Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie no gdzie

Gdzie się znajduje fajnych facetów w okolicach trzydziestki?

Polecane posty

Na pierwszym spotkaniu przedstawiam całą moją rodzinkę, następne spotkania o ile do nich dochodzi są między mną a kobietą, dopiero po lepszym poznaniu się o ile kobieta ma na to ochotę spędzamy czas wszyscy razem.

Ale dążysz do tego przecież. A to, że po paru nieudanch próbach zaczynasz wątpić to chyba normalne jest. W każym razie poddawać się nie należy. Tak uważam. Wiem, że łatwo się mówi co się powinno, a czego nie itd, gorzej w praktyce, w życiu. Powodzenia Ci życzę. Może następnym razem się uda...

A tak w ogóle to możesz zdradzić ile latek mają Twoje dzieci. Jak sobie radzisz z wychowywaniem ich, pomaga Ci ktoś? W sensie odbieranie z przedszkola, gotowanie, w ogóle prowadzenie domu itd, bo pewnie pracować musisz a doba ma tylko godzin tyle ile ma. Pytam tylko z czystej ciekawości.

kurczę, a mi się wydaje, że jest to możliwe :) tylko, tak od mojej strony patrząc... w sumie, to nawet chciałabym znaleźć faceta z dziećmi :) mam już ponad trzydziestkę, a tu byłyby już takie fajne, troszkę odchowane, gotowe dzieciaki :) już są i nic, tylko pokochać :) ale, żeby je sobie tak spokojnie móc pokochać, to musiałabym mieć świadomość, że łączy mnie naprawdę fajna relacja z ich ojcem... bo, jak coś się między nami popsuje, to, za jednym zamachem tracę i faceta, i dzieci, które też już troszkę uważałabym za swoje... więc, najpierw przede wszystkim chciałabym poznać samego faceta, a z dziećmi - tak ostrożnie :) i, gdyby ktoś zaczynał znajomość od spotkania z całą rodziną, to czułabym się mało komfortowo... pewnie w ogóle na takie spotkanie bym się nie zgodziła

...od razu uprzedzam, że nie czytałam Waszych wypowiedzi, tylko ustosunkowuję się do tytułu topika Fajni faceci w tym wieku mają już zazwyczaj rodziny.Jak mawiala niegdyś moja dawna nauczycielka..faceci wolni po 30-stce to alkoholicy, nienormalni albo z odzysku.

Moje dzieci to chłopcy w wieku 6 i 8 lat i jesteśmy sami, nikt nam nie pomaga w niczym, od 4 lat sami sobie radzimy.

Z psychologicznego punktu widzenia właśnie chłopcy mają największy problem z zaakceptowaniem drugiego partnera rodzica.Przy czym najczęściej dotyczy to drugiego partnera matki.Bałabym się, że dzieci jak nie teraz to w przyszłości, w okresie buntu, staną się problemem.

Z drugiej strony, jak to ktoś wyżej zauważył, dzieciaki są już odchowane, więc to jakaś wygoda.

abc - w okresie buntu, to KAŻDE dziecko jest problemem, nieważne, czy je sama urodziłaś, czy nie :)

Rekonstruowane rodziny należą do bardzo ciężkich jeśli chodzi o stabilność rodzinną i zdaje sobie z tego sprawę, plusem w moim przypadku jest to że dzieci nie mają kontaktu z matką oraz jej rodziną.

Adamus, nie myśl takimi kategoriami: "rekonstruowana rodzina", "stabilność rodzinna", itd; jak poznasz fajną kobietę, która Cię naprawdę pokocha... to Cię będzie kochała całego, Twoje dzieci - też, bo są Twoje, dla Ciebie ważne...

Może masz racje może faktycznie wygasły we mnie emocje. Szkoda tylko że przez internet kobiety są bardziej otwarte niż w rzeczywistości, wiele spraw miało by całkiem inną barwę.

Ciekawie się czyta, dobrze że w końcu zaczeło się pisanie ilości większej niż dwa zdania. Na razie sobie was podczytuję i niczego nie komentuję :) Dobrej nocy wszystkim

Gość Ja-ONA-po30-stce:)
Witam :) Tak sobie myślę,że gdyby Adamus poznał kobietę ,która jest matką samotnie wychowującą dziecko,dzieci to czy taki związek nie był by łatwiejszy ???? Oboje są samotnymi rodzicami,może z kims takim szybciej ułożył by sobie życie?

Problem w tym że samotne matki nie chcą się wiązać z samotnym ojcem, motywując to tym że mają zbyt wiele problemów ze swoimi a tu kolejna odpowiedzialność i obowiązki, po takim stwierdzeniu mogłem się tylko uśmiechnąć, bo ja nie mam problemu z własnymi dziećmi a wychowuje je bez żadnej pomocy.

to znowu dorzucę swoje trzy grosze, ok? :) Adamus, a ile tych samotnych matek poznałeś...? ;) bo, jak usłyszałeś coś takiego od jednej, czy dwóch nawet - to nie znaczy, że wszystkie tak mają :)

Nie wiem z jakiego regionu polski jesteś, ja jestem ze śląska i muszę powiedzieć że tutaj samotne matki ogromnie narzekają, za to szukając partnera kierują się bardziej zasadą jak najwięcej, jak najmniejszym kosztem. Jednym zdaniem mówiąc ekonomia zamiast uczuć.

ale ILE tych matek poznałeś? :) może też inaczej zachowują się matki, szukające sobie faceta w internecie, nastawione przede wszystkim na to, żeby sobie kogoś znaleźć, a inaczej te, które masz okazję spotkać na co dzień, jak odbierasz swoje dzieci ze szkoły/przedszkola, itp :) nie jestem ze Śląska, faktycznie :) myślisz, że śląskie matki, to wszystkie takie?:)

Mam nie normowany czas pracy, dzięki temu mogę poświęcać dzieciom każdą wolną chwilę i mam czas na odebranie ich z przedszkola i szkoły. Jeśli chodzi o samotne matki to nie spotkałem myślącej inaczej.

witam :) w końcu dorzucę swoje trzy grosze :) ja jestem matką samotnie wychowującą 3 córki i w związku z tym przez mój dom przetacza się nieraz po 5 lub 6 nie moich dzieci które bardzo lubią do nas przychodzić i nie uważam, że mieszkanie z dwójką dodatkowych dzieci i ich tatą to jakiś problem. natomiast problemem jest jeśli taki związek się rozpada i co wtedy? oczywiście nie zakładam z góry, że to nie ma sensu ale w takich związkach trzeba do wszystkiego odchodzić specyficznie i delikatnie i tym tłumaczę Adamus zachowanie kobiet które poznałeś. nie zrażaj się może kiedyś poznasz tą jedną jedyną czego ci i sobie życzę (oczywiście sobie jedynego ;))

Witajcie :) Widzęże temat z facetó na rodzicielstwo się zmienił, ale żle to nie jest - pzynajmnie dyskusja ruszyła z miejsca Co sądzicie o tym jakie znaczenie w tym wszystkim ma wiek dzieci? Bo przecież czym inym jest maleństwo 2-3 lata, a czym innym np. 10

Jako samotna matka dobrze wiesz że samotność ani nuda mi nie doskwiera, tym samym nie mam zamiaru podejmować pochopnych decyzji.

Wydaje mi się że wiek dziecka ma tu nie wielkie znaczenie, większą uwagę należy zwracać na okoliczności w jakich rodzic pozostał sam, i jaki jest stosunek rodziców dzieci względem siebie.

może ja czegoś nie rozumiem , panna nie bo chce być nie zależna i biegać po SPA itp .Natomiast samotna matka to typowa kobita szukająca faceta z kasą .Jak to czytam to nie wiem,czy jestem zwyczajnie przemęczona czy też śląsk to inna planeta ????

nie mozna wszystkich wrzucać do jednego wora to ,że jeden złodziej to nie znaczy ,że wszyscy!