Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szczepan

Dlaczego polaczki tak uroczyście obchodzą rocznicę śmierci Karola Wojtyły?

Polecane posty

Dla Szczepana skutki egzaminów 6 klas to powody religijne, a jeśli mu się czegoś nie nakazuje to rozumie, że mu się zabrania - tak mysli jednostka, która uważą się za wybitną. W pewnym sensie jest wybitny. Mimo wszystko.

>> Szczepan- proponuję opuścić w Polskę w ramach życia w wolnym, laickim kraju Nie mam powodów. Trzeba tylko zmiażdzyć wpływy kościoła i będzie git ;)

>> Dla Szczepana skutki egzaminów 6 klas to powody religijne, :o Co mają egzaminy 6 klas do wolnego np. w gimnazjach, czy szkołach średnich z okazji rekolekcji czy wielkiego tygodnia? :o

Wolę moje dzieci wartości uczyć w domu, niż żeby nawiedzona pani katechetka to robiła.Nie ograniczam mojego dziecka , w szkole chodzi i na religię i na etykę.Jestem katoliczką , wierzę , ale nie lubię takich pokazówek.System edukacji może jest na wyższym poziomie w prywatnych szkołach , mnie niestety na taką nie stać i widzę , czego moje dziecko się uczy , jakie podejście mają do tego nauczyciele.I nie podoba mi się to , co widzę.

Nie przesadzałabym - ale ten Twój "przywódca" właśnie "natychał" naród duchowo bo inaczej to mógłby szpicrutę wsadzić Kasztance w doopę i tyle by było jego walki o wolność i demokrację. A z tym podejmowaniem decyzji, organizowaniem strategii itp - no proszę Cię, jeśli był choć trochę rozgarnięty to jakoś sobie radził, mimo że nie cały świat go poznał...

Gość bo takkkk
Przecież to od rodziców zależy czy dzieci mają chodzić na religię czy nie. Nie jest obowiązkowa.Wystarczy napisać zaświadczenie zanieść do dyrektora szkoły i załatwione.:D My nic nie musimy,ale polaczki boją sie wszystkiego:P Najlepsze jest to ,że ja nie wiem dlaczego Go lubiłam i cenie:P Fajny dziadziuś z Niego był.....:) Z resztą powinnam mieć traumę na mszy gdy 2 raz przyjechał do Polski (byłam dzieckiem) matka mnie zgubiła :O zamiast pilnować dziecka to słuchała z zapartym tchem Karola. pozdr:)

Płatek mozesz uczyc swoje dzieci sama i wypisac je ze szkoly podobno sie to sprawdza 🖐️

Płatek, zaraz stwierdzisz, że jedyną odpowiedzialną osobą za poziom edukacji w szkołach jest papież. Myślę, że za służbę zdrowia też. I wiesz - przyznam Ci rację. Nie dorośliśmy do tego, żeby otzrzymać wolność, do czego się przyczynił (nie sam oczywiście - to taka informacja dla kojarzących wolniej). Nas trzeba trzymać krótko przy pysku, proponuję Ukrainę czy Rosję, tam będziesz bała się odezwać i będzie święty spokój.

>> Nie jest obowiązkowa.Wystarczy napisać zaświadczenie zanieść do dyrektora szkoły i załatwione Taaaaaa i wtedy klecha w niedziele z ambony odczyta, kto nie chodzi na religie :o Konsekwencje tego dla dziecka w naszym katolskim społeczenstwie są łatwe do przewiczenia :o Tamciu, w Polsce jest obowiązek nauki w szkole do 18 roku życia, wiec nie można wypisac dzieci ze szkoły, bo sie pójdzie do więzienia 😴. Wyjątek to niedorozwoje z nauczaniem indywidualnym, ale to margines 🖐️

Dlaczego uważasz się za jednostkę wybitną? Może masz schizofrenię? Przekonanie, że się jest kimś wyjątkowym to jeden z objawów

Niestety nie mam wykształcenia pedagogicznego,żeby uczyć dziecko w domu.A poza tym ,żeby przeżyć trzeba zarabiać.Jak chcesz dobrze zarobić , musisz pracować nie 3 godz. dziennie , żeby resztę czasu poświęcić dziecku na naukę w domu , tylko 10 godz. dziennie.Kiedyś trzeba też zjeść i się wyspać.Trudno by było to wszystko pogodzić.;-)

Gość luzak gepard chester
A ja dzisiaj chodzę (nie tylko po domu :P ) w koszulce z napisem "Nie płakałam po papieżu" :D

>> Dlaczego uważasz się za jednostkę wybitną? Utwierdzają mnie w tym moi podwładni. Codziennie mówią mi "Szefie jak pan wspaniały, jaki mądry, jaki przewidujący, jaki szarmancki, jaki ludzki, kochamy pana szefie" :classic_cool:

Gość bo takkkk
Ale klecha uczy reliegii tylko do 2 kl podst Ksieza mają już gówno do gadania i to ich irytuje Mamy wolność ale nie umiemy z niej korzystać:) a potrafimy sie zjednoczyć włąsnie w takich momentach jak np.śmierć Karola Wojtyły :)

Szczepan, na jakim zadupiu usłyszałeś takie newsy, o czytaniu z ambony? I o tym, że nie można nauczać dziecka indywidualnie bez względu na jakieś upośledzenia?

>> Ostatnio myslalam o tym, dlaczego nasz kraj jest taki nieszczesny Wynika to z wielowiekowej historii Polski,a ta przekłada się na mentalność współczesnych ludzi. Malkontentów zawsze ci u nas był dostatek. Nie wiem tylko po co o tym zusie wspominasz, bez sensu argument :o

Cholera, dostosowuję się do poziomu wypowiedzi - miało być, że gdzie usłyszałeś, że nie można nauczać dziecka indywidualnie a nie musi spełniać żadnych dodatkowych warunków :P Rodzic dostaje program a dziecko do szkoły przychodzi tylko na zaliczenia przedmiotów.

Gość dlaczego byle żydek
rości sobie prawo do obrażania Polaków... tylko żydki wyrażają się w ten pogardliwy sposób. ostatnio pojechałam takiemu jednemu adwokatowi i z całym szacunkiem dla jego zawodu nie wiedział co odpowiedzieć.

>> Szczepan, na jakim zadupiu usłyszałeś takie newsy, o czytaniu z ambony? Zdaje się Gdańsk. ostatnio była głośna sprawa, o kurie gdańską się otarło. A co do obowiązku szkolnego - http://pl.wikipedia.org/wiki/Obowi%C4%85zek_szkolny Do konca gimnazjum TRZEBA chodzić do szkoły.

>> Szczepan --------ale masz podwadnych lizusów Nie, są uczciwi wobec mnie i sprawiedliwi wobec siebie w swoich ocenach ;)

nie nie chce miec dzieci:) czemu pytasz??? ja tylko podaje jakas mozliwosc, niektorzy maja szanse z niej skorzystac maja wybor i tyle:)