Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ramona-30

W moje 30 urodziny mój mąż mnie zostawił i poszedł na przyjęcie swojej siostrze

Polecane posty

Gość Polisencja30
czyli stopniowanie wartosci - to jest właśnie plotkowanie ... rozmowa o osobie, która się bronić nie może ... Co do wypowiedzenia tego co boli - czy ja jej bronię tego? ależ skąd! i staram się jej pomóc - ale realnie! Nie wciskając jej kitów, że przez przypadek anioł związał się z diabłem ... bo to po prostu nieprawda!

Gość autorko czy myslalas kiedys o
kobieto nie musisz czekac na zgodę meza co do rozwodu, jak chcesz sie rozwiesc to rozwod dostaniesz tylko ty sie boisz o kasę

Polisencja30 megadżulita - no tak plotkowanie, to idealny sposób rozwiązywania problemów ... Przecież autorka pisze tutaj tylko po to, aby usłyszeć, że mąż to świnia i nawet jakby go skatowała, to jego priorytetem powinno być wielbienie jej 30 tych urodzin ... Pomóc na siłę się nie da ... to pierwsza zasada pomocy ... __________________________________________________________ plotkowanie? co masz na mysli? po co pisze autorka, to wie chyba tylko ona sama - a jesli zakladasz, ze wiesz lepiej, to taka z ciebie doradczyni jak z koziej dupy traba. mam wrazenie, ze nie czytasz polowy tego, co pisze Ramona o mezu i jego stosunku do niej. jedyne, co zauwazylas to to, ze czuje zal z powodu nieswietowanych urodzin i ze - jak ci sie wydaje - ma zbyt wyysokie wymagania w stosunku do wlasnego meza. dziewczyno, ogarnij sie. :) Ramona, ja juz znikam, zycze ci powodzenia i wytrwalosci, jakakolwiek droge obierzesz. i jeszcze raz polecam rozmowe z psychologiem - na pewno bardziej ci to pomoze niz kafe. trzymaj sie :-)

Gość czyli stopniowanie wartosci
Poli...---> Nie wiem czego tam Ciebie uczyli ale mi by takie rady jak Ty dajesz nigdy nie pomogly. Ani realnie w problemie. Ani nawet by mi samopoczucia nie poprawily, wrecz przeciwnie.

Gość Ramona-30
Bałabym się iść po poradę do takiego psychologa/ terapeuty jak Polisencja. Jak tak z miejsca skreślasz jedną ze stron i pokazujesz swoje negatywne nastawienie to nie rokuje to dobrze dla przyszłości Twoich pacjentów/ klientów.

Gość sztuka terria
Acha, gdyby ktoś zarzucał, że nie wiem o czym pisze. 30 urodziny już przechodziłam parę lat temu, nie robiłam z nich nie wiadomo czego, bo nie mam takiej potrzeby, czas płynie nieubłaganie w każdej chwili :) Rozwód tez jakoś przeżyłam, z mężem, z którym nie potrafiliśmy rozmawiać. Dziś żyje w szczęśliwym związku, wychowuję dziecko i nie zajmuję się pierdołami typu: czyja wina i kto komu jak wręczył prezent.

Gość Polisencja30
Jeśli autorko rozmawiasz tak z mężem, jak tutaj z nami, to ja się nie dziwię, że odwraca się tyłkiem .... On nie zacznie myśleć, czuć tak jak wg Ciebie powinien ... Bo on czuje i myśli, to co czuje i myśli .... niczego na nim nie wymusisz ...

Gość Ramona-30
Ja tez znikam, trzymajcie się dziewczyny !!!

Gość Polisencja30
megadżulita - taaaa ... oczywiście wniosków z postów nie sposób wyciągać .... nie pisz więcej do mnie ... bo o czym? Skoro ja nie mogę wyciagać wniosków z postów, to dlaczego sobie dałaś takie prawo? I dalej ... dlaczego wyciągasz wnioski także z moich? (pomijam, że się nie znasz, ale prawo sobie udzielasz ... Daruj sobie ... :O

Gość autorko jestes nie lepsza
on cie olewa a ty strzelasz fochy, boisz sie wykonac jakiegos ruchu a teraz sie jeszcze przyczepilas do urodzin, przeciez jak on ma cie w dupie to bedzie wolał pojsc na urodziny do obcego

Gość sztuka terria
Ramona, jeśli skorzystasz z rady Megadżulity i pójdziesz do psychologa to wierz mi, że możesz usłyszeć i odkryć bardziej przykre rzeczy o sobie, niż wyczytałaś tutaj na forum. Ale powodzenia

Gość Polisencja30
Ramona-30 - oczywiście, ze nie idz do nikogo kompetentnego, bo tylko możesz usłyszeć od nich ... to co ode mnie ... A po co? Lepiej inwestuj w chusteczki ,... i wyj do księżyca ... i pytaj niebiosa jakim cudem takiego anioła jak Ty spotkał taki diabeł jak Twój mąż?

czasem wystarczy pogadac z kims, kto niekoniecznie jest psychologiem ;)

Gość Polisencja30
Kiedy są problemy zaczyna się naprawę od siebie ... zawsze ... Tutaj nie ma żadnej kalkulacji własnych zachowań ... tylko wymagania i oczekiwania ... nawet tak nierealne ... :O

i teraz wyraźnie widać, że problem nie tkwi w tych nieszczęsnych urodzinach. Jest większy i głębszy.

a Tobie nigdy nie zdarzylo sie bujac w oblokach? ;)

Gość Ewa777
Ej, dziewczyny, o co wam chodzi? Przeczytałam cały temat i seryjka, Ramona powinna iść do psychologa czy innego speca od związków. Nie rozumiem, czemu ją do tego zniechęcacie. Dziewczyna ma poważny problem w małżeństwie i żadne forum tu nie pomoże. Wydaje się Wam, że jesteście takie najmądrzejsze, że ją zniechęcacie do wizyty w realu u speca od tych spraw? Ja się pytam, o co chodzi!

Gość Polisencja30
pikok- owszem ... problemy są jak studnia ... ale autorka cierpi, bo nie było świętowania jej wyjątkowych urodzin ... :O

Gość autorko jestes nie lepsza
Polisencjo to co jej radzisz oprocz wizyty u psychologa?

Gość Polisencja30
Ewa777 - dokładnie!!!! czas zrozumieć, że są problemy poważne ... a nie tylko MOJE WYJĄTKOWE URODZINY ... bo urodziny to tylko objaw ich ...

Ewa777 Kilka osób pisało autorce (ja także), że powinna iść do specjalisty.

Gość baba 303
Tak zróbcie z dziewczyny wariatkę, ona ma się leczyć, a mąż-cham może dalej numery odwalać!!! Bravo!!!

Gość baba 303
Dlaczego nie piszecie, że ten buc, tatuś od 7 boleści ma iść do poradni?

Gość Ewa777
Ja tam się może nie znam, ale dla mnie te wypowiedzi nie są zachęcające: 13:57 [zgłoś do usunięcia] sztuka terria Ramona, jeśli skorzystasz z rady Megadżulity i pójdziesz do psychologa to wierz mi, że możesz usłyszeć i odkryć bardziej przykre rzeczy o sobie, niż wyczytałaś tutaj na forum. Ale powodzenia 13:59 [zgłoś do usunięcia] Polisencja30 Ramona-30 - oczywiście, ze nie idz do nikogo kompetentnego, bo tylko możesz usłyszeć od nich ... to co ode mnie ... A po co? Lepiej inwestuj w chusteczki ,... i wyj do księżyca ... i pytaj niebiosa jakim cudem takiego anioła jak Ty spotkał taki diabeł jak Twój mąż?

Gość Polisencja30
Pierwszy krok to zrozumieć, że są problemy ... i spojrzeć realnie ... a potem wizyty ... bo przy takim rozumowaniu, to sami daleko nie zajdą ... Autorka ma takie problemy, a zauważyła tylko, że mąż nie chciał celebrować jej w jej urodziny ... znaczy się, że nie widzi problemów ... skoro uważała, że urodziny będą w otoczce nagłej czułości ...

Gość baba 303
dlaczego to tylko ramonie ma zależeć? Jakby temu chamowi zależało to by został w domu z rodziną. Koniec i kropka!

bo to kobieta ma byc ta ktora ratuje zwiazek, ta ktora go ewentualnie konczy, nie dosc ze ma byc szyja to jeszcze glowa rodziny... A co najwazniejsze - nie ma prawa do slabosci i chwili wolnego, by sie chociaz pozalic :)

Gość Ewa777
baba 303 - Ja właśnie uważam, że powinni oboje, ale z tego, co przeczytałam, Ramony mąż nie jest skłonny do współpracy. W takiej sytuacji najlepiej, żeby chociaż ona poszła - nie "na leczenie", tylko normalnie porozmawiać o tym, jak uleczyć swój związek. Zawsze jedna próbująca osoba to więcej niż zero. Chociaż z drugiej strony to jedna starająca się osoba małżeństwa nie uratuje, wiem coś o tym.

Gość Polisencja30
Ewa777 - też oczekujesz kwilenia nad jej osobą? Nie jest małą dziewczynką już .. Świat nie kręci się wokół niej ... A do poradni oczywiście oboje ...

Gość sikawkka
Zachowanie godne rozwydrzonej smarkuli, nie mogę uwierzyć, że masz 30 lat. Śmiać mi się chce z takich wariatek, które nie akceptują rodziny swojego męża i szukają głupich powodów do kłótni. Gratulacje