Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kubuniowa

Mamy rocznik 89 i... inne mlode mamy

Polecane posty

ISKIERKO, ja przytyłam 25 kg w ciazy... wage mam juz taka jak przed ciaza... 52 g... wiec znosnie, ale cyce i brzuch... u mnie w Trójmiescie sa zabiegi na rozstepy... ale nie orietuje sie w cenach... wiem ze sa...

chyba będę musiałą jechać do jakiegos większego miasta ... słyszałam że taki zabieg kosztuje od tys do 3 tys .ale czy to prawda ?

ISKIERKO, wiem ze jest cos takiego, taki zabieg... za ktory płaci sie 80-150 zł, a zabiegów jest 10 i podobno pomaga... ale zapomniałam jak t osie nazywa...

Hej dziewczyny, Ja przytyłam ok 18 kg,teraz waże 4 kg mniej niż przed ciążą:) Ale chciałabym jeszcze tak z 3kg mniej i bedzie super:) A mój poród akurat dość dobrze wspomniam,ja urodziłam w 37tyg 3 tyg przed terminem,termin miałąm na 13 stycznia a urodziłam 25 grudnia.Poród zaczął się w wigilię o 15,odeszły mi wody,i tak się sączyły,sączyły,ale do szpitala pojechałam dopiero o 18,gdy mnie położna zbadało okazało się ze poród w ogole sie nie zaczął,nie ma rozwarcia i nie ma akcji porodowej.Kazali mi do 22 skakać na piłce,później dali oksytocynę i ok 1 godz zaczęły sie wyczuwale skurcze,a o 3 takie mocniejsze i dali mi znieczulenie w kręgosłup ze tak mnie przestało boleć że poszłam spać:D Obudził mnie jakis hałas,okazało się ze dużo wód płodowych upłyneło i dziecko miało nie miarowe tempo,wiec miałam cesarskie cięcie i o 4.08 przyszła na świat moja córeczka:D Jestem bardzo zadowolona z cc.Blizna jest nie widoczna,a po porodzie nie bolało aż tak mocno jak mowili,tylko czułam jak by to powiedzieć...dyskomfort:) Wiec moj poród był dość lekki:)

A co do rozstępów to na brzuchu nie mam,ale mam na cycach i na nogach ale teraz już bardzo mało widoczne:) A wy dziewczyny karmicie jeszcze piersią???

ja daje mojemu snnkowi mleko "bebilo 2 " wcześnie pił mleno " NAN H.A z nestle " ale miał po nim problemy ze zrobieniem kupki bo to mleko jest wzbogacone o żelazo

Witam dziewczyny :) przybylo nas, to fajnie :) 😘-dla ''nowych'' :D wrocilam wlasnie z kina z mezulkiem i zamierzamy milo kontynuowac wieczor :P tak pobieznie przeczytalam wszystko bo sporo naprodukowalyscie- ja rodzilam tez bez znieczulenia, poszlo bardzo szybko, nie karmie piersia i chwala Bogu rozstepow nie mam :) tzn mam kilka na piersiach ale to nie po ciazy ale jak zaczynaly mi rosnac to stalo sie to bardzo szybko i skora nie nadazyla po prostu :) pamietam ze uzywalam jakichs kremow od poczatku i sa malo widoczne takze nauczylam sie z nimi zyc :)

Ja karmiłam non stop do końca 5 miesiąca,po piątym miesiacy zaczełam wprowadzać różne nowości wiec jadła mniej i teraz po 6 miesiacu je mleczko 2 razy dziennnie.

Gość francjaelegancjaaassss
fajnie dziewczyny ze wam sie wszystko tak poukladalo.zazdroszcze dzieciaczkow:)

dzień dobry tym którzy juz wstali i tym którzy jeszcze śpią . musze przyznac że noc miałam okropną , u sasiadów na górze była impreza głośna muzyka cały czas ktoś łaził i walił tymi cholernymi drzwiami . mały strasznie marudził nie chciał spać do 3 rano się z nim bujałam żeby zasnął , masakra . mam zamiar iśc z małym dzisiaj na basen jak myślicie to dobry pomysł , nie za wcześnie ?

hejka;) ja znów mam nocke z głowy. Zadzwoniłam do przychodni żeby się umówić do lekarza ale położna mnie ochrzaniła i powiedziała że natychmiast do szpitala. Więc zjem śniadanie i jadę!

Witam i ja. popijam kawke sobie wlasnie i zaraz biore sie za jakas robote bo balagan jak sie patrzy :) karola- daj znac co i jak jak wrocisz, iskierko- na basen na pewno nie za wczesnie, juz od 3-miesiaca mozna z maluchm chodzic. sama bym zabrala swojego ale tu w okolicy nie ma nic takiego :o

Iskierko no pewnie,że możesz tylko to musi być taki przystosowany basen dla dzieci,nie chlorowany tylko ozonowany. Nicola od 2 dni jest jakimś niejadkiem,jakoś tak je ale minimalnie:/ Niedługo ide na spacerek i przy okazji na zakupy:)

ja mieszkam zaraz na przeciwko basenu i jest tam tak basen specjalnie przeznaczony dla dzieci . Kubuniowa ja bardzo chętnie w sprzataniu pomogę do godz 9 miałam już wszystko ogarniete włacznie z ugotowaniem obiadu . dzisiaj kupiłam mojemu synkowi szczoteczkę do zębów zobaczymy jak się sprawdzi

słuchajcie muszę wam to opisać jestem tak zła ze mnie nosi . kilka minut temu wybrałą się do sklepu po zrobieniu zakupów wychodzę ze sklepu i chce włozyć torbę pod wózek ale słysze rozmowe dwuch facetów za mną " zobacz taka młoda, ładna i juz z bachorem chodzi , świat się na huju zakręcił " ja na to nic udaje że nie słysze . torba nie zmiesciła mi się pod wózek więc musiałam po kolei wypakowywać zakupy w tym celu odeszłam dalej ale ci faceci przyszli bliżej mnie i ciągną dalej " pewnie dupy dała wpadła ale męzatka bo ma krążek na palcu " już tak podbuzowana czym prędzej wykładam te zakupy a podchodzi do mnie jeden z facetów i mówi " dziecko ile ty masz lat że już się w mamusię bawisz , to twoje czy braciszka ciągasz , taka ładna dziewczyna a się marnuje siedząc w pieluchach " wiecie co nie wytrzymałam zaczęłam się wydzierać na faceta na środku ulicy powiedziałam że to mój synek i że huj go obchodzi ile mam lat i niech spierdala . sama się zdziwiłam swoja reakcją ja przeciez nie przeklinałam nigdy ( nom prawie nigdy ) . ciekawe co ludzie sobie o mnie pomysleli ,,,

Boze co za gbury... normalnie az mnie nosi jak uslysze cos takiego 😡 jakbym sie odwinela i trzasnela po pysku to by sie zamknal jeden z drugim. Ty sie nie przejmuj, zuleria pewnie nie ma nic lepszego do roboty 🌻

Gość AngelaP-W
Witam. Już niedługo dołączę do grona mam 89. Moja dzidzia pcha się powoli z brzuszka na świat :D Co do poprzedniej wiadomości. Śmieszy mnie takie podejście ludzi. W końcu to nie ich interes. Mnie wszyscy pytają czy wyszłam za mąż jak widzą, że śmigam z brzuszkiem. Śmiac mi się chce bardzo często i odpowiadam " A trzeba miec męża, żeby byc w ciąży?". Ślub nie zając nie ucieknie :) planowaliśmy go na jesień przyszłego roku i nie zmieniamy planów, choc o dzidzie już się postaraliśmy. Jesteśmy rodziną i bez papierka. Może i mam inne podejście, ale z brzuchem do ołtarza biegac nie będę jak wiele moich znajomych. Pójdę na spokojnie, jak już będzie ustalony termin, zebrana kasa na wymarzoną kieckę i przyjęcie. Nic na hop siup :D to ma byc w końcu wyjątkowy dzień :) a już niedługo czeka mnie bardzo wyjątkowy dzień pojawienia się naszego kochanego i wyczekiwanego dzieciątka :D

cześć Miałam szczęście akurat trafiłam na dyżur mojego lekarza prowadzącego. Zrobili mi chyba wszelkie możliwe badania, ale wszystko jest oka Mam malutkie rozwarcie i lekkie skurcze ale lekarz powiedział że na tym etapie tak może być i w razie gdyby się coś działo to ma wracać do szpitala.

ale lepiej sprawdzić 3 razy. gdyby dla mnie się coś stało to pół biedy ale gdyby małej coś było to ja nie wiem...

sliczne imię . ja miałam miec córeczkę a urodził się chłopczyk :) lekarz się pomylił :) a ja już sukieneczki kupowałam

Gość nnnndfff
...Pójdę na spokojnie, jak już będzie ustalony termin, zebrana kasa na wymarzoną kieckę i przyjęcie. Nic na hop siup ... a dziecko hop siup i jest dobrze

nnndfff...-nie Twoja sprawa :D Karola- to super ze wszystko ok, ale tak jak mowisz- zawsze lepiej sprawdzic. Ja wlasnie robie pranko znow, cos mi sie zebralo na wieczor ale teraz zaluje bo ugrzezlam w tym- i posciel zaczelam prac i ubrania i reczniki...no wiec musialam sobie zrobic przerwe na cos zimnego do picia :)

nom dziewczyny niedawno wróciłam z basenu z moim szkrabem było świetnie , mały nie chciał wyjść z wody . niedawno go wykapałam najadł sie i spi jak zabity nawet nie drgnie . a jak wam mija wieczór ?