Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesska

----- L U T Y 2010 -----

Polecane posty

Majóweczko, A przy czym pracujesz? To znaczy, czy wykonujesz jakąś pracę fizyczną? A może jakbyś miała zaświadczenie od lekarza to nie miałabyś nocnych zmian?? Bo jednak sen jest ważny...

No ja tez kapec ,no i czulam @ daleko przed pozatym jeden lewy sutek mialam jak placek :P juz kilka dni po zaplodnieniu...czulam sie troche tak jakby zaczynala mi sie lekka grypa...ale bez bolu gardla zreszta mialam wewnetrzne przeczucie ze zaszlam i ze zajde wlasnei w tym 1 cyklu:D

Sluchaj nie ma sensu zaraz konczy sie sezon i tak mnie zwolnia to praca na kontrakt temporary oczywiscie moge powiedziec ale nie wiem czy to cos da mam zmiany 12 godzinne a jeszcze nie mam certyfikatu od gp wiec nie ma co bo zwolnia wczesniej a ja w lipcu jak pisalam do pl jade!

A no tak... mówiłaś przecież że jedziesz do Polski. No to musisz w tej pracy strasznie na siebie uważać. I dużo wypoczywać po pracy. A zostaniesz w Polsce na całą ciążę? W UK i tak pewnie ciężko teraz znaleźć pracę.

Zostaje narazie napewno do wrzesnia maternity mi sie nalezy wiec bede tu zjezdzac pokazywac si epoloznej na tydzien dwa wiesz moj tu narazie zostaje potem bedziemy myslec narazie bede w Polsce tam lepsza opieka ,rodzina itp trzeba dmuchac na zimne bo 1 ciaze ledwo donosilam..a u nas z praca kiepsko ale ostatnio sie cos rozkreca nawet, wiesz ja tu przyjechalam na sezon , wrocialam bo w zeszlym roku tez pracowalam w tej samej fabryce i wszystkich wyrzucili po sezonie ,a kasa dobra ale ja juz nadgodzin nie bede brala raczej...

JAkos to bedzie,wiesz u mnie jest troche inaczej bo to moja druga ciaza i z nowym partnerem nie mowilam ze corka jest z innego zwiazku...

Ja też się wybieram do Polski. Ale chyba dopiero w lipcu. Przeczekam pierwsze 3 miesiące. A pojadę sobie n 3 tygodnie bo już nie byłam od listopada. Nadgodzin to już zdecydowanie nie bierz:-) Szczególnie jak miałaś problemy w pierwszej ciąży. Choć mówi sie że podobno każda ciąża jest inna i inaczej się ją przechodzi. Może tym razem czas na dobrą, miłą, lekką i przyjemną:-) Oby tak było.

Mam zupelnie inne objawy niz w 1 wtedy bylam mlodka i tylko dwa razy sobie wymiotowalam :)nawet nie wiedzac o ciazy skakalam do wody:/ na poczatku byla rewelacja 2 trymestr zaczely sie skorcze ktorych ja jakos nie czulam lekarze panikowali ciagle lezalam w szpitalu czujac sie rewelacyjnie ??!

...a potem tak podtrzymali mi ciaze ze porod wszystkim co mozliwe wywolywano, a szyjka "niby krotka" trzymala,trzymala...i puscic nie chciala...co ja sie nameczylam..razem okolo 12 h ...:/

Majóweczko, No to rzeczywiście się nacierpiałaś:-( Masz może jakiś sposób na zgagę??? Bo ja już sama nie wiem co mam robić... tak mi dokucza.

staraj sie po posilku wypic mietowa gorzka herbatke nie jedz zbyt ostrych, tlustych ,slodkich potraw postaraj sie jesc czesciej a mniej a i odradzam soki z kartonow!staraj sie jesc powoli ja tez mam zgage mialam ja tez w 1 ciazy...

mnie troche denerwuja te bole podbrzusza czytalam na innym forum ze to normalne ale czasem sa rozbierzne opinie :(

Hej dziewczyny ! Dzisiaj byłam u gina..robiłam sobie USG iiiii słuchajcie mam zdjęcie malutkiego pęcherzyka 1 centymetrowego :-D O tych bólach gin też mi opowiadał, że wszystko jest w porządku itd.. Paulinka ! Faktycznie rozpoczynam 5 tydzień ! ;-) Hehe już teraz rozumiem co i jak .. Wcześniej myślałam sobie jak to 5 ..\"czyli byłam już w ciąży jak jeszcze nie byłam ?? :-D \"

Gość ania 25 lat
Witajcie, ja chyba moge dolaczyc do grona lutowek ( ostatni okres dostalam 1 maja). Dwa testy wyszly mi juz pozytywnie, mam leciutkie objawy. Na razie nie umiem sie cieszyc, ani nawet tego ogarnac, chociaz dzidzius robiony swiadomie ;) Mam nadzieje , ze zaczne sie w koncu cieszyc

shee to wg okresu ostatniego ci lekarz stwierdzil;) kiedy mialas pierwszy dzirn ostatniej @? jesli moge zapytac bo chyba razem idziemy w parze:)

Witam aniu :)))))))))))))) ja tez ostatni @ 1 maja 3 testy pozytywne ciaza potwierdzona wczoraj w szpitalu :)

Gość ania 25 lat
ja test robilam przedwczoraj i wyszla mi bladziutka kreska, a dzis zrobilam kolejny, innej firmy i juz byla bardzo wyrazna ta druga kreska. Pocieszcie mnie, ze to normalne, ze nie umiem sie cieszyc tak bardzo na razie ... martwie sie, ze ze mna cos nie tak. Chyba jestem w szoku

Gość matejka
mże wpadne na ten topik za kilka dni!! :) :)

mialam tak samo na poczatku normalne burza hormonow tez robi swoje...poczytaj sobie w necie co sie teraz dzieje w twoim ciele jak dzidzius sie rozwija :)poogladaj zdjecia to pomaga sie przyzwyczaic no i zawsze mozesz wpasc do nas na topik pogadac:)

Aniu, Wielkie gratulacje. Nic się nie martw ja tez poczatkowo byłam bardziej przerażona niż szczęśliwa mimo że o dziecko staraliśmy sie przez 1.5 roku. Na początku to zawsze jest szok:-) Mi też na początku test wyszedł bardzo bladziutki ale po kilku dniach to krecha była bardzo gruba i pojawiła się po kilku sekundach z dziennego moczu... po wypiciu litra wody. Zobaczysz że teraz zaczyna sie najgorszy etap bo pierwsze tygodnie ciągną się strasznie powoli... i wszystkim się człowiek przejmuje. Moja rada... nie czytaj za dużo w necie bo od tego aż może głowa rozbolić. Same czarne scenariusze. Zostań z nami:-) Zobaczysz wszystko będzie dobrze.

Mtejka, Trzymamy kciuki. Majóweczko, Dzieki za rady. Mieta sie już parzy:-) Dzisiaj czytałam w internecie że raczej nie powinno sie brać Reni ani tego typu spraw. Shee, Gratuluje pęcherzyka:-) Co do bóli podbrzusz to dopóki nie są bardzo bolesne i nie towarzyszą im plamienia nie ma co się martwić. Trzeba byc pozytywny. Jest gdzieś tu taki temat o bólach podbrzusza i jedne mówią że to normalne a inne piszą: ja takie bóle miałam i poroniłam. Nie wolno takich rzeczy słuchać i się sugerować!!!! Bo naprawdę można sobie zaszkodzić. Ja zauważyłam że jeżeli mam takie delikatne bóle czy ciągnięcia w macicy to zawsze jak usiądę na 10-20minut wszystko wraca do normy. Najgorsze miałam w 5 tygodniu... szczególnie wieczorami. A teraz już jest dużo lepiej.

paulinko ja teraz jestem w 5 tygodniu i wlasnie wieczorem te bole przychodza az mnie uda bola ale nie sa to jakis skorcze tylko ciagly bol..:/

Majóweczko, Ja też miałam ciągły ból wieczorami. Nie był bardzo silny ale był... przez kilka godzin. Leżenie pomagało. Rano budziła sie już bez bólu a wieczorem powracał. Tez strasznie się martwiłam. Teraz już jednak tak nie mam i bole występuja sporadycznie, raczej jako delikatne pojedyncze skurcze kilka razy dziennie.

no ja tez odpoczywam wlasnie bylam w sklepie:) zachcianka:) spojrzalas w tego linka powyzej zajebiaszcze kalkulatory :) nawet oblicza ci ile powinnas ptrzytyc w ciazy....:) aaa wiesz na co zlapalam smaka na bagietki z kremem czekoladowym:) juz nie pytaj co bedzie ze zgaga w nocy :/