Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia0405

Kobietki,przyszłe i obecne mamusie

Polecane posty

ano fajnie:) przynajmniej Miś bedzie miał w domu sukienke od Zienia:)hihi no i za koszt misiów wyremontuja oddział pediatrii Centrum Zdrowia Dziecka do którego to jutro jedziemy na kontrole:) Ania---podpisuje się pod opinia męża i zabraniam takich akcji sprzatania!!!delikatnie ze szmatką kurze na wysokości dłoni zetrzeć tak, ale z myciem podłóg to już przegiełaś:)

ano fajnie:) przynajmniej Miś bedzie miał w domu sukienke od Zienia:)hihi no i za koszt misiów wyremontuja oddział pediatrii Centrum Zdrowia Dziecka do którego to jutro jedziemy na kontrole:) Ania---podpisuje się pod opinia męża i zabraniam takich akcji sprzatania!!!delikatnie ze szmatką kurze na wysokości dłoni zetrzeć tak, ale z myciem podłóg to już przegiełaś:)

O MATKO!!!!! a to co?zawiesiła mi się strona w trakcie wysyłania i pewnie dlatego tyle razy jakoś samo sie skopiowało! masakra- sorry:)

haha Nikulam wlasnie chcialam Ci napisac,ze sie powtarzasz. Sebastian padl na kanapie,wlasnie zanioslam go do lozka i mam teraz cisze i spokoj. Wzielam sie za obiad i bede czekac na M,a potem Sebek do przedszkola a ja do pracy :O

A ja ciągle piorę, prasuję i tak sobie robię wszystko dla Ali. Jak skończę, to nie będę miała co ze sobą zrobić:P Macie jakieś zadania? Chyba przejrzę wszystkie szafki i szuflady, porobię porządki, choć już mamy zrobione. Sama nie wiem.

A ja ciągle piorę, prasuję i tak sobie robię wszystko dla Ali. Jak skończę, to nie będę miała co ze sobą zrobić:P Macie jakieś zadania? Chyba przejrzę wszystkie szafki i szuflady, porobię porządki, choć już mamy zrobione. Sama nie wiem.

Beatko --- Arturek to cała Ty! Myślę że niezły z niego łobuziak, co? Nikulam --- Czapa super! Miś też fajny:) Z zabawek, które podajesz muślę, że Milesi do gustu przypadłyby książki :) Dostała jedną dziś od Mikołaja:) Na razie nie za bardzo lubi kiedy się jej czyta, bardziej woli kiedy ją pytamy rzeczy, które widać na kolejnych stronach:) Mata do rysowania wodą to nie najlepszy pomysł dla Milenki... Cały dom by mi odpłynął :P :D Ania --- pracować w ciąży można, ale tyle na ile się czujesz na siłach. Nie przemęczaj się! Macie pomysł na imię dla maleństwa? Chmurko --- ponudź się jak tylko będziesz miała okazję, bo jak się Ala urodzi, to bedziesz miała co robić:D

Beatko --- Arturek to cała Ty! Myślę że niezły z niego łobuziak, co? Nikulam --- Czapa super! Miś też fajny:) Z zabawek, które podajesz muślę, że Milesi do gustu przypadłyby książki :) Dostała jedną dziś od Mikołaja:) Na razie nie za bardzo lubi kiedy się jej czyta, bardziej woli kiedy ją pytamy rzeczy, które widać na kolejnych stronach:) Mata do rysowania wodą to nie najlepszy pomysł dla Milenki... Cały dom by mi odpłynął :P :D Ania --- pracować w ciąży można, ale tyle na ile się czujesz na siłach. Nie przemęczaj się! Macie pomysł na imię dla maleństwa? Chmurko --- ponudź się jak tylko będziesz miała okazję, bo jak się Ala urodzi, to bedziesz miała co robić:D

Oj dziewczyny ale Wy sie dzisiaj powtarzacie hehe Annolia nie przemeczam sie..Prawie caly czas spedzam na kanapie..Wczoraj pojechalismy na plaze.M gral z Sebkiem w pilke,a ja spacerowalam (baaardzo woooolno)..Szlag mnie juz trafia..Przyzwyczailam sie ,ze wlasciwie caly czas cos robie,a teraz doopa.. Co do imienia, to prawdopodobnie bedzie Wojtus :)

Annolia łobuziak?????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To diabełek jakich mało :-D jest wszedzie go pełno spindra mi sie na szafy teraz opanowuje stanie na barierce od łóżeczka już czasem niemam siły do niego ale jest kochany . Ania ładne imie takie normalne. Niklam boska ta czapeczka ja chce taka dla Arturka. Gdzie można taką kupić są na alegro????????????

Ania --- też braliśmy pod uwagę Wojtka kiedy jeszcze nie znaliśmy płci dziecka:) Kiedy już wiedzieliśmy że będzie dziewczyna, to do samego końca był dylemat między Mileną i Anną:) Nawet po porodzie jeszcze nie wiedziałam co wybrać. Dylemat się wyjaśnił kiedy w szpitalu fotograf z gazety zrobił naszej córce fotki i zapytał o dane dziecka, a M stanowczo powiedział Milena! I tak zostało:D Nikulam --- to co Ty dajesz Laurze do jedzenia????? Prawie na wszystko ma uczulenie... Niewesoło... Beatko --- moja mała też jest niezłą alpinistką:) Najbardziej jednak kocha włażenie do szaf:) Najpierw oczywiście wywali na pokój to co w tej szafie jest, potem kładzie na półkę poduszkę, kładzie się i stwierdza, że mam ją tam zamknąć, bo będzie tam spała! :D Ostatnio podczas pieczenia biszkoptu przekręciła mi gałkę piekarnika na grzanie tylko z dołu i jak się pokapowałam, to biszkopt był już zapadnięty i spalony od dołu:(

Annolia, z przyjemnością wyobrażam sobie Twoją córcię w szafie, to musi być uroczy widok:D Albo takiego Arturka w muszli klozetowej. Jeju, ale te wasze dzieci są pomysłowe! Klaudia też ma swoje popisy, ale teraz sobie nie przypominam, bo muszę iść zupę przemieszać.

Annolia---no coś tam je:)Dziś ją zwazyli w Centrum Zdrowia Dziecka i wazy 12700, więc nie jest źle:) Wiesz w tych matach wodnych wode wlewa sie tylko do środka tego "mazaka"-długopisu tak jakby zamiast wkładu-rysika,chyba więc mieszkanie będzie suche- oby:) Beatko---czapka z takich serwisów znizkowych gdzie są krótkie kampanie po 2-3 dni trwaja, ale pewnie na allegro też sa.Tylko nastaw się,że ona tak mało trwale i porzadnie wykonana, raczej jako gadżet a nie podstawowa czapka:)

Beatko, ja do Ciebie będę mogła zadzwonić dopiero w przyszłym tygodniu w weekend, bo już wydzwoniłam, nawet nie wiem kiedy i gdzie:P A będę akurat po kontroli u gina. Czy Arturek już wyzdrowiał? No chyba już tak? Macie śnieg? Bo u nas rano spadł pierwszy śnieg, po którym już w prawdzie śladu nie ma, ale Klaudia była szczęśliwa. A ja zrobiłam ostatnie pranie dla Alicji i nie mam pojęcia, co będę robić przed samym terminem. Na dobrą sprawę brakuje mi torby do szpitala, spakować się i kupić spirytus do pępka. Poprasuję pieluchy, pewnie jeszcze poszperam po szafkach i poszukam nieporządku:D Znowu będę miała przez jakiś czas wszystko na błysk. Anka, leci nam, nie? Jutro zaczynam 36. tydz., mamy różnicę 10 tygodni. Jeszcze trochę i sama napiszesz o przygotowaniach, ponarzekamy na zmęczenie i kolki. Ile karmiłaś Sebka piersią? Ja 3,5 miesiąca i straciłam pokarm po powrocie na studia. Teraz się zawezmę i pół roku minimum będę karmić. Już nic mi nie stanie na przeszkodzie. Dorotko, napisz cokolwiek. Może coś zakiełkowało i wolisz nas zaskoczyć niedługo?:)

Hejka! My też na Mikołaja kupiliśmy kuchnię dla dziewczynek z pralką i zmywarką. A tak to nic ciekawego się nie dzieje poza tym że Lenka to straszny nerwus czasami siły nie mam bo juz sama nie wiem jak ją uspokoić ciągle coś chce i płacze jak jej dam to o co prosi to też nie i w krzyk myślicie że wizyta u neurologa coś wyjaśni?naprawdę zastanawiam się czy z nią nie pójść tylko nie wiem do kogo neurolog czy psycholog?

Klaudia a moze to po prostu bunt dwulatka,co?Aczkolwiek zawsze mozesz sie kogos poradzic. Chmurko no leci..Jak ja bym chciala,zeby chociaz luty juz byl. Ja Sebka karmilam bardzo krotko,bo nie caly miesiac.Cycki odmowily posluszenstwa a i on byl taki nerwus,ze karmienie to byl stres dla nas obojga. Tez mam nadzieje,ze teraz bede dluzej karmic.Jedyne co nam moze stanac na przeszkodzie to chyba skaza bialkowa..bo bez produktow mlecznych ja przestane jesc.. Kolezanki maly ma taka skaze,ze moze tylko mleko kozie.Cos jak Laura-jak poczuje chocby odrobine mleka krowiego to jest masakra.. Wczoraj zrobilismy zakupy swiateczne dla synka i mamy juz to z glowy.Jeszcze tylko musze zapakowac. Ide pic kawke i jesc sniadanko. Dorota cholero wylaz z tej poscieli!!

Hej Chmurko ja też już darmowe wygadałam prze3z szkolnego Mikołaja bo wydzwoniłam do matek 200 minut :-( Arturek zdrowy ale wczoraj znów miał temperature 37.9 i jak mu podałam nurofen to do dziś niema gorączki ciekawa jestem co tym razem sie wykluje mam nadzieje ze nic. Śniegu niemamy był wczoraj rano ale ledwo co i wieczór zaczeło padać i zmyło śnieg a zrobił sie lód. Po górach widze że jest i że nawet sporo ale Nowy Sącz jest w dolinie i jest tu dużo cieplej wiec na śnieg jeszcze chba poczekamy a tak sie niemoge doczekać zeby z dzieciakami wyjsc na sanki. Dorotko co u Ciebie miałaś sie odezwać i nic :-( :-( :( Klaudia moim zdaniem to bunt dwulatka i nic nie poradzisz Artur też tak ma :-D czasem mam ochote z domu uciec. Ania to teraz już możecie świetować hi hi zazdroszcze

Aniu (wiem,że karmiłas codziennie) i reszta Dziewczyn! powraca zaszłoroczna akcja wirtualnego karmienia psów ze schroniska, za które to otrzymują zupełnie realną karme W zeszłym roku udało się wykarmić wszystkie pieski, może i w tym się uda? Wybierzcie sobie jakiegoś psiaka i klikajcie aż miska zapełni się w 100% Można z jednego IP raz dziennie tylko, więc przekażcie prosze komu możecie i niech karmi Tutaj ranking który piesek najbardziej a który najmniej obecnie dokarmiany: tablica.pl/nakarm-psa/ranking/

Nikulam juz karmie Szyszke :) Zrobilam porzadek w Sebka zabawkach..wszystkie jego "zlomki" poszly do smietnika,a czesc zapakowalam i wynioslam na strych. Z pelnego pudla zostalo niespelna pol :P Teraz robie obiad,a potem do roboty :O Pogoda dzis wiecej cudna..leje i wieje.. W nocy tak huczalo,ze spac nie moglam..

Nikulam dziękuję bardzo za link,będę codziennie dokarmiać Hoppera,on ma najmniej procent,bo tylko 5%. Anka do śmietnika wyrzucasz zabawki? A nie lepiej komuś dać albo wrzucić w kontener? Mój Dorek nawet jak ma autko bez kółka,albo drzwi to się bawi,dlatego nie wyrzucam takich. Czasami zdarzy mi się nadepnąć na jakieś gówienko plastikowe,wtedy takie wyrzucam,bo nie ma co ratować

Mala takich co sie jeszcze da uzyc nie wyrzucam,bo mam drugiego lobuza w drodze. Wyrzucam takie juz kompletne zlomki..Jeden np nie mial kolek,dachu i drzwi..i byl pekniety w polowie.. albo np takie poklejone tasma w kazdym mozliwym miejscu hehe Sebek ma sporo autek,ktore np maja tylko przednie kola,ale jemu to nie przeszkadza :D Ja siedze w pracy..Wlasnie zjadlam kolacje ku radosci mojego synka.Jak tylko zjadlam zaczal sie krecic jak nie wiem. A tak mnie dzis kopnal jak wstawalam z krzesla,ze az sie zgielam-kolezanka az sie wystraszyla,ze cos mi sie stalo :P

Cześć Wam :-D Przepraszam, że się nie odzywam ale na nic nie mam czasu :( jak zwykle. W niedzielę mam wolne to postaram się nadrobić zaległości. Beatko - przepraszam, ale jak dzwoniłaś to byłam w pociągu i nie bardzo mogłam rozmawiać. Chmurko - niestety niczym miłym Was nie zaskoczę. Na Mikołajki dostałam @ no i to mnie trochę zdołowało. W ogóle chyba dopiero teraz dociera do mnie co się stało w październiku :( Poza tym w pracy też nie ciekawie - ostatnio nawet usłyszałyśmy z koleżanka, ze jak nam się nie podoba to możemy się zwolnić. No i ja rozważam tą "propozycję" bardzo poważnie :) Miłego dnia dla Was :-D :-D 🖐️

Dorotka, przytulam Cię mocno, bądź dzielna. Może rzeczywiście poszukaj nowej zatrudnienia? Współczuję Ci takiego toksycznego środowiska pracy. A jak się czujesz?

Hej! Ania___Beata____to nie jest typowy bunt 2-latka jak się mała zdenerwuje a zdarza jej się często i o byle co to aż się robi sina i jej serduszko bije mocno najmniejszy drobiazg potrafi ją wyprowadzić z równowagi zapisałam się na wizytę do neurologa dziecięcego i zobaczymy co powie dodatkowo żle mi sypia w nocy tzn.co noc się budzi i nie potrafi zasnąć nawet 3 godziny to nie jest normalne chyba albo przesadzam sama nie wiem?

Gość ej dziewczyny.//////
otwierajcie kazdego psa na nowej karcie,to wtedy mozna nakarmic wszystkie.ja tak robie :)

Nakarmiłam wszystkie pieski,byłabym zadowolona,gdyby to naprawdę im pomogło :(