Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała MiMi26

Legalizacja związków homoseksualnych

Polecane posty

"nie będzie rozwijał się emocjonalnie tak jak powinno" - owszem, ale nie za sprawą tgo, że wychowyje go dóch mężczyzn, czy dwie kobiety, tylko dlatego, że np. w szkole będzie z tego powodu przedmiotem drwin.

Gość bettt
Ludzie chcą coś osiągnąć to strajkują. Tylko normalny strajk tak nie razi jednak.. oni też na swój sposób strajkują by kogoś przekonać do swoich racji. Jeśli związki homoseksualne byłyby zalegalizowane to myślę, że i demonstracje by się skończyły, bo przecież oni chcą osiągnać cel jak osiągną to będzie spokój

Samotni ojcowie wychowują dzieci, ale samotnie, a nie we dwójkę i tu jest róznica. } Nie jest to regułą, samotni ojcowie często mają rodziny, wujków, ciocie.. babcie.. tu nie w tym rzecz. Mnie chodzi o to by nie doszło do takiej sytuacja jak w Anglii, dyskryminuje się rodziców w przychodniach. Nie można tam używać lekarzom słów "mama" i "tata" bo to dyskryminuje osoby homoseksualne. Nie wyrażam zgody na coś takiego w Polsce. :o

Gość Mała MiMi26
przeciez nie wszyscy homo tam chodzą

Gość Mała MiMi26
Znam pary homo, ktore wychowuja dzieci z poprzednich związków

Gość bettt
nie będzie się rozwijał prawidłowo dlatego, że nie pozna co do matczyna miłość w przypadku gdy wychowywać dziecko będą geje. Będzie od początku miał wpajane, że miłość dwóch mężczyzn to coś normalnego i on mimo woli będzie chciał również związać się z mężczyzną. Jeśli by się już ktoś uparł i naprawdę miał wyrazić zgodę na adopcję co moim zdaniem byłoby głupotą to powinni zewzolić, aby pary gejowskie adoptowały cłopców, a lesbijki dziewczynki myślę, że wtedy byłoby im łatwiej sprostać wychowaniu. Jednak jeśli geje związki byłyby zalegalizowane może nie od razu, ale za kilka lat byłoby to juz zjawsikiej powszechnym i moze takie dziecko nie byłoby wysmiewane. Ale nasz kraj nie będzie chyba nigdy tak tolerancyjny nawet w przypadku zalegalizowanych rzeczy

Znam pary homo, ktore wychowuja dzieci z poprzednich związków } Też znam, ale jedno z nich jest biologicznym rodzicem. To co innego..

Przecież orientacja seksualna dziecka jest niezależna od tego jaka para je wychowuje. Gdyby było inaczej homoseksualizm w ogóle byśie nie pojawił .

|mimo woli będzie chciał również związać się z mężczyzną." Wybacz bettt, ale to nonsens. Homoseksualiści to osobt urodzone i wychowane w związkach heteroseksualnych.

Gość bettt
homoseksualiści nie są stworzeni do rodzenia i wychowania dzieci. Taka jest natura. Skoro chcą być w takich związkach muszą pogodzić się, że dzieci mieć nie będą. I już. Nie ma co dalej dysktuować

Gość hmmmm szczerze powiedzcie
co wam z prawnego punktu widzednia ułatwi legalizacja zwiążków homosexualnych? Nie macie wspolnych dzieci bo nie mozecie ich miec więc nie jesteście rodziną...rozliczac z podatku sie chcecie razem? ale po co skoro rodziną nie jesteście a te wszystkie ulgi i ułatwienia są dla RODZIN czyli KOBIETY I MEŻCZYZNY stanowiących RODZICÓW WSPÓLNYCH DZIECI? natomiast jesli chodzi o dziedziczenie i sprawy spadkowe wystarczy spisać testament i po krzyku...takze pytam po co wam legalizacja bo z prawnego punktu widzenia nie ma zadnego uzasadnienia. Trzymanie sie za rece i całownie na ulicy przez 2 osoby tej samej płci nikogo nie zgorszy? Ok moze nikogo dorosłego ale jak potem tłumaczyć dzieciom,że to nie jest normalne? Bo normalne to jest zwiazek 2 osob przeciwnej płci....tak to biologia zaplanowała zeby gatunek ludzki mógł istnieć....

Gość Mała MiMi26
Koleje zycia ludzi sa rozne, nie mnie to oceniac. Jak napisałam wczesniej, ja bym napewno adoptowac nie chciała!!zyjemy sobie szczesliwie we dwie:)Jeszcze argumenty przeciwko adopcji rozumiem, ale przeciwko legalizacji są wogole dziwne

Gość Niebieska Orchidea
Bett myślę, że geje nie będą WPAJAĆ dziecku, że homoseksualizm to coś normalnego. Uważam, że owszem nauczą go że orientacja homoseksualna jest czymś normalnym ale tak samo podejdą to heteroseksualistów. A dziecko wychowywane przez homo nie musi wcale być homo, bo jeżeli nie czuję pociągu to osoby tej samej płci to przecież nie zmieni orientacji.

Króciutkie wnioski z waszych wpisów: - Nigdy nie będę popierać prawa do adopcji osób o orientacji homoseksualnej, ale jeśli chcą wchodzić w legalne związki, to proszę bardzo - skoro zgadzasz się na legalny związek, to dlaczego nie adopcja? legalny znaczy prawidłowy. - Z biologicznego punktu widzenia, homoseksualizm to zboczenie, koniec i kropka - po co legalizować coś co jest zboczone? - Ja jestem za takimi związkami ale nie powinny w takim związku być dzieci (bo to na 100% odbije się na ich psychice - skoro odbije się na psychice, to chyba coś nie tak z tymi związkami? - natomiast wkurza mnie jedna rzecz a mianowicie to że osoby będące w takich związkach cały czas usilnie się z tym obnoszą, chcą zwrócić na siebie uwagę typu \"patrzcie na mnie jestem gejem/lesbijką\" niech sobie taka osobą będzie tylko po kiego z tym się tak obnosi... - i to właśnie to, co i mnie najbardziej wkurza - a nie w postaci psa i baby - a dlaczego, skoro baba i pies tego chcą i jest im tak dobrze? niech zalegalizują swój związek :D

"homoseksualiści nie są stworzeni do rodzenia i wychowania dzieci" Do rodzenia nie :) Nie ma podstaw do stawiania tezy, że źle wychowają dziecko. Nie słyszałem jeszcze o przypadku znęcania się nad dzieckiem w rodzinie homoseksualnej, natamiast w hetro - owszem słyszę często.

Gość bettt
Tak jest, że dzieci bardzo dużo przejmują po rodzicach. Jeśli całe życie maluch patrzy na dwóch panów lub panie to może nie wiedzieć co znaczy miłość między kobietą i mężczyzną. Jeśli ojciec bije to dziecko często również jest agresywne w swoim życiu, jeśli ojciec jest alkoholikiem takie dzieci również nie potrafią sobie poradzić w życiu itd. Nie jest powiedziane, że muszą stać się tacy jak rodzice, ale to tego nie wyklucza. A dlaczego narażać dziecko? dlaczego geje chcą czegoś ze związku hetero? to im się nie należy po prostu chcą się kimś opiekować niech kupią sobie psa lub kota. Dziecko to owoc miłości pary hetero! gehe i lesbijki nie mają prawa do wychowania ich taką drogę sami wybrali i muszę się z tym pogodzić.

"A dlaczego narażać dziecko" tak postawione pytanie świadczy o tym, że kierujesz sie uprzedzeniami. Narażać na co ?

efjndsbvdf spotkala sie lesba z pedalem -.-\' < lol2 > hahahahaha ryki mam z was zboczone psychiczne niedorozwoje. lisbijstwo i pedlastwo to choroba rozumiecie to ??? spiepszajcie z tego swiata Pewnie jakiś zoofil siedzi na forumie lub jakis sfrustrowany stulejarz ,żal :O🖐️:classic_cool:😭 Związki-jak najbardziej Dzieci-nigdy !:O

Gość bettt
"homoseksualiści nie są stworzeni do rodzenia i wychowania dzieci" Do rodzenia nie Nie ma podstaw do stawiania tezy, że źle wychowają dziecko" Ale skoro nie mogą urodzić sobie tego dziecka to nie mają prawa też go wychowywać. Dziecko ile razy mam powtarzać to owoc milości kobiety i mężczyzny, a nie inaczej! Dlatego nie mają prawa również do wychowania nie twierdze, że są złymi ludźmi.

Ten temat ciągle przewija się na kafe i innych forach i rozmowa zawsze wygląda tak samo,w tym temacie nic nowego już się nie powie. Dla mnie jakiekolwiek sluby,czy to kościelne czy cywilne,są bezsensem,ale faktycznie,ułatwiają pewne sprawy.Więc jeśli para uważa,że jest im potrzebny ten krok to powinni mieć do tego prawo. legalizacja związków homo w Polsce,może na przestrzeni wielu,wielu lat, zmieniłaby pogląd ludzi na to i adopcja byłaby mozliwa. Bo oczywiście nie chodzi o to,że para facetów czy kobiet źle opiekowałaby się dzieckiem,chodzi o odbiór społeczeństwa.

Gość Mała MiMi26
A co dzieje sie w tzw>"normalnych"rodzinach,

bettt, idąc ctwoim tokiem rozumowania można powiedzieć, że jeśli kobieta jest bezpłodna, nie ma prawa wychowywać dzieci :(

Gość Mała MiMi26
Mysle,ze i tak za pare lat wprowadzą lednak legalizacje, i wszelkie protesty osob na nie nic nie dadza

Gość hmmmm szczerze powiedzcie
Jeśli chodzi o decyzje o oddaniu narzadów po śmierci partnera to to nie jest argument bo o tym może ów partnert zdecydowac za życia noszac przy sobie karteczke z zapisem wyrazam zgode na pobranie moich narzadów po mojej smierci.... natomiast jesli chodzi o odwiedzanie w szpitalu myslicie ze ktos sprawdza kto sie dowieduje oz drowie chorego? za duzo filmow sie naogladaliscie i tyle a nawet gdyby ktos zapytał to co za problem powiedziec to mój/moja brat/siostra/kuzyn/kuzynka? szukacie problemów tam gdzie ich nie ma.....wiec ponawiam pytanie po co wam legalizacja związków skoro dzieci i tak mieć nie możecie? bazienka- siostra, matka czy przyjaciółka któregoś z partnerów nie bedzie na co dzień w tym związku tylko "od święta" wiec nie przekarze kobiecego wzorca (to w przypadku gejów) w przypadku lesbijek zaden brat, tata czy przyjaciel meskiego wzorca nie przekaze bo też jest dochodzący....

Gość bettt
To źle rozumujesz mój tok myślenia. Kobieta stworzona jest do rodzenia dzieci, a to , że jest chora to nie jest jej winą. Jednak dwóch facetów, czy dwie kobiety nie są stworzeni do takiej roli. Czemu się domagają czegoś czego nie mogą mieć? to im się nie należy i już. Wybrali drogę taką muszą ją zaakceptować. A nie domagać się czegoś innego.

- a jak wytłumaczyć dziecku, akt seksualny pary homo, czy kłamać, że oni to seksu nie uprawiają? :D dziecko pyta - trzeba odpowiedzieć :D