Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karrera85

Ile przytyłyście w czasie ciąży lub do tej pory?

Polecane posty

Jestem strasznie ciekawa jak to innym idzie, ja jestem w 25 tygodniu a od mojej wagi wyjsciowej przybralam 10 kg. A jak jest u Was?

Gość świat oszalał
36tc i +20kg:)

Gość operaz
w pierwszej 24 :O w drugiej 12 :) teraz ważę tyle co przed pierwsząciążą :D

Gość 0....................0
w 26 tc 12 na plusie... duzo no ale nie potrafie sie ograniczyc

Zaczęłam właśnie 23 tydzień - jestem 4 kg na plusie ( w pierwszych tygodniach schudłam, potem było już tylko do przodu :)

Gość ciasto orzechowe
28tydz i 6kg na plusie

Gość mlodamamma
ja do końca ciąży przytyłam 14 kg teraz jestem 2 tyg po porodzie i mam 8 kg na minusie.

Gość babyyy
28 tydz 1 kg na plusie :D piekna anomalia :p

jak sie ograniczac w czasie ciazy? to chore ale niestety trzeba! ja bym mogla jesc nieustannie slodycze!!!!! nie wiem dlaczego akurat na slodycze mnie tak wzielo no ale coz... wiec cierpie bo pozwalam sobie raz na tydzien

Gość ja urodziłam w 37 tyg
i przytyłam 8kg :):):) teraz waze mniej niz przed ciąza dziecko ma prawie dwa miesiace

Gość babyyy
za kazdym razem jak bedziesz miala ochote na cos slodkiego pomysl o cellulicie i kilogramach do zrzucenie po ciazy :D mi taka wizja bardzo pomaga

Dzieki bardzo!!!! mi tez pomaga dlatego nie zrem caly czas choc mam na to ochote. Kurcze niektore z Was to bardzo malo przytyly, Wam sie nie chce jesc?

Gość babyyy
chce sie :] ale to nie znaczy ze trzeba ulegac wszytskim swoim zachciankom. jesli chce sie utrzymac forme to trzeba sie pilnowac

ja jeśli chodzi o ilość jedzienia to się nie ograniczam - w zasadzie jem więcej niż przed ciążą. Natomiast od początku ciąży mam wstręt do słodyczy i w zasadzie w ogóle nie jem slodkiego, nie wypiłam chyba ani jednej herbaty i może ze trzy kawy (herbate i kawę musze słodzić, a że mam wstręt do słodkiego, to calkiem mnie tez odrzuciło). Właściwie to jestem przez całe pół roku na mineralnej niegazowanej, a spijam jej bardzo dużo. I zapewne dlatego mało tyję. Od siebie już to ograniczam tylko smażone, nie jadam żadnych sosów, majonezu i chipsów. Co do reszty, to jem tyle, na ile mam ochotę :)

Gość ciasto orzechowe
ja jem jak jestem głodna, nie przejadam się ale nie żałuję sobie niczego. Nie patrze na zegarek i często jem w środku nocy. Słodkie musi być codziennie i to w każdej ilości. Do tej pory mam 10cm więcej w biuście w udach i biodrach tyle co przed ciążą brzuszek też malutki :)

Masakra! strasznie duzo samozaparcia potrzeba. Tak sie boje teraz zaczyna mi sie trzeci trymestr, slyszalam ze w tym okresie najwiecej sie tyje. Czy to prawda?

mnie się nigdy nie chce jeść, bo jak tylko jestem głodna, to jem, ale tak, jak napisałam wcześniej - i po głodzie ;)

Gość babyyy
bardzo niezdrowo podjadac w nocy, to samobojstwo dla naszych figur :D

Gość zmokła_kura
a ja przytylam 20 kilo, a trzy miesiące po waże 30 kilo mniej :D ale mam przy niej duuuuuuuuuuużo ruchu

To masz sie fajnie Klaudka, ja w nocy spac nie moge bo caly czas jakas czekolada mi w glowie buszu je ale nigdy do tej pory nie wstalam w nocy. Wole poplakac chyba, zreszta jeszcze kilka miesiecy i bedzie po wszystkim prawda? wiec wytrzymamy

Gość ciasto orzechowe
ja słyszałam że najwięcej się tyje w 2trymestrze. Ja do 23 tyg ważyłąm kilo więcej dopiero przez ostatnie 5 przybyło mi te 5kilo

Karrera85 , wiesz, ja przez całą ciążę tez nienajlepiej sypiam. Padam okoo 22, a o 2 nad ranem już jestem wyspana i wedruję po domu, dlatego podjadam, ale nie sodkie. Nie wiem czemu, ale ja jakoś mało przybieram na wadzie. Póki co badania wychodzą super i mała jest bardzo duża i ruchliwa, więc się nie martwię

Gość zmokła_kura
jeśli to było pytanie do mnie, to ja wcale sie nie odchudzalam (poza dietą karmiących kobiet ;), mala trochę daje popalić :) ale też płyny mi się zatrzymywały w organiźmie pod koniec ciąży, wiec to akurat szybko zeszło po porodzie

Gość kleow
Klaudka, to co ty jadasz? na jogurtach jestes?