Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M M M

niskie hCG

Polecane posty

Gość M M M

Kobitki powiedzcie czy któraś z Was miała tak,że miała poziom hCG 15,20 mlUml i nie była w ciąży? Zrobiłam właśnie badanie z krwi i jest niski poziom tego hCG. pani z laboratorium mówi,że to 1 tydzień... nie wiem czy się cieszyć czy co?

A ie mozesz skiknac do apteki i zrobic test z rannego zeby jeszcze sie upewnic ?? nawet jak wyjdzi blada 2 kreska to ciaza..powodzenia!!!!!

**NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki** (LP-last period) 3 LP --- 5 - 50 mIU/ml 4 LP --- 5 - 426 mIU/ml 5 LP --- 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP --- 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP --- 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP --- 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP --- 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP --- 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP --- 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

**NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji** mlU/ml 3 – 4 tydzień od owulacji----- 9 - 130 4 – 5 tydzień od owulacji----- 75 – 2600 5 – 6 tydzień od owulacji----- 850 - 20,800 6 – 7 tydzień od owulacji---- 4,000 - 100,200 7 – 12 tydzień od owulacji---- 11,500 - 289,000 12 – 16 tydzień od owulacji--- 18,300 - 137,000 16 – 29 tydzień od owulacji---- 1,400 - 53,000 29 – 41 tydzień od owulacji--- 940 - 60,000

Gość M M M
Test ciążowy robiłam 3 dni temu i wyszedł negatywny... Dopiero infekcja pęcherza moczowego, którą właśnie przechodzę skłoniła do tego,że pan doktor wysłał mnie przed przepisaniem jakichkolwiek leków na hCG... No i wynik jest taki,że mało tego hCg. Leczę się Urosanem i wit. C... bo niewiadomo czy jestem w ciąży czy nie...

A ja Ci powiem tak, 100% odpowiedź będziesz miała jak powtórzysz bete najlepiej tak za 2-3 dni i jeśli wzrośnie to prawidłowo rozwijająca się ciąża murowana. Musi jednak dużo podskoczyc,ja tak miałam więc wiem co teraz czujesz,bardzo się stresowałam i te 3 dni to była wiecznośc. Jednak postaraj się nie denerwowac,napewno będzie wszystko dobrze.

Gość M M M
Dziękuję za Wasze życzliwe odpowiedzi:) Ja robiłam test hCg a nie BETA hCG bo panie w laboratorium powiedziały,że jak chcę wiedzieć czy jestem w ciąży to wystarczy samo hCg ..... Miały rację?

A możesz mi powiedziec czym się różni hcg od beta hcg. Ja miałam beta hcg 27,1,nawet nie wiedziałam,że to jakaś różnica jest.

Gość M M M
Sama nie wiem, czytam już tyle,że mam mętlik w głowie... Mój ginekolog prosił żebym zrobiła BETA hCG, jak poszłam do laboratorium to pani powiedziała,że robi się hCG, a BETA nie trzeba,bo jak jestem w ciąży to samo hCG wystarczy..... uznałam,że wie lepiej bo się na tym zna... Tak czy owak z tego co wyczytałam są różne frakcje hCG:alfa,beta.... Samo hCg oznacza ciążę lub jej brak, a BETA hCG jej jakość cokolwiek to znaczy....

No chyba,że tak,:) A daj znac jak powtórzysz te hcg,czy tam beta hcg obojętnie;) Jeszcze raz powodzenia !!!

Gość M M M
Zrobiłam dziś ponownie po 48 h hCg ib wyszło 38,9 czyli wzrosło o 150 %, lekarz mówi,że to może być ciąża. Do spodziewanej miesiączki zostało ok 5 dni. Co o tym sądzicie?

No to super,że wzrosło,tak trzymac. To na pewno ciąża !!! A dobrze by było znów zrobic,bo wtedy będziesz miała pewnośc,że ciąża rozwija się prawidłowo. Musiało by byc ponad 100. GRATULUJĘ :)

Gość M M M
Za 2 dni znowu pójdę, jeszcze to do mnie nie dociera:)