marta852456 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 nasz zastępczy watek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magdalena229 Napisano Czerwiec 18, 2009 hejku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adusia78 Napisano Czerwiec 18, 2009 hej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marta852456 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 o widzę, że już ktos tu był :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rucik Napisano Czerwiec 18, 2009 O jak fajnei że mamy zastępczy :), brawo marta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kudlataa Napisano Czerwiec 18, 2009 witam sie i ja :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jlcia Napisano Czerwiec 18, 2009 Witam i ja !!!!odezwę się później a narazie nadrabiam zaległości w czytaniu (miałam wiruska w kompie ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annah1983 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 i ja jestem ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość odizolowana Napisano Czerwiec 18, 2009 mamkkaaa o jak ja cie lubie :P::!! juz mi sie tu podoba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość amai Napisano Czerwiec 18, 2009 witam i ja :) a ty mamkaa uciekaj stad szybko bo przebywanie wsrod grzesznikow to tez grzech i jeszcze pojdziesz za to do piekla!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FRANKAZWARSZAWY 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 a ja myślałam że invitro to \"tworzenie\" dziecka a nie mordowanie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość balbinka7 Napisano Czerwiec 18, 2009 Jezdem mammkka szkoda że ciebie ta selekcja nie objęła... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość odizolowana Napisano Czerwiec 18, 2009 balbinka :))))))) umarlam hihihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FRANKAZWARSZAWY 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 polecam tematy o spirali, tam też przydałaby się selekcja ale na miarę Oświęcimia :( moherówy powariowały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zlotarybka2 Napisano Czerwiec 18, 2009 To i ja się przywitam :) Mam nieco zmieniony nick, bo mój z boćka jest już zajęty :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pistacja34 Napisano Czerwiec 18, 2009 I ja sie melduje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ajsha Napisano Czerwiec 18, 2009 jestem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dormic Napisano Czerwiec 18, 2009 Witam Was Kochane! Pistacja34 - dobrze, że już jestes w domu. Ufffffff Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ajsha Napisano Czerwiec 18, 2009 widzisz mamka my to mamy fajnie dzieci z katalogu sobie wybieramy takie pyzate maluchy np-sorki ale takich głupich jak ty to powinni selekcjonować i w kiblu spłukiwać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ja się staram Napisano Czerwiec 18, 2009 Hej Ja narazie jestem na etapie starania się o dzidzię, ale jak słucham co gadają w TV, że In Vitro ma być zakazane, to normalnie nie mogę! Co złego jest w tym, że ludzie chcą mieć dzieci? Nie mogą w inny sposób,to do końca życia mają być na świecie sami? Bez sensu :/ Dlaczego nie ma zakazu używania prezerwatyw, tabletek anty itp? Dziwny jest ten świat, a co niektórzy ludzie na nim żyjący jeszcze bardziej ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katarynkaaaa Napisano Czerwiec 18, 2009 Tu chodzi o to,ze In Vitro,to tak naprawde aborcja-do zaplodnienia wybieraja najsilniejesze embriony-slabe zabijaja(a jest ich bbb wiele)!! Pozniej do macicy wpuszczaja wam zaplodnione jajeczka (np 6) obserwuja dlugo co i jak-i znow zabijaja najslabsze,by tylko 1 dzidzie zostawic!!!Oto cala afera.Przez invitro dokonujecie masowego mordu!! Przepraszam,ze tak pisze,ale to prawda.Sama staram sie bbbb dlugo o dzicko,ale jak wkoncu nie zajde,to nigdy nie sopuszcze sie in vitro ani inseminacji..Niestety jestem wierzaca,nie pozwala mi na to wiara.Ale szanuje kazdy wybor,bo czasami po prostu lekarze zamiast nas kobiety leczyc do skutku od razu wola IN VITRO,bo z tego kasa leci i to jaka!!!!! To tak naprawde wina lekarzy!!!Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katarynkaaaa Napisano Czerwiec 18, 2009 Zeby nie bylo-doskonale Was dziewczyny rozumiem jaki to bol nie moc zajsc w ciaze i jak kolejna @ przychodzi!!!!Ale ja bede probowac do skutku!!! Tylko modlitwa mi pozostala! POZDRAWIAM 3 majcie sie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ajsha Napisano Czerwiec 18, 2009 dziewczyno co Ty wypisujesz....g wiesz o in vitro....poczytaj trochę i wpadnij to podyskutujemy bo z takimi argumentami to w ławeczkę do kościółka i nie rób z siebie idiotki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karaoke87 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 Zapraszamy na nasze nowe forum dla mam, ciężarnych i staraczek :) http://cafe-mama.phorum.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annah1983 0 Napisano Czerwiec 18, 2009 hello ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katarynkaaaa Napisano Czerwiec 18, 2009 sory ajsha ale Ty sie nie znasz!!! Poczytaj,ale w źrodle wiarygodnym,a nie naukowym:) I nie obrazaj mnie,bo ja Cie nie obrazilam.POzdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ajsha Napisano Czerwiec 18, 2009 no nie znam się masz rację a obrażasz mnie samą swoją obecnością więc idz na forum katolickie i pomódl się żarliwie i poproś Boga o trochę rozumku dla siebie i sobie podobnych dewotek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ajsha Napisano Czerwiec 18, 2009 ja też dostałam 2 i mam 2 tyg bliźniaki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ajsha Napisano Czerwiec 18, 2009 dodAM,że komórki pobrane miałam tylko 3 (TRZY) i jedna z nich zamrożona czeka na mnie w klinice i zamierzam po nią wrócić więc proszę mi tu nie fanzolić o zabijaniu sama co owulację zabijasz swoje komórki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katarynkaaaa Napisano Czerwiec 18, 2009 Ja osobiscie nie chcialabym dziecka z in-vitro-to jak jakis stworzony przez ludzi robocik a nie dziecko powstale z milosci dwojga ludzi! Dzieci powstałe w wyniku zapłodnienia pozaustrojowego mają statystycznie mniejszą wagę urodzeniową w porównaniu z innymi dziećmi U dzieci tych trzykrotnie częściej występuje zespół Beckwitha-Wiedemanna oraz zespół Angelmana Dzieci poczęte w ten sposób statystycznie częściej chorują na siatkówczaka Przy zabiegu zapłodnienia in vitro z wielu przygotowanych ludzkich embrionów jedynie niektóre są wprowadzane do macicy, a nieużyte ostatecznie zostają niszczone. Z powodu możliwości zniszczenia embrionów metodzie tej przeciwny jest m.in. Kościół katolicki Jan Paweł II w Encyklice Evangelium Vitae pisze, że techniki sztucznej reprodukcji są "nie do przyjęcia z punktu widzenia moralnego, ponieważ oddzielają prokreację od prawdziwie ludzkiego kontekstu aktu małżeńskiego" Zdaniem katolickich teologów już zygota i rozwijający się embrion posiadają status osoby ludzkiej na równi z dorosłym człowiekiem. Bazując na tej przesłance, Kongregacja Nauki Wiary w instrukcji Dignitas personae (łac. Godność osoby) głosi, że usuwanie niewykorzystanych embrionów jest równoznaczne z pozbawieniem życia jednostek ludzkich. Kościół stoi także na stanowisku, że zapłodnienie stanowi akt, który powinien odbywać się jedynie w ramach intymnej relacji małżeńskiej, natomiast zapłodnienie pozaustrojowe wyklucza ten wymóg Polscy biskupi w liście do parlamentarzystów nazwali ją "wyrafinowaną aborcją Według części katolickich publicystów in vitro prowadzi do uprzedmiotowienia zarodków i płodów. Może być również powrotem do teorii eugenicznych, gdyż stwarza zagrożenie produkowania dzieci wybiórczo, by uzyskać ich wyższą jakość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach