Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czajka

Która woli cesarkę na życzenie od porodu SN, niech przeczyta

Polecane posty

Gość jestem w 34 tc
Klaudka - skopiuj linka po prostu i wklej, nacisnij enter i strona ci sie otworzy :)

Gość gffgfdgf
"a te które nie chcą mieć blizny to co zrobia w sytuacji jakiejś operacji gienkologicznej, wyciecia wyrostka itp itd jak lekarz ma zrobic operację ?? przez głowe?? ja mam bliznę taką sama jak kobiety po cc a miałam wyciecie jajnika i co miałam powiedziec lekarzowi?? że ja nie chce blizny?? kretynki z was i tyle......" Sama jesteś kretynką, skoro nie rozumiesz pojęcia "cc NA ŻYCZENIE" :P Operacja jest koniecznością, a to, że ktoś ma zachciankę "urodzić" poprzez cc to inna sprawa. 🖐️

Gość no nie wiecie jak to jest
one meęza sie godzinami rodząc sn wiec ich szlag trafia, ze inne idą na "łatwiznę". \nie powiedzą tego otwarcie wiec wynajdują argumenty typu "zdrowie dziekca". typowy przykład matek-męczennic pałajacych złością do tych, ktore nie postepują tak jak one.😴

* męczą

jestem w 34 tc, no tak, a ja chciałam go otworzyć bezpośrednio, a przeciez nie zawze się tak da :) dzięki :)

Gość 111111
jak ja rodziłam oczywiscie skonczyło się cc :D to przy mnei rodziłą dziewcyzna już miała bóle parte a dziecko sie obkręciło i dosłownie na dwie minuty przed narodiznami zakręciła sie mu pepowina wokół szyi i urodziło się nie oddyachjac i dopiero po 5 min zaczeło oddyachać i wiecie co ja współczuje tej matce która całe życie bedzie sie zastanawiać jaki wpływ na mózg tego dziecka miało te kilka minut !!!!i sama potem stwierdziłą ze drugie dziecko rodzi przez cc

a po porodzie beda znów krytykowac to, że ktoras za krótko karmi bądź w ogóle nie karmi piersią a one sie poswiecają i karmią nawet 3latka bo to "najzdrowsze".

Gość 111111
a gdzie w artykule ejst napisane o cc na życzenie?? chyab wogóle chodizło o cc

Gość Ja wolę cesarkę
ale nie krytykuje tych, które obstaja za sn wiec nie podoba mi się to, że tamta strona probuje narzucac własne zdanie!

z tego artykułu wyraźnie wynika, że wszystko jest jeszcze w sferze badań, niepotwierzone do mnie on nie przemówił

Gość jghcttde
klaudka musisz zlikwidować spacje w linku

Gość jghcttde
ja chociaz rodziłam sn to do mnie też nie przemówił ten artykuł, te nowości co wymyslają Ci naukowcy nie zawsze do końca zgadzają się z rzeczywistością

Gość jghcttde
dodam jeszcze że nie mam wiadra z cipki :p nie zawsze poród sn kończy się rozciagnietą pochwą

Gość negresco
Ja będąc w ciąży nawet nie rozważałam cesarki na życzenie. Jakoś nie przyszło mi to do głowy. I dobrze się stało... Rodziłam godzinę, ból był do wytrzymania a rozklapiochy nie mam:D

Gość cc to ratunek
dlamatki i dziecka jak coś jest xle w czasie porodu a nie normalny poród to tak jakby ktoś arobił sobie protezy nóg, bo jego niezgrabne i teraz się cieszy ze ma piękne zgrabne nogi depilować nie tzreba a pracież chodzi i nawet biegać może :P

Gość do cc to ratunek
nie tylko jak jest źle w czasie porodu ale też ze wskazan, np. wada wzroku, wysokie ciśnienie itp.!

Gość Mejeje
Najważniejsze żeby dziecko i kobieta czuły się dobrze. Jeżeli są wskazania, nawet najmniejsze lub powikłania podczas porodu lekarze nie powinni się zastanawiać tylko pomóc naturze. Ale czasem jest tak, że dzidzia jest mała, dobrze ułożona w brzuchu, mama sobie świetnie radzi i nie ma ryzyka uszkodzeń to już tylko kwestia kobiety czy wybiera cc czy sn. Nie oceniajcie nikogo, każda z nas jest inna. Prawdą jest jednak to, że wiele lat temu, gdy nie wykonywano cc umieralnośc dzieci i kobiet przy porodzie była ogromna. Teraz mamy POMOC w postaci cc.

Gość jestem w 34 tc
"...Ale czasem jest tak, że dzidzia jest mała, dobrze ułożona w brzuchu, mama sobie świetnie radzi i nie ma ryzyka uszkodzeń to..." Dzidzia wcale niekoniecznie musi byc mala, zeby rodzic naturalnie (oczywiscie zakladajac, ze cala ciaza przebiega ok, dziecko jest ulozone prawidlowo i nie ma zadnych innych komplikacji). Dzieciatko 4 kg i troche wiecej tez mozna rodzice sn jak ktos chce. Znam takie przypadki.

wiecie co czy to porod naturalny czy cc ryzyko jest i bedzie,, i tak jak ktos napisal teraz umieralnosc sie znaczne zmniejszylaa dzieki cc ....u mnie bylo wszytsko ok i co zle sie maly wstawil glowka, potem decyzja o cc, wazyl 4,050 i urodzil sie w zamartwicy, tez sie zastanawialam czy bedzie w przyszlosci wszytsko ok, ale jest dobrze, teraz juz wiem ze wybiore cc boje sie powtorki z rozgrywki chodz tak pragnelam sn:( ale Bogu dzieki jest wszytsko ok Dajce juz spokoj z tym tworzeniem tych wcale niepotrzebnych tematow, kazdy zrobi jak mu bedzie najleopiej i to nie jest niczyja sprawa i nitk nie ma prawa kogos oceniac,,zyjemy teraz i jest taka mozliwoscc wiec czemu nie,, mam kolezanke co na wlasne zyczenie nie chcala karmc piersia i co nie potepiam jej za to jej sprawa,, ja robie tak ona tak jej swojego zdana niie narzucamm, prosi o rade daje ja ale to cale wasze przedstaweniee co JEST LEPSZE,,JEST POL NA POL A CO DO BLZNY,, jest naprawde malo widocznaa i wcale to nie jest jakas ochydna blzna heheh jak to dzeuszk psza, po prostu szukace dziury w calym i tyle,, tak samo porod sn moze przejsc super bez komplkacji taka osoba bedze se wypowiadac ze on jest najlepszy a ne kazda kobeta tak tez porod dobrsze przezyla,, zdana sa podzielonee ne mozna nkomu nin narzucac matkooo czy wy ne macie wlasnych problemow niz ocenanie innych ludzi i krytykowane ich co by to ne bylo wrrrrrrrrrrr