Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Pani ktora potrzebuje pomocy

FInanse domowe- jak ludzie oszczedzacie ile wydajecie?

Polecane posty

Go艣膰 fiore8393202
Co艣 mi si臋 wydaje 偶e nie w por臋 trafi艂am na ten topik

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 s.ensitive
fiore :-) nic sie nie przejmuj :-) Witaj na naszym topiku :-) Nie wiem czy si臋 tu dowiesz jak oszcz臋dza膰, ale nudzi膰 to si臋 na pewno nie b臋dziesz :-D Posiedzisz troch臋 z nami i si臋 przyzwyczaisz :-D A swoj膮 drog膮 艣wietnie Wam idzie to oszcz臋dzanie! Teraz wida膰 ile kasy ludzie puszczaj膮 z dymem... a tak to b臋dziecie zdrowsi, no i wakacje b臋d膮 :-D same korzy艣ci :-) Dobranoc wszystkim!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czytal ktos tego bloga Freydis

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poleccie jakis dobry tusz do r
rzes czy na tym topiku nie wypada o kosmetykach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lash stylist Maybeline

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poleccie jakis dobry tusz do r
lubie tusze maybelina, tego nie mialam, myslalam o kupnie colosal albo tego w zielonym opakowaniu, zalezy mi zeby mocno pogrubia艂 i zeby rzesy byly takie t艂uste jak pociagniete smo艂膮 a nie suche tektury :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 likto
moze jutro tu bedzie spokojniej:) sprawdze to napewno Nowi nie uciekajcie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 twoja onanistka
a wiesz cos o zyciu seksualnym Freydis?

Udost臋pnij ten post

Oj ale si臋 dzi艣 topik rozwin膮艂, szkoda tylko 偶e same k艂贸tnie tutaj! Mo偶e wr贸cimy na w艂a艣ciwy tor i zajmiemy si臋 oszcz臋dzaniem tzn. sposobami na oszcz臋dzanie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 twoja onanistka
Boze bron, mam nadzieje ze bedzie tu ciekawie, a te smetne opowiastki po ile szmatki do kurzu sie kupuje mozecie sobie juz darowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jak lubisz takie dramatic look
To dobry jest Bourjois volume glamur curl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ELLA2589**
Ale sie ten topic rozwinal ... Swoja droga czytajac posty Janinci dopiero widze jak ludzie moga byc glupi, zaloze sie ze jest to biedna kobieta ktora zazdrosci wszystkim wszystkiego i nie moze sie pogodzic z tym ze ktogos moze byc stac na kupowanie nie tylko najtanszych rzeczy ale rowniez na sprawianie sobie przyjemnosci. dokladnie tak --- nie przejmuj sie bo jak czytalam co pisszesz to mysle ze my z mezem tez jeszcze niedawno tak zylismy i to byl blad bo teraz oszczedzamy i mam o wiele wiecej pieniedzy miesiecznie. Oszczedzamy, ale bez przesady pozwalamysobie na przyjemnosci ale juz nie w takim wymiarze jak dawniej. Moje oszczednosci opieraja sie glownie na wodzie (prysznic zamiast kapieli) prad, zywnosc(dobra jakosc ale kupowane w tanszych sklepach np w intermarche, bo nie lubie biedronki i lidla) srodkow czystosci ubran na ktore kiedys wydawalam krocie a wiekszosc z nich i tak nie zalozylam ani razu. Co mnie cieszy najbardziej maz rzucil palenie czyli miesiecznie wychodzi jakies 300zl.Teraz niezla sumke skladam na samochod bo nie chce brac kredytu. :)

Udost臋pnij ten post

janicia nie wierz臋, 偶e nie wyrzuci艂a艣 nigdy (z jedzenia ) nic do kosza !!! Jak si臋 zepsuje lub jest nie 艣wie偶e to te偶 jecie ??? Produkty czasem psuj膮 si臋 szybciej ni偶 powinny (np. wczoraj w Tesco widzia艂am piero偶ki z grzybami z dat膮 do kt贸rego艣 tam sierpnia 2009 i ka偶da paczka by艂a sple艣nia艂a) i co wtedy robicie ? Nam zdarza si臋 wywala膰 jedzenie do kosza, bo si臋 zepsu艂o, bo jest nie 艣wie偶e, bo gotuj膮c czasem co艣 nie wyjdzie. Normalna rzecz. Nie jestem osob膮 rozrzutn膮, raczej staram si臋 \"kupowa膰 z g艂ow膮\" ale i tak mi si臋 zdarza wywala膰 co艣. My r贸wnie偶 wybudowali艣my mimo to jak to nazywasz \"nowobogactwo\" dom bez kredyt贸w, zaj臋艂o nam to 2 lata, oszcz臋dzali艣my i sami to co potrafimy robili艣my. Nie jeste艣my milionerami ale w zwi膮zku z tym, 偶e g艂owy u偶ywamy do rozs膮dnego my艣lenia (a nie tylko po to aby my艣le膰 o tym 偶eby tylko zje艣膰 zanim si臋 zepsuje, albo zje艣膰 jak si臋 zepsuje a potem 艂azi膰 po lekarzach) o tym, 偶eby zarabia膰 i rozs膮dnie gospodarowa膰 tym co si臋 ma. Jak wida膰 nie tylko na moim przyk艂adzie tak si臋 da. Zajmij si臋 mo偶e tym to te偶 b臋dzie Ci臋 sta膰 na wybudowanie domu, to nie jest takie niemo偶liwe jak ci si臋 wydaje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ryryyrrerzzzzz
kurcze dziewczyny ja nie mam na czym oszzedzic ja mimo wyzszego wyksztalcenia i pracy w budzetowce zarabiam 1200 zl tyle samo zarabia moj maz , on jeszcze wydaje na paliwo bo dojezdza , mamy 3 dzieci i po prostu jest coraz gorzej, w ubieglym oku wzielismy kredyt by zrobic chociaz mamy remont a teraz jest nam ciezko go splacic, dzieci sa juz duze ,kilkanascie lat wiec wydatki sa spore, czynsz kolo 600 zl a mieszkanie wlasnosciowe, ostatnio doplaty do wszystkiego , do pradu do wody dodam ze kiedys ja zarabiama wiecej bo pracowalam w handlu ale chcialam miec stabilna posade, moze macie jakis pomsl jak tu wyjsc z tej beznadzieji bo ja nie kupuje rarytasow, ciuchy najczesciej na rynku lub w lumpeksie

Udost臋pnij ten post

ELLA popieram Ci臋 piszesz rozs膮dnie. Przedtem Ci臋 krytykowa艂am bo nie lubi臋 jak kto艣 kieruje r贸偶ne wyzwiska pod adresem tych kt贸rych nie zna. Propos FREYDIS to wstyd si臋 przyzna膰 ale zaintrygowa艂 mnie temat tej osoby i faktycznie to podejrzany typ cz艂owieka. Nie wiem jak tak mo偶na 偶y膰 jak ona, i teraz si臋 dopiero temu dziwi臋 bo z jej post贸w, kt贸re wcze艣niej czyta艂am (niewiele) wynika艂o, 偶e jest ci臋偶ko tej dziewczynie a ona si臋 stara. Teraz ju偶 wiem, 偶e ta osoba cieszy si臋 z tego jak 偶yje, opr贸cz tego kr臋ci i robi wszystko aby prze偶y膰 tylko z pieni臋dzy pa艅stwa. Szkoda, 偶e dzieciaczki przez ten jej kompletny brak ambicji musz膮 cierpie膰. Szkoda, 偶e nie pomy艣li, 偶e bior膮c te pieni膮dze w spos贸b nieuczciwy ( bo to ju偶 jest chyba dla ka偶dego jasne) okrada innych ! 呕al mi, 偶e istniej膮 tacy bezmy艣lni ludzie. ----- Original Message -----

Udost臋pnij ten post

ryryyrrerzzzzz mo偶e pomy艣l o powrocie do handlu albo o w艂asnej dzia艂alno艣ci (mo偶e razem z m臋偶em) nie mog臋 Ci radzi膰 co dok艂adnie bo nie wiem kim jeste艣 i co umiesz robi膰. 600z艂 za czynsz w mieszkaniu to masakryczne du偶o, mo偶e pomy艣l o sprzeda偶y mieszkania i kupnie domu. Ca艂kowity koszt utrzymania domu wyniesie tyle co tylko czynsz w twoim mieszkaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ryryyrrerzzzzz
tez juz sie nad tym zastanawialam bo czynsz w bloku to okropnosc, dzialanosc nie bardzo, maz kiedys mial i do dnia dzisiejszego ponosimy konsekwencje, nie jest to proste,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o i freydis sie zmyla
ciekawe co bylo prawda w tym co pisala a co klamstwem a co zwykla wyobraznia :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
janiciajanicia- przeczytalam tak na spokojnie nasza wczorajsza dyskusje i musze stwierdzic ze u Ciebie w domu to chyba maz jest jakas wyrocznia..."Co maz powiedzial na to ze zywnosc ladowala w koszu" " nie wierze ze maz nic nie powiedzial/ nie reagowal na to ze wyrzucalas jedzenie".... Twoim zdaniem moj maz powinien przelozyc mnie przez kolano i poklepac po pupie?Albo pogrozic palcem ze tak nie wolno?:))))Moze sie myle ale odnosze wrazenie ze Twoj maz jest wyrocznia ktora podejmuje decyzje i karze ze jakies bledy ktore popelnisz:)Nie wiem ale czytajac Twoje posty pomyslalam sobie...ze tak moze byc..Mam nadzieje ze nie bo nie ma nic gorszego jak zona bojaca sie wlasnego meza , lub maz ktory uwaza sie za pana i wladce i nie szanuje swojej zony:((( Ella- uwazam ze chyba dobrze rozgryzlas janicia....widac ze nie moze pogodzic sie z mysla ze powiedzmy maly jogurt wyladowal w smietniku..(musze stwierdzic ze cos sie zmienilo w Twoim pisaniu i naprawde mozna z Toba przyjemnie podyskutowac:)))Co oczywiscie bardzo mnie cieszy:) Niestety zdarzalo sie i uwierz czasami rowniez sie zdarza chocby dlatego ze serek twarozkowy ktory oztsla kupiony dzien wczesniej okazal sie jakis nieswiezy...i co mamy go jesc? Trafnie zuwazyla susy ze po zjedzeniu produktu ktory jest juz po terimnie- mozesz wyladowac nawet w szpitalu...wiec jakim kosztem?Zachorowac byle tylko nie wyrzucic?:(( ryryyrrerzzzzz - to wlasnie moze powrot do handlu?Moze jakies dodatkowe zajecie?Np moja kuzynka pracuje w UP a dorabia sobie na allegro..i na poczatrku jak mi opowiadala troche sceptycznie podchodzilam do tego ale ponoc potrafi dorobic nawet do 1 tysiaca...plus jejw yplata i mowi ze jest OK.:))Wiec moze sprobuj cos w tym kierunku? Sama mam jedno dziecko i to fakt ze im dziecko jest starsze tym sa wieksze wydatki/ potrzeby....kiedys byly pieluchy , ubranka mleko...a dzisiaj ubranka , jedzenie , zabawki zajecia dodatkowe...;))Tak to juz jest... Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak mozna
Jak mozna dorobic cos na allegro? Robiac bizuterie? Pytam, bo sama utrzymuje sie z narzeczonym z jednej wyplaty- 1500 zl:/ On nie moze znalezc pracy po studiach, jedna wielka masakra:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Odnosnie FREYDIS.....moim zdaniem to wszystko jest lekko podkoloryzowane..jaka macie pewnosc ze taka sytuacja miala miejsce?Wnioskujecie na podstawie postow?Nikt nie zna FREYDIS osobiscie nie wie jak jest....moze byc rowniez w zyciu...dziwi mnie tylko ta nagonka na ta dziewczyne...rozumiem zena forum jest juz dlugo i jest Wam wszystkim dobrze znana tak?Stad Wasze osady , opinie?Rozumiem ze znacie ja osobiscie i z pelna odpowiedzialnoscia piszecie ze zabiera dzieci ich prawowitym matkom tylko po to by miec na fajki?Moim zdaniem to ze ktos gdzies napisal , uslyszal nie jest jeszcze dowodem na to ze tak naprawde jest. A jezli macie racje....FREYDIS naprawde tak postepuje....to niestety ona i tylko ona musi z tym zyc..musi patrzec codziennie na swoje odbicie w lustrze to smutne:(a nawet bardzo smutne...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Powiem Ci co robi moja kuzynka- wyprzedaje ubranka po swoim synku-ma cala szfe roznych ubranek czesto w idelanym stanie i gdzies cos wypatrzyla i teraz sprzedaje.Wlasnie z tym tysiacem to jest tak ze jezeli miesiecznie nie przekroczy wlasnie 1 tysiaca nie musi rozliczac sie z US.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak mozna
To mi pozostaje oproznic szafe i wysprzedac ciuchy ktorych nie nosze :)) A ze mam dobre serducho, to wiekszosc oddalam potzrebujacym;) Wiec dobremu zawsze wiatr w oczy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Mysle ze jak ktos ma czas i pomysl to moze z tym allegro moze sie udac.Jest wielu studentow ktorzy dorabiaja robiac wlasnie bizuterie:)Sama czesto kupuje od pewnej (dla mnie juz artystki) dziewczyny i przyznam ze robi fenomenalne kolczyki- czasami zdazy sie kupic jedyny egzemplarz ktory nie zostanie juz przez nia powtorzony:)Zaczynala od kilku par kolczykow a dzisiaj ma swoja mala galerie gdzie wykona wszystko...wykona wszystko co sobie wymyslisz(oczywiscie w granicach rozsadku).Jak Ania zaczynala z ta bizuteria na allegro bylo moze takich osob z 5 a dzisiaj jest tysiace wiec chyba to swiadczy o tym ze sie oplaca i mozna na tym zarobic?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
jak mozna - to wez zobacz tak na probe z ubraniami ktorych nie nosisz...jak masz wyrzucic?:))W grudniu oddalam caly karton zabawek i kilka toreb ubran wlasnie dla tej kuzynki i wszystko sprzedala...chciala sie nawet ze mna dzlic pieniedzmi jednak szybko wybilam jej to z glowy ale uparla sie wiec wymylila ze kupi cos dla mojej corki i wzbogacila jej kolekcje Littlest Petshopow o biedronke i bodajze malpke;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dokladnie tak
Dobra ja uciekam bo juz 9 .00 a i slysze ze moi domownicy budza sie ze snu i jak mnie zastana ...przy komputerze zaczna myslec ze mi odbija;))Pozdrawiam i odezwe sie pozniej juz z przepisami:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak mozna
dokladnie tak - dziekuje za wszystkie cenny rady 馃尲 zrobie tak jak mowisz:) Ja kiedys robilam bizuterie, jednak wydalam znajomym, nie potrafilam wziac od nich kasy, i to moj blad :) Jak zrobie cos fajnego, to moze gdzies sie zgadamy i przesle Tobie na maila:)

Udost臋pnij ten post

dokladnie tak-moge cie zapytac o cos? czy myslalas kiedys o powiekszeniu rodziny? pytam bo chyba mamy troszke podobna sytuacje rodzinna i materialna,ale chyba tez stalismy sie troszke wygodniccy:( mam synka 5 lat Bardzo chcialabym drugie dziecko ale troche sie boje Maz mowi ze moze za dwa lata Ale czas leci i ja tez nie jestem mlodsza(mam prawie 34 lata) No i wiadomo-masa kolejnych wydatkow,a ciuszki juz dawno wydane..a moze zostac przy jednym?..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a po co ci kolejne dziecko
masz jedno odchowane to teraz korzystaj z zycia, tym bardziej jak macie kase a nie znowu na kilka lat w pieluchy

Udost臋pnij ten post

moze i racja Lubie miec czas dla siebie,no i zmeczenie z wiekiem zaczyna brac gore Wiec sama nie wiem co mnie nosi z tym drugim dzieckiem..Chyba szukam kolejnych problemow:) A dziecko w tych czasach to faktycznie spory wydatek Widze po synu-przedszkole,zajecia dodatkowe,rozne atrakcje,ciagle ciuszki i buty-bo rosnie,zabawki itd,itd..

Udost臋pnij ten post