Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andzia87

Ile razy podchodziliście do egzaminu praktycznego na prawko jazdy??

Polecane posty

Gość niemoRzliwa
7

Gość 435trgsdfgsdf
3 krotne zgaszenie silnika) ?????????????? bzdura. To wcale nie przerywało egzaminu. CO innego zgaśniecie silnika gdzieś na placu a co innego na skrzyżowaniu. Jak komuś na skrzyżowaniach by gasł i innych newralgicznych miejscach utrudniając ruch to za to oblewa sie. Ale nigdzie nie pisze że za gaśniecie się nie zdaje

sam/a jestes bzdura. instruktor kilka razy mówił mi,ze 2 razy moze mi na mieście zgasnać silnik

zdałam za 7 razem zawsze oblewałam na miescie rozkojarzona, zestresowana i wogole dno podchodziłam do egzaminu nie potrafiac jeździć, nie polecam 7 raz zdałam wzorowo

Gość łobhahana
mnie też łuk uczono na pachołki, robiłam tak od samego początku. Instr. kazał mi robić obrót kierownicy o 360stopni jak widać pachołek w bocznej szybie micry (tej małej skośnej) i odbić jak wyjedziemy na prostą. Cały czas potem jechać wolno i trzymać kierownicę prosto, nie ruszając. Można delikatnie kontrować jeśli widzimy że odbijamy w którąś stronę ale bez gwałtownych ruchów. Te pachołki albo wyjdą albo nie, zaleznie od tego jak się ustawimy w kopercie, sugerował aby starać się stanąć mając pachołek środkowy przedni delikatnie z lewej strony. Nie zdarzyło mi się ani razu najechać na linię - chyba że ustawiłam się bliżej prawej strony. Jeździłam 25-30 min po mieście, egzaminator mnie chwalił że świetnie sobie radzę z autem (niegdy wcześniej nie jeździłam). Jest więc szansa, że jeśli wszystko zrobi się w tym czasie, nowe przepisy bedą miały sens. Oczywiście to zależy od egzaminatora :o

Gość łobhahana
co do egzaminu z instruktorem: wyjaśniono mi, że jeśli inst się nie pojawi - oblewasz bez możliwości przystąpienia do egzaminu. Jeśli się spóźni - oblewasz. Jeśli będzie ale się choć słowem odezwie - oblewasz. Jeśli egzaminator Cię obleje, a instruktor stwierdzi inaczej - i tak nikt go nie posłucha. Egzaminator ma zawsze rację :o chyba że wyjątkowo naruszy zasady co może być trudne do udowodnienia, kamery są tylko z przodu :o

Ja zdałam za pierwszym razem i stres który miałam z dniu egzaminu był jednym z najgorszych w moim życiu. Łuku też uczyłam się na pachołki i dodatkowo na naklejkę na tylnej szybie Pandy :). Dwa razy zgasł mi silnik. Raz na światłach i raz na polnej drodze w drodze na przejazd kolejowy. Dwa razy pojechałam nie tak jak chciał egzaminator. Do końca nie wiedziałam czy mnie udupi czy zdam. No i zdałam. Z komentarzem \"Niech pani poprawi głupie błędy i do tego czasu nie pokazuje się na Ostrołęce\". hehe

Gość jeszcze raz napisze
NIGDZIE nie pisze że tylko 2 razy może zgasnąć na egzaminie. Oblać mogą za to jeżeli będzie gasł samochód i utrudniał ruch. To za to obleją po tych 3 razach. Ale jak by to było na pustej ulicy to nie powinni, chyba że jest złośliwy egzaminator. Znam osoby co po 4 razy im gasł i zdały :classic_cool:

bluebird : może i popełniam błąd, nie wiem ale uważam, że ten pan złamał przepisy - czuje sie poszkodowana i już nie chodzi o egzamin , ster, mój czas czy te cholerne 112 zł tylko o zasady o etykę o to, że jeśli bym nic z tymnie zrobiła poczuł by sie bezkarnie i stosował swoje \"uprawnienia\" na innych Bogu Ducha winnych przyszłych kierowcach. Czy jak widzisz że kogoś kieszonkowiec obskubuje w autobusie to odwracasz głowę i udajesz, żre nic sie nie dzieje z obawy ze oberwiesz po głowie? Ja nie , takmnie wychowano... I jest mi wszystko jedno jak się zakończy ten incydent , i jakie konsekwencje poniesie ta kanalia i czy w ogóle jakieś poniesie - wiem jedno nie mogę tego zostawić bez echa bo to nie w porządku -nie tylko w stosunku do siebie samej... ale też do jego przyszłych \"ofiar\".... :)

do jeszcze raz napisze--> własnie dlatego wcześniej napisałam,ze to zależało od okoliczności,majac na myśli właśnie to,ze jak gasł np. podczas parkowania albo innego zawracania to przymykali na to oko,ale co do zasady 2 razy na miescie silnik mial prawo zgasnać, a za 3 razem konczył egzamin.taka była praktyka.gdyby zgasł 3 razy na skrzyzowaniu to koniec egzaminu. Wi-olka-demolka ---> z tym kieszonkowcem to troche zbyt daleko idące porównanie;) moglas faceta zapytac,czy jego zdaniem,te \"2 cm\" powodują,ze w jego mniemaniu nie nadajesz sie na kierowcę?...jezeli to był faktycznie jedyny \"błąd\"jaki popełniłaś.ciekawe co by odpowiedział.

A takie właśnie porównanie przyszło mi do głowy :) Jeśli chodzi o pytanie o te zasrane 2 cm to zadałam je ale jedyną odpowiedz jaka dostałam to taką, że \"Panu Egzaminatorowi\" nie płacą za rozmowy z małolatami i że jak chce porozmawiać to żebym poszła z chłopakiem na kawę ha! Gdybym nie była pewna swoich racji pewnie dałabym sobie na wstrzymanie ale wiem z różnych źródeł, iż parkowanie powinno być zaliczone gdyż nie dotknęłam krawężnika czyli to on złamał przepisy:-)

A według mnie jak ktoś nie zdał powyżej 10 razy nie nadaje się po prostu na kierowcę i tyle. I nie powinien dostac prawka nigdy.

Gość Zaczarowana21345
ja juz 7 raz nie zdałam i za kazdym razem bardzo sie boje i dlatego nie umiem sie skupic jak za 8 razem nie zdam to rodzicom w oczy nie spojrze i znajomym czuje sie taka nieuzyteczna i samoocena mi leci tez z tego powodu niby nic takiego ale mimo wszystko ja tego nie potrafie przebrac przez swoje nerwy tak sie wstydze ze zdac nie moge i mam dosc tych pytan o prawko czuje sie jak oslica mam 21 lat a od prawie 2 lat zdaje prawko;/ Kto ma tez takie same uczucia????

Gość jnhty6egv
kurcze...jeszcze tydziendo mojego drugiego poedejscia a coraz bardziej sie denerwuje. przed pierwszym nic...a teraz :o strach myslec co bedzie w sądnym dniu... o mamma mia. :P

wi-olka--> żartujesz?...:/ mam nadziej,ze to sie nagralo,i ze nie zdarzy sie \"przypadkiem\", ze nagranie zaginęło albo kamera całkiem przypadkiem była wyłączona... ja za 2 tyg mam drugie podejscie. po ostatniej aferze korupcyjnej,kiedy zwolnili wielu egzaminatorów krętaczy-wyłudzaczy w Gdansku jakos spokojniej i nie słyszałam dawno,zeby ktos trafil na egzaminatora-złamasa

nonie żartuję, chyba teraz rozumiesz, że się zawzięłam i nieodpuszczę... to co wtedy przeżyłam to moje:( wiesz zaginięcie nagrania z tego egzaminu świadczyłoby na jego niekorzyść :)

Wi-Olka-Demolka daj znać jak rozpatrzą to twoje podanie i co z tego wynikło. a co do tego gaśnięcia to słyszałam właśnie że jak zgaśnie dwa razy to jest nie umiejętność posługiwania się mechanizmami samochodu i skutkuje to oblaniem egzaminu i to obojętnie gdzie czy na placyku czy na mieście czy na parkingu.

Gość czarne pudeleczko..
Hej :) ja w pon bede miala 2 egzamin i strasznie sie denerwuje.... pierwszy oblalam na placu - na startowaniu z recznego ;/ mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze trzymajcie kciuki :)

Gość eeeeeeeee
Ja zdałam za pierwszym razem, w wieku 17 lat, ale to dawno już było :)

aaaaaaa! Jak sie tak laska nazywała Mariola.... yyyyy?!???????????????????? Pamietam że miała męża co w dyskotekach laski wyłapywał i robił z nich \"modelki\" :D

no trzymamy kciuki!!powodzenia życzymy!! wiecie co... załamałam się czytając że od kiedyś niewiem kiedy ale ma wejść 1380 pytań!! ja mam tylko nadzieje że do tego czasu zdam.... i nie będe musiała powtarzać testów na nowych zasadach...

a! Już wiem nie Mariola a Joanna Naturalny boże nie wie ktos czy ona zdala to prawko bo jeśli tak to jestem spokojna o swoj egzamin :D:D:D:D

nie pomoge ci bo nie wiem kto jest...-niestety... Ale wiem że jak Doda zdała to my też na pewno zdamy:DD

no ta blondyna to prawdziwe kuriozum.ale zobaczcie te inne i sie pocieszcie;)