Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Gość gość
Mamuśka kilka miesiecy temu chodziłam a miałam cc bo mała mimo skurczy nie chciała się obrócic lezała cały czas głowką do góry i po 12 godz w bólach zrobili mi cesarke.

Gość mamanatki
dzięki dziewczyny za odpowiedz. zapraszam wszystkie mamusie na forum " Mamusie w Częstochowie" troche nas tam jest służymy radą i pomocą. Pozdrawiam :)

Gość magda16023
anulka 089 ja jestem przed porodem na Mickiewicza termin 2.08. Do tego czasu ma być przeprowadzony remont na oddziale, tak mi mój gin mówił.

Gość jkb
mamanatki - nie ma problemu z długim oczekiwaniem na wizytę myślę, że 2 dni to max, 120 z usg. Ile za cytologie to nie wiem.

Gość gość
Jednak zostajemy w szpitalu :( zoltaczka nas zatrzymuje - oby jutro już było ok. Dziś Synuś się musi poopalac trochę. MamaOlgierda

Gość Mamuska 2014
Gosciu chyba trochę nasz lekarz się zmienił po tym co pisza dziewczyny aż się boję jeszcze bardziej teraz tego porodu naprawdę.

Gość 21 maj
MamaOlgierda gratuluje urodzenia synka !! na pewno niedługo wyjdziecie ze szpitala, moja mała też miała żółtaczkę, była naświetlana przez 3 dni po 6 godzin. U nas wszystko byłoby super ale Zuzia nie chce jeść, sama w ogóle nie wybudza się do jedzenia a jak już je to 10 ml a powinna 40 ml, wczoraj była u nas położna i sama stwierdziła, że to dziwne bo z reguły takie niemowlaki chętnie jedzą. Dzisiaj idziemy z nią do pediatry, zobaczymy co powie, może coś zaradzi.

21maj-mój synek miał silną żółtaczkę i w szpitalu mogl spac po 5 godzin...ciagiem...bo był osłabiony i wogole nie chcial jeść.Kazali mi go przemywac , i pepek ,żeby go rozbudzać....ale z tym było ciężko.Jak wrocilismy do domu było podobnie....kiedyś mysłałąm,że kąpiel go obudzi..ale gdzie tam spał w najlepsze..Miałąm mega problem z tym karmieniem.Przysypiał przy piersi...i nic nie moglo go obudzic, dopiero po okolo miesiacu wszystko sie zmieniło.W szpitalu dużo spadła mu waga, potem bylimsy kilka razy w osrodku zdrowia na kontroli czy waga wzrasta , przez to jego nie jedzenie. A teraz jest z niego kawał chłopa:)8 kg waży mimo ,że nie je wiecej niż powinien.Ja mniej wiecej sugeruje się opisem na mleku.

Daj znać co powiedział pediatra. I dużo siły i wytrwałości życze:)

Gość Marta 33
Hej jestem juz po porodzie, milo nie bylo. Zuzia warzy 4060 i ma 61 cm:-)

Gratulacje Marta 33 Pewnie sie mijamy na korytarzu od kilku dni :-)

Gość 21 maj
hatshepsu u mnie jest podobnie, ale trochę mnie pocieszyłaś :) Pediatra zmieniła małej mleko na takie dla wcześniaczków bo jest bardzo malutka, kazała ją karmić mniejszymi porcjami a częściej. Całą Cz-wę zjeździłam za tym mlekiem ale udało się je dostać, zobaczymy jak Zuzia będzie je tolerować. Gdyby nie było poprawy to dostaliśmy skierowanie na patologię noworodka na parkitkę, ale mam nadzieję, że go nie wykorzystamy.

Gość Ziulka81
Marta33 - bardzo gratuluję :-) Super że masz już to za sobą i teraz będzie już tylko lepiej :-)

Marta33 gratulacje duża dziewczynka czekamy na relacje dużo zdrówka dla was.Mojej się coś pokręciło dzisiaj byłyśmy z wynikami u lekarza wzystko ok ale apetyt jej tak spadł że zaczynam się martwić przed 15 zjadła chyba z 150 potem o 6 chciałam jej dać jabuszko zjadła może ze dwie łyżeczki które udało mi się wcisnąc bo zaciska zęby a po kompaniu przed 20 zjadła raptem 20ml marudziła płakała zęby zacisała aż wreście tatuś poszedł ją położyć może jestem głupia ale martwię się że coś jej jest bo zawsze jadła ze smakiem a teraz tak widziwia.Pazdzierniczku co tam bo ostatnio się nie pojawiasz?pozdrawiam

Gość pazdzierniczek
Podczytuje Was. Z mezem po lekarzah jezdze, zrobil sobie gastroskopie I okazalo sie ze ma bakterie holicobacter pylori powiem Wam ze nie wiedzialam ze taka bakteria jest I co nakgorsze po wyleczeniu mozna znow ja zlapac . Warto zrobiv test na ta bakterie. Zalamana jestem bo musze siebie I dzieci przebadac ale dopiero po niedzieli. Marta33 Gratulacje, zdrowka dla Was. GG--- jezeli corcia zawsze jadla normalnie moze ten brak apetytu bo zabki ida, nie zamartwiaj sie na zapas, u mnie tez jest dzien ze syn potrafi zjesc a czasem po prostu nie chce. Jezeli ma prawidlowa wage to moze po postu corcia sie przejadla I wszystko wroci z czasem. Poobserwuj ja :) 21 maj-- moj starszy syn tak jadl dosc dlugo po 10ml ale czesto. Oby sie poprawilo u Was. Dopiero dzieci poszly spac, a ja padnieta jestem... czas odpoczac. Spokojnej nocy.

To ja też nie wiedziałam o takiej bakterii chociaż w dziesiejszych czasach napewno jest ich mnóstwo a od czego można ją złapać?Wiem że troche pańkuje ale mam taką głupią nature że zaraz zaczynam sobie wyobrażać bóg wie co.Jest marudna a dzisiaj był wyjątkowy dzień odkąd się urodziła bo przespała prawie pół dnia a tak jej się jeszcze ni zdarzył drzemka popółtora godziny i to nie jedna bo trzy i jedna 40 minut.Ja też ide spać bo może ją głód w nocy obudzi

Gość pazdzierniczek
Tez spanikowalam co do tej bakteri. Duzo by o niej pisac. Mozna zlapac ja wszedzie, w resteuracji u znajomych, przez wspolzycie, jest dosc paskudna tylko ze sa organizmy ze postrafia ja zwalczyc a sa ze ona sobie rzadzi I w wtedy sa objawy. Jezeli ktos ma czesto zapalenie gardla lub afty co jest prawdopodobienstwo ze ma ta bakterie bo ona wlasnie to wywoluje. U synka jeszcze brak zabka cos mu oporonie wychodza :) pospalismy czas na sprzatanie :) milego weekendu dziewczyny :) zeby pogoda na spacerki byla.

Gość 21 maj
Marta 33 gratulacje, dużo zdrówka dla Was !!!!! Pazdzierniczku często tzn co ile dawałaś synkowi te 10 ml? Od wczoraj zaczęłam dawać jej 30 ml co 2.5 godz i wydawało mi się, że jest ok ale rano jak jej podałam to po wypiciu tak z niej chlusnęło, że aż się wystraszyłam, wydłużyłam czas do 3 godz, zobaczymy, już jestem bezsilna :( po wyjściu ze szpitala mała w ogóle nie przybrała na wadze, ale jak ma przybierać skoro wszystko zwraca :(

Gość pazdzierniczek
Co godzine jadl czasem mniej. Rob moze przerwy na odbicie I znow jedzonko. Pewnie za duzo zjadla I chluslo :) dzieci lapczywie jedza. Na sile nie dawaj ma maly zoladek to duzo nie zje. Jak bedziesz u lekarza to powiedzmoz moze cos doradzi. Lub mleko zmien moze jej nie smakuje. Oby wszystko sie unormowalo. Te pierwsze miesiace najgorsze sa, pozniej juz mniej wiecej sie wie co I jak.

Tak jak pisze pazdzierniczek.Najgorsze pierwsze miesiace.Ciężko było ..jak wiecej dalam mu mleka to z niego chlusło...i nosem i buzia..a jak za mało to znowu plakał...U nas unormowało się jak Miłosz skończyl 2 miesiace. Teraz to juz luksus ma 4,5 miesiaca. je co 3-4 godzinki po 150 ml.I wprowadzilismy w tym tyg marchewke...nie zabardzo mu smakuje ale sie nie poddaje :) Potrzeba czasu a wszystko sie unormauje:)

Gość Marta 33
Dziekujemy za życzenia:-) Jak wrócę do domu to opiszę wszystko:-) Jestem jednak zadowolona z opieki położnych i pielgniarek, za to Kowalski w szpitalu bada jak jakiś sadysta a w gabinecie jest delikatny więc trochę się zawiodłam.

Marta 33 kiedy wychodzisz? Na ktorej sali jestes. Ja jak dobrze pojdzie to dzis. A ur 6 maja ale mała miala crp i lampy ..opala sie jeszcze

Gość GAJA123
Marta33---GRATULACJE!!! Super Dzidzia:), opisz koniecznie jak rodziłaś? MamaOlgierda, jeszcze troszkę i już będziecie w domciu:)

Marta 33 ja mam wrażenie że oni wszyscy tak badają mnie jak zdadał nie pamiętam jak się nazywał szczupły w okularach ale aż sobie krzykłam ale może w twoim przypadku chciał ruszyć poród szybkiego powrotu do domku

Gość gość
Szczuply w okularach,ciemne wlo mickiewicza taki badal jak przyjmowali do porodu to tez az wgore mnie podciaglo

Gość Mamuśka 2014
Dziewczyny mam do was sprawę strasznie ważną potrzebny mi dobry neurolog dla dorosłych bardzo to pilne naprawde jak macie kogoś dajcie znać proszę chodzi mi o czas więc prywatnie.

Wyzej to ja. Dzis wychodze :-D !!!! :-( moje starsze dziecko ma goraczke:-(:-(

Gość pazdzierniczek
Anulka dr Minkner dla dzieci I nie wiem czy tez nie od doroslych musialabys zadzwonic I zapytac. Tak to nie znam. Co do goraczki to pewnie przejdzie jak wrocisz. Moj syn tak goraczkowal z tesknoty jak bylam w szpitalu, wyszlam I na drugi dzien ani sladu goraczki. Lub wirusowe, musisz zaobserwowac. Powodzenia.