Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika free

fryzjer żory

Polecane posty

Gość gość
A był ktoś u fryzjera obok pogotowia za deluszem kosmetyczka tez tam jest ma ktoś jakiś pogląd o nich?

Gość gość
Tu nie wolno pisać o tym, że fryzjer czy kosmetyczka mają być uprzejmi i profesjonalni, tutaj wolno tylko polecać, a że za bardzo nie a kogo, to inna sprawa...

Gość gość
W Żorach niestety nie ma dobrych fryzjerów -:)

Gość gość
No fakt nie ma i co z tego

Gość gość
dużo bo nie ma gdzie iść.

Gość gość
Zawsze możesz zapuścić i nie chodzić nigdzie

Gość gość
Witajcie, osobiście nie polecam avanti ostatnio bardzo się zawiodłam zostałam bardzo źle potraktowana. Sprawa wyglądała tak ze w dniu ślubu mojej przyjaciółki wybrałam się tam na mycie układanie itd. Umówiony byłam z miesiąc wcześniej bo zależało mi żeby nikt mi nie zajął miejsca o bardzo wczesnej porze. Gdy już tam dotarłam dowiedziałam się że w miedzy czasie ta pani ma jeszcze umówione kogoś innego i musi się" wyrobić" siedziałam z walkami na głowie 40 min pod suszarka, włosy przesuszone spuszone. Siedziałam i czekałam bardzo zależało mi na czasie i ta pani dobrze o tym wiedziała. Nigdy więcej nie zawitam do avanti za kompletnie beznadziejna obsługę klienta. Naprawdę nie tylko pieniądze się liczą.

Gość Kamila Jastrzębie
Polecamy Panią Olę z Atelier Fryzjerskie K&D. Obcina mnie męża i 2,5 letniego synka i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Chciałam zmienić fryzurę udałam się do "podobno najlepszego zakładu" w Katowicach i przez kilka tygodni wstyd było mi wyjść z domu. Pani Ola nie dość że poprawiła tamten mop na głowie to jeszcze zaproponowała fryzurę która na prawde do mnie pasuje. Mam naturalnie kręcone włosy i chyba nie każdy fryzjer umie podczas obcinania wyobrażać sobie jak będzie fryzura wyglądała gdy się je wysuszy.

Gość Kamila z jas
Polecamy Panią Olę z Atelier Fryzjerskie K&D. Obcina mnie męża i 2,5 letniego synka i wszyscy jesteśmy zadowoleni. Chciałam zmienić fryzurę udałam się do "podobno najlepszego zakładu" w Katowicach i przez kilka tygodni wstyd było mi wyjść z domu. Pani Ola nie dość że poprawiła tamten mop na głowie to jeszcze zaproponowała fryzurę która na prawde do mnie pasuje. Mam naturalnie kręcone włosy i chyba nie każdy fryzjer umie podczas obcinania wyobrażać sobie jak będzie fryzura wyglądała gdy się je wysuszy.

Gość gość

Gość gość
rzeczowo i na temat-super! a jak nie macie o czym pisać to nie piszcie

Gość gość
Najlepsza jest Pani Ola z K&D. Chciałam zmienić fryzurę i kolor dla moich kręconych włosów. Po wizycie w znanej sieci salonów fryzjerskich wyszłam z płaczem. Pani Ola poprawiła tamtą fuszerkę bym mogła iść do pracy i gdy odrosły dobrała mi idealną nową fryzurkę. No i jedyna fryzjerka której daje się obciąć mój 2.5 letni synek.

Gość gość
Troszkę się powtarzasz -:)

Gość gość
widze ze tu tylko reklama, kazdy reklamuje swoj zaklad. Gdzie szukac prawdziwych opini klientek?

Gość gość
zakłady to są w twojej wsi

Gość gość
a skąd ta pewność że to pisała fryzjerka a nie zadowolona klientka???może rzeczywiście ten salon jest godny polecenia?

Gość gość
właśnie, może jest w Żorach jakiś fryzjer który potrafi doradzić, dobrać fryzurę i wykonać to dobrze no ale jakoś wątpię.

Gość gość
Nie, nie ma.

Gość gość
the end

Gość gość
punto

Gość gość
W "salonie" nie ma fryzjerów tylko "styliści" i nie ma kosmetyczek w zakładach tylko "kosmetolożki" w gabinetach - panie "po studiach", które nie umieją nawet porządnie zrobić henny i regulacji brwi a chcą wielce doradzać...

Gość gość
Dziwisz się, po co brudzić sobie ręce lepiej zaproponować krem za 500

Gość gość
A ktoras z was ( pytam klientki nie konkurencje!!) chodzi do fryzjera kolo ronda na rynku to jest chyba ulica Dworcowa, opinie?

Gość Kamila z Jas
Jednak dodawało moją opinię - sorry za kilkukrotne powtarzanie tego samego :) myślałam że najnowsze wpisy pokazują się na pierwszej stronie :P

Gość gość
kapnęłyśmy się

Gość gość
Ja polecam pania Asie z salonu Zbyszka. Bardzo fajna dziewczyna, potrafi doradzić i ladnie strzyże. jestem nową klientka, niedawno zmienilam fryzjera, do ktorego chodzilam 3 lata i jestem jak na razie zadowolona.

Gość gość
Polecam salon Art na 700 leciu Pana Piotra Drewniaka. Miałam kilka razy wykonywany zabieg keratynowego prostowania i z efektu jestem mega zadowolona, zawsze doradzi, powie jakich kosmetyków używać... Pan Piotr naprawdę zna się na rzeczy. POLECAM!!

Gość gość
kika razy??? no to mamy jasność co do umiejętności salonu art

Gość gość
Naukowcy znaleźli w tych kosmetykach aldehyd mrówkowy. Czy zabieg naprawdę jest bezpieczny? Jakiś czas temu pisaliśmy na temat prostowania włosów przy użyciu keratyny (zobacz temat: Chciałam mieć proste włosy). Polskie salony wykonujące zabieg zapewniają, że do jego wykonania stosowana jest czysta keratyna (a przynajmniej tak twierdzili pracownicy 3 różnych salonów, różnych marek, z 3 różnych polskich miast). Czyżby? Stacja ABC przeprowadziła małe śledztwo - okazało się, że w emulsji stosowanej do prostowania keratyną znajduje się aldehyd mrówkowy. I to nie mało - 8-10%, zdaniem specjalistów, którzy przebadali próbki. Producent przekonuje, że kosmetyk jest wolny od tej substancji. Komu wierzyć? Gdy poddałam się temu zabiegowi moje oczy szczypały, łzawiły, pojawiły się trudności z oddychaniem. - To działanie keratyny - uspokajała fryzjerka. Zadzwoniłam do kilku różnych salonów. - Czy zabieg prostowania włosów może podrażniać oczy? - pytałam. - Tak, to keratyna - odpowiadali wszyscy jak jeden mąż. Tymczasem naukowcy są przekonani, że dzieje się tak za sprawą zawartości aldehydu mrówkowego, silnej trucizny. Stosuje się go do wyrobu żywic syntetycznych, włókien chemicznych, barwników i jako środek odkażający. Jest stosowany również jako konserwant. Jego numer jako dodatku do żywności to E 240. Teraz pytanie: czy zabieg trwałego prostowania włosów przy użyciu keratyny jest bezpieczny? Okazuje się, że nikt nie zna konkretnej odpowiedzi, choć nikt (oprócz świadczących usługi i sprzedających produkty do ich wykonania) nie zaryzykuje stwierdzenia, że nie ma żadnego ryzyka. Naukowcy najbardziej martwią się o fryzjerki, które wykonując go nie noszą żadnych maseczek ochronnych, ani tym bardziej nie proponują ich klientkom. A szkoda, bo zapach i wrażenia są naprawdę nieprzyjemne. - To powinien być Twój wybór - mówią prezenterki stacji ABC, zauważając, że klientki nie są na co dzień narażone na działanie aldehydu mrówkowego. Kto próbował trwałego prostowania włosów przy użyciu keratyny wie, że ułatwia to układanie trudnych włosów. I pewnie zawartość aldehydu nie zniechęci zwolenniczek przed wykonaniem procedury ponownie. Za to fryzjerki powinny pomyśleć o swoim zdrowiu.

Gość gość
w zorach jest tylko 1 dobry fryzjer ale wam nie powiem gdzie