Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szokująca wypowiedź

Przyszli Studenci- czyli ciąg dalszy losów Maturzystów.....

Polecane posty

mizu, łączę się w bólu w kwestii ósemki. przynajmniej jakiś towarzysz niedoli. a rubin jest fajny! :classic_cool: nikoletta, z tobą wszystko dobrze? zajebista klątwa :D

uU a czy nikoletta na mnie rzucila ową klątwę? :D policeman---moze i fajny jest rubin ale nie do jasnej karnacji i niebieskich oczu :P

Ja jestem ... ruda farbowana:) mam bardzo jasne niebieskie oczy i blada cerę (bez piegów) Wcześniej miałam włosy (naturalne) koloru ciemny blond

szokujaca wypowiedz---moj ideal jeden z wielu :D :) faithelle----ja mialam wlasnie taki rudo brazowy...przed ówczesnym rubinem :P :O:O a jutro jade zawiezc papiery :) ale zai bola ojoooj :O :P

ząbki * zaraz jade zawiezc papiery i bede pełnoprawną, oficjalna studentka :D :classic_cool:

a ja dzisiaj na zakupach byłam i na obniżkach %%%%%%% kupiłam sobie spodnie dresowe (ostatnio marzyłam o nowych, *hehe jakie marzenie* ) przecenione z 50 zł na 20 :D Ale tak to jest gdy się za długo wykorzystuje dresiaki, więc trzeba było kupić nowe :P i trafiła się okazja

A gdzie sobie je kupiłaś :P ? Ja już pieniędzy nie mam ;( ale na studia praktycznie wszystko mam co dot. ubrań, tylko jeszcze te pare bluzek, własnie dresy no i strój kapielowy :) I kurtka ... kurtkaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! http://www.allegro.pl/item690592910_kurtka_pilotka_camel_carmel_eko_skora_roz_m_nowa.html o taka, tylko rozmiar s ;( nie moge nigdzie odnelesc,znajsc,wyszukac;(!!! http://www.allegro.pl/item695048791_attentif_wloska_skorka_w_miodzie_cudo_36_s.html w ładnych porywach może byc ta, lecz zakup dopiero na wrzesień i po uprzednim uskładaniu na nia.

Faithelle-----ja mam taką czarna jak ta z Twojego pierwszego linak :) świetna jest.

Aaaa!! :D No i sama widzisz. Mój nowy obiekt westchnień prócz tej kurtki to szarawary , choć ja jestem niskiego wzrostu i za pewno bym w nich wyglądała, ale nie,ja musze gdzieś je dostac,nie wiem gdzie,ale gdzieś . Determinacja moja siegneła zenitu. Byłam wczoraj na koncercie takim to akurat reggae było, i dziwnym zrządzeniem losu przez moich kolegów gdy spokojnie stałam i słuchałam muzyki choć to nie moje klimaty, nagle podeszło dwóch kolegów i szarpnęło mnie na środek tego tłumu i nie wiem kiedy się znalazłam na górze - poniesiona przez tłum :P jak zeszłam to się tylko śmiałam bo takie wyskoki to ja oglądałam na większych koncertach lub w tv xD .

witam :D Faithelle ja mam taką czarną kurtkę jak w 1 linku tylko tam gdzie są kieszonki to mam na suwak ;D ale super są te kurteczki ciepłe przede wszystkim :] mimo, że takie krótkie :D ja rozglądam się za wakacjami :D marzy mi się gdzieś wyjechać na kilka dni ... ;]

powracam po kilku dniach abstynencji internetowej :classic_cool: siedziałam w Warszawie i liczyłam ewentualny czas jaki zajmie mi marsz piechotą z akademika do uczelni, wyszło piętnaście minut, także napalam się niemożliwie, bo nie znoszę komunikacji miejskiej z samego rana. szlag mnie jedynie trafia, bo moja skrzynka milczy, więc boję się, że ten akademik chuj strzeli :o Faithelle, świetna kurtka. też się muszę za jakąś rozejrzeć, bo jeszcze trochę a zostanę goła i wesoła.

Witam! Tez bym chciala taka kurteczke wlasnie ale biala...ale tez tania w miare:D Wlasnie wrocilam z Londynu...szkoda ze tak szybko minelo to w\\szystko i musialam wrocic do szarej rzeczywistosci...Troche sobie pokupowalam rzeczy wiec w miare jestem zadowolona:) Dwa tygodnie temu podpisalam umowe z moja uczelnia i kazali mi sie zalogowac na ich stronie....ale nie mialam juz wtedy czasu bo wyjezdzalam...teraz po powrocie nie moge sie zalogowac bo im cos na stronie nie dziala:DMoze u chlopaka jeszcze sprawdze....A tak naprawde to to logowanie zrobilabym najchetniej pod koneic wrzesnia zeby teraz o tym wszystkim nie myslec....bo szczerze nie jestem zadowolona ze ide na studia:D

SZOKUJACA WYPOWIEDZ- ja za rok tez chce isc na studia na germanistyke najlepiej na uniwersytet gdanski...i chcialabym tlumacza ale ja nie wiem jak to zrobie bo moj poziom niemca jest tak niski :/ chce teraz zaczac chodzic na korki ale ja nawet nie umiem za badzo napisac tej dluzszej wypowiedzi pisemnej bez slownika...co teraz? pomoz...doradz...nie znam nikogo kto sie wybiera na germanistyke. zwracam sie do ciebie!

Wierz mi że ja gdy byłam w 1 klasie liceum nie umiałam sklecić porządnego zdania ! To wszystko jest efektem długiej pracy, po prostu musisz zacząć pisać. Na mnie podziałała metoda mojej Pani która uczyła mnie pisać rozprawki, zaczęłam w drugiej klasie liceum tak pod koniec, nauczycielka pokazała mi w jaki sposób pisać z czego powinna się składać ta wypowiedź,a przede wszystkim rozpracowałam z nią klucz do tej pracy co jest oceniane i jak jest oceniane. Zadawała mi tematy które miałam poruszyć, w tygodniu pisałam tak 1-2 rozprawki. A dlaczego się tak tych rozprawek doczepiłam?? hymm mi lepiej szło ich pisanie a przede wszystkim Pani która jest w komisji i sprawdza matury powiedziała że na rozprawkach najlepiej się wychodzi. Na początku pisanie szło ciężko, ale później już górki, mam książkę z langenscheidta zbiór prac opisów recenzji rozprawek tzn takich przykładów jest bardzo przydatna polecam. No i oczywiście dużo czytania niemieckich artykułów. Dobrze by było gdybyś miała oparcie w nauczycielce. Ja miałam wielkie szczęście jeśli chodzi o nauczyciela niemieckiego takich nauczycieli jak ona to się ze świecą szuka.... Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to napisz e-mail aga4188@op.pl

A tak w ogóle dziewczyny co tutaj taka cisza ??? Nie podoba mi się to , uwaga bo będe bić :D Jutro wyniki rekrutacji w 1 uczelni, już się stresuje!!! a wy trzymajcie kciuki !!!!!

Trzymam kciuki i piszzzzz od razu jak się dowiesz :) !!! Wakacje leca... nudno śpię w kólko a w nocy siedze na necie i nic nie robie:( no i tne w zielone imperium dniami i nocami w przerwach spania.

Jestem studentką już w jednej uczelni Za tydzień wyniki w drugiej :D haaa, bardziej mi zależy na tej za tydzień , ale i tak się ciesze bo jedno i drugie to germanistyka :)

szokująca, gratulacje! trzymam mocno kciuki, żeby i przyszły tydzień przyniósł dobrą nowinę :D obcowałam przez kilka dni z forum akademika, na który poluję, poczytałam trochę o ogólnych warunkach i chyba zmieniłam zdanie :o prusaki drepczące po łóżku to szczyt moich psychicznych wytrzymałości, także znowu wracam do punktu wyjścia :P

witam :D jak wakacje lecą ?:D do szkoły policealnej trzeba składać papierki jakoś do 25 sierpnia a mój zapłon w tej kwestii jest powalający :classic_cool: pewnie zrobię to za tydzień, muszę się wziąć za to normalnie :O:O póki co wybieram się na wakacje do Ustronia :D

Witam! Znalazlam bardzo ciekawa stronke. Wystarczy wchodzic na strony i czytac artykuly (niektore naprawde bardzo ciekawe). Za wejscie na artykul otrzymujemy punkty, ktore mozemy pozniej wymienic na nagrody. Nagrody naprawde ekstra! Punkty uzyskujemy rowniez przez odpowiadanie na pytania konkursowe. Polecam wszystkim goraco!! Oto link owej stronki: http://przeczytamwszystkich.pl/przyjmij-zapr oszenie?it=9715bf3a-57c1-4f3f-a978-bb9cf8b20cd0

Ja niedługo (w czwartek) wyjeżdżam do Koszalina więc będe się bujać i obijać po Mielnie ^^ I przy okazji około 15 sierpnia będe w Berlinie :D (nie mogę się już doczekać) Nudno w domu strasznie więc ponudzę sie tam :)

Gość NElllyHelly
Bez czytanai watku napisze: Wybraliscie chociaz studia przyszlosciowe, po ktorych jest szansa na prace ?? Czy kolejne genialne kierunki, bo sa za darmo ? 90% pewnie to drugie :/

Gość do NElllyHelly
Jaki jest sens studiowac kierunek przyszlosciowy, skoro kogos to nieinteresuje i nie widzi sie w tym zawodzie ? Dlaczego ktos ma sie meczyc ? Przeciez to bezsens ... Znam kilku inzynierow, ktorzy pokonczyli kierunki na POLITECHNIKACH bo to przyszlosciowe i mozna duzo kasy zarobic. I co ? Nikt ich nie przyjmuje do pracy bo sa albo wielkimi teoretykami albo ledwo co przebrneli przez studia i oprocz tytulu inzyniera nie maja zdolnosci praktycznych ;/ Moj wujek jest technikiem elektrykiem ... gdy do jego firmy przychodzi jakis iznynierek, wujka kurwica bierze bo praktycznie musi go uczyc wszystkiego. Wstyd czlowiek z matura musi poduczac czlowieka z wyzszym wyksztalceniem ;/

Gość NElllyHelly
A po co studiowac 5 lat, wlozyc w studia trud i wysilek i wyladowac na kasie, macu czy zmywaku ??? Bo Twoj argument jest troche idiotyczny :) Jesli nie umieli znalezc pracy to widocznie kierunki przyszlosciowe nie byly. Myslisz ze wszyskie politehniczne sa przyszlosciowe ? hehe - jakies chemie czy inzynierie raczej przyszlscowe nie sa...

szokująca, dobrej zabawy życzę :) ja planuję się gdzieś ruszyć, ale plan wprowadzę w życie pewnie we wrześniu. a w temacie zajebiście przyszłościowych kierunków i debat na temat po co komu studia się nie wypowiadam, bo to jak grochem o ścianę. w każdym razie, nie studiuję za darmo także jak już bezrobocie to za własne pieniądze 🖐️

Gość NElllyHelly
wk***** bo co ? Prawda w oczy kluje widocznie... policeman benz i chwala ci za to, wszystkie studia powinny byc platna, jesli skazywac sie na berobocie to tylko za swoje, a nie zerowac na biednych podatnikach...

Gość hłehłehłe