Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa mamma

odliczanie do porodu

Polecane posty

Witam kobietki moge się dow was dołączyć? jestem w 38 tc, termin mam na 3pazdziernika, mam 4cm rozwarcia i brazowa wydzieline, takze mysle ze niedlugo bedzie już po wszystkim. Wczoraj miałam ktg ale skurcze sa silne ale za rzadko, wiec siedzę w domku i wyczekuje:)

Gość nie_znamy_dnia_ani_godziny
Tak wiem, ze nie wolno odciagac mleka, ale kogo ciekawosc nie zżera czy cos juz tam jest? :) Mam Avent'a z pompka. Nie ukrywam, bardzo delikatnie ssie. Moze to bedzie plusem na obolale piersi? Jutro wesele, kupilam kiecke, ale przez to, ze brzuch mi ją lekko opina, to odstaje mi nieco na plecach. Ciężko dobrac cokolwiek innego niż tunika. A mnie sie one wcale nie podobaja ;/ .. i poklocilam sie z mama. Bo na sile chce mnie uszczesliwiac swoimi "babcinymi" radami i nie dopuszcza do swiadomosci, ze ja pewne rzeczy chce robic inaczej.. ;/

oj zzera, zzera, ja tez musialam raz se nacisnac, zeby uwiezyc : ) selena, ja tez mam wszystko z tomme tippee ale kupowalam na allegro od goscia z anglii bo tutaj w polsce jest drozej nawet niz avent i wogole ciezko dostac alla zazdroszcze ci ze juz cos sie u ciebie dzieje

ja już zapomniałam prawie o porodzie a wy jeszcze czekacie ;) ale czuję że jak się rozsypiecie to jedna za drugą :D ja mam złe wieści :( mój mały wczoraj był na kontroli w szpitalu i okazało się że ma bardzo złe wyniki morfologii, aż dwa razy robili aby się upewnić. Ma niedokrwistość i jeśli leki mu do 22 września nie pomogą to czeka go przetoczenie krwi :( a waży już 5370 g

FRANKAZWARSZAWY mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze trzymam mocno kciuki!!!!!!!!!! a u mnie od dwoch godzin zaczely saczyc sie wody:)i mam skurcze ale nie tyle silne zeby jeszcze jechac do szpitala..mam nadzieje ze dzisiaj przytule moja kruszyne. trzymajcie sie cieplutko!!!!

po porodzie było niby wszystko dobrze (chyba że tak go zbadali) a teraz jest pod opieką pediatry ze szpitala w dziekanowie, to miła i bardzo dokładna pani doktor :) wiem że pod jej opieką nic mu nie będzie :) kiedy wreszcie zaczniecie rodzić ;)?????????????????????

Termin z usg mam na za 2 dni, a z om za 9dni. Moja corcia jest nieugieta inie ma zamiaru opuszczac mieszkanka :)

Moj syn tez nie Dianko :P chociaz dzis czuje jakies skurcze,dwa z nich nawet mnie zabolały :D wiem ze jestem szalonaaaa i teraz wszedzie szukam czegos-jakiegos sygnału ktory powie ze to juz ! Milej niedzieli dziewczynki!!!

a mam wlasnie pytanie,jest tu moze jakas mama juz upieczona? bo tak sie zastanawiam. Jak dlugo moga sie saczyc wody,zanim odejda na dobre?

Gość Gabrysia 04.05
Mi wody odchodziły 19.50 minut i po tym czasie zrobili mi cesarke

a ja mialam gosci i nie mialam nawet czasu kompa wlaczyc. a w nocy mnie takie bole zlapaly ze bylam pewna ze to juz ale przeszlo :( jutro mam termin, moze dzis w nocy cos sie zacznie dziac

mi wody lały się kilka godzin poszły o 21:30 i jeszcze jak się kładłam na łóżko do rodzenia to się lały a to była 2:30 a potem jak rodziłam chlupnęło tyle że basen olimpijski bym zapełniła ;) (miałam strasznie dużo wód)

Hej, uspokójcie mnie, bo nie wiem czy to wody czy czop czy sluz. Bo to takie nijakie jest :P Wstalam o 9 rano i wylalo mi sie cos jakbym siku popuscila (ilosc), konsystencja ? Hmmm Rzadkie o bialym zabarwieniu. Niewiem, co mi odchodzi. Jutro termin z usg, 29 z om. Doradzcie, czy miala ktoras podobnie?

Diana moze to czop? Chociaz moj byl gesty jak galeretka,ale od kilku dni tez mam mokro :D jakbym popuszczała

dziewczyny ja mam to samo chyba juz od tygodnia i tez juz schiza ze wody, ale wody przeciez nie sa lepkie? i tez mam najbardziej jak wstaje a potem w ciagu dnia juz duzo mniej. a tydzien temu byla w tym taka biala galaretka, to chyba kawalek czopa ale caly raczej nie bo nie bylo czerwone ani nawet rozowe tylkko przezroczyste. ja juz nic nie wiem, czemu to takie skomplikowane? dzis mam termin i nic :(

Ja też mam termin na jutro i czuje się z dnia na dzień.. coraz lepiej :( Dziś w nocy lekko pobolewał mnie brzuch (bolał już wcześniej, ale przestał ok. tygodnia temu). Myślałam, że może się coś zaczyna. Ale przeminęło z wiatrem. Wesele nie pomogło. Boje się wyjść z domu, żeby mi się coś niespodziewanego nie przytrafiło. Czuję po kościach, że przenoszę ciążę.. jak nic! :/ Wolałabym już teraz mieć to za sobą i się kurować, bo od października wracam "pół-etatowo" na uczelnię.. :(

czesc dziewczyny.czytam sobie wasze forum bo umieram z nudow i tak sie zastanawialam czy jest sens sie przylaczyc bo wy juz po lub lada dzien bedziecie rodzic a ja mam termin na 14.10 wiec jeszcze 3 tyg. ale nie mam sie do kogo odezwac a maz na delegacji wiec oto jestem.

odzywaj sie, im nas wiecej tym weselej :) a jedna z nas (chyba nika ) zalozyla topik dla pazdziernikowych ale mi gdzies umknal ja mam przeczucie ze przenosze z tydzien i juz mam zalamke i tez z dnia na dzien czuje sie lepiej az dziwne. nawet dzisiaj przespalam 5 godzin z rzedu co mi sie nie zdaza juz conajmniej miesiac! :)

z tym snem to też prawda! Jak nigdy wcześniej - śpię spokojnie. Okkk.. może pęcherz nadal wkurza, ale ŚPIĘ, a nie jak zwykle; a to się przewracam z boku na bok i to raz mi duszno, raz gorąco później nie mogę oddychać, brzuch boli itp! Co to może oznaczać?! Podobno przed śmircią ludziom też się samopoczucie poprawia. Wieeem, głuupie porównanie ;) Ale cisza przed burzą? :) a miałam się Was zapytać.. ostatnio często zdarza mi się poczuć coś dziwnego od kręgów szyjnych aż po potylicę. Jakby drętwienie?! Jaby mi za dużo krwi napływało do mózgu, albo odwrotnie, wcale nie dopływała. Nigdy czegoś takiego nie miałam - objawy niepokojące, bo przy tym oblewa mnie gorąco i takie "tępe" uczucie. To może mieć związek z ciążą czy może jakiś tętniak albo cuś? :(

no ja mam nadzieje ze cisza przed burza :) a z tym dretwieniem to czasem jest tak ze dziecko jak juz sie obniza w miednicy to moze na rozne nerwy naciskac i stad bol kregoslupa. mojej kolezance w ostatnim tygodniu tak w biodro i noge "wlazlo" ze nie mogla chodzic, ledwo utykala a gin jej powiedzial, ze to glowka uciska nerwy

ej laski trochę niedouczone jesteście ;) czop jest wielkości i konsystencji i koloru białka kaja kurzego !!!! wody są przeźroczyste (bez rozwierania macicy), zielone (zabarwione smółką) lub wymieszane z krwią (rozwierająca się macica) jeśli nie wiecie czy wody wyciekają polecam test z apteki http://www.doz.pl/apteka/p10457-Bobo_Safe_test_do_wykrywania_wycieku_plynu_owodniowego_3_zestawy te białawe wycieki to prawdopodobnie upławy (przed porodem zwiększa się ilość upławów, kataru oraz śliny) do szkoły rodzenia się nie chodziło??? :P ;)

a nie chodzilo :P :) franka ale ja wszedzie czytalam ze czop powinien byc podbarwiony krwia i to mnie zmylilo. co do bialka kurzego to rzeczywiscie tak wygladalo ale nie bylo az tyle co w jajku :) a powinno? a mowisz ze wody z uplawami raczej pomylic sie nie da? niby to wszystko wiem mniej wiecej ale jak sie tak czeka to juz czlowiek schizolca dostaje od byle czego a jak maly, cos juz wiesz?

czop może być czysty :) mi wypadał ok 2 tygodni po kawałku (nie zawsze wypada cały) a z małym jutro do szpitala jedziemy więc jutro dam zna, dziś za to zarzygał wszystko tylko najgorsze że leki zwymiotował :( upław jest koloru takiego jakbyś rozwodniła mleko i gęstszej konsystencji wody są jak woda

dobre :) a ja myslalam, ze sie przeziebilam :)

na kilka dni przed porodem zwiększa się ilość płynów więc u ciebie to już z górki :) dlatego wiele kobiet myśli że są przeziębione a to poród puka do drzwi :D

Jak tam ciezarne? Ja dzis amm termin z usg ostatniego. od wczoraj rana leje sie ze mie cos :| Nie wiem czy to czop, czy uplawy czy co. Dzispo 15ide do lekarza wszystko mu powiem, to sie dowiem.