Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała MiMi26

Legalizacja związków homoseksualnych

Polecane posty

Gość mirkot
czy są dowody na to jak czuje się dziecko wychowywane przez rodziców tej samej płci ? czy mamy prawo eksperymentowac skoro zdania w tej kwestii są podzielone? czy takie dziecko nie zasługuje na to aby w zgodzie z biologią otzrymywac wzorce zachowań od matki i ojca a nie ojca + ojca? czy takie dziecko nie czuje się inne / gorsze np. w przedszkolu bo inne dzieci mają np. mamę a ono nie? czy pragnienia gejów i lesbijek są ważniejsze od elementarnego prawa dziecka do posiadania rodziców obojga płci który to stan rzeczy jest naturalny i występuje od setek lat ? Takasobiejednaaaa ja jestem lesbijka i mam partnerke z ktora planujemy dziecko wyjade do niemiec zaplace i NO PROBLEM TAK KUPIC JAK PRZEDMIOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hmmmm szczerze powiedzcie
taka sobie jeedna... ale tu Cie nikt nie dyskryminuje za to ze chcesz miec dziecko....cHCESZ je miec bedzie Twoje biologiczne to je sobie miej nic nikomu do tego tyle ze Twoja partnerka nie bedzie nigdy jego ojcem...wiec to dziecko bedzie tylko Twoje a nie Wasze...zreszta po co wyjezdzac do niemiec jelenia ktory ci brzuch zrobi w polsce znajdziesz...

Gość Takasobiejednaaaa
u mnie beda dwie matki i nie bedzie udawania zreszta moja partnerka ma bardzo meski punkt widzenia wiec nie zabraknie takowej reki

Gość Takasobiejednaaaa
Chce pobrac jajeczko od parterki a ja to dziecko urodze to bedzie nasz wspolny wklad!

Gość mirkot
" mirkot. a jak inaczej nazwiesz swistek o zawarciu slubu? przedmiot." CO MA ŚLUB DO ZAPŁATY ZA DZIECKO? NIE MIESZAJMY SPRAW ZE SOBĄ . POZA TYM MAŁŻEŃSTWO TO NIE MUSI BYC ŚWISTEK PAPIERU TYLKO ZWIĄZEK DWOJGA LUDZI ODMIENNYCH PŁCI KTÓRZY SIĘ KOCHAJĄ . JAKOŚ NIKT NIE ODPOWIE NA POSTAWIONE PRZEZE MNIE PYTANIA .... LICZY SIĘ TYLKO EGOISTYCZNA CHĘC POSIADANIA DZIECKA PRZEZ LESBIJKE CZY GEJA NIE BACZĄC NA TO JAK BEDZIE Z TYM CZUŁO SIĘ DZIECKO .

no to pani magister chyba nie uważała na zajeciach...a psychologie rozwojową dziecka miałaś? jaki wpływ na psychike dziecka ma taki model "rodziny"(jak wy sie nazywacie)? nie jest normalne to co nie jest naturalne...tak samo jak normalne nie jest to zeby facet miał piersi a kobieta meskie owłosienie....

Gość mirkot
kobieta o męskim charakterze :-) no tak zabawne ona na pewno jest w stanie zastąpic dziecku ojca .

Gość Takasobiejednaaaa
Ta decyzja jest wspolna i taka zostanie bez wzgledu na to co mowia inni to dziecko bedzie naszym owocem milosci dzieki wspolnemu wkladowi robimy to z milosci do siebie a co inni mowia niech mowia mam to gdzies

Gość mirkot
Nie przekonamy się zapewne . każdy ma swoje zdanie i przy nim zostanie . ważne że ta dyskusja nie opiewa w bluzgi i wulgaryzmy :classic_cool:

Gość Takasobiejednaaaa
A kto tu mowi o zastepowaniu? Sa samotne matki ktore tez same wychowuja dzieci . Nie mam zamiaru oszukiwac go czy klamac bede je uswiadamiac kim jestem i nie bede napewno wychowaywac w zasciankowej polsce

Gość mirkot
ale pytania zapewne kłopotliwe jakie zadałam pozostają bez odpowiedzi . ................. :-)

no wiec ona bedzie surogatką tylko jak to okresliłas...czy kobieta ktora urodzi dziecko parze gejowskiej jest matką? o to jest pytanie bo według twojego rozumowania tak... Oczywiscie ze to dziecko nie bedzie jej...bedzie jej partnerki i dawcy plemnika a ona posłuszy jako zywy inkubator dla zarodka...z bilogicznego punktu widzenia niczym wiecej nie jestes...natomiast z prawnego punktu widzenia Twoja partnerka jest dla dziecka tylko Twoją partnerką a nie mamusią... juz sobie wyobrazam jaki to bedzie mialo wplyw na dziecko jak sie dowie w jaki sposob powstało...i takie pary mają miec dziec? maja dawac dobry wzorzec?

Gość Takasobiejednaaaa
mirkot wlasnie przeczytalam twoja wypowiedz nie zamierzam nic kupowac !

Gość mirkot
Ja się tylko zastanawiam jaki wpływ na psychike dziecka może miec to że widzi dwie mamusie a inne dzieci mają ojca i matke a więc dwie składowe wychowania które zapewniają rozwój i wychowanie dzieci od setek lat i podkreślam w zgodzie z biologią . czy w takim dziecku nie utrwali się odmienny sposób postrzegania płciowości , a może spowoduje że też zostanie gejem? nie wiem a czy ktokolwiek to wie? w imię zaspokojenia potrzeb homoseksualnych par mamy poddac te dzieci eksperymentowi "zobaczymy co z tego bedzie ? ".

bazienka własnie potwierdzilas to ze wychowywanie przez homo pare jest złe.... Rodzice są bogami tak? jak geje tatusie czy less mamusie powiedza hetero są be tylko homo jest dobre to co? odpowiedz sobie sama...

Gość Takasobiejednaaaa
Jesli zostanie gejem lub lesbijka nie zabronie mu tego mam znajome ktore maja dwujke dzieci i rozwijaja sie normalnie jedna cora ma juz chlopaka druga no jest jeszcze za mala uwazam je za wzorzec bo podolaly i dzieciaki sa naprawde swietne i nie maja zadnych problemow akceptuja to i kochaja obie matki

MATKA MOZE BYĆ TYLKO JEDNA. nie ma czegos takiego jak obie matki... od tego trzeba zaczac... Jak to dziecko ma was "tytułować" Mamo 1 Mamo2 ?

Gość Takasobiejednaaaa
Ze niby kto ma robic jako zywy inkubator?

Gość mirkot
bazienka---------------> nie mam kłopotów ze zrozumieniem ale skoro się czepiasz mnie bez sensu to ci powiem : pisz precyzyjnie :-) nie dostałam wciąz odpowiedzi na moje pytania :-( pozdrawiam

Gość Takasobiejednaaaa
dzieci moich kolezanek zwracaja sie normalnie mamo i do jeden i drugiej , w innych zwiazkach zwracaja sie do jednej z partnerek po imieniu albo ciociu to juz zalezy od samych rodzicow zreszta nie nazwa jest wazna a to jak sie podchodzi do dziecka i to by ono mialo wsparcie w "cioci' "kasi" czy "mamie2"

Gość mirkot
tak bezienka zjadłaś wszystkie rozumy tylko dziwne że psychologia jeszcze jednoznacznie się nie wypowiedziała na ten temat :-) i wciąż są spory . ps. po co w ogóle stawiac dziecko w takiej niekomfortowej sytuacji że trzeba mu coś tłumaczyc /wyjaśniac . ono ma prawo do matki i ojca . egoistyczne pragnienia homoseksualistów są sprzeczne z tym co dobre dla dziecka .

\"ps. po co w ogóle stawiac dziecko w takiej niekomfortowej sytuacji że trzeba mu coś tłumaczyc /wyjaśniac . ono ma prawo do matki i ojca . egoistyczne pragnienia homoseksualistów są sprzeczne z tym co dobre dla dziecka\" - Naprawdzę lepiej żeby wychowywało sie w domu dziecka ?

taka sobie jedna-Ty bo przeciez bedziec nosic w sobie nie swoje dziecko wiec bedziesz inkubatorem.. bazienka- próbujesz manipulować tak zeby zawsze miec racje ale to co napisałas wyzej ze rodzic jest bogiem i jesli mama powie ze geje sa be to dziecko tak zaczyna myslec ja ci tylko mowie ze jesli bedzie widzialo w domu pare homo i slyszalo ze hetero sa be to....i dopowiedz sobie reszte według tego co napisałas ze rodzic jest Bogiem.... poza tym im dluzej tu z wami rozmawiam tym bardziej sie przekonuje ze legalizacja zwiazków homo prowadzi tylko do tego ze chcecie doprowadzic do tego by moc adoptowac dzieci.. bazienka-nie rozumiem skad w Tobie taka nienawisc i utozsamianie rodzicow hetero z samymi złymi rzeczami (patologiami, nietolerancją itd.) czyzbys była w dziecinstwie skrzywdzona? To ze o czyms sie nie mowi to nie znaczy ze tego nie ma... zadna z was nie powiedziala ile znajomych homo par wychowało kolejnych homo.... zadna nie powiedziala ze homo rodzic czy homo wychowawca(partner biologicznego rodzica) moze dzicko bic, uczyc nietolerancji czy nawet molestowac a takie rzeczy tez sie przeciez zdarzają tylko wy o tym nie chcecie mowic...

Gość mirkot
"czytanie ZE ZROZUMIENIEM nie boli... tam jest wszystko jasno i precyzyjnie " Twój post pierwszy na stronie nie był adresowany do mnie i jest napisany w sposób wyrwany z kontekstu ni przypioł i przyłatał więc jak chcesz już kogoś uczyc czytania ze zrozumieniem to łaskawie pisz precyzyjnie :-) i nie ściemniaj bo na większośc moich pytań nie odpowiedziałaś może sz tylko podpierac się teorią .

bazienka wiesz co jest lepsze dla dzieci z domow dziecka? zeby ich nie zabierano z rodzin tylko jesli to rodzina z problemami starno sie jej pomoc... niestety ale w chorej Polsce jest tak ze jesli rodzina jest biedna (ale nie patologiczna )to zamiast rodzicom finansowo pomoc dziecko zabiera sie do domu dziecka...patologie jak zapewne sama wiesz z powietrza sie nie biorą...wystarczyłoby albo rzucic kasą albo posłac rodzine na terapie i bardziej kontrolowac...i domy dziecka moglby zminimalizowac ilosc swoich wychowankow...

Mirkot sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytania . Są sformułowane w taki sposób, ze z góry nasuwają odpowiedzi. Jeśli dla Ciebie to oczywiste, że dziecko wychowywane przez parę homoseksualną jest królikiem doświadczalnym, a pary homoseksulane chcą mieć dzieci z pobudek egoistycznych to po co pytać :)

Gość mirkot
bazienka -----------> potrafię tyle że ty piszesz bardzo chaotycznie i masz problem z precyzyjnym przekazem pisanym co także świadczy o tobie słonko. nie ma tam odpowiedzi na większośc pytań jak chocby czy mamy prawo eksperymentowc. Ale ty wolisz innych obrażac bo jestes taka "ą" i "ę" a w dodatku na podstawie jednej sytuacji i nieporozumienia wyciągasz wnioski co do moich zdolności rozumienia . wniosek - psycholog z ciebie jak z koziej dupki trąba :-) i w dodatku brak dojrzałości plus typowe forumowe pieniactwo . PS. równie dobrze mogłam przeoczyc ten post lub tylko pobieżnie go przeczytac ale ty już masz teorie co do mnie :classic_cool:

Gość mirkot
" klon- tak samo ktorlikiem doswiadczalnym mozesz nazwac matke 4 dzieci w ciazy z 5tym i mowiaca jakos to bedzie tak samo maloletnie ialbo i letnia dziewczyne, ktorej partner czmychnal w sina dal. tak samo rodzicow czekajacych na pierwsze dziecko- bo niby jak mieli sie nauczyc wychowania?" żonglujesz przykładami które mają się nijak do sytuacji dziecka i dwóch gejów , stosujesz demagogie niestety jak rasowy polityk :-)

Gość mirkot
klon_ Mirkot sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytania . Są sformułowane w taki sposób, ze z góry nasuwają odpowiedzi. Jeśli dla Ciebie to oczywiste, że dziecko wychowywane przez parę homoseksualną jest królikiem doświadczalnym, a pary homoseksulane chcą mieć dzieci z pobudek egoistycznych to po co pytać Nie bądźmy tacy przewrażliwieni . jeśli jestem w błedzie to odpowiedz na te pytania . Ale ty tego nie zrobisz bo sprawiają ci kłopot .