Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szokująca wypowiedź

Przyszli Studenci- czyli ciąg dalszy losów Maturzystów.....

Polecane posty

Do Lublina ciężko jest się dostać w tym roku, na UMCS szczególnie. dziewczyna z kl mojej z LO składała ( matura zdana zaje**, same praktycznie 5 i 6 na świadectwie ) a jednak sie nie dostała. Także inne sie nie podostawały. Jutro reszte wyników mają. I ja się dowiem czy one się dostały. Tylko jedna sie dostała z czego wiem do Lublina na umcs. No to ja nie we wtorek a dziś , z niedzieli na poniedziałek o 2 w nocy(czemu tak?Bo mam daleko cholernie i chce wrócić wcześniej) jadę złozyć teczkę i podpis w dziekanacie w Cieszynie :) dodam,że papiery wszystkie wydrukowane będę miała na wieczór dopiero :P także sie nie wyśpię ;)) najważniejszy papierek bez którego mnie nie przyjmą na studia, czyli opłata za indeks i legitymacje jutro w drodze będę sobie załatwiała :P A jeszcze zdjęcia obrobionego w systemie irk nie mam. Dobra, idę działać ze skanerem,mam pewne obawy-nie umiem jakoś się tym posługiwać:P. To urządzenie leży pod biurkiem na pólce zakurzone,zapomniałam jak się go używa :P(ostatnio 4 latat temu uzywałam). W szkole zawsze sekretarka mi xerowała i skanowała wszytko co chciałam. Miłego dnia dziewczęta :)

Wspolczuje wszystkim, ktorzy sie nie dostali tam gdzie chcieli. Odkąd zobaczylam, ze nie przyjeli mnie na PG na europeistyke zyje w przeswiadczeniu, ze juz nigdzie mnie nie przyjma. Mam do Was pytanie, czy jest jakis sens skladac odwolanie, gdy bedzie brakowalo mi niewiele punktow, po ogloszeniu listy ostatecznie przyjetych?

Gość Zal sie robi jakie
bzdury bedziecie studiowac, i gdzie za 5 lat pracę znajdzecie??? PRzegladal ktos z was oferty pracy??? Praca po studiach bez doświadczenia jest dla informatyków( i podobne), finansistów i abslwentów farmacji oraz medycyny...reszta dno...po 1 ofercie na miech w skali kraju.... Chwalicie sie uczelniami, a idziecie na tak denne kierunki, ze sami pchacie sie w bezrobocie.....

Gość Zal sie robi jakie
taaaa haha :P Znam juz takich i dziekuje. Studia skonczylem jakis czas temu i na przykladzie znajomych powiem ci ze jak masz slaby kierunek to nawet jak jestes super to szanse sa nikle bo pracodawcy bardzo dyskryminuja kierunki, a znajomi np. po prywatnej informie czy finansach problemow z praca nie mieli. Nie pisze wiec tego zlosliwie, ale ku przestrodze, zastanowcie sie 10 razy nad kierunkiem, oblukajcie oferty pracy to naprawde podstawa. W mojej firmie nie zatrudnia sie rowniez bez kierunkowego wyksztalcenia, no i przede wszystkim trafiaja ludzie z doswiadczeniem...

Gość Zal sie robi jakie
No, ale wybacz na europeistyke ?? Chcesz byc prawnikiem prawa europejskieg bez aplikacji ? To wlasnie najwiekszy idiotyzm tego kierunku...wiec gdzie chcesz prace dostac ? w PE ? z KE ? Tam praca ale juz dawno zarezerwowana ;) Moja znajoma europeistka robi obecnie studium masazu....znudzilo jej sie po 2 latach szukanie pracy..

no to ja się pochwale, że się dostałam na budownictwo.:) Też dziewczyny się dostaniecie tam gdzie chcecie, dużo osób na ten sam kierunek składa dokumenty w kilku uczelniach. i jak się w jednej dostaną to się zwolni dla was miejsce ;) trzymam kciuki :) ważne żeby studiować, to co się lubi. niż męczyć się w zawodzie, którego się nie cierpi!

Ja zamierzam studiować germanistykę, za rok możliwe że dwa zdam maturę z angielskiego i zamierzam połączyć niemiecki z angielskim. Myślę że pracę po tym będę miała. Mieszkam na zachodzie polski więc dużo niemieckich firm mam w pobliżu. Nie koniecznie muszę pracować w szkole, chociaż chcę :)

ledwo się zjawiłam, a już zostawionam na pastwę losu :D najlepsze jest to, że to facet ma zawsze misję przestrzegania niewiast przed bezrobociem, zasłania się super ideą przestrogi, a tak naprawdę siedzi tylko po to, żeby dogryźć/wyżyć się za swoje przegraństwo, bo nie wierzę w tak wielką troskę o ludzi, których nie zna. mówię o Zal sie robi jakie 😴 o nas się nie martw, studiuj sobie informatykę/farmację/medycynę, my sobie damy radę 🖐️

Gość Zal sie robi jakie
Moja firma "obraca" sie w miedznardowym srodowisku i nie ma u nas anglistow, germanistow i innych filologow. Wyksztalcenie ekonomiczne + nauka jezyka na wlasna reke. Jednak zdarzaja sie dwukierunkowcy - jednak po co 2 kierunki skoro mozna jeden.... benz - pogadamy za 5 lat :) Studia juz za mna :) - natura polakow typowa ukazala sie w Twoim poscie. Mianowicie ktos kto ma racje odrazu postrzegany jest jako osoba dogryzajaca, tymczasem widze tutaj slowko pod moim adresem - przegranstwo, znasz mnie ? Pisze tutaj z pozycji mojego doswiadczenia zawodowego i wielu znjomych, wiadomo jestes po maturze, wielkie uczelnie studia, jednak niestety ta produkcja jest nieadekwatna do rynku pracy, im szybciej to zrozumiesz tym szybciej zaczniesz dostosowywac sie pod rynek pracy...a jesli zrobisz to dopiero po obronie mgr...to wspolczuje, bo wted zostaj Mc badz wyspy nawet z 5teczką... Zycze Wam mimo wszystko powodzenia, moze przejrzycie na oczy :) EOT

och, ale się uniósł. słówko przegraństwo zostało użyte ogólnikowo, ale jeśli tak Cię to zabolało to widocznie coś jest na rzeczy. na oczy przeglądać nie muszę, jestem zorientowana w ofertach pracy, wiem co chcę w życiu robić i nie będę tego zmieniać tylko po to, żebym za pięć lat zarabiała kokosy po informatyce, która mnie interesuje tyle co zeszłoroczny śnieg. a moje ewentualne bezrobocie to mój problem, idź uświadamiaj ludzi, którzy biadolą, że nie mają pomysłu na siebie, może wtedy jakoś zbawisz ten świat.

narnikaaa Dostałam, dostałam, a nawet już odpisałam ;)

ja chcę studiować język - bo to lubie dlaczego mam coś robić wbrew sobie ? studiować coś co mnie nie \'kręci\'... :O To moje życie najwyżej będe wykształconym bezrobotnym - ale wykształconym w kierunku który mnie pasjonował !

Gość Bellaaaaa
Hehe, taka niepokorność karygodna, studia Was nauczą po 1-wszej sesji. Przyszła "elita" a nie potrafią nawet dyskutować tylko odrazu wyzywać. Popieram Cię chłopie w 100%, a 70% to najwyżej słaba 3-jka...czarno widzę przyszłość tego kraju z taką młodzieżą. "To moje życie najwyżej będe wykształconym bezrobotnym - ale wykształconym w kierunku który mnie pasjonował !" - gdy będą zamawiać u Ciebie frytki z Macu to ciekawe czy będziesz dalej tak twierdziła, po 5 latach studiów i z papierkiem mgr, ego rośnie...

Chcesz dołozyć swoje 3 grosze kobieto dorosła o nicku jak najbardziej zacnym - inteligentna suka ? wypier*alaj stąd, jeśli ci cos nie pasi i nie obrażaj nas, wielka uczono :)

Gość DR PSYCHOL NR 1
jak widać ustne egzaminy lepiej ci wychodza jestem ciekawy czemu?

Gość Bellaaaaa
"wypier*alaj stąd, jeśli ci cos nie pasi i nie obrażaj nas, wielka uczono " "Od pazdziernika studentka 1 Roku ETNOLOGII w Cieszynie (po poniedziałkowym załatwieniu formalności " Bosze i pomyśleć, że ja bedę finansować Twoje studia!!!!! WSZYSTKIE STUDIA POWINNY BYĆ PŁATNE, A TAK KAŻDY KOŃCZY PREZENTUJĄC TAKI POZIOM...

Gość Bellaaaaa
Suka - daj spokój dzieciarnia tego nie rozumie, tylko imprezy w główce i żeby uczelnia się ładnie nazywała i co najważniejsze za darmochę na dzienne. Etnolożki, germanistki i budowlańcy (bez uprawnień) ciekawe gdzie czeka na Was ta praca :D:D:D

Bellaaaaa, najpierw użalasz się na brak dyskusji, a kiedy jest pretekst to sama ją gasisz tekstem: \"daj spokój dzieciarnia tego nie rozumie\", świetny argument, sto procent racji. zdobyłaś poklask, więc idź dyskutuj na swoje dorosłe tematy 😴

A po drugie Bella nie wrzucaj wszystkich ludzi do jednego worka. Nie znasz mnie, nie wiesz jakie mam życie. Myślisz że u wszystkich jest różowo, czas na imprezy i swobodę ? Bo jeśli myślisz że wszyscy maturzyści mają w głowie tylko imprezki to się grubo mylisz.

Popieram wypowiedz policeman benz . bella, nie obrażaj mnie, bo mnie nie znasz , a moich studiów finansowała nie będziesz, ciekawe z jakiej racji niby. A do inteligentnej suki - wiesz, obchody ze słownikiem nie są mi obce. Ale z toba nie mam o czym rozmawiać. Róbcie sobie dalej wrzuty na Wszystkich tutaj, także na mnie, po nas to spływa bo to Nasze życie ;) ps. I 3 kroki w bok od kierunku który będę studiowała. Na zapas martwić się o bezrobocie moje a także innych dziewcząt z forum nie musicie:) serdecznie dziekujemy wręcz za troskę.

Gość Bellaaaaa
"bella, nie obrażaj mnie, bo mnie nie znasz , a moich studiów finansowała nie będziesz, ciekawe z jakiej racji niby." Niestety bedę, po płacę poatki i pomyśleć, że idą one na takie kierunki i osoby, które nawet nie znają podstaw życia gospoarczego. 3 kroki w bok ?:P Cóż to za określenie, intersuje mnie na co pójdzie kasa z ciężko zarobionych przeze mnie pieniędzy... "Na zapas martwić się o bezrobocie moje a także innych dziewcząt z forum nie musicie serdecznie dziekujemy wręcz za troskę." Tak martwię sie, bo po 5 latach, gdy nie znajdziesz pracy to Twój roczny staż, zasiłek czy porady psychologa bedą znów finansować pracujący, więc nie prościej studiować coś po czym jest praca? Nie bo lepiej iść do Cieszyna, nosić główkę wysoko bo studiuje na wielmożnym UŚ (rodzinka już pewnie wypawkę kupiła :P), a potem klepać bezrobocie...nie rozumiem tego myślenia...a potem 25 lat i zaczynają drugie studia, znów UŚ tym razem nie etnologia, ale teologia i kolejne 5 lat na koszt państwa - STUDIA MUSZĄ BYĆ PŁATNE to byście wreszcie zastanowili się co studijecie i czy po studiach stać by was było na spłacenie kredtyu studenckiego...

Gość xtruskawkax
na kafe ostatnio nie da się porozmawiac bo zawsze znajdzie sie ktos kto nie powinien wypowiadać sie w danym temacie, chociażby dlatego że go nie dotyczy, jednak musi zasmiecac forum ... szkoda