Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała MiMi26

Legalizacja związków homoseksualnych

Polecane posty

Gość hmmmm szczerze powiedzcie
4--mało wiesz o sexie...zdrowi normalni ludzie tez liza cipy i ruchaja sie w dupy jak to okreslilas a to nie oznacza ze mezczyzni ktorzy tak robią sa chorzy...poza tym w zwiazkach homo facet moze drugiemu zrobic loda...nigdy nie lizalas po jajach i fiucie swojego faceta? to tyle ja nikomu za przescieradlo nie robie i mam wyjebane na to co kto w swoim łóżku i z kim robi... słowo sex jest słowem angielskim i oznacz płeć w jezyku polskim słowo seks zostalo stworzone dla takich ksenofobów i analfabetów jak Ty...w słowniku polskim słowo seks nic nie oznacza i taka jest prawda...przyjeło sie jako spolszczenie angielskiego sex bo narod polski jest pojebany i musi wszystko "spolszczac"..a jak Ty taka patriotka jestes to ciekawe jak nazywasz internet i scaner bo to tez sa angielskie słowa ktore nie maja polskich odpowiednikow i sie przyjeły i przez kolejnych idiotow zostały spolszczone na skaner zeby inni idioci nie czytali scaner...

roznica miedzy para hetero a homo jest taka ze spelniaja inne funkcje rodziny np. sexualną odbywają pełny pochwowy stosunek co w przypadku par homo jest niemozliwe.

poza tym stokro wyciagnełas sobie fragment z kontekstu przeczytaj całość i wtedy komentuj... poza tym para hetero moze adoptowac dziecko i zapewnic funkcje wychowacza ktorej nie zapewni para homo dlaczego? wyjasnilam wczesniej

Gość stokro
i tyle? różnica polega tylko na tym kto komu gdzie co wkłada? i o to cały dym?? Myślalam, ze homofobi sa w stanie wymyślec jakies ciekawesze argumenty a nie tylko tyle, ze członek sie z pochwa nie spotyka. Szczerze mówiąc to nie wiem cyz u moich heterosksualnych znajmoych mają miejsce takie "pełne" stosunki - a wiecie dlaczego? Bo nic mi do tego!! a jeśli róznica jest tylko w miejscu, które nie powinno interesować innych i jest strefa intymną to o co wam chodzi?? Przecież wszytsko inne jest takie same - miłość, zdrada, uczucia, emocje, tęsknota, wierność, ból po stracie...

nie czytasz ze zrozumieniem...to co ktomu gdzie i co wklada to jest argument na to ze nie stworzycie rodziny... zwiazek partnerski z uczuciem i pasją owszem temu nie przecze ale nie bedzie to rodzina....

Gość Ciemność widzę ciemność
Ja jestem jak najbardziej za legalizacja takich związków. Mieszkam w bloku z parą homoseksualistów i bardziej niż ich miłością jestem oburzona zachowaniem poniektórych sąsiadów. Ataki typu że sieją zgorszenie są dla mnie śmieszne bo przepraszam bardzo co jest gorszącego w miłości w dwóch dorosłych inteligentnych ludzi?? Bardziej gorszące dla mnie jest zachowanie wnuczki najbardziej oburzonej sąsiadki która na pożegnanie z chłopakiem odstawia prawie akt seksualny na klatce schodowej:O Kiedy ci dwaj "siejący zgorszenie" mężczyźni nigdy nie pozwolili by sobie na takie zachowanie nie dlatego że są homoseksualistami tylko że zdają sobie sprawę że miejscem na ich intymność jest ich własne mieszkanie. Mam córeczkę która z powodu tego całego zamieszania wywołanego przez oburzone sąsiadki zadaje wiele pytań ale to dobrze mam okazje żeby wytłumaczyć jej że miłość to uczycie miedzy dwojgiem dorosłych ludzi za ich obopólną zgodą nie zależnie od płci i to kogo ma kochać kiedyś poczuje w środku w serduszku i będzie wiedzieć :)

Gość stokro
właśnie czytam ze zrozumieniem - dowiedziałam sie, ze jak jakas para nie ma dzieci to nie jest rodziną, a status "nornalności" wyznacza wkładnia członka do pochwy! BRAWO; Ja bardzo dobrze rozumiem. To ty piszesz bez zrozumienia.

gdyby biologia matka natura czy cokolwiek innego chciało zeby pary tej smaej płci miały potomstwo to inaczej by zaprogramowało organizm ludzki poki co jest tak ze zeby było dziecko potrzebny jest mezczyzna i kobieta...gdyby pary homo były czymś "naturalnym i przez biologie porzadanym" to nie byłoby w ogole par hetero... poki co jest tak ze aby gatunek mogl przetrwac musi byc i kobieta i mezczyna... niestety moi drodzy ale sex taki przyjemny został wymyslony tylko i wylacznie po to zeby sie ludzie romznazali gdyby sex był nie przyjemny to podejrzewam ze niewiele osob miało by dzieci (przeciez wiekszosc z nas jest z wpadek).

ja jestem niczym wałęsa za, a nawet przeciw- za legalizacją, przeciw przyznania prawa do adopcji etc. dla mnie to egoistycznie uszczęśliwianie siebie kosztem dziecka tak jak i życzenie: mogę nie mieć męża,być starą panną, ale dziecko bym chciała mieć jeśli niepełna rodzina jest skutkiem wydarzeń niezależnych bezpośrednio od woli ludzkiej- jak najbardziej jest to dla mnie normalne natomiast kaprysu pozbawiania dziecka normalnej rodziny nie rozumiem przy czym w społeczeństwie więcej jest przypadków samotnie wychowujących swe dzieci rodziców niż potencjalnych par monopłciowych z dzieckiem a nikt nie wie, jak dziecko poradzi sobie samo, jak i w życiu w społeczeństwie z etykietką dziecka lesbijek/gejów można tym bardzo skrzywdzić bezbronnego człowieka jakim jest dziecko dziecko mogłoby być zaadoptowane przez normalną rodzinę, wychowane w klasycznym wzorcu rodziny - nie dość,że pozbawione rodziny biologicznej ma mieć rodzinę nieakceptowaną społecznie, inną? przecież może być wyśmiewane, przezywane, odtrącone przez rówieśników świat dorosłych do delikatnych nie należy, a dzieci są bardziej szczere, bezpośrednie, mówią,co myślą prosto i czasem boleśnie dla swoich rówieśników tak jak i poczęcie dziecka drogą naturalną z innym partnerem płci przeciwnej - to już egoistyczny kaprys, nie mający nic wspólnego z poświęceniem dla dziecka, to chęć zaspokojenia swojego instynktu rodzicielskiego, nie ważne jakim kosztem gdyby mężczyzna chcący mieć dziecko zgwałcił- byłby dobrym ojcem? nie mówcie,że mają prawo do wychowywania dzieci, jeśli z powodu własnego kaprysu ryzykują szczęściem dziecka

Gość stokro
nie pojmuje czego boją się homofoby- że osoby homoseksualne je zdominują?? jeśli tak bardzo odwołujecie sie do matki natury to jej zaufajcie - stworzyła osoby homo i hetero i swiat jakoś sie trzyma - ludzkość nie jest na wymarciu. A jeśli Twój związek to tylko seks to naprawdę mi przykro. W moim związku oprócz seksu liczy się zaufanie, miłość, bezpieczeństwo, zaufanie.

stokro nie czytasz ze zrozumieniem wiec nie bede z Toba dyskutować...wyciagasz sobie poszczegolne fragmenty i nadinterpretujesz zamiast przeczytac całość i zorientowac sie jaki jest kontekst...przeczytaj sobie definicje i funkcje rodziny i odpowiedz mi czy jestes w stanie w zwiazku homosexualnym rodzine? definicje okreslajace normy po cos są i na pewno nie po to zeby tworzyc sobie swoja ideologie.... uwazasz za dobre to ze jedna z dziewczyn wypowiadajacych sie na tym forum wymylila ze jej partenerka da jajeczko zaplodnia je a potem tej dziewczynie wszczepia do brzucha? naprawde widzisz w tym same dobre strony? Ja nie jestem za potepianiem kogokolwiek ale skoro nie mozecie spelnic okreslonych norm to nie oczekujcie ze bedziemy je do was naginac... To tak jakby ktos chcial zrobic prawo jazdy 20 razy do egzaminu podchodzil i oblewal bo zabrakło mu np. 1 punkta mamy mu podarowac i obnizyc próg bo on chce?

Gość 4etbg
-> hmmmm szczerze powiedzcie Jak napisałaś angielskie słowo "sex" oznacz tyle co polskie słowo "płeć". Spolszczona wersja angielskiego słowa "sex" czyli "seks" oznacza ogół ludzkich zachowań związanych z zaspokojeniem popędu płciowego Więc SEX = PŁEĆ ale SEX SEKS. Sex nazywam płciom bo tak się to nazywa po polsku, seksem nazywam zachowania związane z zaspokojeniem popędu seksualnego, internet nazywam internetem ponieważ słowo to weszło do języka polskiego i nim określa się globalną sieć komputerową, a scaner nazywam skanerem bo niestety nie jestem tak głupia jak ty. Po drugie lizanie się po cipach i ruchanie w dupy w przypadku heteroseksualistów nie jest też normalnym zachowaniem. Popęd seksualny jest po to by się rozmnażać by przetrwał dalej gatunek ludzki jego normalne zaspokajanie polega na tym że mężczyzna wprowadza członka do pochwy kobiety i skutkuje to często zajściem kobiety w ciąże. Zaspokajanie go poprzez ruchanie w dupę czy lizanie chuja lup cipy nie jest normalne. A tym bardziej nie jest normalne jeśli robią to dwie osoby tej samej płci. Nie jest normalnym zachowaniem faceta żeby się wypiął by go ktoś w dupę wyruchał.

Gość stokro
seks oralny jest jak najbardziej naturalny - związany jest z obwąchiwaniem partnera i rodzajem sprawdzenia wierności. jest to odruch atawistyczny. Doucz się bąblu

Gość 4etbg
"nie pojmuje czego boją się homofoby- że osoby homoseksualne je zdominują?? jeśli tak bardzo odwołujecie sie do matki natury to jej zaufajcie - stworzyła osoby homo i hetero i swiat jakoś sie trzyma - ludzkość nie jest na wymarciu. " Jeśli nie boisz się homoseksualizmu bo stworzyła go matka natura to czemu boisz się nowotworów czy gruźlicy też je stworzyła matka natura. A my nie jesteśmy homofobami bojącymi sie homoseksualistów tylko nie daliśmy sobie wyprać mózgów i wmówić że to coś normalnego.

Gość 4etbg
" seks oralny jest jak najbardziej naturalny - związany jest z obwąchiwaniem partnera i rodzajem sprawdzenia wierności. jest to odruch atawistyczny. Doucz się bąblu" A wytłumacz mi co ma obwąchiwanie wspólnego z lizaniem?

Gość stokro
Nie, to ty wyciągasz zkontekstu - ze związku dwojga ludzi bierzesz tylko seks i na tym się skupiasz a to jest jednak coś więcej. "To tak jakby ktos chcial zrobic prawo jazdy 20 razy do egzaminu podchodzil i oblewal bo zabrakło mu np. 1 punkta mamy mu podarowac i obnizyc próg bo on chce?" ponawiam : powiedz to parom, które 20x próbują zapłodnienia in vitro i po 21 razie rodzi im sie dziecko

stokro w twoim zwiazku (wedlug mojego pojmowania sexu) sex nie wystepuje. to po pierwsze... po drugie chcecie szacunku rownouprawnienia a nas hetero traktujecie jako gorszych nazywacie homofobamii...czy my zabraniamy wam zyc chcemy wyslac do obozow zaglady bo nie rozumiem? wy homo jestescie tacy ze jak ktos tylko sprobuje miec inne zdanie niz wy to juz go wyzywacie juz nazywacie homofobem..a w ktorym miejscu powiedzialam ze sprzeciwiam sie takim związkom? sprzeciwiam sie ich legalizacji i adopcji przez was dzieci...zadalam pytanie po co wam legalizacja zwiazku nikt nie dal rozsadnego argumentu....to wiele wyjasnia... gdyby nie matka natura i jej wymysł ze dzieci robią mezczyzna z kobieta to was gejow i lesnbijek na swiecie by nie było...czy Ty miałas 2 mamy albo 2 ojców?

Gość stokro
obwąchiwanie - sprawdzanie czy na partnerze są obce zapachy; lizanie - sprawdzanie czy na partnerze są obce smaki do szkoły bąblu

Gość stokro
wychowała mnie babcia i mama -to chyba dość lesbijsko, nie?

stokro wy geje i lesbijki mozecie i milion razy probowac zrobic sobie w parach dziecko i wiesz jaki bedzie tego efekt? za kazdym razem taki sam brak ciazy...

Gość stokro
legalizacja jest po to, zebym partnera/partnerkę odwiedzić w szpitalu, zeby odebrać list polecony na poczcie, który jest do niej/niego; zeby nie płacić 17 zł za pełnomocnictwo gdy sie idzie do urzedu za partnera odebrac dowód od auta; zeby po sobie dziedziczyć; zeby sie razem rozliczać... i wiele wiele winnych

Gość stokro
czy to ci wiele wyjasniło?

chcecie legalizowac swoje zwiazki pokazcie ze mozecie stworzyc rodzine jesli jakas para gejow lub lesbijek cudem w swoim gronie (2 facetów razem albo 2 babki razem) zrobi sobie dziecko przyznam ze sie myle, ze mozecie byc rodziną....dopoki tego nie doczekam jestem na nie.

Gość stokro
"stokro wy geje i lesbijki mozecie i milion razy probowac zrobic sobie w parach dziecko i wiesz jaki bedzie tego efekt? za kazdym razem taki sam brak ciazy..." parom hetero tez może sie to zdarzyć...

Gość stokro
"chcecie legalizowac swoje zwiazki pokazcie ze mozecie stworzyc rodzine jesli jakas para gejow lub lesbijek cudem w swoim gronie (2 facetów razem albo 2 babki razem) zrobi sobie dziecko przyznam ze sie myle, ze mozecie byc rodziną....dopoki tego nie doczekam jestem na nie." powtarzam - powiedz bezdzietnej parze hetero, ze nie jest rodziną - wtedy bedziesz kozak

w szpitalu i tak partnera odwiedzisz bez problemu pisałam o tym juz wczesniej. list polecony odbierzesz jesli jestescie zameldowani pod tym samym adresem wystarczy TEN SAM ADRES W DOWODZIE..dziedziczyc bedziesz bez problemu wystarczy spisac testament to chyba nie przekracza waszych kompetencji? dowod od auta sam/sama moze odebrac przeciez jestescie swoimi partenrami a nie sluzacymi bo wasz zwiazek to przeciez cos wiecej...razem rozliczac z podatków a na jakiej podstawie przeciez nie jestescie i nigdy nie bedziecie rodziną a te wszystkie udogodnienia ktore sa w panstwie polskim dotycza rodzin bo panstwo polskie stawia na rodzine....

Ty mowisz o przypadkach w ktorym za brak dzieci odpowiada choroba bo bezplodnosc to choroba ktora sie leczy... Takze wlasnie sama/sam sobie wrzuciles ze jestes chora/y bo nie mozesz miec dzieci...i co Twoim zdaniem mamy cie leczyc?

zgodnie z kodeksem rodzinnym i opiekuńczym jest rodziną zresztą nie rozmawiamy tutaj o kwestii bezpłodności, bo ta i homo może dotyczyć, nie tylko hetero dlaczego więc tak się uczepiliście bezpłodnych hetero? brak argumentów?

zołza bo oni tylko porownuja sie albo do patologii albo do choroby w jakim celu moge sie tylko domyslac ze chcecie pokazac ze jestescie lepsi...

Gość stokro
właśnie z innych głupich przepisów majątkowych nie mozemy sie razem zameldować wiec nie mogę odebrać listu; dowodu tez nie bo pracuje do 22; testament możemy spisać - jednak dlaczego tak niewiele osób to robi?? może dlatego, że jak sie jest młodym to sie o tym nie myśli- a gdyby sie było w legalnym związku to sprawa byłaby jasna bez przykrej konieczności siadania do biura i posania: " w razie mojej smierci..." a rozliczać się razem chemy bo prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe