nie, to było tylko zalecenie położnej, a poza tym zastanawia mnie to co Deseo napisała, że takie usg powinno się robić po 6 tygodniach...

Ktos taki GRATULACJE!! Wreszcie się doczekałaś ;) Życzę szybkiego dochodzenia do siebie i powrotu do domku :) Dziewczyny co do USG bioderek, to normalnie robi się to badanie pomiędzy 4 a 6 tygodniem, nawet bliżej tego późniejszego terminu. Chyba, że są specjalne zalecenia typu ułożenie pośladkowe i wtedy robi się to wcześniej :) Alex moja Mała śpi w łóżeczku... przynajmniej do tej pory ;) Ja się po prostu bałabym z nią spać... i do tego jeszcze z mężem, który potrafi się nieźle wiercić w nocy :) Musze Wam powiedzieć, że Zuzka to się już spryciula robi :D Normalnie w dzień jak pośpi to najpierw się naje, potem niby zasypia, a za 5 minut oczka szeroko otwarte i marudzi. Mama musi wziąć na rączki, albo na kolanka, wtedy poogląda sobie świat, pomacha łapkami i nóżkami :D Później cyc na 5 minut i grzecznie idziemy lulu ;) No ale ten czas otwartych oczek będzie coraz dłuższy, trzeba się przyzwyczajać :D Dobrze, że w nocy ładnie zasypia.

Hej:) Gratulacje dla kolejnej mamy:) Gawit ten sprej to psikania na rane pewnie nazywa się Octenisept tak? Bo ja też go używałam i jest super. Nawet położna kazała mi tym psikać pępuszek Alicji. A co do mleka to ja też polecam Nan. Na początku dawałam małej Nan HA 1, potem mieszałam z nan active, a wczoraj już dostała sam Nan Active i powiem że super,tak jak od dwóch dni małą męczyły bóle brzuszka bo nie mogła kupki zrobić to po tym wczoraj zrobiła 2 razy i to dużo, a dziś też już dwa razy. NaN active ponoć lepiej się trawi. A teraz mała zadowolona leży najedzona i patrzy się a to raz na karuzele a to na misia i jest spokój :) Od razu mamie lżej na sercu jak dziecko zadowolone :) Pozdrawiam :)

Własnie odebralam nowy numer Mamo to ja - bardzo lubie to pisemko. Przegladam, patrze a tam temat o karmieniu piersia - artykul przekonujacy mamy do tego by sie nie poddawac - takze faktycznie chyba jakas mania. Mathea no to masz pamiatke z porodu, u mnie maz zrobil kilka zdjec m.in sali porodowej i jak maluch wyskoczyl z mamusi i tez jak lezal na brzuszku a mamusia plakala ze wzruszenia :). U nas poki co nie ma problemow z brzuszkiem - ale nie chce zapeszac. Jem tez rozne rzeczy - jedyne co to poki co unikam smazonego i czekolady. Natalie82 musisz kochana sama postanowic jak chcesz karmic - najwazniejsze bys Ty sie z tym dobrze czula i by maluszek byl najedzony. Jesli chcesz karmic piersia to staraj sie nie poddawac, a jesli Cie to meczy i nie chcesz by dziecko sie denerwowalo to przejdz na butle. Zawsze mozesz karmic i tak i tak. Mili moj synus juz mnie kilka razy obsikal ale najsmieszniej bylo jak obsikal sobie glowe :) takim strumieniem siusiu polecialo ze dolecialo do glowy. Smialam sie strasznie :). Mili moze sprobuj karmic malego na lezaco - tzn on lezy a Ty nad nim podajesz mu piers - jak possie troche to mleko latwiej bedzie mu lecialo. Moj Adas bardzo lubi jak go tak karmie bo nie musi sie mocno wysilac :) Wlasnie dziewczyny karmiace piersia - w jakiej pozycji karmicie najczesciej? na siedzaco? Alex - co mowila Ci polozna odnosnie jedzenia? Co do pokarmu to wazne bys sciagala by nie zrobily sie zastoje ale to tez pobudza laktacje. A moze zamrazaj sobie ten pokarm, tymbardziej ze jest on z dodatkiem siary. Ja mam troche zamrozonego juz :) Moj Adas w dzien spi w lozeczku lub na kanapie bo mam go wtedy na oku i nie musze latac do sypialni, a w nocy karmie go w naszym lozku i tam tez pozwalam zasnac, a potem przenosze do lozeczka. Nie jest w stanie zasnac w lozeczku, bo potrzebuje sie przytulic a ja mu tego odmawiac nie bede :). Gawit - ja tez bym chciala by moj Adas zasypial i spal w nocy tak jak w dzien :). Ma juz prawie 3 tyg wiec czekam az zacznie rozpoznawac ze w nocy to sie nie szaleje a spi :). Ale widze juz zmiane - w dzien coraz czesciej cos obserwuje, wodzi oczkami a nawet potrafi sie usmiechac jak do niego mowie lub mu spiewam :) Maz sie smieje ze nasz syn to biedny jest bo mamusia glosu nie ma, ale malemu sie podoba i to najwazniejsze :). Ejmi - ja usg bioder robie w 6tyg, wlasnie sie zapisalam. Mysle ze warto to skontrolowac, mimo tego ze nic nie wskazuje na nieprawidlowosci. Moja siostra miala problem z bioderkami i wiem jak sie meczyla, wiec nie chcialabym by Adas tez przez to przechodzil. Madzia - ja tez boje sie spac z malym w lozku - pozwalam mu zasnac przy sobie, bo wtedy trwa to krocej niz np na rekach czy w lozeczku. Czasem zamkne oczy i lekko przysne ale zaraz budze sie przestraszona czy wszystko ok. Wogole czesto mam sny takie ze maly lezy kolo mnie w lozku a ja np nakrywam go koldra, budze sie wtedy cala mokra :( Ciesze sie ze jutro sobota bo przed nami weekend we trojke :) czyli rodzinka w komplecie.

Ejmi co do usg bioderek to nam kazali iść jak najszybciej przez to ułożenie małej! no i bylismy wczoraj, a lekarz powiedział, że za wcześnie w sumie. zrobił jej to usg, ale wyszło, że stawy są jeszcze niewykształcone! mamy iść 10.12. wtedy mała będzie miała jakieś 5 tygodni! a usg robi się między 4 a 6 tygodniem. tak nam wczoraj ten specjalista tłumaczył, więc ja na Twoim miejscu bym zaczekała! nie masz jakiś specjalnych wskazań do tak wczesnego robienia usg! natalia86 o właśnie - tak się ten sprej nazywa :) deseo a Martyna odwrotnie! w dzień śpi, a w nocy się rozgląda :D A świecisz jakąś lampkę u małego czy masz w nocy zupełnie ciemno? madzialińska nasze córki są do siebie podobne :D moja też "udaje" czasem, że zasnęła :) odkładam ją do łóżeczka, a ona za chwile otwiera oczka, zaczyna jęczeć, biorę ją na kolanka bądź na klatę :D , ona się chwilkę porozgląda i zasypia :D odkładam do łóżeczka i czasem już śpi, a czasem znów "udaje" :D

Gratulacje dla kolejnej szczesliwej mamusi:) jak ja wam zazdroszcze.............. nawet tych nieprzespanych nocy........

mi polozna najpierw powiedziala o tym usg bioderek, a dzis pani doktor powiedziala zeby koniecznie zrobic, bo mowi ze miala przypadki ze ludzie nie robili bo bylo wszystko ok a potem szok bo dzieci nie siedzialy albo problemy z chodzeniem...no i ja mysle tak ok 2mies zrobic bo teraz jest malutki a do 3mies podobno sie to robi... moj maly ladnie spi w lozeczku ale dwa razy wzielismy sobie go do lozka i nam sie razem usnelo:) maly w lozku z nami to juz w ogole by sie nie budzil chyba tak mu dobrze, a tak w ogole to wydaje mi sie ze dziecko czuje ta blizkosc,ale boje sie tak z nim spac zeby go nie przygniesc... deseo ja nawet przyciskam piers podczas karmienia i czasem to mu naleci do buzki on nie polknie az mu po policzku leci, moze mu moj pokarm nie smakuje, w sumie podobno mleko modyfikowane jest lepsze duzo niz z piersi... ale tej twoj Adas to agent, obsikal sobie glowke no nie normalnie padam ze smiechu... gawit twoja niunia tez a ja myslalam ze tylko chlopcy takie psikusy robia:) a co do pamiatki z porodu to ja tez mam na lozku przed cc i jestem bardzo szczesliwa ze maz mogl robic zdjecia od razu jak nikosia wyjeli z brzucha tzn maz nie widzial mnie rozcietej ale zawolali go do malego a balam sie ze to bedzie nie mozliwe, w ogole bylo mi niesamowicie milo bo maz przyszedl do szpitala z ogromnym bukietem roz w domu bylo pelno balonow tort (ktorego nie jadlam:() i w ogole tak pieknie wszyscy nas przywitali...

dziewczynki co do rany po cc to dzis zagladalam na nia dluzej i wyglada na prawde super. co prawda jest troszke dluzsza jak myslalam bo byly pewne problemy z wyciagnieciem malego wiec lekarz powiedzial ze musial troszke 'dociac' tam. cieszy mnie to ze blizna jest w tym samy miejscu co mialam stara blizne po operacji usuniecia jajnika po skreceniu go przez jajnik. dawna rana choc niewidoczna wogole- jednak zaczynala juz po 9 latach dokuczac a teraz lekarze mi usuneli stare blizny odnowili ladnie tam wszystko wiec bardzo sie ciesze ze nie mam obu blizn. nie smarowlam jej niczym ani nie odkazalam , czekam tylko jeszcze jaki czas i wmasowuje contratubebex. sprawdizlam go po pierwszej bliznie i nie bylo na niej wogole sladu wiec i tym razem mam nadzieje bedzie super?? macie jakies rozstepy?? ja mam kilka paskow na brzuchu i nie wiemc zy uda je sie kiedys zlikwidowac?? moja dziurka po kolczyku troszke szpeci bo zrobila sie dookola troszke brazowa ale juz wraca na swoje miejsce i mam nadziej ze dziurka dola wroci z powrotem do pępka. swoja droga ciekawe czy sie zarosla??? macie kolczyki w pępku albo mialyscie ?? jak sieu was zachowaly?? Deseo wlasnie na usg bioderek chyba powinno sie pozniej isc bo na razie to nie wiem czy sa w stanie cos stwierdzic. ja swoje mam dopeiro 2 mies po porodzie

mam pytanko do dziewczyn sciagajacych mleko laktatorem recznym. ile udaje wam sie sciagnac za jednym razem, w jakim czasie i co ile? ja sciagam rowne 110 ml zwykle co najszybciej 3 lub 4 godziny, czasem dluzej musze czekac. sciagam w oklo pol godz. malamu jednak nie stracza bo 110 stalo sie dla niego niewystrczajace...wiec i tak dokarmiam sztucznym. ehhh

Gawit mam lampke - taka malutka ktora zwrocona jest na sciane wiec daje tylko lune swiatla. Poza tym ja przewijam malego w lazience i tam tez pale tylko 1kinkiet. Ela kochana juz niedlugo. Mili moze faktycznie Nikos woli butelke. Ja dalam Adasiowi 2razy sztuczne mleko i nie pogardzil nim, ale widac bylo ze brakuje mu bliskosci cycusia bo wyssal wszystko bardzo szybko a potem przytulal sie dluzsza chwile i dopiero zasnal. Twoj maz faktycznie super Cie przywital :). Ja skolei od swojego dostalam komplet bizuterii z wygrawerowanym napisem - kochamy nasza Mamusie :). Strasznie to mile bylo. TheKasia ja mam rozstepy, choc do konca nie wiem czy mozna nazwac to rozstepami bo to sa takie czerwone grube paski - jakby skora byla w tym miejscu bardzo naciagnieta. Nie bardzo wiem co mam z tym zrobic :(, moze znacie jakies dobre sposoby na usuniecie takich niedoskonalosci? bo te moje sa dookola pepka wiec bardzo widoczne miejsce :( Ja kolczyka nie mam. A mleko odciagalam tylko kiedy mialam poraniona brodawke, teraz nieodciagam bo Adas mi sciaga wszystko. Odciagalam 80ml w 20min.

Gawit mam lampke - taka malutka ktora zwrocona jest na sciane wiec daje tylko lune swiatla. Poza tym ja przewijam malego w lazience i tam tez pale tylko 1kinkiet. Ela kochana juz niedlugo. Mili moze faktycznie Nikos woli butelke. Ja dalam Adasiowi 2razy sztuczne mleko i nie pogardzil nim, ale widac bylo ze brakuje mu bliskosci cycusia bo wyssal wszystko bardzo szybko a potem przytulal sie dluzsza chwile i dopiero zasnal. Twoj maz faktycznie super Cie przywital :). Ja skolei od swojego dostalam komplet bizuterii z wygrawerowanym napisem - kochamy nasza Mamusie :). Strasznie to mile bylo. TheKasia ja mam rozstepy, choc do konca nie wiem czy mozna nazwac to rozstepami bo to sa takie czerwone grube paski - jakby skora byla w tym miejscu bardzo naciagnieta. Nie bardzo wiem co mam z tym zrobic :(, moze znacie jakies dobre sposoby na usuniecie takich niedoskonalosci? bo te moje sa dookola pepka wiec bardzo widoczne miejsce :( Ja kolczyka nie mam. A mleko odciagalam tylko kiedy mialam poraniona brodawke, teraz nieodciagam bo Adas mi sciaga wszystko. Odciagalam 80ml w 20min.

Hej! Ja mam dzisiaj mega dół więc na chwilkę i krótko. Wizyta u pediatry przeniesiona na środę bo pani się rozchorowała. Byłam za to w szpitalu odebrać wynik i okazało się ze mi tam paciorkowca wyhodowali więc antybiotyk dostałam. Dziwi mnie to bardzo bo wymaz na 3 dni przed porodem nic nie wykazał a oni takie gówno wyhodowali. No nic... najważniejsze że Szymusiowi nic nie jest. Do tego ta wysypka na buzi małego wcale mi się nie podoba. Już jestem pewna ze to nie potówki tylko uczulenia na coś. Położna była, kazała bepantenem póki co smarować (skoro rumianek i alantan nie pomaga) a po nim wydaje mi się tak buzinka jeszcze bardziej zaogniona. Patrze na niego i ryczę normalnie bo tak mi go szkoda. Jutro minie tydzień jak mały ma to na buzi. Ręce mi opadają... Mleko też zmieniamy na NAN HA. Objeździłam dzisiaj za nim pół miasta ale dostałam. I taki mam dzisiaj dzień :( :( :( . To sobie posmęciłam.

Gratulacje dla nowych mamuś 🌼 . Co do usg bioderek to ja umówiłam nas na 2 grudnia bo tez mi powiedziano ze między 4 a 6 tyg powinno się zrobić. Thekasia ja pokarmu ściągam bardzo różnie. Przeważnie ok 100ml ale to zależy od dnia i godziny. A dzisiaj np mało co bo 50,60 więc mały butle dostaje. Innego wyjścia nie ma.

Hej bylam u rodzinnego niestety mam antybiotyki eh jak ja tego nie lubie ale mam nadzieje ze pomoga bo czuje sie fatalnie co do kolczyka w pepku to ja mialam i teraz mam strasznie rozciagniete dziurki i czerwona skure ale zobaczymy jak urodze

Aktualizuję abelkę o narodziny córeńki Zenek. Dziewczyny, i trzymajmy za nią kciuki. Mała urodziła się zdrowa ale potem miała transfuzję krwi i wczesną żółtaczkę, i na razie nie jest z mamą ale ma się już dobrze podobnie. Życzę temu maleństwu i mamie hartu ducha i cierpliwości. :) OCZEKUJĄCE An3lla--------------14.11 kropcia------------9.11 spacja-------------15.11 hanka83-----------16.11 Martasek86-------20.11 Ela 25--------------27.11 NaDiA1987PL-----27.11 Hamuda-----------30.11 MAMUSIE nick, termin OM, data porodu, tc, pleć, waga/cm, poród sn/cc OlaGd76 (18.11) 26.10.........38tc, dziewczynka, 2400g/49cm, cc tasia1985 (02.11) 28.10...... 39tc, chłopiec, 3500g/55cm, cc natalia86 (20.11) 31.10........37tc, dziewczynka, 2650g/48cm, cc deseo (01.11) 01.11............40tc, chłopiec, 3280g/53cm, sn Madzialińska (07.11) 02.11....39tc, dziewczynka, 2900g/53cm, cc bar2basia3 (04.11) 03.11......40tc, chłopiec, 3700g/53cm, sn baska200 (14.11) 03.11.......39tc, dziewczynka, sn Gawit (12.11) 06.11...........39tc, dziewczynka, 3600g/53cm, cc Mycha881 (01.11) 06.11......41tc, dziewczynka, 3150g/53cm, sn Thekasia (05.11) 6.11.........41tc, chłopiec, 4130g/???,cc Natalie82 (02.11) 07.11......41tc, chłopiec, 3800g/60cm, sn Sroczka (20.11) 08.11........38tc, chłopiec, 4000g/56cm, sn Agulinka79 (11.11) 08.11.....39tc, chłopiec, 3060g/54cm, sn Mili23 (17.11) 08.11...........39tc, chłopiec, 3200g/56cm, cc Kiki1980 (14.11) 08-09.11....39tc, dziewczynka, 3730g/53cm, cc Ejmi (11.11) 11.11.............40tc, chłopiec, 3100g/53cm, sn Mathea (16.11) 11.11.........40tc, chłopiec, 3750g/53cm, cc Agusiaradom (10.11) 12.11...40tc, dziewczynka, 3880g/58cm, sn Agulinia (5.11) 12.11...........41 tc, dziewczynka, 3240g/54cm, sn Iwusia25(3.11) 12.11.........41tc, chłopiec, 4110g/57cm, sn monia1312(8.11)14.11........41tc, dziewczynka,3490g/55cm, sn Alexandruniak(27.11)15.11..39tc, dziewczynka,3750g/57cm, sn michaaa (25.11) 19.11....... 39tc, dziewczyna, 3550g/53cm, cc ktoś taki jak ja(18.11)20.11...41tc,dziewczynka,3300g/55cm,sn Zenek (16.11.) 18.11., dziewczynka, 3200g/56cm

podziwiam mamuski karmiace wylacznie piersia .ja nie wiem jak to mozliwe Nadia slad po koloczyku tez byl beee ale widze ze juz jakby sie normuje. schodzi w dol i jasnieje. gloria!