Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamężatka1

Mój mąż nie chce chyba już dzieci...

Polecane posty

Jestem kilka miesięcy po ślubie i pragnę bardzo dziecka ale mój mąż unika tego tematu , kiedy podejmuję rozmowę dotyczącą Naszego dziecka aż się boję, że usłyszę ponownie kilka nie miłych słów, które mnie bardzo bolą. Jestem po trzydziestce i wiem, że nie jestem młoda jak na pierwsze dziecko. Przed ślubem mój obecny mąż jak najbardziej myślał o dziecku ale dziś już nie. Rozmowy o dziecku stały się dla mnie bardzo trudne gdyż czuję, że mąż nie chce na ten temat rozmawiać. Czy ktoś jest w podobnej sytuacji. pozdrawiam

Gość miałam tak samo
tłumaczenia nie pomogą. Musisz się pogodzić z myslą o braku dziecka albo wziąć rozwód

Gość Raskaa
Autorko,troszkę nielogicznie napisałas.Powinno byc"Moj mąz nie chce w ogole miec dzieci"bez już,bo to co napsiałas oznacza ,ze macie dzieci i maz nie chce już następnych.

nie calkiem nielognicznie, bo przeciez chcial a teraz nie chce, a ze ty tak to odbierasz to co innego :P

Gość no to może znó mu sie
zachce.:classic_cool:

Gość to mu powiedz ze
dla ciebie malzenstwo i rodzina to to samo i sa najwazniejsze, ze pozniej moze byc ciezko zajsc w ciaze a jesli nie zrozumie poszukaj faceta ktory ci to zapewni. i powiadom go tym zeby nie byl zdziwiony pewnego dnia. powaznie mowie.

tym bardziej lepiej zastanow sie czy to facet dla ciebie

Gość Raskaa
No to dlaczego tego w 1 poscie nie napisałas,z emaz ma dziecko z 1 małzenstwa.Teraz to ja sie wcale Twojemu mezowi nie dziwie,ze nie chce juz dzieci,bo juz ma.Moze sie boi,ze nie podoła utrzymac dwoje dzieci,moze boi sie ,ze jest juz w takim wieku,ze woki swiety spokoj niz wstawanie po nocach do płaczacego dziecka.Trzeba było przed slubem dogadac sie co do wspolnego potomstwa.

Bardzo pragnę dziecka tym bardziej, że po ślubie mąż prosił abym zrobiła badania i tak uczyniłam i wszystko jest dobrze, mamy również bardzo dobry kontakt z jego dzieckiem, przyjeżdża do Nas, wspólnie spędzamy czas i zawsze dziecko jest mile widziane w domu. Po badaniach lekarskich zaczęłam z mężem rozmawiać na temat Naszego dziecka ale zaczęłam słyszeć nie zrozumiałe dla mnie stwierdzenia mianowicie, że jeśli będziemy mieli dziecko to odtrącę jego obecne dziecko, że dziecko to obowiązek i że sceduję wszystkie obowiązki na Niego, jestem kobietą dojrzałą emocjonalnie i dla mnie obecnie najważniejsza jest rodzina.

Gość Raskaa
Dziwi mnei to,ze badania robiłas po slubie anie przed i o wspolnym dziecku zaczeliscie rozmawiac dopiero po badaniach,po slubie.Takei rozmowy i badania powinny odbywac sie przed slubem.

Gość Raskaa
A co dfo obaw Twojego meza to wcale sie nie dziwe,Ty tylko teraz tak mowisz,ze narodzenie dziecka nic nie zmieni w relacjacj z jego dzieckiem,ale niestety zmieni sie i to bardzo.

Gość Raskaa
To dlaczego przed slubem nie zrobiłas tych badan,tylko dopiero po?

Gość kruleffna
raska a moze pomysle tez o tej kobiecie a nie tylko o dziecku.przeciez facet jasno deklarowal,ze chce.zreszta to jest notmalne,ze jak sie zaklada rodzine to sa dzieci chyba,ze przed jasno sie powie,ze nie chce i juz.a takie cos...

Ty Królico już chcesz się rozmnożyć. Facet może chce jeszcze pożyć z Tobą tylko we dwoje a nie od razu pchać sie w pieluchy. Zastanów się nad tym a nie myślisz tylko o sobie Królico.

rozumiem ze ktos nie chce miec dzieci, ale w Twoim przypadku poczulabym sie oszukana...przed slubm co innnego a po slubie co innego..

Mąż prosił abym zrobiła badania przed zajściem w ciążę, badania ogólne i ginekologiczne. Przed zajściem z ciążę kobiety robią badania. To chyba oczywiste. Natomiast nie rozumiem co ma do rzeczy dziecko z pierwszego małżeństwa. Z dzieckiem mam bardzo dobry kontakt.

Gość Raskaa
kruleffna--gdyby facet na 100 %deklarował chec posiadania potopmstwa z autorka,to nie czekaliby z badaniami na po slubie,tylko zrobiliby je przed slubem i ogolnie rzecz biorac bnawet w caize mogłą by zajsc szybko,bo kobieta jednak jzu nie za młoda jest ,ma juz ponad 30 lat ,wiec lepiej sttarac sie predzej zajsc w ciaze.Mi sie wydaje,ze jednak Oni za czesto tematu wspolnego dziecka nie podejmowali przed slubem.Mezczyźnie było to na reke,a kobieta bała sie go spłoszyc naleganiem.

Gość Raskaa
Autorko,badani przed ciaza ale dopiero po slubie.A Ty jestes w takim wieku ,ze lepiej sie spieszyc z zajsciem ,wiec takei badania powinnas zrobic przed slubem.Nie wiem jak tera zjest,ale keidys było tak,ze rozne badania narzeczeni wykonywali przed zawarciem małzenstwa.

Gość Raskaa
Autorko,to,ze teraz masz dobry kontak z dzieckiem meza nie oznacza,ze nic sie w twoich relacjach z jego dzieckiem nie zmieni.Ur.swoje dziecko i bedziesz calkowicie pochjłonieta opieka nad swoim dzieckiem.Watpie czy bedziesz zgadzała sie na pilnowanie meza dziecka gdy bedziesz zajeta swoim ,bedziesz zmeczona itd.

dziecko męża ma 14 lat i jest już samodzielne, myślę, że problem jest inny, mianowicie te noce nie przespane i to małe płaczące dziecko

Gość whatt
Nie za bardzo rozumiem. Jaki facet kaze kobiecie robic badania?:O W jakim celu? Aby sprawdzic czy jestes plodna?

Gość Raskaa
Autorko,OK.dziecko 14 letnie,ale wiedz o ty,m,ze taki nastolatek tez potrafi byc meczący i wydaje mi sie,ze nie zawsze byłabys taka skora do opieki nad tym juz samodzielnym dzieckiem.No,chyba,ze chciałabys wykorzystywac nastoplatka do opieki nad swoim dzieckiem,ale nastolatek moze sie buntowac przeciw temu. Ogolnie rzecz biorac swoje dzieci to swoje,do swoich nie ma sie czasami cierpliwosci a co dopiero do obcych,bo jednak dla Ciebie dziecko emza to obca osoba.

To Tobie proponuje poczytać na temat psychiki ludzkiej. Z tego co napisałaś masz nieco ponad 30 lat a mąż Twoj ma dziecko co ma 14 lat czyli jest na bank bardzo dużo starszy od Ciebie. Po co brałaś starego grzyba na kark? Aż taka brzydka jesteś?? Czy nie chciało się szukać??? a może wyszłaś za niego dla kasy? Pewnie ta 3 opcja jest najtrafniejsza ja nie rozumiem kobiet które biorą sobie dziadków za mężów. Pamiętaj albo się ma męża albo starego dziadka sponsora po którym później połowe majątku zgarniesz. Wstyd Kobieto!Było poszukać sobie partnera w podobnym wieku a nie dziadka. pozdrawiam Banan Kopara

Gość Raskaa
whatt badania powinni robic obydwoje partnerow aby wykluczyc jakies choroby genetyczne itd.

Gość dlaczego nie chce
dziecka, dlaczego mu sie tak zmienilo? a badania robi sied przed ciaza, a nieduzo wczesniej, chyba, ze chce sie robic je dwa razy

Gość whatt
Raska, nie mow mi, ze to normalne, ze facet przed slubem mowi do kobiety: idz zrob badania:O