Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vivieen

Wasze podróże poślubne

Polecane posty

Gość Vivieen
Kochani, naprawde tak źle jest w Tunezji, jak piszecie? :( Nikt nam nie proponował - sami wybraliśmy.. myśleliśmy, że to trafny wybór (a jak będzie, to przekonamy się, jak już pojedziemy) Jedziemy tam na 2 tygodnie.. Chcemy odpocząć, bo ten rok dla mnie i narzeczonego był bardzo ciężki.. ale liczymy też na 2 dniową wycieczkę na Saharę :) a podobno październik to idealna pora..

Gość BeatRYCZE...
a gdzie konkretnie do Tunezji ??jaki hotel?? ja kilka lat temu trafiłam tragicznie, ale gro moich znajomych było zadowolonych - obowiązkowe w Tunezji jest safarii nalepiej dwu-trzy dniowe bez tego nie ma cojechać:) Pozdrawiam, PS ja na podróż poślubną wybrałam Syberie- ale wschód to moja miłość....

Vivien, ja bylam w Tunezji wiele lat temu, jak pisalam, mnie sie nie podobalo. Lecz to kwestia gustu. Rowniez bylam w pazdzierniku, bylam w Sousse (tak to sie chyba pisze). Pogoda byla piekna, lampa na niebie non stop, upal i lekki wietrzyk. Noce bardzo cieple. Brat mojego owczesnego chlopaka, byl w okolicach Tunisu chyba 2 lata pozniej po nas w podrozy poslubnej, ale chyba pod koniec wrzesnia, pogoda rownie udana jak nasza. Natomiast moj kuzyn, jakies 5 lat temu, rowniez okolice Tunisu, tez podroz poslubna w pazdzierniku - tydzien ulewnych deszczy i temperatura jak na Tunejze niska.

Gość ViVieen
Hammmamet-Yasmin :) Zarowno miejscowosc jak i hotel polecał nam znajomy z biura podróży.. Co do pogody, to nie jest przecież aż tak ważna ;) Mamy odpocząć i cieszyć się sobą - wkońcu to ma być nasz "dwutygodnik" miodowy :)

My byliśmy w Egipcie w listopadzie. Pogoda ładna, nie było upałów, ale było gorąco (a w Polsce spadł śnieg). Nie była to podróż moich marzeń. Hotel był piękny, pogoda odpowiednia by coś zwiedzić itd, ale nie było klimatu podróży poślubnej. Pewnie z naszej winy. Mężowi się ta wycieczka bardzo nie podobała, denerwował się cały czas że tyle kasy poszło na tą wycieczkę i że ma dosyć \"arabusów\". Jedyne co miło wspomina to Kair, bo można tam podejrzeć inne życie, zupełnie odmienne od naszego. Planuję kolejną podróż poślubną taką z prawdziwego zdarzenia, która mam nadzieję zakończy się potomstwem :)

Czytam Wasze wypowiedzi i tak sobie myślę że się kierunki eksploracji świata zmieniają jak w kalejdoskopie :) Z roku na rok inne miejsce na świecie jest modne... Kiedyś Egipt, Tunezja, Italia, Hiszpania to było marzenie wiekszości osób, teraz Japonia, Malediwy i Bora Bora :D Ja generalnie mało świata zwiedziłam, na dobra sprawę byłam tylko na południu Francji i dwa razy na Sycylii. I tak sobie myślę że jak my będziemy planować swoją podróż poślubną to (moze z powodu naszej miłosci do polskich gór) nie wybiegniemy myślami poza granice kraju. Raz z racji finansów, bo oboje jeszcze studiujemy, zarabiamy mało i odkładamy każdy grosz na wesele, które też sobie chcemy sami opłacić... A dwa z racji tego co już kiedyś, dawno dawno temu powiedziano :\"cudze chwalicie, swego nie znacie\" - ja polecam wsiąść plecak, namiot, ukochanego psa...i zaszyc się razem na jakiś czas wśród bieszczadzkich bezdrozy i połonin :) Ślicznie, tanio, czasami męcząco - ale jaka nagroda czeka na szczycie!... :D i zupełnie zmienia się spojrzenie na naszą Ojczyzne, która zaprawdę piękna jest! :) Pozdrawiam Was cieplutko! :)

Gość ala ma kotaaaa
A jaki kraj polecacie na wrzesień ??

Gość ja byłam w Tunezji w Hammamet
we wrześniu i było gorąco. Całkiem przyjemna podróż poślubna z renomowanego biura w dobrym hotelu. Wszystko zależy od ceny.

Gość purpleday
Nawet cholernie wysoka cena nie zagwarantuje nam super pogody, więc nie zgadzam się, ze wszystko zależy od ceny :) Ja myślę, ze wszytsko zależy od ludzi. Jak ludzie dobrze sie czują w swoim towarzystwie i potrafią się dobrze bawić ze sobą, to niezależnie od warunków i pogody wrócą z takiej podróży szcześliwi- niezależnie czy to będzie Kozia Wólka, Paryż czy Tokio.

Gość atlantida82
:) mmmmmmmmm wróciły wspomnienia.... my pojechaliśmy samochodem- 7 dni w wenecji, 7dni w Di CAdore..- (włoskie alpy)- CUDOWNIE....

Gość w ostatnie wakacje
byłam w hammamecie w dzielnicy turystycznej yasmin;) bardzo tam ładnie i czysciutko ale tunezja w październiku?;| no nie wiem byłam na przełomie wrzesnia i paxdziernika i pogoda niestety srednia i na drugi raz napewno by w takim terminie tam nie pojechała

Gość jaastass
gdzie polecacie jechać w zimę.Zeby było ciepło i ciekawie bo chłopak nie lubi brzuchem do góry leżeć.Byliśmy już w Turcji,we Włoszech,Grecji...może gdzieś dalej?

Gość ViVieen
Moze jeszcze któraś zechciałaby sie podzielić swoją wiedzą, gdzie wyjechać w podróż poślubną na jesień?

Gość Krzysiaaaa
Tunezja? Czemu nie w pazdzierniku? Bylam tam i jestem zadowolona :)

Gość tygrysica@
ja byłam w Tunezji na 2 tygodnie i było super hotel 4*, all inclusive i zwiedzanie - a było tego troche. Na stronie travelneo znajdziesz kilka fajnych propozycji na podróż poslubną. www.travelneo.pl/podrozeposlubne

Gość wynajętym samochodem
pojechaliśmy w świat! Tzn. najpierw samolotem do Włoch a potem autkiem poprzez Północ Włoch, Południe Francji, Barcelona... Potem polecieliśmy do Madrytu, a stamtąd znowu wynajętym samochodem do Portugalii - zjechaliśmy calutką! Bajka!

Gość do vivieeen
ty sie dziewczyno nie martw jesli juz kupiliscie ta wycieczke. ja bylam 2 tygodnie w sousse tez w tunezji i byl upał, że ledwo wyrabiałyśmy. taka wycieczka jest dobra jesli ktos nie jest byrżujem po prostu. w krajach arabskich jest inna kultura, brudniej niż u nas ale przynajmniej kultura całkiem odmienna. wg mnie naprawde warto pojechac. my w podroz poslubna jedziemy na 2 tygodnie do egiptu. tak jak opinie o hotelach poczytasz to nawet jak tam bylas i wiesz, że hotel jest super to znajdzie sie kilka zlosliwych nowobogackich ktorym nic nie pasuje bo musieliby dostac w pakiecie murzyna ktoryby ich wahlował

Gość do vivieeen
wachlowal hahaha ale byk

Gość Rudy777777
A my lecimy na Ziemię. ( Ślub odbył się wlaśnie u teściów na Wenus ).

Gość Przyszłoroczna PMka
A my się pobieramy pod koniec sierpnia przyszlego roka, więc podroz tez będzie we Wrześniu. Mamy dwa typy, albo Egipt albo Majorka, co sądzicie ?

Przyszła PMka a może coś bardziej egzotycznego? Z tego zestawu to wolałabym Majorkę.

Gość Przyszłoroczna PMka
Kwestia jest taka, że jesteśmy w trakcie budowy domu, w przyszłym roku będziemy go wykańczać no i nie chcemy wydawać dużo kasy na jakieś super egzotyczne podróże, myśleliśmy o Egipcie, ja się jeszcze zastanawiałam nad Włochami lub Hiszpanią , Majorka właśnie...

Gość juz za paree chwil
A my się wybieramy na miesiąc do Japonii ;) Spełnienie moich marzeń ;)

Gość anikaaaaa
a my bylismy w zakopanem:) było super... :P

Gość wcnac huivcc hh v
egipt , tyrcja , tunezja, grecja dla biedaków widze nie macie wygorowanych pragnien

Gość wcnac huivcc hh v
bardzo dobrze ze wycieczki podrozały, przynajmniej teraz nie bedzie sie kazdy chwlił wyciaczkami zagranicznymi bo teraz to byle dzaid mogl poj na wycieczke