Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała MiMi26

Legalizacja związków homoseksualnych

Polecane posty

Gość mirkot
"kurde co zescie sie tak do tej psychologii przyczepili? jakbym sie nie odzywala to nie byloby tego calego najazdu na mnie" to ty zaczęłaś na mnie najeżdzac i podsumowywac mnie na podstawie jednego nieporozumienia więc dzięki ale nie rozmawiam z kimś kto obraża rozmówce mówiąc że nie ma umiejetności czytania ze zrozumieniem :-) pozdrawiam ;-)

Gość Takasobiejednaaaa
to bedzie moje dziecko bo ja je wychowam z moja dziewczyna ktora bedzie dawca jajeczka chcialysmy sie podzielic rolami tak by kazda miala wklad na przyjscie jego na swiat !!! ktos chyba czegos nie rozumie ja tego dziecka nie mam zamiaru nikomu oddawac

Gość mirkot
:-) życze owocnej dyskusji jak widac nie można na forum kulturalnie porozmawiac bo to się musi przerodzic w "wycieczki osobiste". ps. bazienka ----> jestem prawnikiem i na codzień czytanie ze zrozumieniem skomplikowanych ustaw i wydawanie opinii prawnych do dla mnie codziennośc . Ale tobie nie dorastam do pięt bo przeoczyłam objawione słowo w jednym z twoich postów . :-) Pa

\"czy są dowody na to jak czuje się dziecko wychowywane przez rodziców tej samej płci ? \" - czy są dowody na to jak czuje się dziecko katowane przez heteroseksualnego konkubenta swojej heteroseksualnej konkubiny ? \"czy mamy prawo eksperymentowac skoro zdania w tej kwestii są podzielone?\" - to właśnie usiłujemy ustalić ? :) \"czy takie dziecko nie zasługuje na to aby w zgodzie z biologią otzrymywac wzorce zachowań od matki i ojca a nie ojca + ojca?\" - co dokładnie rozumiesz przez wzorzec zachowań - orientację seksualną, która jest niezależna od orientacji rodziców, czy siorbanie przy jedzeniu ;) \"czy takie dziecko nie czuje się inne / gorsze np. w przedszkolu bo inne dzieci mają np. mamę a ono nie?\" - pewnie tak. Może podlegać z tego tytułu ostracyzmowi otoczenia jak np. garbaty, czy kulawy. Czyja to wina rodziców, czy otoczenia ? czy pragnienia gejów i lesbijek są ważniejsze od elementarnego prawa dziecka do posiadania rodziców obojga płci który to stan rzeczy jest naturalny i występuje od setek lat ? - dłużej niż od setek :) Co to jest prawo do posiadania rodziców obojga płci ? Jeśli jest takie prawo, to dlaczego dzieci z domów dziecka są go pozbawione ? :)

Gość mirkot
klon czy są dowody na to jak czuje się dziecko wychowywane przez rodziców tej samej płci ? " - czy są dowody na to jak czuje się dziecko katowane przez heteroseksualnego konkubenta swojej heteroseksualnej konkubiny Dlaczego zestawiasz ze sobą przykład skrajny - heteroseksualnego rodzica który katuje a nie z normalną rodziną ? manipulacja ? demagogia?

Gość leeeren
geje i lesbijki powinny i będą mieć i tak takie sama prawa co hetero, mozliwość bezproblemowych ślubów i adopcji, a na marginesie, kobieta może iść na in vitro i wychowywać dziecko z partnerką mimo wszystko, geje mogą znaleźć kobietę która im to dziecko za grubą kasę urodzi i oni je wychowają, prawo jest do obejśćcia w większości przypadków, przypadek homoseksualistów nie jest jedyny, ci co będą te związki uważać za złe i nienormalne pożałują----jak Carrie Prejean

Gość mirkot
" Co to jest prawo do posiadania rodziców obojga płci ? Jeśli jest takie prawo, to dlaczego dzieci z domów dziecka są go pozbawione ?" są go pozbawione przez wypadki losowe co nie oznacza że nie ma takiego prawa . logika twojego pytania jest mówiąc delikatnie "demagogiczna ". ty chcesz o tym decydowac czy dziecko ma miec 2 mamusie ? kto ci daje takie prawo ? natura / biologia dawno odpowiedziała już na to pytanie co dobre dla dziecka .

Nie da się uogólnić faktu bycia dobrą matką czy ojcem dla określonej grupy, czy mniejszości (większości seksualnej). Można być hetero i być złym rodzicem, można być homo i być złym. W twoim pytaniu widać było założenie, że wychowanie dziecka przez homo to ryzyko. A ja twierdzę, że nie mniejsze niż przez hetero.

Gość mirkot
"czy takie dziecko nie czuje się inne / gorsze np. w przedszkolu bo inne dzieci mają np. mamę a ono nie?" - pewnie tak. Może podlegać z tego tytułu ostracyzmowi otoczenia jak np. garbaty, czy kulawy. Czyja to wina rodziców, czy otoczenia ? to wina rodziców że świadomie naraża go na takie sytuacje . garbaty się taki staje lub rodzi niezależnie od świadomego wyboru. A ty wiedząc że to dziecko będzie miało takie sytuacje z premedytacja je na to narażasz . nie widzisz różnicy?

"biologia dawno odpowiedziała już na to pytanie co dobre dla dziecka " biologia już dawno zdecydowała, że wcześniaki powinny umierać, a my - społeczeństwo i postęp medycyny krnąbrnie ratujemy im życie :)

Gość mirkot
Ale przynajmniej przedstawiłeś swoje argumenty. dzięki . uważam je za manipulację i zestawianie ze sobą rzeczy nieporównywalnych taka pseudoanalogia . Ale spoko. pozdrawiam i spadam z tematu. nara

Gość leeeren
prawda, ale badania wykazały że dziecko wychowywane przez rodziców homo nie będzie gorzej się uczyć i rozwijać niż dziecko heteroseksualnych rodziców, takie dziecko będzie si.ę rozwijać najnormalniej i będzie przyzwyczajone że ma rodziców tej samej płci, to że jest homo to nie znaczy że będzie bił, że będzie się mniej interesował dzieckiem, że coś tam, to są wymysły, sa przeproszeniem idiotów którzy uparli się nie rozumieć osób homoseksualnych i ich uczuć!!!!!

"A ty wiedząc że to dziecko będzie miało takie sytuacje z premedytacja je na to narażasz . nie widzisz różnicy" - tym tokiem myślenia usprawiedliwiasz czyjąś nietolerancję wobec kogoś. Mamy zabronić adpocji parom homoseksualnym bo ludzie są nietolerancyjni, a może lepiej jest stworzyć tolerancyjne społeczeństwo, co ?

Gość mirkot
tym tokiem myślenia usprawiedliwiasz czyjąś nietolerancję wobec kogoś. Mamy zabronić adpocji parom homoseksualnym bo ludzie są nietolerancyjni, a może lepiej jest stworzyć tolerancyjne społeczeństwo, co ? Ostatni raz się wypowiem: nie usprawiedliwiam niczyjej nietolerancji nie zasłaniaj się tym hasłem bo to ostatnio modne . nie można zadac pytania bo się kojarzy z nietolerancją ? pomylenie z poplątaniem . stwórzmy społeczeństwo ultratolerancyjne a potem eksperymentujmy . spytałeś się tego dzieciaka o zdanie? dlaczego decydujesz za niego i nie pozwalasz mu wychowywac się w normalnej rodzinie ? z pełną swiadomością każesz mu z tym życ i tyle . dziękuje wszystkim za rozmowe :-) i tak się nie przekonamy

Gość mirkot
bazienka ------------> czytaj ze zrozumieniem może co? argument zestawiający chorą rodzine hetero z homo- to manipulacja . porównujmy ze sobą normalną rodzine hetero- a nie skrajny przypadek katowania dzieci . a jak nie rozumiesz to odsyłam do słownika co to jest demagogia i manipulacja . i na nikogo nie jadę weź może przystopuj z emocjami . to polemika ale widac obce ci takie standardy dyskusji . Ciao ;-) papa

Gość hmmmm szczerze powiedzcie
bazienka- to dajmy te 500zł na dziecko rodzicom których nie stac na wychowanie swoich dzieci...w wielu przypadkach te 500zł jest w stanie uratowac sytuacje...co do patologii to trzeba takich ludzi leczyc nawet na sile bo sa wrzodami na dupie zdrowego spoelczenstwa...oddelegujmy pijaka na leczenie a potem znajdzmy mu prace pozwolmy mu sie dokształcic...czesto ludzie zaczynaja pic wlasnie przez to ze nie widza przyszłosci...co zrobic z matka ktora co roku rodzi dziecko dla becikowego a potem sie pozbywa problemu? proste poddac zabiegowi sterylizacji.... wszystkie patologie ktore dotykaja rodziny hetero sa tez w zwiazkach homo tylko o tym sie nie mowi... i jeszcze jedno Drodzy homo pamietajcie ze gdyby nie ci hetero których tak nie mozecie zniesc (to wy tworzycie pojecia homofobii bo chcecie wierzyc w to ze jestescie przesladowani i gnebieni bo sie znajdzie kliku palantów ale wsrod was jest duzo wiecej ludzi ktorzy dyskryminuja hetero i taka jest prawda) to by was na swiecie nie bylo bo do tej pory z zadnego zwiazku pary homo dziecko sie nie urodziło...

bazienka wzorce sa nie tylko w rodzinie to fakt ale jako psycholozka powinnas wiedziec ze dla rozwoju dziecka najwazniejsze sa pierwsze 3 lata i kontakt z rodzicami...poza tym babcia dziadek ciocia wujek to tez jest rodzina (pokrewienstwo) wiec przez najwazniejszy okres w zyciu dziecka ktory rzutuje pozniej na cala jego przyszłosc dziecko pobiera wzorce od RODZINY...

Równość wobec prawa - norma konstytucyjna wymagająca, aby prawodawstwo traktowało na równi osoby znajdujące się w podobnej sytuacji. Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej zabrania m.in. dyskryminowania lub szczególnego uprawnienia dla osób ze względu na płeć, urodzenie, rasę, narodowość, wykształcenie, zawód i wyznanie. źródło : WIKIPEDIA O to tylko mi tak naprawdę chodzi . W każdej dyskusji ... :)

taka sobiejedna-nie dorabiaj ideologi tam gdzie jej nie ma jestes tylko inkubatorem ktory owszem prawnie bedzie matką...natomiast Twoja dziewczyna biologicznie bedzie matka prawnie bedzie pozbawiona wszelkich praw...nie z przymusu z wlasnego wyboru....to co wy kombinujecie to juz w tym przypadku jest patologia....zadne przeszepy komorek nie sprawia ze bedziecie miec wspolne dziecko zeby dziecko było wspolne to potrzebna jest komorka jajowa i plemnik a nie komorka jajowa jednej baby plemnik nieznanego faceta i macica drugiej baby... nie wiesz ze czasem troje to juz tłok? nie prosciej by było gdyby kazda z was zaszła w normalny sposob w ciaze? zastanawialas sie co bedzie jak Twoja dziewczyna zmieni zdanie i Cie zostawi? zostaniesz z nie swoim dzieckiem.... zastanawialas sie co odpowiesz jak dziecko zapyta mamo 1 skad sie wziąłem bo w szkole uczyli zeby bylo dziecko to musi być komorka jajowa od kobiety i plemnik od mezczyzny a skoro ja mam dwie mamy-kobiety to skad plemnik? i dlaczego obie jestescie moimi mamami skoro inne dzieci maja 1 mame? wam to sie wydaje ze wszystko jest takie piekne i proste...a zycie to nie tylko ja chce i ja musze...

równosc wobec prawa ze względu na płeć, urodzenie, rasę, narodowość, wykształcenie, zawód i wyznanie. a gdzie rownosc wobec bilogii? biologicznie jest niemozliwe zeby 2 facetow miało dziecko lub zeby 2 kobiety miały ze soba dziecko... porownujecie wciaz zdrowa pare homo z chora rodziną hetero...a ja wam dam przyklad na chory zwiazek homo... osoba która znam od baaaardzo dawno...mezczyznawtedy po 50 homo sprowadzil sobie do domu swojego wychowanka, który teraz tez jest homo...chłopak nie miał wtedy nawet18 lat....dla mnie patologia ale ten "zwiazek" nadal funkcjonuje a juz mineło kupe lat a wiecie dlaczego? bo ten chłopak jest od tego starego dziada całkowicie uzalezniony..nie ma nic ani wykształcenia ani pracy ani mieszkania...tak naprawde dzieki temu staremu piernikowi funkcjonuje ma co jesc i z czego zyc... ale w waszych gronach sie takie patologie nie zdarzają....albo nie chcecie ich widziec.. p.s. tak samo bym uwazala gdyby sytuacja dotyczyla pary hetero...patologia..

Gość 4etbg45
Homoseksualizm to choroba i żadna propaganda tego nie zmieni. A homoseksualiści powinni się leczyć a nie ruchać w dupy i lizać po cipkach. Tyle mam do powiedzenia w temacie legalizacji związków homoseksualnych.

4etbg----takie wypowiedzi to se w tyłek wsadz..nie potrzeba nam tu wypowiedzi zamknietych ksenofobów bo do dyskusji nic nie wnosisz... mozesz byc przeciwko legalizacji takich zwiazkow ale nie obrazaj..

"a gdzie rownosc wobec bilogii?" - nie ma. Nigdy nie twierdziłem, że związki homoseksualne są lepsze od heteroseksualnych (to odnośnie twojego przykładu), podobnie jak homoseksualiści w niczym nie są lepsi od hetero. Ale dlaczego zakładamy od razu, że nie są gorsi - nie są zdolni do nawiązywania takich samych relacji rodzinnych jak hetero ? Nawiasem mówiąc gromy jakie poleciały na kandydatkę na miss czegoś tam w USA, po jej krytycznej wypowiedzi na temat zwiazków homoseksualnych, też były dla mnie niezrozumiałe. Kazdy ma prawo do wypowiadanie swej opinii i nie powinien być dyskryminowany z powodu swych pogladów.

Gość 4etbg
" 4etbg----takie wypowiedzi to se w tyłek wsadz..nie potrzeba nam tu wypowiedzi zamknietych ksenofobów bo do dyskusji nic nie wnosisz... mozesz byc przeciwko legalizacji takich zwiazkow ale nie obrazaj.." Najpierw się zapoznaj z pojęciem ksenofobia, a potem wsadź se w tyłek swoją wypowedź. Gdzie kogoś obraziłam? Że nazwałam homoseksualistów chorymi ludźmi? Przecież to jest choroba. Że powinni się leczyć? Przecież chory powinni się leczyć. Że ruchają sie dupy i liż po cipach? No a jak wygląda ich seks? To że propaganda homoseksualna twierdzi co innego a ludzie im wieżom dowodzi że każde kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą. Ale nigdy nie uciszą oni wszystkich i zawsze będą ludzie którzy będą głosić prawdę że homoseksualizm to choroba! PRECZ Z HOMO-FASZYZMEM!!!

Gość Takasobiejednaaaa
Taka sie urodzilam i nic i nikt tego nie zmieni. Ciesze sie ze jestem takiej orientacji nigdy sie jej nie wstydzilam i nie mialam problemow z zaakceptowaniem siebie moje otoczenie mnie toleruje i niespotkalo mnie nic przykrego z ich strony moge na nich liczyc a to co mowi ktos powyzej mnie nie rusza jestem jaka jestem i taka bede!!!!

4-ebtg idz sie uczyc ortografii... WIERZĄ.. jak już...ja nie potrafisz wyartykułować swoich myśli to je zostaw dla siebie...dobrze wiem co znaczy ksenofobia ale ty chyba masz problem z rozumieniem słow wiec polecam www.google.pl tam w takie okienko sie wpisuje slowo ktorego sie szuka.... i mylisz sie bardzo homosexualizm nie jest chorobą. Nie ma objawów klinicznych nie zagraża zdrowiu ani nie idzie go leczyć..gdybys nie wiedziala to choroba ma szkodliwe skutki dla zdrowia z medycznego punktu widzenia homoseksualizm takich skutkow nie ma...to nie szkarlatyna czy świnska grypa zeby prowadzil do zgonu a do tego prowadza choroby.. taka sobiejedna-nie przesadzaj z byciem dumną ze jestes homo..ja sie z tym ze jestem hetro tak nie obnosze i nie mowie ze jestem z tego dumna czy ze sie ciesze...orientacja sexualna jest indywidualna sprawa kazdego i nie zaleznie od tego jaka by nie byla to nie jest powodem do dumy czy radosci bo orientacje sexualna kazdy jakas ma. wy homo przez to takie obnoszenie sie z tym stwarzacie chore sytuacje...sami wystawiacie sie na linie strzalu...

do wszystkich homo chcecie byc dobrze traktowani? to sami dobrze traktujcie hetero...ja mam wrazenie ze jestem dyskryminowana za to ze jestem hetero...a nie mam zamiaru przepraszac za to ze pod wzgledem biologicznym jestem prawidłowa.... klon_ ja homo nie dyskryminuje i uwazam ze nikt nie powinien byc dyskryminowany i sama tez nie chce byc dyskryminowana przez to ze jestem hetero ale zakłożenie rodziny która bedzie spełniała swoje funkcje przez 2 osoby tej samej płci jest niemozliwe...to nie dyskryminacja to biologia tak chciała...funkcje rodziny to ekspresyjna, ekonomiczna, opiekuńcza, wychowawcza, prokreacyjna oraz seksualna. Zaczne od tego ze sex w klasycznym ujeciu to po prostu wsadzenie penisa do pochwy..przypomnij sobie swój pierwszy raz zaczynałeś od wsadzania penisa do odbytu czy pozwalania wsadzania sobie do odbytu penisa(w zaleznosci od tego jakiej plci jestes) ...dla mnie całowanie narzadów płciowych partnera czy wsadzanie penisa w odbyt sexem nie jest...wiec jedna z funkcji rodziny w tym przypadku dla mnie juz nie funkcjonuje...tzw sex oralny czy analny to co jakby jesc bułke przez bibułke. funkcja prokreacyjna w zwiazkach homo jest niewykonalna bo powtarzam jeszcze raz 2 gejów nie zrobi sobie dziecka tak jak 2 lesbjki tez nie zrobią sobie dziecka skoro nie jest zapewniona funkcja prokreacyjna czyli romnazanie poprzez zachodzenie w ciaze z osobą którą uwazasz za swojego życiowego partnera i z którą chcesz zalegalizowac zwiazek nie tworzycie rodziny..i pozostale funkcje taka jak opiekuncza i wychowawcza nie moga zostac spełnione TO SIE WYKLUCZA. Troche o funkcji wychowaczej: Funkcja wychowawcza, jak sama nazwa wskazuje, jest procesem wychowawczym odbywającym się na linii rodzice - dzieci. Jej celem jest przygotowanie młodych członków rodziny do życia w społeczeństwie poprzez przekazaniu im norm i zachowań służących prawidłowemu wykonywaniu ról społecznych. Funkcja ta oznacza nie tylko socjalizację dzieci przez rodziców, ale również zmianę zachowań małżonków pod wpływem swoich dzieci. Jak 2 lesbijki czy 2 gejów ma dziecku przekazac normy i zachowania , które beda słuzyc prawidłowemu wykonywaniu rol spolecznych? Jak 2 baby nauczą chłopca jak być w przyszłości dobrym mężem i jak układać sobie relacje z kobietą skoro w tym domu nie ma faceta? a jak 2 facetów nauczy dziewczynkę jak powinna się zachowywać kobieta i jaką rolę w spoleczenstwie pełni skoro w domu kobiety nie ma? A wy drodzy homo chcacy byc rodzicami zmienicie sie pod wpływem dzieci? staniecie sie hetero zeby im pewne rzeczy wpoic? nie bo to juz narusza wasza wolnosc a ja sie pytam gdzie jest wolnosc dzieci i prawo do zycia w zdrowej heterosexualnej rodzinie gdzie mama nie ma na imie zbychu a tata zośka....gdzie nie ma 2 mam albo 2 ojców... Wy chcecie legalizacji waszych zwiazkow zeby potem moc rzadac kolejnych rzeczy...zeby jako zalegalizowany zwiazek małzenski moc rzadac równouprawnienia w przypadku adopcji... a temu sie sprzeciwiam...

Gość 4etbg
->hmmmm szczerze powiedzcie Skoro wiesz jak używać google to może sobie sama sprawdź co znaczy słowo ksenofobia bo jednak nie znasz chyba jego znaczenia tego trudnego słowa. Druga sprawa to "homosexualizm", "sexualna" , naucz się sama pisowni w języku polskim zanim zaczniesz udzielać innym rad co mają robić w związku z popełnionym przez nich błędem w pisowni jakiegoś wyrazu. Trzecia sprawa to kwestia tego czy homoseksualizm jest chorobą czy nie. Masz rację że nie ma skutków jak choroby. Odpowiedniejszym określeniem było by słowo upośledzenie. Homoseksualizm to choroba czy też upośledzenie (jak zwał tak zwał) objawiające się chorą konieczności bycia wyruchanym w dupę w przypadku homoseksualisty i wylizania cipy w przypadku homoseksualistki. A to nie są normalne zachowania seksualne normalnych zdrowych ludzi.

Gość stokro
"skoro nie jest zapewniona funkcja prokreacyjna czyli romnazanie poprzez zachodzenie w ciaze z osobą którą uwazasz za swojego życiowego partnera i z którą chcesz zalegalizowac zwiazek nie tworzycie rodziny..i pozostale funkcje taka jak opiekuncza i wychowawcza nie moga zostac spełnione TO SIE WYKLUCZA." Sądzę, że nalezy to powiedzieć wszystkim parom hetero, które nie mogę mieć dzieci. Czy ktos się odewazy powiedzieć im NIE TWORZYCIE RODZINY???