Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Atotakteraz

Co dostałyście w prezencie z okazji pierwszej miesiączki, a co dałyście córce?

Polecane posty

Dlaczego nie ppiszesz z pod Nicku? Zobacz moje wypowiedzi na innych tematach. Od dawna jestem Dori30 i nie bawie sie w pomaranczki, ani w podszywaczy. A na cos takiego, zeby byc rownoczesnie inna osoba nigdy bym nie wpadla. Ty chba tak z autopsji ?...

ja swojej córce kiedy powiedziała mi, że dostała okres kupiłam srebrny ........... oooo ! Dokladnie o ten proces chodi. Niestety dla MaMai jej corka ciagle ma lalki w glowie. ...

A ja od dawna jestem Arista- i taki nick mam nie tylko na tym forum:) Zresztą- nie mam zamiaru się nikomu tłumaczyć, tym bardziej, że ktoś oskarża mnie o pedofilię!

Gość hehe D
Ja dostałam paczkę podpasek ;) A na dodatek mama mi dała tabliczkę czekolady, ale tylko dlatego, że byłam strasznie tamtego dnia zestresowana i po prostu z niedowierzania(tego negatywnego) trzęsłam się cały dzień ;)

Ja dostałam w prezencie ... rozmowę z mamą, taką szczera, informującą o wszystkim, troszkę byłam przeprażona - mama mi wszystko wytłumaczyła i to było dla mnie najważniejsze. Nie wiem czy nawet pamiętałabym teraz jaki prezent dostałam z kuli tego, a tą rozmowę pamiętam do dziś ;)

Arista, ale w sumie poczulam sie milo:))) To znaczy , ze sie rozumiemy w tym calym haosie jaki tu panuje:)

dori a lata wiec lalki w głowie i swinke peppe :P mam 13 letnia siostre i widze jaki z niej slodki dzieciak. najbardziej na swiecie chcialąby dostac psa- golden retrivera. mam 12 letnia kuzynke. ma lądne ciuszki a po lekcjach wozi swoja baby born w wózku i razem z moja siostra sie bawia barbie. fakt moze moja rodzina faktycznie ejst zasciankowa ale ja strasnzie za to lubie :) fajnie wiedziec ze 13 latka na urodziny zamiast kosmetyków chcialą dostac album ilustrowany o psach.

Gość atakatam
MaMani, ale zauważ, że kiedyś nie było Bravo Girl i innych głupot. Pierwszy raz w wieku 18 lat był normą (oczywiście różnie bywało, ale 18-letnia dziewica to nie był ewenement na skalę światową :) ) Dzisiaj 14-latki wstydzą się przyznać koleżankom, ze jeszcze nie uprawiały seksu. MaMani, nie żyjesz w swojej młodości, tylko w młodości swojej córki. Dzisiaj nikt już nie mówi o seksie po ślubie, bo nie ma to najmniejszego sensu. Kiedy ja miałam 18 lat moja mama miała pewnie nadzieję, że z tym seksem do ślubu poczekam. Nie poczekałam, ale dziś chyba żaden rodzic nie ma już takich złudzeń. Chodzi mi o to, że wszystko się zmienia i przywołując obraz swojego rodzinnego domu i porównując twoje relacje z mamą do relacji z córką ulegasz jakiejś sentymentalnej ułudzie.

Gość ...........oj............
MaMani a zamierzasz powiedzieć swojej córce o tym że istnieje miesiączka?

hehe ja jestem mlodą mamą taka z epoki bravo girl i beverly hils gdzie to 16 letnia dona uprawiala sex :P

Gość atakatam
ok, dopiero przeczytałam o wieku Twojej córki, sorry :) Myślałam, że to ta co ma 10 lat i dostała okres. Coś mi się pomyliło

j teraz zmienil sie program w szkole i z tego co sie orientowałam to w 4 klasie bedziemy przerabialy program pt "nauka o człowieku" wtedy porozmawiamy o dojrzewaniu ale nie o sexie i antykoncepcji! co do miesiaczki to ona juz wie ze istnieje i wie co to podpaski tylko mówi na nie "pieluszki mamusi" :)

Gość a to ciekawe
"Dzisiaj nikt już nie mówi o seksie po ślubie, bo nie ma to najmniejszego sensu." a to ciekawe :-D bo własnie wraca wręcz "moda" na czekanie z seksem do slubu! sama znam takie pary :-P ja nie czekałam ;-)

MaMani nie wiem, czy zauwazylas, ze rozmawiamy o problemach wspolczesnych mlodych dziewczn. Czy wystawilas nos troche dalej jak Twoja siostra i kuzynka? To fajnie, ze tak jest u Ciebie, tez chcialabym zeby moja mala dluuugo byla dzieckiem, ale niestety trzeba wziasc pod uwage rowniez , ze nie koniecznie bedzie dziecinna.

Gość tak MaMani
najlepiej zacznij od 13 roku życia dawać córce tabletki antykoncepcyjne jak radzi Arista vel Dori

A propos szkoly - zmiana tematu- w Niemczech dyskutuja na temat - czy nie lepiej byloby gdyby piecioletnie dzieci poszly do szkoly....

"rozmawiamy o problemach wspólczesnych młodych dziewczyn" moja siostra i kuzynka sa współczensymi mlodymi dziewczynami- ich kolezanki tez. to sa wspólczesne dziewczyny jakie znam! to ty widzisz zycie przez swój pryzmat bo zaczełas uprawiac sex majac 14 lat i teraz twierdzisz ze tak robia współczesne dziewczyny.

Zwariuje zaraz! Czy ja powiedzialam chociaz raz, ze dam mojej 13-latce tabletk i???? Wy jestescie naprawde meczacy. MaMai zaczelas rozmawiac wreszcie przyjazniej. Skoczylas na poczatku z grubej rury , zamiast dokladnie sie okreslic. Niestety czasem i wzor nie pomaga. Nawet w najwspanialszych rodzinach. Pomimo wszelkich staran.

Gość widzisz MaMani
"to ty widzisz zycie przez swój pryzmat bo zaczełas uprawiac sex majac 14 lat i teraz twierdzisz ze tak robia współczesne dziewczyny." widzisz , puszczalska musi sie jakoś pocieszać

Gość atakatam
Jakoś trudno mi sobie wyobrazić 13-latkę bawiącą się lalkami. Mój siostrzeniec ma 11 lat i jego koleżanki raczej przechodzą fascynację Hanna Montana :) Mojego męża bratanice (lat 10, 11, 12) może nie są jeszcze zainteresowane związkami damsko-męskimi :) ale daleko im do jeżdżenia wózeczkiem po podwórku. Raczej rower i rolki, ale nie różowe barbi :)

Gość a ja swojej córce
ale to że dziewczynki 13 czy nawet 14 letnie bawią się zabawkami to nie znaczy, że nie myślą o seksie, chłopakach i innych "dorosłych" sprawach, dlatego trzeba z nimi rozmawiać. Poczytaj książki o dojrzewaniu u dziewczynek. Nie mówię, że 13 latki uprawiają seks bo na pewno nie wszystkie ale nie uwierzę że nie myślą o tym i nie rozmawiają między swoimi rówieśnikami na te tematy. Dlatego warto jakieś podstawy wiedzy zaszczepić dziecku mimo tego, że nadal będzie bawić się w dom lalkami.

Ja nie patrze przez swoj pryzmat. Ja tylko mam dobry kontakt z niemiecka mlodzieza(13,14- letnia)

Gość pedofile są natrętni
"05.08.2009] 13:19 [zgłoś do usunięcia] Dori30 Zwariuje zaraz! Czy ja powiedzialam chociaz raz, ze dam mojej 13-latce tabletk i???? Wy jestescie naprawde meczacy." " 11:51 [zgłoś do usunięcia] Dori30 obowiazkowa wizyta u ginekologa w wieku 13 lat. (...) Jesli dziewczyna ma juz chlopaka, to dostaje tabletki anty." " 12:04 [zgłoś do usunięcia] Dori30 Tak, TABLETKI ANTY w wieku 13 lat. Sorry , ze zapytam, kiedy bal wasz pierwszy raz? Ludzie, wy chyba na zyjecie w swojej mlodosci. W wieku 13, 14 lat teraz zaczynaja wspozycie (dziewczyny) chlopcy nie co pozniej,. "

am tam no jasne ze hanna motana harry potter i hi school miusical. i lalki i ziwerzaki i aa zapomnialąm dodac moja siostra gra na fortepianie i jest w skzole muzycznej, spiewa w hurze. kuzynka tanczy taniec towarzyski. obydwie chodza na basen. kuzyni to samo- jeden tanczy a drugi uprawia judo. co ja poradze ze to sa fajne wartosciowe dzieciaki z którymi az milo pogadac :P

Gość czas uswiadomić
"co ja poradze ze to sa fajne wartosciowe dzieciaki z którymi az milo pogadac " daj im tabletki anty to przestana się wreszcie głypotami zajmować :-P MaMani ;-) 🖐️