Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

mała - ja bym zadzwoniła na IP i zapytała, co robić, w końcu tam pracują lekarze i pielęgniarki i jak potwierdzą, to jechać, bo moze się zaczęła akcja porodowa, trzymaj się kochana, buziaki kotunia - gratulacje:) sypią nam się dzieci jak z rogu obfitości:)

Mala nam położna w SR mówiła że jak są brunatne i nie czerwono krwiste to nie dzieje sie nic złego, ale ja na Twoim miejscu bym się upewniła.

wczoraj szyjka zamknięta a teraz rozwarcie na dwa palce, skurcze narazie nieregularne, położna była, zrobiła ktg i jak tak dalej pójdzie to jutro bedzie po wszystkim. Troche się tylko zdziwiła, że od samego początku czuje tak duży ból przy skurczach. Teraz ma przyjechać około 20 i poniwnie sprawdzić sytuację. Narazie dostałam Buscopan to ból ma troche zelżeć. Chodze se po domciu i oddycham bo jak siedzę lub leżę to gorzej boli.

Asiulek, Natka dziekuje za odpowiedz, dodzwonilam sie do lekarza i wlasnie powiedzial, ze brunatne uplawy w tym tygodniu to normalne, ale mam przyjechac na ktg jutro. No i mam wreszcie neta:)

Ja tu zaglądam z nadzieją na radosne nowinki a tu nic! oj nie spieszą się te nasze dzieciaczki ;) Tina już chyba tylko godziny dzielą Cię do zobaczenia z malutką ehh jak fajnie Ciekawe co z Olena Nie odzywa się może już się rozpakowała! Mamula, Natka podziwiam za zapała do pracy U mnie chęci są ale fizycznie nie daję rady;( Kas1iek trzymamy mocno kciuki jutro ;) Kotunia gratulacje!!!:) U mnie dziś porażka totalna od rana zwijałam się z bólu:( nie były to skurcze bo cały czas bolało tak samo ale cholernie mocno całe podbrzusze, wewnętrzna strona ud i kręgosłup normalnie nie mogłam stanąć na nogach no i oczywiście popłakałam sobie trochę Na szczęście nospa pomogła Boję się nocy wtedy ból jest najgorszy :( jutro m ma urodziny fajnie by było gdyby nasze bobo zechciało w końcu wyjść i zrobić tatusiowi prezent

Czy Wy też Kochane oczekujące czujecie się jak na bombie zegarowej która nie wiadomo kiedy wybuchnie? :) Ciągle mam chyba podwyższony poziom adrenaliny z tego oczekiwania. Dziś byłam u gin i okazało się że mój Maluszek przez 3 tygodnie przybrał tylko 10 dkg, zmartwiło mnie to bo przez poprzednie 3 tyg. przybrał 1, 2 kg.. no ale niby mam sie nie martwić bo to pomiar orientacyjny i dziecko rośnie raz szybciej raz wolniej. Aktualnie waży 3,300 kg. Szyjka szykuje sie do porodu ale ponoć jeszcze nie dziś nie jutro... Coś też się Megan nie odzywa, ciekawe czy już urodziła..

radośnie obwieszczam, że Nikamo godzinę temu urodziła przez cc Miachałka, ważył 3840g:) buziaki

Nikamo:)nareszcie:) serdecznie gratuluje-super kochana,udalo sie wreszcie:)

Nikamo w końcu dołączyłaś do grona mamusiek z Maluszkami po tej stronie brzuszka:-) wielkie gratulacje:-) i życzę szybkiego powrotu do formy po cc. Trzymaj sie Kochana

Nikamo gratulacje!!!pieknie!!!dzielnie sie spisalas!wracaj do zdrowia szybciutko!!! Olena czekamy na wiesci od Ciebie! Tina duzo, duzo wytrwalosci!!!

No to juz leci :) Kotunia i Nikamo moje gratulacje :) Olena pewnie tez juz albo zaraz bedzie sie zaliczała do grona szczesliwych mamus :)

no i Nikamo nareszcie się doczekała - GRATULACJE tylko biedaczka pewnie się namęczyła a na koniec cesarka..no,ale najważniejsze że maleństwo ma już po drugiej stronie brzuszka i niech blizna szybko stanie się niebolesna mnie jakieś nerwy noszą :( brzuch mi twardnieje, a dzisiaj samochód został w warsztacie i boję się żeby mnie nie złapało bo nie będzie czym jechać, na dodatek mąż położył się już spać, bo miał ciężki dzień, a mi jakoś tak smutno,czuje się samotna....niby wiem,że musi się wyspać, bo rano do pracy idzie-ale to chyba hormony i strach tak dają mi się we znaki........

Gratuluje Nikamo Ale tu dzisiaj cisza :) Ja dziś na KTG się umówiłam zobaczymy co u bąbelka małego:)

Kobietki gdzie Wy sie podziewacie? wszystkie wybrałyście się na porodówkę naraz ? ;) jak tam nastroje? :) u mnie dziś w przeciwieństwie do wczorajszego super- nocka pzespana cała i dziś jakoś uśmiech na twarzy od rana... szkoda tylko,że słońca nie widać.... został mi tylko weekend i w poniedziałek idę do szpitala :) więc jakby nie było to do wtorku maleństwo będzie już przy mnie

mamula, u mnie tez nocka spokojna ... a wczoraj myslalam, ze cos sie ruszy ... a tu d..a ... za oknem sniegu mnostwo i jak ja pojde na spacer? fajnie Ci, ze wiesz kiedy ostatecznie bedziesz tulic synka w ramionach :)

Cześć Dziewczyny. Nikamo GRATULUJĘ :) ależ musisz być szczęśliwa. Mnie noc minęła bardzo spokojnie, nic się nie działo i wciąż tak jest...jak tak dalej pójdzie, to naprawdę się przeterminuję ;) Miłego, choć pochmurnego dnia życzę.

a juz myslalam, ze wszystkie poszly rodzic w nocy i zostalam tu sama ...

nie tak szybko, jak się okazuje :) Szczególnie w przypadku Nikamo. Bardzo się cieszę, że już ma maleństwo przy sobie.

oglądam właśnie polsat cafe - program o transseksualistach - ależ to duży problem dla tych ludzi, nie zazdroszczę im niemożliwości pogodzenia się z własnym ja

🖐️ a ja spałam do tej pory.... oczywiście po zjedzeniu śniadania przed 7 z mężem ...bo już głodna byłam :) jak tak czytam o Waszych rozwiązaniach to też chciałabym mieć już to za sobą. Teoretycznie do terminu 2 tyg....ech.... Mała - co do brunatnych upławów, jakś czas temu mnie to spotkało, przestraszyłam się na maxa i pojechałam na ostry dyżur, okazało się, że to zapalenie szyjki i pochwy, doktor przepisał mi glbulki clotrimazol i przeszło. POtem byłam u swgo gina i stwierdził, że wszystko jest OK.

witam, dopiero niedawno wstałam, dzisiejsza noc minęła spokojnie, wyspałam się, jedynie bolało mnie lewe biodro, więc średnio co godzina przekręcałam się na prawe i zasypiałam, na siusiu byłam tylko 2 razy i twardniał mi brzuszek, mam nadzieję, że wszystko jest ok... wczoraj wieczorem bolała mnie głowa i położna ze szkoły rodzenia powiedziała, że musze sobie mierzyć ciśnienie przy bólu i jeśli jest bardzo wysokie, to do szpitala, bo to moze oznaczać odklejanie się łożyska...przestraszyła mnie, zmierzyłam i było 141/83, a po 10 minutach już 120/70, więc chyba odklejanie łożyska mnie nie dotyczy... dziś mam w palnach pranie (które już się pierze) i sprzątanie łazienki i kuchni, mycie podłóg zostawię na jutro M, niech też się trochę wykaże:) ciekawe jak tam nasze "najnowsze" mamuśki i ich maluszki, czekam na wieści i zdjęcia:) buziaki

Nikamo NO NARESZCIE!!!!! Gratuluje cieplutko i wracaj do nas szybciutko. sispolenta Ziemniaczki to mojego patentu:) Dziewczyny nie uwiezycie!!! SWIECI SLONCE lece z Matylda na spacer biegusiem:)

oj jak nas malo z rana:) u mnie nocka srednia....raz na siku i pozniej nie moglam zasnac, bo cos mnie zawsze gdzies bolalo, nie moglam sobie znalesc miejsca:(ale M mnie przytulil, bo mial juz dosyc mojego wiercenia i udalo mi sie zasnac. mysle ze ogolnie przesypialabym cala noc, tylko ze wczoraj popoludniu sie zdrzemnelam to sobie organizm wypoczal kurcze rzecznik nasz w szpitalu to nie wiadomo co tam slychac:))))

Witam! na początku gratuluję wszystkim rozdwojonym mamusiom ! za te, które już lada chwila będą na finiszu mocno trzymam kciuki :D no i pragnę się pochwalić, że właśnie moja córeczka leży obok mnie i wcina śniadanko :D Lenka urodziła się 02.03.2010 po niecałych 2 godzinach na porodówce. postaram się zaglądać do Was bo teraz gorący czas nastał.

hello kobiety ;) NIKAMO KOCHANA GRATULACJE :) :) mamula trochę Ci zazdroszczę że wiesz kiedy będziesz maluszka tuliła a u nas zero objawów ;) marcellina prześlij troszkę słońca ;) u mnie się przebija ale się przebić nie może :) Dziewczyny mam do was jeszcze takie pytanie czy któraś zauważyła w ciąży znaczące pogorszenie wzroku ???? ???? mi nagle strasznie się pogorszył rozmazuje mi się strasznie wszystko co czytam mąż się wydziera że to przez komputer :(

Witam dziewczyny, byłam w środę u gina, moja córeczka przybrałam przez mc 1kg, a ja tylko 200 gram, troche to dziwne, ale wiem że waga dziecka jest tylko orientacyjna, ciekawe ile będzie ważyła jak się urodzi. Mała jest ułożona prawidłowo, ale szyjka jeszcze trzyma, miałam robione wymaz na paciorkowca, dzisiaj muszę odebrać wynik. Dziś pierwszy raz miałam tak nieprzespaną noc, czułam lekkie bóle no i trochę mnie przerobiło, wczoraj kupiłam sobie herbatkę z liści malin to pewnie po niej mnie tak popędziło. Fajnie że coraz więcej z nas ma już swoję dkarby przy sobie. Może mi któraś napisać jak obejrzeć wszystkie maleństwa na nk, jeżeli oczywiście mogę. pozdrawiam.