Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Energiczna Trzydziestolatka

Wasi najbardziej intrygujacy wspollokatorzy

Polecane posty

nastepna irytujaca osoba z ktora mieszkalam to tez kobieta i tez z akademika, tyle ze akurat nie bylam z nia w pokoju, ale mialysmy wspolna lazienke (jak to w akademcach bywa - jedna na dwa pokoje). ogolem byla b. mila, dalo sie z nia pogadac, ale.. miala baaaardzo sredniowieczne poglady, jesli chodzi o zwiazki z facetami i co drugi dzien musialam wysluchiwac jej narzekan i czasem tez placzu, ze nie ma faceta i jest stara panna (miala wtedy 23 lata!!!). lapala prawie kazdego, byleby miec faceta. jak w koncu byla z jakims 3-4 mce to plakala, dlaczego jej sie jeszcze nie oswiadczyl, bo jej zdaniem powinien to zrobic max po miesiacu znajomosci! ja mam calkiem inne poglady i takie problemy sa dla mnie smieszne, ale chcialam byc mila to wysluchiwalam, pocieszalam, tlumaczylam... ta kolezanka miala jeszcze jedna big wade - zostawiala w lazience puste opakowania po kosmetykach. lazienka byla malutka, nie bylo miejsca za bardzo na trzymanie wielkiej ilosci kosmetykow, tak wiec reszte poza mydlem, pasta i szczoteczka trzeba bylo trzymac w pokoju. ona zuzywala kosmetyki w rekordowym tempie - tydzien/dwa miala jeden zel, szampon, odzywke i co tam jeszcze. a wszystkie opakowania po zuzytych kosmetykach zostawiala w lazience i one kosmicznie przeszkadzaly! kiedy jej zwrocilam uwage, to wiecie co powiedziala? ze ona zostawia te opakowania, bo chce zeby ludzie, ktorzy do niej przychodza i korzystaja z lazienki widzieli, ze ona ma duzo kosmetykow!!! Aaaaa!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
A ja wynajmowa艂am kiedys pok贸j u 60- letniej starszej pani. Jak si臋 szybko okaza艂o co wiecz贸r obala艂a flaszk臋 i chyba od tego alkoholu ca艂kowicie jej si臋 w g艂owie pomiesza艂o. Np. kiedy艣 zrobi艂a mi drak臋, 偶e literki mojego nazwiska na skrzynce pocztowej s膮 wi臋ksze ni偶 jej (to by艂o w Danii, a tam jest wym贸g umieszczania nazwiska na skrzynkach). Opr贸cz tego grzeba艂a w moich rzeczach, czyta艂a korespondencj臋. Kiedy艣, kiedy jad艂am 艣niadanie, wesz艂a do kuchni i co艣 zacz臋艂a opowiada膰. Bardzo gestykulowa艂a i nagle podnios艂a r臋ce, a 偶e by艂a tylko w kr贸ciutkim, za ma艂ym szlafroku (pewnie z czas贸w jej m艂odo艣ci), to szlafrok podni贸s艂 si臋 razem z ni膮 i nagle okaza艂o si臋 偶e nie ma na sobie majtek. Odechcia艂o mi si臋 je艣膰. Kiedy艣 wr贸ci艂am wcze艣niej z pracy, a ona mnie nie us艂ysza艂a, bo mia艂a s艂uchawki na uszach i rozmawia艂a przez Skypa. S艂ysza艂am jak przez 0,5 godziny opowiada o mnie z detalami jakiemu艣 W艂adkowi. By艂a obrzydliwa! :/

Udost臋pnij ten post

w akademikach to r贸偶nie bywa na 1 roku studi贸w mieszka艂am w pokoju z kole偶ankami ze studi贸w, pocz膮tkowo by艂o fajnie, potem masakra... zacz臋艂y na mnie robi膰 ploty, z zazdro艣ci o lepsze wyniki i o faceta > normalnie jak w przedszkolu... 艂azienk臋 dzieli艂y艣my w 10 dziewczyn, czasem by艂o kiepsko... tym bardziej, 偶e by艂a jedna dziewczyna, kt贸ra dziennie sp臋dza艂a minimum godzin臋 pod prysznicem na 2 roku zmieni艂am akademik, mieszka艂am z kole偶ank膮 w pokoju, tragedia, rozpieszczona jedynaczka, o sprz膮taniu nigdy nie wiedzia艂a, 艣mieci zalega艂y w pokoju, mama codziennie dzwoni艂a rano, 偶eby j膮 obudzi膰, czasem nawet przywozi艂a jej kanapki, 偶eby Kasia z g艂odu nie pad艂a... potrafi艂a strzeli膰 focha przez to, 偶e wpadli do mnie znajomi z roku... poza tym 艂azienk臋 i kuchni臋 dzieli艂y艣my w 6 os贸b... same dziewczyny, takich brudas贸w to w 偶yciu nie widzia艂am, sple艣nia艂e jedzenie w lod贸wce, brud, 艣mieci walaj膮ce si臋 po segmencie... a jedna zim膮 potrafi艂a chodzi膰 w glanach, a mia艂y艣my bia艂e kafelki na pod艂odze :/ od 3 roku mieszkam w segmencie z ch艂opakami. dbaj膮 o czysto艣膰, mo偶na z nimi po偶artowa膰, wypi膰 piwko, zrobi膰 imprez臋 :-)

Udost臋pnij ten post

To ja te偶 dorzuc臋 m贸j okaz: - mia艂a ma艂ego misia z promocji Avon, i z nim rozmawia艂a, a raz nawet wci膮ga艂a do rozmowy mnie i kumpel臋; - mia艂a jeden kubek, w kt贸rym w ci膮gu dnia pi艂a najpierw herbat臋, potem nie myj膮c go robi艂a kaw臋, lekko go op艂uka艂a i na wiecz贸r spo偶ywa艂a kisiel. Dopiero po tym kubek w臋drowa艂 do mycia; - chcia艂a mieszka膰 na stancji ale si臋 ba艂a, wi臋c tkwi艂a w akademiku; - w sumie to wprowadzi艂a si臋 do mnie i kumpeli w po艂owie pa藕dziernika, i akurat trafi艂a na mega urodziny kumpeli:P. No i po takim prze偶yciu, nie wiem czemu :P ale si臋 wyprowadzi艂a po tygodniu:)

Udost臋pnij ten post

Mieszka艂em raz z t艂ukiem co miksowa艂 techno. Pogoni艂em go艣cia. Drugi raz z niepe艂nosprawnym (pora偶enie m贸zgowe). 艁apy tak mu si臋 tr臋s艂y, 偶e co ranek mia艂em koncert perkusyjny i cho膰 g臋sto jeba艂o go, czy mnie budzi, czy nie, zawsze dar艂 ryja (j膮kaj膮c si臋 przeokrutnie), kiedy ja wraca艂em kiedy on ju偶 spa艂. S艂ucha艂 "r贸偶owej" muzyki - britneje chrisiny i inne plastiki. Nie m贸g艂 panny znale藕膰 wi臋c robi艂 co m贸g艂, 偶eby utrudni膰 mi spotkania z moj膮. Specjalnie wraca艂 wcze艣niej z zaj臋膰, 偶eby nam przeszkodzi膰...Wtedy jeszcze zna艂em takie s艂owo, jak lito艣膰. Po p贸艂 roku z tym typem straci艂em wszelk膮. Dupek powinien buty j臋zykiem czy艣ci膰 mojej eksie. Uratowa艂a go, je艣li nie od 艣mierci, to na pewno od o wiele ci臋偶szego kalectwa.

Udost臋pnij ten post

kiey艣 mieszka艂am z psyhiczn膮 lask膮 szkoda gada膰 nie ma poj臋cia jak m贸g艂 wytrzyma膰 kto kolwiek w zwi膮zku z ni膮 raz sie jej fagas z ni膮 pok艂贸ci艂 i zwina manatki z miesi膮c sie nie odzywali (膰pun straszny) przyje偶d偶a艂 potem do niej we wiadomym celu 偶eby sobie tylko podupczy膰 no a potem ja musia艂am wys艂ychiwa膰 jak to ona go nie kocha ,偶e on tylko chce wzbudzi膰 w niej zazdro艣膰 baba by艂a poryta 3m-ce pr贸bowa艂am sie wyprowadzi膰 bo cz臋sto mi p艂aka艂a ,偶e nikogo takiego nie znajdzie ale za moimi plecami podbiera艂a mi wszystko ciuchy kosmetyki jedzenie potem problemy robi艂a o wszystko po偶ycza艂a kase i nigdy nie oddawa艂a te偶 chyba nie chce zna膰 s艂owa lito艣膰

Udost臋pnij ten post

mieszkalam kiedys z dziewczyna co: - podlewala kwiatki goraca woda,a potem sie dziwila,ze wszystkie jej umarly... - nie wiedziala,co to wrzatek - bo jak powiedziala,w szkole jej tego nie ucza,bo jest na pielegniarstwie - gotowala zupki z proszku nic do nich nie dodajac - np.zurek jadla tylko ta wode,bo nie wiedziala,ze moglaby dodac do tego jajko czy kielbaske,czy ziemniaczki - spalila mi kiedys plastikowa miske,bo chciala sobie odgrzac cos tam,a ze akurat to bylo w mojej misce,to postawila to na kuchence... - ale najlepsze bylo to,jak kiedys pozyczyla samochod od ojca,a jej rodzice mieszkali dosc daleko,jakies 50 km od nas,i co weszla do domu,to wlaczal sie alarm w samochodzie,i ona wychodzila i go wylaczala. I za jakims 5 razem zlapala za tel.,zadzwonila do ojca,i mowi do niego: przestan juz mi robic na zlosc i ciagle mi wlaczac ten alarm. Tak,tak,niezly musial miec zasieg tego alarmu,ze 50 km dalej dzialal.

Udost臋pnij ten post

ogolnie byla t臋pa bardzo ta dziewczyna i glupia,teraz pracuje w szpitalu jako pielegniarka,i az strach pomyslec,co ona tam robi. Nie chcialabym trafic na jej zmiane:) Malo tego,dodaje zdjecia ze swojej pracy,np.jak mierzy cisnienie choremu...

Udost臋pnij ten post

Pauuula24 hmm ja jestem po piel臋gniarstwie i jestem przera偶ona Twoim opisem bo tak naprawd臋 na roku mia艂am naprawd臋 inteligentne osoby i zastanawiam si臋 jak taka dziewczyna mog艂a sko艅czy膰 studia :O i te dodawanie zdj臋膰... to przecie偶 nieetyczne, chyba,偶e Ci pacjenci jak najbardziej wyrazili zgod臋;) z moich bardziej nieprzyjemnych prze偶y膰 w akademiku to sytuacja kiedy ch艂opak wsp贸艂lokatorki zosta艂 z nami na noc, a ona si臋 nie pofatygowa艂a 偶eby mi powiedzie膰 馃槧 a ja si臋 przejmowa艂am, 偶eby m贸j facet nie zostawa艂 zbyt d艂ugo na kawie bo m贸g艂 jej przeszkadza膰 w nauce a i jeszcze dziewczyny z kt贸rymi mia艂y艣my wsp贸ln膮 艂azienk臋, ich w艂osy ci膮gle zapycha艂y sp艂yw w brodziku, i w og贸le nie lubi艂y sprz膮ta膰 艂azienki za to chodzi膰 po p艂ytkach w buciorach jak najbardziej:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moje wsp贸艂lokatorki
Dobry temat, jak mi nic nie poucina to b臋dzie d艂ugi post Ja na szcz臋艣cie nie mia艂am podkradanego jedzenia i kosmetyk贸w. Moje wsp贸艂lokatorki, ta z kt贸ra mieszka艂am w pokoju zarz膮dza艂a sprz膮tanie co tydzie艅. Wszystko ok ale to nie by艂o zwyk艂e sprz膮tanie bo ona mi dok艂adnie paluszkiem musia艂a pokazywa膰 co zostawi艂a mi do posprz膮tania. A najbardziej mnie wkurza艂o w sprz膮taniu to 偶e wielokrotnie jej mowi艂am 偶e chc臋 sprz膮tac w sobote o tej i o tej godzinie i niech to b臋dzie sta艂a godzina 偶ebym wiedzia艂a 偶e w tym czasie ma byc sprz膮tanie a nie nic innego, to nie ona zawsze wybiera艂a moment kiedy ja zabiera艂am si臋 powiedzmy za pisanie sprawozdania, potem sie po prostu wypie艂am i powiedzia艂am 偶e wykonam moje czynno艣ci no w艂a艣nie ustali艂am sobie 偶e w sobot臋 o 12 i tego sie trzyma艂am. Szlak j膮 trafia艂 i potem wymy艣la艂a 偶e nie mog臋 odkurzy膰 o 12 bo ona sie chce uczy膰 o tej porze i ja jej m贸wi艂am to odkurz臋 p贸藕niej i to najbardziej na nia dzia艂a艂o, bo by艂a pedantk膮 i musia艂a miec wszystko tip top :P. By艂a taka pedantka 偶e nawet jak ja sobie powiedzmy zdj臋cia poprzykleja艂am na scianie tak po skosie w swoim k膮cie to nast臋pnego dnia jak przysz艂am mia艂am je przyklejone prosto. Ciagle mi co艣 na p贸艂kach przestawia艂a wszystko co by艂o na widoku nie mog艂o kala膰 jej oczu. Acha i jeszcze jak sprz膮ta艂a wszystko, nawet jak wyciera艂a trzydniowy kurz z szafki to wydawa艂a odg艂osy, bleee, fuj a jak by艂o co艣 gorszego to ju偶 ca艂kiem wyciera艂a na kiju i na wyci膮gni臋tej r臋ce jakby zarazki mia艂y kij przegry藕膰 i jej r臋k臋 odgry藕膰. Sprz膮tanie to nie by艂 jedyny problem. Najgorsze by艂o pouczanie i jej ci膮gle "a nie lepiej by by艂o tak i tak ....". Potrafi艂a skrytykowa膰 kogo艣 powiedzmy za co艣 czego ewidentnie u siebie nie widzia艂a. By艂a te偶 bardzo gadatliwa i wylewna, m贸wi艂a otwarcie o tym 偶e ona musi wyj艣膰 za m膮偶 i 偶e chce koniecznie miec dziecko i to w obecno艣ci zar贸wno kole偶anek jak i koleg贸w, zapewne domy艣lacie sie jak takie teksty dzia艂aja na facet贸w, by艂a chyba ze 3 razy na randce w czasie studi贸w i ko艅czy艂o sie na jednej i wcale sie nie zdziwi艂abym gdyby zacz臋艂a m贸wic o swoich wielkich planach. Druga wsp贸艂lokatorka, no c贸偶 ja mo偶na powiedzie膰 偶e jestem ba艂aganiar膮 a ona by艂a flej膮 i ciesz臋 si臋 偶e moja kole偶anka pedantka mieszka艂a ze mn膮 w pokoju bo jakby mieszka艂a z ni膮 to by by艂o znacznie gorzej. W jej pokoju by艂 syf, z wierzchu by艂o poodkurzanie i powycierane ale do oko艂a wala艂y si臋 zu偶yte patyczki do uszu, czasem zu偶yte podpaski najbardziej za 艂贸偶kiem, kiedy艣 porosi艂a mnie 偶ebym przynios艂a jej zeszyt na uczelni臋 i znalaz艂am go w艣r贸d ksi膮偶ek z przylepion膮 wk艂adk膮 ca艂膮 we krwi. Gine艂y w jej pokoju wszystkie nasze kubki i talerze i czasem 偶eby sie napi膰 to trzeba by艂o od niej zabra膰 i wyczy艣ci膰 z ple艣ni. Najbardziej mi by艂o wstyd bo zaczyna艂am wtedy sie spotyka膰 z moim facetem, by艂 czasem u mnie i wkurza艂am si臋 gdy musia艂 ogl膮da膰 zu偶yte podpaski na zlewie. Wynios艂am si臋 od nich i potem mia艂am juz nie powiem 偶e normalne lokatorki w sumie kwestia przyzwyczajenia bo nie jednemu by przeszkadza艂o 偶e ja na przyk艂ad 艣pi臋 a one na korytarzu z otwartymi drzwiami do pokoju rozkr臋ca艂y imprez臋, ale mi jakos to nie przeszkadza艂o jak na to 偶e nie wpierdala艂y sie w moje 偶ycie to mo偶na by艂o przebole膰. wtedy mia艂am taki czas 偶e takie rzeczy jak g艂o艣na muza mi nie przeszkadza艂y. Potrafi艂am pa艣膰 ze zm臋czenia obudzi膰 si臋 w 艣rodku imprezy kt贸ra toczy艂a si臋 na korytarzu pobawi膰 si臋 troch臋 porozmawia膰 z lud藕mi i p贸j艣膰 na zaj臋cia z rana. Oczywi艣cie wiem 偶e gdybym im zwr贸ci艂a wtedy uwage to przynajmniej by drzwi zamyka艂y ale wtedy naprawd臋 mi by艂o wszystko jedno :D. I te偶 jestem zdania 偶e mieszkanie z facetami w sektorze jest lepsze, jeszcze zale偶y jakimi, ale pami臋tam 偶e u mnie zazwyczaj nie istnia艂o co艣 takiego jak kolejka do 艂azienki, kolejka do pralni czy jakakolwiek kolejka, no czasem palniki w kuchni pozajmowane :P, i by艂 mniejszy syf ni偶 u dziewczyn. Spa艂am czasem u kole偶anki w sektorze damskim i tam w艂a艣nie prysznice to by艂a masakra, w艂osy, podpaski tampony, na scianach pozosta艂o艣ci po farbie do w艂os贸w czy jakiej艣 maseczce bo jednej czy drugiej nie chcia艂o sie prysznica op艂uka膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczyna_pingwina84
Niektore opowiesci sa harcorowe :D wow, ze tacy ludzie sa wsrod nas... tez bym duzo napisala,ale mi sie nie chce ;) chociaz potwierdze kilka rzeczy: * ba艂aganiary (po dzis dzien nie wiem jak ktos moze sie szorowac w wannie 3 razy dziennie i pokazywac swiatu i kieszeniom wspollokatorow,ze jest czysty i higiena to podstawa a potem zostawic bloto i hery po sobie?) *podkradaczki zarcia i kosmetykow, a nawet ciuchow pod moja nieobecnosc *robienie hotelu ze wspolnego mieszkania *HIPOKRYZJA, czyli egzekwowanie dla siebie praw a potem nieliczenie sie z innymi ludzmi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moje wsp贸艂lokatorki
napisze co艣 jeszcze Kumpela czasem u niej nocowa艂am w pokoju jak chcia艂y艣my pogadac tez mieszka艂a z taka jedn膮 flej膮, dziewczyna wyprowadzi艂a si臋 pierwsza, pok贸j trzeba by艂o posprztac jak sie wyprowadza艂y a tamta ola艂a kwesti臋, jak odsun臋艂y jej 艂贸偶ko to le偶a艂y tam podpaski, jakie艣 艣mieci, w艂osy i nawet jaka艣 przegni艂a a p贸藕niej zaschni臋ta sk贸rka po pomara艅czu. Jak tylko to zobaczy艂y to nastraszy艂y to zadzwoni艂y do tamtej dziewczyny i nastraszy艂y j膮 偶e jak nie przyjedzie posprz膮tac tego co za 艂贸偶kiem to sobie ma nowych wsp贸艂lokatorek szuka膰. A dziewczyna te偶 w sumie si臋 szorowa艂a 2 razy dziennie i zawsze wygl膮da艂a na zadban膮. Jedna z moich kole偶anek tez mia艂a perypetie z lokatorami, raz mieszka艂a z dziewczyn膮 do kt贸rej codziennie przychodzi艂 jej facet z rana z 膰wiartk膮 a potem wypijali jeszcze po艂贸wk臋 i to by艂o dzien w dzie艅. Inna wsp贸艂lokatorka korzysta艂a z jej kosmetyk贸w, kt贸re wyka艅cza艂a jej w ci膮gu 2 tygodni i to wygl膮da艂o w sumie tak jakby ona je wylewa艂a a nie tylko korzysta艂a.

Udost臋pnij ten post

to znow ja :) zaraz cos naskrobie o moich kolejnych wspollokatorach, bo jeszcze paru mam do opisania...

Udost臋pnij ten post

kolejny wspollokator - tym razem facet :) byl to chlopak wychowany calkowicie przez mamusie/rodzicow. w domu nie umial zrobic kompletnie NIC. zywil sie parowkami, ewentualnie mrozona pizza. i tak przez caly czas trzy razie dziennie to jadl. zdarzylo mu sie czasem jakies kanapki/grzanki jak juz opanowal obsluge tostera..ale wierzcie mi lub nie, wpierdzielal parowki non stop. po jakims pol roku przeszedl na "wyzszy poziom" i nauczyl sie robic spagetti - sos z torebki, bez zadnych dodatkow + ugotowanie makaronu.. jednak porzadne mycie naczyn zawsze bylo ponad jego sily, chyba nie wiedzial do czego sluzy plyn do mycia naczyn, bo po jego "myciu" zawsze zostawaly "niespodzianki". na szczescie nie podbieral mojego jedzenia, ani nie podczepial sie, kiedy gotowalam cos normalnego, mimo to byl wkurzajacy. kompletnie nie potrafil oszczedzac, chociaz nie raz ustalalismy ze wszystkimi wspolokatorami, ze nie marnujemy pradu i wody, bo rachunki nas wykoncza.. kiedy gdzies wychodzil (nawet na caly dzien) nie wylaczal swojego kompa, czasem nie gasil swiatla w pokoju, a jego prysznic trwal min. pol godziny i zawsze rano blokowal lazienke:o!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz ja wam powiem
by艂a u nas na mieszkaniu dziwna laska by艂 odkurzacz ani razu go nie urzy艂a nie m贸wi膮c o jej kolei sprz膮tania to zawsze ja i kolega wiedzieli艣my od czego jest mop i odkurzacz nigdy nie wietrzy艂a pokoju a nawet potrafi艂a siedzie膰 w takim zaduchu podczas najwi臋kszych upa艂ow zostawia艂a gary po gotowaniu nawet na tydzie艅 to co by艂o gorzej umy膰 to prawie zawsze by艂o brudne odstawione w k膮t np.tarka do jarzyn po ziemniakach a偶 przerdzewia艂a zawsze jak przychodzi艂 jej ch艂opak to sie zabawiali za 艣cian膮 nie wydawali dzwi臋k贸w ale si臋 wszystko rusza艂o wystarczy艂o..偶e do niej przyszed艂 i poszli do pokoju jak bez braku gry wst臋pnej ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takie r贸偶ne
Z moim ch艂opakiem w mieszkaniu w pokoju bok mieszkali dwaj bracia, kt贸rzy prali co drug dzie艅, wszyscy si臋 zastanawiali co oni tak ci膮gle pior膮 i to faceci, mo偶e mieli fobie czysto艣ci ubra艅 ;). Inni (para) z tego samego mieszkania, tylko mieszkaj膮cy przed tymi ch艂opakami, to k艂adli si臋 spa膰 tu偶 po 20, a jak kto艣 w kuchni g艂o艣niej rozmawia艂, to potrafili wyj艣膰 z pokoju i ucisza膰, co艣 strasznego, to byli m艂odzi ludzie tu偶 po studiach. Byl te偶 ch艂opak sympatyczny i og贸lnie ok, ale mia艂 taki syf w pokoju, 偶e czasem jakie艣 jego notatki, papiery, to wyp艂ywa艂y na korytarz ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupup
cos ten temat o dziwnych wpsolokatorach sie nie rozkreca...a moze byc ciekawie, piszcie :)

Udost臋pnij ten post

Temat mia艂 by膰 o najbardziej intryguj膮cych, a zrobi艂 sie temat o syfiarzach, brudasach i popapra艅cach :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupup
ja mysle, ze mial byc o IRYTUJACYCH, ale autorka sie przejezyczyla. przeczytaj jej 1szy post - tez jest o imprezach, syfieniu i podjadaniu cudzego zarcia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jhbhjb
Oto moi sasiedzi :); jeden nie wiadomo czemu raz na kilka dni sam do siebie przeklina bardzo glosno czasami uderza w sciany lub rzuca czyms po pokoju. jedna jest totalnym czysciochem ale tylko na sobie i w swoim pokoju poza nim np w laziece robi totalny syf zwlaszcza kosmetykami. wiekszosc jest totalnymi syfiarzami, jedna z lazienek nie byla myta przez jakies 5 miesiecy, zamiast umyc kuchenke tak dlugo w niej cos piekli az sie wypalilo to co sie wczesniej wylalo i wkoncu przestalo smierdziec , wyjadaja cudze jedzenie z lodowek, wrzeszcza na caly budynek aby oznajmic ze juz wrocili, rozmawiaja tak glosno ze wszyscy wiedza kto kiedy ma okres , z kim sie seksi , kto kogo nie kocha itd . Nie maja za grosz ambicji Cpaja Dlaego z w/w powodow wszyskie rzecz trzymam w pokoju, jedzienie mam w swojej lodowce w pokoju, gotuje sporadycznie bo mnie to obrzydza, przed prysznicem myje go domestosem bo sie boje ze cos mi wyskoczy a pozatym mnie to obrzydza , moje kontakty z nimi ograniczem do czesc . Sadzac po niektorych poprzednich wypowiedziach to ja moge zostac uznany za irytujacego a nie oni ale to szczegol.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sk膮d ja to znam takie s膮 laski
cz臋sto mam z艂e wspomnienia z mieszka艅 a to ,偶e ci inni zjadaj膮 wszystko brudz膮 nie sprz膮taj膮 po sobie nie zrzucaj膮 si臋 na 艣rodki czysto艣ci nawet na papier sraniowy to norma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tu偶 po slubie
wynajmowali艣my mieszkanie z tak膮 par膮 i z tak膮 ich znajom膮. Dziewczyna ta co mieszka艂a z ch艂opakiem, wcze艣niej mieszkali dosy膰 d艂ugo z jej rodzicami i ko艅czyli budowac pi臋tro u jego rodzic贸w gdzie mieli sie przeprowadzi膰. S艂ysza艂am od tej ich znajomej 偶e podobno rodzice nie mogli z nimi wytrzyma膰 i poprosili ich 偶eby si臋 wynie艣li, w co jestem w stanie uwierzy膰 znaj膮c okoliczno艣ci w jakich znale藕li si臋 na naszej stancji i poniek膮d ich sytuacj臋. Kole艣 by艂 taki dosy膰 fajny i wyluzowany na ile to mo偶liwe ale jego dziewczyna, oto par臋 s艂贸w o niej: - jak sie k艂贸ci艂a z facetem to zamiast si臋 zamkn膮膰 w pokoju jak na normalnych ludzi przysta艂o, otwiera艂a drzwi od pokoju i czasem jeszcze wychodzi艂a na korytarz i do kuchni dr膮c si臋 na ca艂y dom - czasem nie potrafi艂a inaczej rozmawia膰 jak tylko krzykiem, sama dar艂a jap臋 kiedy chcia艂a a innym zwraca艂a uwag臋 jak podnie艣li g艂os albo co艣 innego. - Tez by艂y czasy kiedy chodzili spac o 20, 21 i jak co艣 kto艣 g艂o艣niej powiedzia艂 czy telewizor chodzi艂 nie 艣ciszony na maxa to potrafi艂a zadzwoni膰 albo wyj艣膰 偶eby by艂o ciszej i jeszcze zagania艂a wszystkich wtedy do k膮pieli i do ostatnich czynno艣ci w kuchni bo potem j膮 obudzimy, gdzie m贸j m膮偶 cz臋sto o tej porze wraca艂 wtedy z pracy. - potrafi艂a rykn膮膰 na ca艂y dom 偶e wanna jest nieop艂ukana, wiadomo ka偶demu si臋 zdarza zapomnie膰, raz jak rykne艂a to okaza艂o sie 偶e jej ch艂opak ostatni wychodzi艂 i to on nie op艂uka艂 i od tamtej pory ju偶 nie ryczy - Ustali艂am pewn膮 kolejk臋 sprz膮tania co tydzie艅 偶e w pierwszym tygodniu ja sprz膮tam 艂azienke i kuchni臋 i korytarz w drugim m贸j m膮偶 (zazwyczaj 偶e艣my sprz膮tali razem) w trzecim ta kole偶anka co z nami mieszka艂a a w 4 i 5 ona i jej ch艂opak i jej sprz膮tanie ogranicza艂o si臋 dos艂ownie do wytarcia kurzy w 艂azience i w kuchni, wytarcia pod艂ogi, przetarcia lustra, kibel nie tkni臋ty, zlew nie ruszony. Na szcz臋艣cie jej ch艂opak lepiej umia艂 sprz膮ta膰. - Wi臋kszo艣膰 czasu sp臋dzali na budowie albo w pracy i nie musieli艣my si臋 z nimi za bardzo u偶era膰, ona potrafi艂a id膮c si臋 k膮pa膰 la膰 wod臋 przez ca艂y czas, jak pra艂a to nawet na 3 koszulki nastawia艂a pralk臋. A jak przyszed艂 rachunek za wod臋 to zrobi艂a wielkie oczy gdzie my tak wode wylewamy, bo przecie偶 ich prawie nie ma na tej stancji (jako艣 z nast臋pnymi lokatorami by艂y duzo mniejsze rachunki, nawet niekiedy nie trzeba by艂o do czynszu dop艂aca膰) - Z gotowaniem to te偶, codziennie swojemu facetowi serwowa艂a zapiekanki z opiekacza, rano robili kanapki i na obiad albo cos odgrzanego od te艣ciowej albo te偶 kanapki. Wcze艣niej z t膮 znajom膮 si臋 zgadali 偶e b臋d膮 razem gotowa膰 obiady i kupowac niekt贸re rzeczy do zjedzenia, ale w koncu wychodzi艂o na to 偶e tylko tamta gotowa艂a i uzyska艂a albo i nie pomoc od nich i si臋 zbuntowa艂a. Na pocz膮tku jeszcze ich tam cz臋stowa艂a jak co艣 tam od rodzic贸w dosta艂a pierogi czy co艣 ale potem uzna艂a 偶e nie ma sensu. - Internet - oni kupili ruter bezprzewodowy a u nas w pokoju by艂o gniazdo, tylko 偶e ten ruter by艂 jaki艣 trefny bo ci膮gle si臋 psu艂 no i kilka razy nas oskar偶a艂a 偶e jej internet celowo od艂膮czamy, chocia偶 sami te偶 偶e艣my tego internetu nie mieli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tu偶 po slubie
Kiedy艣 mieli艣my z nimi rozmow臋 i powiedzia艂am 偶e moi rodzice maj膮 dom pi臋trowy i od s艂owa do s艂owa powiedzia艂a 偶e to g艂upota pakowa膰 obcym pieni膮dze w kiesze艅 maj膮c do dyspozycji pi臋tro u rodzic贸w (mieszkaj膮 200 km st膮d). Dla mnie jest g艂upot膮 pakowa膰 kas臋 w remont domu kt贸ry nie jest m贸j.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸贸ppppppD

Udost臋pnij ten post