Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Bartu艣80

mam chore dzieci jak z tym zyc

Polecane posty

Go艣膰 Smyczek
Madzia. Nam pani neurolog te偶 nic nie gwarantuje ale m贸wi, 偶e wyniki nie s膮 wa偶ne a dziecko ? Jak reaguje, jak nawi膮zuje kontakt? Wa偶ne jest w jaki spos贸b rozwija si臋 poznawczo. Ruchowo je艣li nie ma powa偶nych wad zawsze da si臋 nadrobi膰. Rehabilitantka zawsze mi powtarza, 偶e Weronika opr贸cz tego, 偶e jest wcze艣niakiem mia艂a du偶o gorszy start ni偶 jej r贸wie艣nicy poprze swoje choroby i ci膮g艂e pobyty w szpitalu. gdy dziecko jest chore, jego uk艂ad nerwowy jest nakierowany na to by przetrwa膰 ten okres a nie jest nastawiony na rozw贸j. jestem przekonana, 偶e Gracjan nie tylko b臋dzie dobrze si臋 rozwija艂 ale nie raz zaskoczy Ci臋 swoj膮 sprawno艣ci膮 i inteligencj膮. Pozdrawiamy.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Bartu艣80
Czesc Madzia wiem ze mozna odliczyc wszystkie rahunki przeznaczone na rehabilitacje twojego dziecka pod warunkiem ze te rachunki nie sa odliczane gdzie inndziej. Leki i r贸zne formy rehabilitacji W naszym przypadku odliczam je w funadcji dlatego z pitu juz nie korzystam. R贸za24 my tez podejrzewalismy ze Maja mog艂a zachorowac od szczepionki spotka艂am sie juz z wieloma przypadkami ale ciezko rodzicom jest cokolwiek udowodnic.Jak to powiedziano aby wygrac trzeba udowodnic przyczyne i skutek ale to jest baardzo trudne:(.Teraz sie dowiedzielismy ze to wina przed艂uzaj膮cej sie 偶贸艂taczki kt贸ra Maja mia艂a do 4 miesiaca zycia.Zaraz sprawdzi艂am wyniki i okaza艂o sie ze mia艂a bardzo duze stezenie a ze ja m艂oda mama nie wiedzia艂am ze to jest grozne nie zareagowa艂am w pore.zreszta lekarz tez nic nie zrobi艂 w tym kierunku I jeszcze jedno!Iwonko masz racje czasem na wyniki naszych dzieci trzeba czekac d艂ugo.Ja sama wiem co znaczy rehabilitacja .Cz艂owiek nie widzi rezultat贸w natychmiast ale za miesiac dwa okazuje sie ze twoje dziecko potrafi cos nowego.Postepy naszych dzieci czasem sa niewiarygodne.!!! Moja c贸rka w wieku 6 lat nauczy艂a sie jezdzic na rowerze gdzie wczesniej nawet mowy nie by艂o.Wog贸le nie kuma艂a o co chodzi .Ba艂a sie by艂 p艂acz i krzyk.A teraz dzieki integracji sensorycznej smiga tak ze az trudno w to uwierzyc.To ma艂y przyk艂ad ale tak jest ze wszystkim.Maja sama zacze艂a chodzic jak mia艂a rok i 7 miesiecy.Nawet sobie nie wyobrazacie radosci na naszych twarzach. Madzia nie martw sie maluch da sobie rade jeszcze zobaczysz jaki dzielny i silny z niego ch艂opak.Powoluku a wszystko bedzie dobrze.Wierze w was :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek
Droga mamo Bartka I Majki Musz臋 Ci przyzna膰, 偶e masz rewelacyjn膮 c贸rk臋 bo ja nauczy艂am si臋 je藕dzi膰 na rowerze w wieku 28 lat nauczy艂 mnie m膮偶 a je偶d偶臋 tak, 偶e lepiej nie pyta膰 a mo偶e lepiej nie widzie膰. Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowa膰 ma艂ej. Mam nadziej臋, 偶e Majka przyjmuje zapisy na nauk臋 jazdy bo mi z pewno艣ci膮 takie lekcj臋 by si臋 przyda艂y. Masz wspania艂膮 c贸rk臋 gratuluj臋 i 偶ycz臋 dalszych samych sukces贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartu艣80
Iwonko dziekuje :)Usmia艂am sie co nie miara.w 偶yciu bym sie nie spodziewa艂a ale jak to m贸wia cz艂owiek uczy sie wszytkiego nie wazne kiedy. Ale zapraszam na nauke jest gdzie bo mieszkamy prawie na wsi wiec drogi do nauki sa wspania艂e. Pozdrawiam serdecznie Ps .a jak tam postanowienia noworoczne bo u mnie do bani.Obieca艂am sobie ze bede cwiczy艂a jak ma艂y zasnie i faktycznie cwicze szybkie obieranie ziemniak贸w i wycieranie kurzu bo m贸j syn jak na z艂osc zacz艂 spac do godziny czasu.ale ponoc przy czynnosciach domowych tez traci sie jakies kalorie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek
Witam Oj mierze si臋 z tymi postanowieniami noworocznymi, w tym tygodniu uda艂o nam si臋 zabezpieczy膰 mieszkaniem pod k膮tem naszego ma艂ego szkraba i tak kontakty, szuflady kom贸d, przesuwane drzwi w szafach, kanty, drzwi zosta艂y odpowiednio zabezpieczone. Wydaje nam si臋, 偶e nasze mieszkanie jest teraz bezpiecznym miejscem dla naszej pociechy ale 偶ycie pokarze jak bardzo pomys艂owa jest nasza c贸reczka. Poczyni艂am ju偶 pierwsze kroki co do malowania 艣cian ale niestety mieli艣my ma艂y problem z szablonami wiec musieli艣my je zwr贸ci膰 wiec teraz czekamy. Co do wagi oj przyda艂o by si臋 zrzuci膰 kilka zb臋dnych kilogram贸w ale ja taki 艂asuch jestem!! ale mo偶e warto si臋 za to wzi膮膰. Mamo Bartka i Majki to co Chudniemy? to taka odmiana mo偶e cho膰 raz nie b臋dziemy walczy艂y tylko o dobro naszych skarb贸w tyko zawalczymy o siebie. Je艣li zrzucenie zb臋dnych kilogram贸w mo偶e nam poprawi膰 samopoczucie to czemu nie. Damy rad臋!! pewnie 艂atwo nie b臋dzie ale warto spr贸bowa膰 .... pozdrawiamy. Iwona i Weronika Dziewczyny b臋d臋 si臋 chwali膰 wys艂a艂am zdj臋cia mojej c贸rci do kilku znajomych oj dziewczyny sam mi贸d na moje serce si臋 zla艂. Dosta艂am tyle fajnych i ciep艂ych esemes贸w a偶 mi艂o je si臋 czyta to prawda c贸rci臋 mam 艣liczn膮 urod臋 ma po tacie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Witam... Ja r贸wnie偶 mam chorego synka,te偶 wiem co to jest cierpienie tez sporo przeszli艣my juz tak 5.5 roku ciagniemy,Mamo Bartusia rozumiem Cie i podziwiam mimo wszystko ze te偶 sporo przesz艂am ale mi艂o wiedzie膰 ze jest kolejna dzielna Mamusia. Co do lekarzy to jest totalna znieczulica.... Czyta艂am wasz topik i cos czuje ze tu zagoszcze na dluzej;-)pozdrawiam serdecznie i u艣cicki dla dzieciaczk贸w;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartu艣80
Iwonko ok chudniemy.Moze faktycznie czas dla nas.Chociaz przy dw贸jce dzieci to nie takie latwe.Wiesz jakie dobre sa resztki naszych pociech.Dzis Maja jad艂a paczki i ca艂y srodek mi przynosi艂a do jedzenia bo ona nie lubi nadzienia :)Jak masz che to podziel sie fotkami swojej pociechy .Ja tez cos przysle.Podaje adres majeczka80@interia.eu.Mi艂ej nocki papa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartu艣80
Witaj Ciesze sie ze nas znalaz艂as:)Im nas wiecej tym weselej i razniej anetko napisz cos wiecej o sobie i maluchu.Mam nadzieje ze bedziemy mog艂y cie wspierac jak tylko potrafimy.呕ycze mi艂ej nocki i goraco pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Witam nie bede wam opisywac jakie mialam przygody z lekarzem i wogole bo pewnie kazda was jakies miala a moze wyjdzie samo w trakcie pisania.w 2004 roku w boze cialo w 34 tc przyszedl na swiat Kacper,stosujac sie do wszelkich zalecen uslyszalam gdy Kacper mial rok i gdy pojechalam do por.rehabilitacyjnej z zapytaniem co sie dzieje bo dziecko nie doruwnuje rowiesnikom nie stoi na nozkach nie siedzi itp to uslyszalam ze se wychowalam MPDZ i po tym zmienilam lekarza a choroby sie posypaly i mam w tej chwili UBYTEK KORY MOZGOWEJ(MPDZ)PADACZKE,DYSTONIE SZYJNA I LULOWIA,ENCEFALOPATIE POZAPIRAMIDALNA Z OGOLNYM UPOSLEDZENIEM UMYSLOWYM,JESTESMY DIAGNOZOWANI W KIERUNKU KWASICY METABOLICZNEJ,ADHD I SCHIZIFRENII, i chyba jeszcze cos ominelam,juz zaczynam sie gubic bo duzo tego jest.... na razie tyle o nas,pozdrawiamy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziarka249
Hejka Anetko powiedz jak to jest u was z ta padaczka??ile twoj synek ma?czeste napady?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Hej Kacper b臋dzie mia艂 w czerwcu 6 lat a z padaczk膮 jest r贸znie czasami juz sie budzi z atakiem a czasem ma razem z dystonia ogolnie czesto bo nawet szczepionki nam nie dali na 5 latka,no i my chyba mamy ja dziedziczn膮 dlatego ze z Mojej Mamy strony ma Ciocia i jej syn

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartu艣80
A POWIEDZ JAK TO SIE STA艁O 呕E PRZEZ ROK NIC NIE WZBUDZI艁O PODEJRZEN LEKARZY,MOJA C脫RKA URODZI艁A SIE W 36 TYG I ZALICZYLI JA DO WCZESNIAK脫W W SUMIE NIE ZAUWAZONO TYLKO TEJ 呕脫艁TACZKI ALE BY艁A REHABILITOWANA 2 RAZY I DO ROKU ZALICZYLISMY SPORO LEKARZY CO JAK WIDAC I TAK POSZ艁O NA MARNE :( A JAK TERAZ RADZI SOBIE MALUCH.JEST NA TYLE DUZY ZE SPORO ROZUMIE JAK DAJESZ SOBIE RADE TY. POZDRAWIAMY SERDECZNIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziarka249
Witam was mamuski u mojego malego toxoplazmoza i cytomegalia zostala wykluczona choroba metaboliczna tez wiec juz sama niewiem od czego to opoznienie psychomotoryczne,padaczka i maloglowie do 5 miesiaca rozwijal sie normalnie dopiero puzniej cos stanelo sama zastanawiam sie czy to nie od szczepionki moze dostawal 5 w 1.najgorsze jest to ze nie wiadomo skad to moze jest jakas inna choroba ktora go niszczy niewiem juz sama pozdrawiam was serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Witam... On wzbudza艂 podejrzenia tym bardziej ze por.rehabilitacyjna nie byla jedyna ktora odwiedzalismy sama wiesz z reszta jak to jest z wczesniakami.Ka偶dy mowl ze zaczni ze to przez przeziebienie a to ze oslabiony az tezciowa ktora wychowala 8 swoich dzieci mowi ze mimo to powinien umiec iwtedy pojechalam nawet bez rejestracji to uslyszalam a po co Pani tu przyjechala tylko z tym?Wychowala sobie pani mpdz taka byla odp lekarza jak go zapytalam co sie dzieje skoro jestesmy tu miesiac w miesiac po kilka razy i wogole. Kacper na chwile obecna samodzielnie siedzi czasami gdzies tam sie zachwieje i poleci,przemieszcza sie jesli chce na pupie najczesciej u kogos w domu nie chce czy np na rehabilitacji,rozumie co sie mowi do niego ale on nie mowi szkoda bo bylo by mi 艂atwiej,musze go karmic,przebierac itp. Ja sobie musze radzic nie mam wyjscia,czesto jestem tym zmeczona ale to nie powod by oddac dziecko do hospicjum jak mi lekarze radzili gdy byl czas ze syn dzien w dzien mial pogotowie,ogolnie jest ok tylko czasami brak mi rozmowy z inna mama cz kolezanka bo codzienna rehabilitacja i wyjazdy i opieka syna spowodowaly ze tych znajomych juz ptawie nie mam,pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
aha a Kacper jest od ur do dnia dzisiajszego rehabilitowany codziennie wlasne za nie dlugo zmykamy na rehabilitacje;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartu艣80
Anetko jestes super dzielna mama.Wiem jak cz艂owiek czasem ma za艂amke.I wiem jak to jest nie m贸c pogadac o tym ze znajomymi.Dlatego za艂o偶y艂am ten topik zeby mozna by艂o i o duperelach poklikac.Moze to nie to samo co rozmowa alemi bardzo pomog艂o.Wiem ze w kazdej chwili moge tu napisac i znajde zrozumienie.Podam ci przyk艂ad.Jak urodzi艂am c贸rke to moja najlepsza kolezanka powiedzia艂a ze jak bede mia艂a drugie to ona bedzie mia艂a pierwsze i sobie wykraka艂a.Bo z dniem urodzenia Bartusia ona dzwoni do mnie i m贸wi ze jest w ciazy.Przez 5 lat wspiera艂a mnie w chorobie mojej c贸rki ale widzia艂am w jej oczach ze nie bardzo rozumie dlaczego tak panikuje.Jak dowiedzia艂am sie ze Bartek jest chory tez miwsp贸艂czu艂a pogada艂ysmy ale pewnego dnia dzwoni zap艂akana jej synek w brzuszku ma bardzo powazna wade serca.Aneta ona mi dopiero wtedy powiedzia艂a jak sie czuje i jak teraz mnie rozumie.Jak to los musi cz艂owieka czasem doswiadczyc zeby zrozumia艂 innego cz艂owieka.Teraz wog贸le nadaje na innychfalach.widzi zagrozania wyp艂ywajace z choroby i rozumie mnie w 100 %.Na szczescie jej synek przeszed艂 operacje ale do konca zycia jest pod opeka lekarzy.Ciesze sie ze mimo wszystko sie nie poddajesz.Masz racje kto pomoze naszym dzieciom jak nie my.a i jeszcze jedno moja mama chcia艂a zebym odda艂a Majke do jakiejs szko艂y specjalnej z internatem.ale jak ja moge zrobic cos takiego swojemudziecku.Przeciez kocha rozumie.Ciezko mi rano ja zostawiac w zer贸wce bo widze ze boi sie zostawac dop贸ki pani ja czyms nie zajmnie.Nie poddawaj sie moze nie bedzie super ale na pewno jest lepiej niz by艂o.Odzywaj sie jak najczesciej.Zycze duzo zdr贸wka twojemu zuchowi:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Witam was mamy mamo Bartusia nie uwazam si臋 za dzielna mam臋,bo tak nie jest po prostu robie co do moich obowiazkow nalezy przynajmniej sie staram bo nie zawsze wyjdzie jak bysmy tego chcieli. Co do tego ze pisanie tu pomaga zgadzam sie z toba bo jest tu ktos kto mnie rozumie jak np twoja kolezanka,ja mam bardzo bliska ktora mieszka 200 km ode mnie ale piszemy codziennie sms maile i mamy kontakt gorzej ze spotkaniami bo wiadomo koszty ale jest nk widzimy nawzajem jak dzieci rosna i jest oki. Wg mnie najbardziej rozumieja sie doswiadczeni rodzice o czym mowa bez urazy dla innych rodzicoe oczywiscie;-)ale ty wiesz o co mi chodzi. Co do zagladania tu to powiem ze bede napewno w kazdej wolnej chwili zagladac a twoj topik bardzo mnie wzruszyl. Odwagi dla nas i dzieci,mocno sciskamy i pozdrawiamy was

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek
Witaj Anetko. Ja r贸wnie偶 jestem mam膮 cudownego wcze艣niaka moja kruszyna urodzi艂a si臋 w 34 tygodniu ci膮偶y z wag膮 niespe艂na 2kg. ale wzrostu nam nie posk膮piono 52 cm. Urodzi艂a si臋 w zamartwicy i uzyska艂a 6 punkt贸w w skali Apgar. Mia艂a II stopnia wylew krwi do m贸zgu. Wiem o czym m贸wisz bo pewnie chodzi艂y艣my tymi samymi 艣cie偶kami poradnia okulistyczna, neontologiczna, metaboliczna, gastrologiczna, hematologiczna, rehabilitacyjna, neurologiczna, audiologiczna, laryngologiczna, kardiologiczna. Obecnie zosta艂y艣my zapisane do psychologa bo dzieci po wrodzonej cytomegalii musz膮 by膰 obj臋te tego rodzaju specjalist膮 a i k艂ania nam si臋 stomatolog. My jak pisa艂am jeste艣my z wrodzonym CMV i zaburzeniami o艣rodkowego uk艂adu nerwowego. A Twoje male艅stwo, w kt贸rym tygodniu ci膮偶y do Ciebie przysz艂o? Jeste艣 super dzieln膮 mam膮 wiem, 偶e bywa ci臋偶ko ale pewnie najbardziej na 艣wiecie kochasz swoje male艅stwo i to dodaje Ci si艂y by codziennie walczy膰 o jego zdrowie, pokonywa膰 swoje s艂abo艣ci jak zw膮tpienie, kt贸re niestety czasami nam towarzyszy, zm臋czenie. Trzymaj si臋, ja uwielbiam mojego szkraba a zarazem moj膮 bratni膮 dusz臋 i towarzysza mojego 偶ycia mam nadziej臋, 偶e ja te偶 b臋d臋 dla niej r贸wnie wa偶na i zostan臋 towarzyszem jej 偶ycia, Pozdrawiam a jak dopadn膮 Ci臋 demony, smutek i chandra to wiesz gdzie mo偶esz pisa膰. Pozdrawiamy Iwona I weronika.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek
Mamo Bartusia. Je艣li Twoja Majeczka te偶 jest wcze艣niakiem to pewnie wiesz, 偶e te dzieciaczki mog膮 przejawia膰 problemy z zachowaniem, mog膮 by膰 agresywne wobec siebie jak i r贸wie艣nik贸w, mog膮 mie膰 problemy z przystosowaniem si臋 do grupy, mog膮 by膰 nadwra偶liwcami. Moja Weronika ma nadwra偶liwo艣膰 s艂uchow膮 i dotykow膮, M贸wi si臋, 偶e wcze艣niaki do艣wiadczaj膮 na pocz膮tku swojego 偶ycia z艂ego dotyku ci膮g艂e k艂ucie, liczne badania, przek艂adania a ich uk艂ad nerwowy z pewno艣ci膮 nie jest przystosowany do tego rodzaju, rzeczywisto艣ci. To w pewien spos贸b mo偶e ale nie musi rzutowa膰 na dalsze tworzenie relacji z otaczaj膮cym nas 艣wiatem. Jak tylko przenios臋 zdj臋cia z kom贸rki na kompa to ch臋tnie prze艣le kilka fotek mojego anio艂ka. Pozdrawiamy Iwona i Weronika.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartu艣80
TakIwonko zgadzam sie z ta nadwrazliwoscia.Maja bardzo d艂ugo bala myc sie g艂owy wog贸le czasem nie by艂o to mozliwe bo krzycza艂a.Nie by艂a tez dzieckiem kt贸re lubi艂o sie przytulac.Tak naprawde teraz z Bartkiem doswiadczam tego uczucia.Maja podpatruje i widze ze tez chce byc przytulana ale wychodzi jej to strasznie nieporecznie.Wiesz czasem mam wrazenie ze ona robi to ale nie rozumie o co w tym chodzi.Bardzo pomog艂a integracja sensoryczna bo widze duze zmiany.Sama teraz pod prysznicem umuje g艂owe da sie uczesac i da sie poprzytulac.Ale zauwazy艂am ze robi to sztywno i jak mnie dotyka to szczypie gryzie jak by niepewna tego co robi niepewena ze to odczuwa.Co do agresji i przystosowania to tez jest tak jak piszesz.Bywa bardzo ciezko ale otwarta jest do ludzi wiec mamy troche u艂atwienia :) A najsmieszniejsze ze tak jak pisa艂am ur sie w 36 tyg ciazy z czego lekarze nie mogli dojsc podczas porodu bo razim z usg wychodzi艂o 35 raz 37 wiec zdecydowali ze 36 tydzien urodzi艂a sie o w艂asnych si艂ach mia艂a 53 cm i 2670 i tylko na godzinke by艂a w inkubatorze.Napisali ze wczesniak i tyle.Nikt nic mi nie m贸wi艂 jakpostepowac czy obserwoawc i pod jakim katem.To jest straszne z perspektywy czasu ale takich mamy lekarzy w Polsce. A ty Anetko jestes dzielna i nie m贸w ze jest inaczej sa mamy kt贸re nie podo艂a艂y i zostawiaja swoje dzieci.a ty trwasz przy swoim maluchu i to jest najwa偶niejsze.Z kazdym dniem to ty sie borykasz z k艂opotami i to ty dajesz si艂e maluchowi.A jak tam dzis na 膰wiczeniach. M贸j w艂asnie spi ale chyba zaraz koniec laby bo czas :)na jedzenie.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Witaj Iwonko (podejrza艂am ze masz tak na imie o ile mi mozna mowic Ci na ty;-) ) Moj kacper jest rowniez z 34 tyg ciazy ale wazyl 2 kg rozno i 49 cm mial.Jesli chodzi o poradnie sa niektore ktore odwiedzamy z ww u ciebie plus dodatkowo jeszcze mamy. Zagl膮dac bede napewno i dziekuje za zaproszenie pozdrawiam Aneta

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Mamusiu Bartusia i Mai (przepraszam ale nie wiem czy dobrze napisalam bo nie wiem czy pisze sie Mai czy Maji) Nie mielismy dzis zajec i Kacper ma labe ale jest dzi艣 bardzo grzeczny chyba moja mama go zaczarowala bo wczoraj ca艂y dzien pilnowa艂a mi chlopcow bo bylismy pod Warszawa.pozdrawiamy cieplutko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Iwonko a co sie dzieje ze czeka was stomatolog? bo my jestesmy po zabiegu mial kacper zapalenie okostnej i tez mamy stomatologa teraz w kwietniu jedziemy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek
Witaj Anetko. Dzieci z cytomegali膮 musz膮 by膰 pod opiek膮 stomatologa bo mog膮 wyst膮pi膰 jakie艣 problemy ze szkliwem. Wiec w kwietniu czeka nas wizyta kontrolna mam nadzieje, 偶e wszystko b臋dzie dobrze. Pozdrawiam serdecznie Iwona i Weronika.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gonieczka 87
cze艣膰 Bartu艣, witam inne mamy chorych dzieci. Dawno mnie tu nie by艂o. Ale nie mam teraz czasu-wiadomo dzieci no i jeszcze studia.I tu mam do was ogromna pro艣b臋. jestem na czwartym roku pedagogiki o specjalno艣ci plastyka. w艂a艣nie zaczynam pisa膰 prac臋 magistersk膮. b臋d臋 pisac na temat rysunk贸w dzieci niepe艂nosprawnych intelektualnie. Mam pro艣b臋 do Was mamy- moja Madzia jest ro艣link膮 , nie ma w艂adzy w r膮czkach, wi臋c nie mo偶e mi nic narysowa膰. Prosz臋 Was mamy, kt贸re maj膮 dzieci wla艣nie niepe艂nosprawne intelektualnie- czy wasze dzieci rysuj膮? je艣li tak czy mo偶ecie wys艂ac mi na meila fotografie (skany) ich rysunk贸w? by艂abym bardzo wdzi臋czna. m贸j mail: gosia-grudzien1@tlen.pl je偶eli mo偶ecie napiszcie mi jeszcze wiek dziecka, schorzenie na jakie cierpi i oczywi艣cie imi臋 :) z g贸ry dzi臋kuj臋 i pozdrawiam z wioski zasypanej 艣niegiem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek
Witaj Gosiu Pozdrawiam serdecznie kole偶ank臋 po fachu ja ko艅czy艂am Pedagogik臋 Specjaln膮 - resocjalizacj臋 os贸b niedostosowanych spo艂ecznie podyplomowo zrobi艂am pedagogik臋 opieku艅czo - wychowawcz膮 oraz plastyk臋. Prowadz臋 zaj臋cia z socjoterapii i plastyka bardziej mnie interesowa艂a pod k膮tem prowadzenia zaj臋膰 z arteterapii czyli terapii przez sztuk臋. Je艣li chcesz mog臋 przes艂a膰 Ci kilka zdj臋膰 prac uczni贸w z ko艂a plastycznego klas I-III. Mam nadziej臋, 偶e uda Ci si臋 zgromadzi膰 materia艂y do Twojej pracy magisterskiej przykro mi, 偶e nie mog臋 Ci pom贸c ale nie mam do艣wiadczenia w pracy z uczniem upo艣ledzonym umys艂owo. Zaj臋ciami z arteterapii obj臋te s膮 dzieci agresywne, zamkni臋te w sobie nie umiej膮ce nawi膮za膰 pozytywnych relacji kole偶e艅skich. Trzymamy kciuki b臋dzie dobrze z pewno艣ci膮 magisterka jak i obrona b臋dzie na Pi膮tk臋. Pozdrawiamy Iwona Weronika.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Smyczek
Mamo Bartusia i Majki. Przes艂a艂am kilka zdj臋膰 mojej kochanej, wspania艂ej cudownej dziewczynki czekam na rewan偶 w postaci zdj臋膰 Twoich fantastycznych, boskich, nieziemskich szkrab贸w. Pozdrawiamy serdecznie Weronika I Iwona. Dziewczyny jak b臋d臋 mia艂a wi臋cej czasu to napisze co艣 o Mojej kochanej c贸reczce bo ostatnio w naszym 偶yciu du偶o si臋 dzieje. Pozdrawiamy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bartu艣80
Czesc dziewczyny U nas znowu epidemia a wlasciwie juz jej koniec.Bartek mia艂 grype i prawie 40 stopni ledwo zipa艂 a Majka z艂apa艂a zapalenie p艂uc.Powiemwam ze my to mamy szczescie.Rozmawia艂am z lekarzem jak ma艂a w maju nie bedzie chorowac to przepisze nam preparat na recepte aby wspom贸c jej uk艂ad odpornosciowy.Wstyczniu by艂a az 5 dni a w luty 9 w szkole :( Juz nie mam si艂y.Mysle o za艂atwieniu jej sanatorium ale oczywiscie panie przez telefon powiedzia艂aze za siebie musze zaplacic.Bagatelka 1600 z艂I jak ma tu byc dobrze w naszym kraju jak tylko k艂ody pod nogi.Truno stne na g艂owie ale postaram jej sie za艂atwic te sanatorium.Wkoncu moze nie bedzie tak chorowa艂a. W czwartek jade z ma艂ym na badania.Czeka nas okulista i krew.Krew z tego wzgledu ze wzros艂y Miana IgG a powinny spasc. Mam pytanie czy ktos z was s艂ysza艂a o szpitalu w Dziekanowie Lesnym.Teraz tam musze Bartka leczyc bo nie przyjmuja juz dzieci na Wolskiej.Nie mogesie tam wog贸le dodzwonic.Jakas paranoja. A pozatym nie moge doczekac sie wiosny:).Nie wiem jak u was ale nas zala艂o.Nie moge wyjechac z podw贸rka bo sie zakopuje.Cz艂owiek niby mieszka w miescie ale mam wrazenie jakby czas dla naszej ulicy sie zatrzyma艂.Nawet jak bym chciala to nie mam jak wyjsc z dzieciakami na dw贸r A co tam u was ? Jak dzieciaczki. Iwonko dziekuje za zdjecia.Wys艂a艂am ci z innej poczty mam nadzieje ze dosz艂y.Jak tam Anetko tw贸j zuch sie sprawuje mam nadzieje ze wszystko oki Madziarko249 a jak tw贸j synek.Czy juz lekarze powiedzieli co mu dolega? Pozdrawiam was serdecznie Asia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aneta2515
Witajcie drogie mamy. U mnie z synkiem jak najbardziej w porzadku,przestawilismy mu meble a raczej maz i widac ze mu pasuje. Kochane mamy jestem zalamana.Jestem po 2 cesarkach,musze nosic kacperka ma 15 kg ja mam 26 lat i uslyszalam wczoraj od lekarza ze kregoslup mi sie sypie.pisze tu do was i placze co bdzie dalej?Skoro mi sie ten kregoslup sypie co z rehabilitacja?Us艂ysza艂am wczoraj od lekarza(bo w weekend tak mi kregoslup dal sie we znaki ze plakalam w glos) ze mam ZABURZENIA KORZENI RDZENIOWYCH I SPLOTOW NERWOWYCH. Dzis za nie dlugo ide znow do lekarza,do neurologa w celu potwierdzenia,bardzo sie boje dziewczyny,jesli nie bede mogla nosic synka to wszystko na co tak ciezko pracowalismy pojdzie sie...... .Ko艅cze kochane bo sie rozwylam na maksa,napisze po wizycie.Trzymajcie sie cieplutko

Udost臋pnij ten post