Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szczepan

Dlaczego polaczki tak uroczyście obchodzą rocznicę śmierci Karola Wojtyły?

Polecane posty

Dzisiaj padają na kolana i gorliwie modlą się o zbawienie duszy NASZEGO (każdy kurrwa musi podkreślić, że jest on nasz :o) papieża, udają wielce rozmodlonych i rozpamiętują się w pontyfikacie Karola, a na co dzień mają centralne wyjeebanie na naukę głoszoną przez Jana Pawła II. Może mi ktoś wyjaśnić skąd ta schizforenia ?

Gość Luśka W.
Na tak postawione pytanie nie ma odpowiedzi. :)

taka natura ludzka;) np. faceci tez sa mili dla kobiet zazwyczaj tylko na święta, walentynki i urodzziny:P

Gość nie przesadzaj gdyby nie ten
post to bym się pewnie nie kapła że dzisiaj jakaś rocznica nawet nei wiem która i chuj mnei to obchodzi

"Nasi" piłkarze wiecznie przegrywają a wierni kibice śpiewają "nic się nie stało!" zamiast kopnąć tych "sportowców" w dupę i pogonić w knieje Może mi ktoś wyjaśnić skąd ta schizforenia ? :D

>> ost to bym się pewnie nie kapła że dzisiaj jakaś rocznica Nie da się nie kapnąć. Odkąd wyszedłem z domu widze jakieś flagi, plakaty, porozwieszane cytaty JP II, sztandary obcego mocarstwa - Watykanu, itp :o

instynkt przynależności do stada? im jednostka bardziej tępa tym mocniej jest wykształcony. bez stada zginiesz marnie.

Gość bo w okazje....
(a dzis jest ta okazja) latwiej pamietac niz na codzien :) Zreszta to nie tylko tyczy sie Papieza i Jego nauk ;)

Gość Luśka W.
A ja pamiętałam, w dodatku pamiętam wiele szczegółów z tamtej soboty 2 kwietnia 2005. Inna sprawa, że życie rządzi się różnymi prawami, m. in. takimi, że i hipokrytów na świecie nie brakuje.

nie wiem, nie wyszłam z domu, chora jestem :(

>> "Nasi" piłkarze wiecznie przegrywają a wierni kibice śpiewają "nic się nie stało!" zamiast kopnąć tych "sportowców" w d**ę i pogonić w knieje :o Jak każda baba gówno wiesz o sporcie 🖐️ Porażki się zdażają, ale nie są regułą:o Zresztą, tu nie o piłkarzach mówimy, więc wypad 🖐️

Gość rtderetretretretret
spierdalaj szczepan jestes ograniczony umysłowo , nie gadamy z pustakami tak dla wyjasnienia NASZ PAPIEŻ, DLATEGO ZE BYŁ POLAKIEM NIE WIEDZIAŁES O TYM?????

>> NASZ PAPIEŻ, DLATEGO ZE BYŁ POLAKIEM NIE WIEDZIAŁES O TYM????? Pierwsze słysze 😴

Gość rtderetretretretret
no to wspolczuję. nie opuszczaj lekcji w podstawówce bo daleko nie zajdziesz. a wiesz chociaż co jest stolicą Polski?? zebys nie szukała za długo Warszawa radzę nie wagraowac chłopczyku mały

>> m. in. takimi, że i hipokrytów na świecie nie brakuje. Patrząc po gorliwości z jaką dzisiaj polaczki się modlą oraz konfrontując to z ich codzienna nędzną egzystencją, należny zauważyć, że takich hipokrytów u nas jest znakomita większość 🖐️

Gość hahayayyaya
Szczepan nie gadaj nie gadaj widziałem cie 4 lata temu jak sam ze swieczka chodziłes po ulicach łkajac i szlochajac za papiezem :P

Gość do rtedete
a ty wiesz co to ironia??? czy ta lekcja polskiego przepadła na rzecz apelu za jp2???

Szczepan, jeśli jakiś stan (porażki) zdecydowanie przeważa to staje się regułą :O Tak samo jest z drogowcami. Zazwyczaj zaskakuje ich zima, czyli jest to regułą, aczkolwiek ostatnie 2-3 lata im się udały. Przynajmniej w mojej okolicy.

>> latego, że od wiek wieków, niektorych ludzi dotyczy hasło "non omnis moriar". Naprawde?? To dlaczego nie obchodzimy rocznic śmierci równie wielkich polaków - Kościuszki, Piłsudskiego, Sienkiewicza, czy innych, którzy równie dużo wniesli do historii i kultury Polski, co niejaki Karol form Wadowice?

>> widziałem cie 4 lata temu jak sam ze swieczka chodziłes po ulicach łkajac i szlochajac za papiezem Tekst na poziomie dzziecka z podstawówki :o

Gość Luśka W.
A cóż Ty możesz wiedzieć o codziennej egzystencji "większości"? W Polsce TEŻ jest cała masa uczciwych i starających się żyć jak najlepiej ludzi. Po prostu popatrz i w druga stronę.

Gość mam nadzieje
mam nadzieje, że z roku na rok gorliwość modlących się dnia 2.04 będzie gasła...

>> mam nadzieje, że z roku na rok gorliwość modlących się dnia 2.04 będzie gasła.. Tak będzie na pewno. Natomiast presja kleru i opinii publicznej będzie wymagała od róznego rodzaju władz i instytucji czczenia tego dnia po wsze czasy, bo tak trzeb, bo tak wypada :o:o

Gość bo takkkk
a dlaczego mają NIE OBCHODZIĆ UROCZYŚCIE.? Dla wielu Polaków Karol Wojtyła był wielkim człowiekiem.Kojarzył im sie z wolnością,z przełamywaniem barier i z wieloma pozytywnymi zmianami. Oczywiście są ''polaczki''które przypominają sobie o Nim tylko w 2.04,ale tak jest na całym świecie,nie tylko made on Poland:)

"Naprawde?? To dlaczego nie obchodzimy rocznic śmierci równie wielkich polaków - Kościuszki, Piłsudskiego, Sienkiewicza, czy innych, którzy równie dużo wniesli do historii i kultury Polski, co niejaki Karol form Wadowice?" Porównaj ilu ludzi na świecie wie kim był Jan Paweł II a ilu zna pozostałych, wymienionych przez Ciebie Polaków. Ciekawi mnie co do kultury wnósł Piłsudski, ale to tylko tak na marginesie. Za to przy okazji - papież wniósł cos do kultury światowej. Jeśli nie widzisz różnicy to trudno...