Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andzia87

Ile razy podchodziliście do egzaminu praktycznego na prawko jazdy??

Polecane posty

ehhe ja zawsze robie gest "w imie ojca i syna" i od razu sobie przypominam która strona jest która :P mój instruktor sie ze mnie smial hehe, na egzaminie żegnałam sie w głowie :P bałam sie ze na ateistę zapiekłego trafie i za zegnanie się mnie udupi :D

hahahaha:Pja się nie modlę ale może spróbuje...najwiekszy problem mam ze wzniesieniem niby prosty manewr a jednak łapy mi się pocą i nie moge albo zaciągnąć ręcznego albo go spuścić:D

za trzecim ---> to chyba 90% kobiet nie powinno miec prawka gdzies kiedys wyczytalam, ze bardzo duzy procent kobiet ma problem ze stronami to ze skrece w lewo a nie w prawo oznacza ze nie powinnam byc kierowca? prosze Cię znam sie na przepisach a to chyba jest najwazniejsze prawka nie powinny miec osoby ktore jezzdza jak piraci drogowi, bez zasad, dla ktorych jedna zasada jest to, ze oni jada, spiesza sie gdzies i mozna im wszystko ;/

jesli chodzi o znajomosc pojazdu to rozbawilam instruktora bo nie wiedzialm gdzie sie wsadza bagnet do sprawdzania poziomu oleju heheheh wiedzialam jak ale nie wiedzialam gdzie hihii sama się domyśliłam ze trzecim podejściem, a egz. tylko się ze mnie śmiał ale nie upupial :D cale szczęście ja szkoliłam sie na yarisce, ale świateł i silnika instruktor uczyl mnie wieczorem przed egz..czyli ..pokazał mi dwa razy :P ale jakos przez noc sie w głowie uleżało i se poradziłam :)

ah te strony są poprostu okropne!! na kursie żdko kiedy udało mi się skręcić w tę strone w którą mi kazano aż w końcu instruktor miał na mnie sposób, mówił mi strony na odwrót i w tedy jechałam tam gdzie potrzeba:D a póżniej znalal inny sposób na mnie na którąś jazde przyniusł mi wstążke w serduszka i przywiązał mi do lewej reki żebym kojażyła że po lewej stronie jest serduszko i na ręce też miałam więc jak mi mówił kierunki to patrzyłam na ręce i tak się na uczyłam!! jak ktoś am z tym problem to niech spróbuje!! to działa!!! a wstążke mam do dziś!! :P

ah te strony są poprostu okropne!! na kursie żdko kiedy udało mi się skręcić w tę strone w którą mi kazano aż w końcu instruktor miał na mnie sposób, mówił mi strony na odwrót i w tedy jechałam tam gdzie potrzeba:D a póżniej znalal inny sposób na mnie na którąś jazde przyniusł mi wstążke w serduszka i przywiązał mi do lewej reki żebym kojażyła że po lewej stronie jest serduszko i na ręce też miałam więc jak mi mówił kierunki to patrzyłam na ręce i tak się na uczyłam!! jak ktoś am z tym problem to niech spróbuje!! to działa!!! a wstążke mam do dziś!! :P

fajny pomysl z tymi wstazeczk ami :D ja boje sie panicznie duzych skrzyzowan, malych ze slaba widocznoscia i rond :/ rondo żaba w warszawie brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ja rond sie na poczatku bałam..teraz juz nie...boje sie za to bardzo ruchliwych ulic (skrzyżowania mnóstwo aut pieszych pasów dla pieszych świateł i jeszcze za mną katerka na sygnale jedzie) :Dhaha

Gość AAAAA28
Raz! :) Miałam naprawde wielkie szczęście. Nie sądziłam że zdam za pierwszym razem :) Egzamin teoretyczny zero błędów. Manewry : łuk, zatoczka. Jazda na miescie bez problemów :)

no z tą warszawą wam współczuje bo nawet jak zdam to prawko do warszawy nigdy nie pojade bo będe się bała:P ja zdaje w kielcach

Gość podchodzilam tylko raz
Mi sie zawsze mylilo prawo i lewo. Na egzaminie mialam dlugopisem napisane na dloniach L i P ;) teraz mi ta wiedza jest zupelnie niepotrzebna. Przeciez wiem gdzie jechac, a nie pracuje jako kierowca ;) Luk i wszystkie manewry na placu mialam wyuczone na ilosc obrotow, slupkow itp... Nie widze w tym nic zlego, na wyczucie robilam juz po zdaniu egzaminu :P A zatoczek unikam do dzis jak ognia :P Ale jak widac mozna zyc bez nich :P

ja najbardziej na drodze boję się aut cinquecento,seicento i maluszka (nie obrazajac nikogo kto ma takie uatko), bo przewaznie w nich jedzie starsza osoba, ktora na drodze jest na prawde nieobliczalna. nie wiadomo co zaraz zrobi... uwazam tez na auta, z inna rejestracja, bo wiem, ze pewnie nie znaja drogi i w ciagu sekundy, 1 metr przed posesja potrafi wlaczyc kierunek, ze skreca i pieszych, zwlaszcza starszych, ktorzy nie patrza na droge i na nia wchodza (nie na pasach), albo na czerwonym na pasach ;/ kiedys bylam swiadkiem jak starsze malzenstwo na czerwonym swietle weszlo na pasy, na szczescie gosciu mial szybki refleks i zatrzymal sie, tylko lekko ich potracajac, ludzie upadli, ale nic sobie nie zrobili, wyszedl pomogl im wstac, podprowadzil na chodnik, pogadal chwile i pojechal. patrze a za chwle dziadek sie wychylil, spojrzal w prawo, (dalej czerwone swiatklo) zlapal babke za reke i przebiegli z nowu na czerwonym ;/ kuuurrwaaaaa .... a to ponoc mlodzi tacy niewychowani, bez zasad ;/

no...a mnie jeszcze przeraza jak czlowiek zatrzyma sie przed pasami niby ze mnie puszcza a potem zmienai zdanie w dawaj :O wrrrr hehe kochani, coraz bardziej sie boje :D heheh

no niesety,my młodzi zawsze będziemy najgorsi... a co do pierwszej jazdy to fakt to u mnie też były klapki na oczach jak u konia w średniowieczu nic na boki nie wudziałam tylko co przed sobą:D:P aż instruktor się ze mnie śmiał...

ja tam juz nie jestem mloda :D hehe kiedys na ogolnej byl temat ze jak to gardias moze tak swietnie wygladac w "tym wieku, bo ma az 28 lat" hhihihi

6666667 Kazdy sie liczy. W normalnym zyciu tez bedziesz miec (prawdpopodobnie)inne auto i co? powiesz ze nie jedziesz nim bo na egzaminie mialas inne?

Gość dgsdgdsg
Zdalam za 3 razem. Za każdym razem wyjeżdżałam z placu na miasto i polewałam na mieście. Trzeci raz zdawałam 2. stycznia w zamieć i udało się :).

Ja zdaję 5 czerwca drugi raz. za pierwszym razem miałam okropnego, choć młodego dziada. Był sztywny i arogancki i ... tym mnie tak zestresował, że pomyliły mi sie światła, z których pytał mnie bardzo dokładnie, no a potem łuk-masakra. Chyba nigdy nie opanuje tego dziadostwa. Na szczęście teraz ćwiczę z mężem i pomału zaczyna mi wychodzić. Tego egzaminu zapewne nie zdam, ale może za trzecim razem już tak. W ogóle uwazam, że tych godzin, któremamy do wyjeżdżenia w ramach kursu jest o połowę za mało. A u nas godzina jazdy dodatkowej kosztuje 50 zł. Zdaję w Tychach. Zdawalnośc tragiczna. Na 10 osób zdaje jedna za pierwszym razem. Standard to 4-5 razy.

no :D heheh cytrusowa :D , teraz mam 28 i wygladam lepiej niz jak mialam 22 ;) serio. A wracajac do prawka, to troche zaluje ze nie podchodzilam wczesniej. ah teraz juz nie bede na egz wyluzowana bo za bardzo mi zalezy zeby zdac. a moj maz nie mam prawka bo sie załamał po pierwszym oblaniu :P mam nadzieje ze jak ja zrobie to i on sie zwlecze :D