Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już niedługo znow

Do mam nauczycielek!Kiedy najlepiej urodzić,żeby być jak nadłużej w domu z dziec

Polecane posty

Gość już niedługo znow

Tak sobie próbuję wyplanować, bo nie stać mnie, żeby zostać na wychowawczym, żeby urodzić np. w lutym i mieć 7 miesięcy dla dzieciątka, a nie tylko te przepisowe 4,5. Dobrze liczę?

Gość dobrze liczysz

heheheta, która zaciąży zgodnie z planem, to jedna na... kilkaset ;) Zatem z góry gratuluję kalkulacji, ja jestem całkiem zdrowa, doskonale znam swój organizm, mam pewność, że była owulacja i że trafiłam odpowiednio a zaszłam dopiero po 5 cyklach. Zdrowej parze daje się do roku.Życie to nie matematyka, niestety.

najlepiej wykombinowac tak, zeby zajść w ciążę przed feriami zimowymi, na ferie i wakacje mieć L4, wówczas Ci sie doliczy ten okres do macierzyńskiego - czyli jest to juz około 2,5 miesiaca więcej. Poza tym rozwiązanie Ci wypadnie mniej więcej na wrzesień, więc dociągniesz na macierzyńskim do wakacji , no może Ci braknie z 1,5 miesiaca, więc to już sie L4 załatwia, bo Twój powrót będzie problemem i dla Ciebie, i dla szkoły to jest chyba najbardziej optymalne wyjście

Gość DO ngLka
no to ja chyba miałam wyjątkowe szczęście, bo ponad 5 lat na stosunku przerywanym, a potem w tym cyklu, w którym staraliśmy się od razu zasżłam w ciążę;)

ja też pomyślałam ze już czas się postarać o dziecko i za pierwszym razem, tak jak zaplanowałam tak zaszłam w ciąże :D