Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lollibelly

-----Mamy w Anglii-pogaduchy o tym i owym D

Polecane posty

🖐️ Lomea! :D Widzisz jak ladnie pchnelas sprawe stronki... :P Z pralka pamietam, wg mnie ci "fachowcy" powinni robic remont u sasiadki na dole! Do "Do onyxxxx" - dzieki za slowa otuchy! Zobaczymy jak bedzie, na razie postanowilam nic przy snie Maksa nie grzebac, zeby sie jakos naturalnie ustabilizowalo :D Wiecie co, mam zgryza - kolezanki corka pytala, w ktoej ksiazce jest mowa o dziewczynce, ktora uratowala zycie dziecku, robiac mu inhalacje. To ja na pewniaka, odpisalam, ze w "Ani z Zielonego Wzgorza", ale sie okazuje, ze nie, ze Ania tylko podawala jakis krople. Ale wtopa! Hehe, nie ma to jak polonistka :o WIECIE W JAKIEJ KSIAZCE JEST TAKIE COS? Jesli tak to napiszcie prosze... :D xxx

Heh, Lomea (i Anecia), gratuluje samozaparcia z dieta. Ja sie nei nadaje do diet, z tym, ze ostatnio malo podjadam. Jakby to powiedzial moj s. p. tato: ograniczylam spozycie kalorii do 7000 dziennie ;)

Taaaaa .......sasiadka powiedziala zeby sie nie martwic, bo nasza agencja pokryje koszty remontu.... A co na to nasza agencja?... ze nie zaplaca...bo szkode naprawil hydraulik od zalanej sasiadki(byl na miejscu po15 min, a z agencji po 3h!!!!!!!!!!! wpadl do mieszkania z wielkim usmiechem i... latarka:D). Rece opadaja.... Inhalacje???.. nie wiem....

Onyx najtrudniej bylo pierwszy raz, rok przed ciaza schudlam 35kg.... no ale czesc wrocila.... teraz musze od nowa walczyc.... Ja mam taka zapadke w glowie, jak zaskoczy to poleci.... Z paleniem tez tak mialam.... pomyslalam sobie ze rzuce i tak zrobilam, a jaralam jak smok. Dobra... rozgadalam sie jak szalona:D

wiem o co mialam sie spytac.... krzselko do karmienia - jakie polecacie??

Na dzieciowo.pl juz bylam:), mnie ogranicza cena.... nie moze byc za drogie, ale z drugiej strony nie chce kupic jakiegos szajsu.... Wiekszosc krzeselek jest od 6 mcy - a co jak dziecko wzesniej z niego musi skorzystac?? No i badz tu madry:(...

Lomea - my mamy takie, nawet taki sam wzor, teraz sa inne kolory obicia,ale funkcje pewnie takie same: http://www.comparestoreprices.co.uk/images/ma/mamas-and-papas-prima-pappa-highchair.jpg Ja jestem bardzo zadowolona, na poczatku kiedy bylo juz niewygodnie go karmic w lezaczku a nie siedzial jeszcze calkiem to funkcja odchylanego fotelika bardzo sie przydala. Poszukaj na ebay :)

Onyx....czytalam sporo literatury dzieciecej za mlodych lat,ale opisanych przez Ciebie watkow nie kojarze :P

hej :) urlop w pl powoli sie zblkiza ku koncowi ( :) ) szkoda tylko ze jeszcze z dentysta sie nie mialam okazjui blizej spotkac a ma co robic bo 5 szt sie spsowalo- no i ginek wyznaczony na wtorek- jak sobie @ pojdzie jesli chodzi o meza- dzwoni codziennie- dzwonil wczoraj i dlugo rozmawialismy- mowil jak bardzo teskni za mna za Brianem (ze by muy nawet kupy poprzewijal :D ) rozmawialismy nawet o sytuacji miedzy nami- i padlo kilka propozycji- jak to sprobowac naprawic zobaczymy jak to wyjdzie w praniu aaa- pytanie do dziewczyn z wawy- jak tu zalatwic zlobek? spotkalam sie wczoraj ze znajomym- i otwiera biznes- i bedzie mial dla mnie prace- wiec zastanawioamy sie z Remim nad powrotem do kraju- no i zlobek bedzie dla malego potrzebny jak macie jakies podpowiedzi to piszcie :) za chwile sie zbieram i wracam do domu- zostawilam Briana babci we wtorek- i juz pora przejac opieke- tyle ze z wiesci- to maly grzeczny, nie placze, spi w nocy- i nawet chyba zdrajca nie zauwazyl ze mamy nie ma ;( te dzisiejsze dzieciaki :D

🖐️ onyx nie martw sie moj Daniel nie spal w dzien odkad skonczyl rok:) i on wlasnie z czerwca wiec lato i siedizelismy w piaskownicy od rana do nocy jedzenie ze soba bralam.adas jak skonczyl 2 onyx skad wiesz,ze sie dzisiaj warzylam?!a dieta no coz hieh zdeczko podjadlam kilka dni temu,ale to sprawa miesiaczki,ktora trwa miesiac...implant a schudlam 800g wiec nie jest zle jeszcze z 5kg i bedzie calkiem calkiem.onyx,a mi brzuch spadal,a udka cos nie chca,ledwo w spodnie sie mieszcze:( ja polecam pas na brzuch w polsce kupilam go w sklepie z odrzywkami,a tu w funciaku,tylko wezszy jest.sorki jak pisze z bledami,ale mam ,,pomagaczke,, Amelia po szczepieniu ok naszczescie nie widze zeby byly jakies zmiany,adas w tamten czwartek tez mial mmr druga dawke i mial raczke spuchnieta i go bolala,u amelki narazie nic nie widze czort jak zawsze z niej! ;) kto na zielonej herbatce???

Witka:D Aga wsytd sie przyznac,.... nie mam konta na ebay-u:P. Slonko zaszlo:(.. Kawke ktos pije??? Onyx no i co wytropilas ta dziewczynke:P?

Anecia o jakim pasie piszesz?? Bo ja mam neoprenowy do cwiczen.... gacie tez mam....ale zapomnialam ze mam, przypomnialas mi:). Ladny wynik w odchudzaniu:) gratuluje!!

ja pije lomea, zagryzam kanapka z moim maslem czekoladowym :P i zaraz wychodze do szkoly :)

Aga no wiesz co:( ja na diecie a ty mi tu o masle czekoladowym:P Smacznego:)

ja wlasnie skonczylam pic kawke lomea taki niebieski pas zapinany na rzep ja go na brzuch zapinam,ale mozna tez na uda,po danielu jak go kupilam to super ale w polsce go zostawilam i mama jak znalezli sie ludzie na wynajem to go wyrzucila:(i kiedys w funciaku byly wiec wzielam,ale jak nosze go dlugo w ciagu dnia to odparza mi sie troche brzucho ten z pl taki niebyl moglam miec go dzien i noc i nic

witam moze moge sie przylaczyc....? czasem popisze.....

ano wlasnie.... no nic poszukam dalej, moze cos znajade. Ta kolezanka ciagle mi cos chce dac.... na samym poczatku wzielam od niej spiworek, pralam go chyba z 7 razy... i nadal czuje fajki. Teraz mowie ze mam duzo rzeczy dla Oli, ze moze niech da komus kto bardziej potrzebuje.... prawde mowiac to unikam jej... ciezka sytuacja mowie Wam. Anecia to ten sam pas, smaruj sobie brzuch- oliwka albo jakims kremem wtedy nie powinien ci sie odparzac

miki zapraszamy:):):) napisz cos o sobie,dzieciach lomea dzieki za rade ze smarowaniem ide smarowac i zakladac pas:) lomea ja jak pomysle o zapachu fajek to mnie muli...straszna ta kolezanka,teraz moda na niepalenie jest przeciez,kolega nie pali od jakis 3-4miesiecy i kupil sobie za odlozona kase felgi do samochodu i jakies tam lampy tez do auta halogeny czy jakos tak,teraz mowi,ze na nowego laptopa zbiera tego co masz sam monitor i myszke za 1000f jakos,a ze teraz duzo nadgodzin robi to szybko uzbiera,a raczej uzbieraja bo to z dziewczyna nie pala

aha:) no to witam wszystkie mamy... ja mieszkam w uk 7 lat (czasem wydaje mi sie ze to o wiele za dlugo),dokladnie na poludniu londynu,mam 2 dzieci-Marcela(2 lata) i Liliane(6 miesiecy).....nie pracuje... za 2 lata wracamy z "mezem" na stale do polski....poki co jeszcze moge popisac:) a reszta wyjdzie w praniu;)

dziekuje....no planuje a czemu?a wy jak? na zawsze zostajecie czy plany jeszcze nieklarowne? w sumie juz sie przyzwyczailam i to strasznie a w PL nie bylam 3 lata....ani na chwile,jedziemy w sierpniu na miesiac....zobaczymy moze powroty mi sie odwidza....

ja mam syna 11letniego chodzi tu do szkoly wiec nie bede raczej wracac,bo zanim on skonczy to drugi syn pojdzie,a po nim corcia,zreszta w polsce nic dobrego mnie nie spotkalo i jakos mnie tam nawet w odwiedziny nie ciagnie,mieszkanie mamy tam malutkie 2 pokoiki ciemna kuchnia,zreszta w calym mieszkaniu wlasciwie slonce nie dochodzi,wal osadowy pyli nam na pluca i wiecznie chorowalismy daniel na lekach na astme byl,a tu nic my chorzy a on nie,a tu mi w;lasnie prosto w galki swieci slonko kurcze i juz wogole tu roslinki pyla moj maz mial alergie a teraz nic,a powinno sie od maja zaczac kichanie...

no widzisz.....to dobrze ....jednak w anglii jak reka odjal;) w sumie mnie tylko twardosc wody przeszkadza:) no i pogoda:( a co do kichania to ja tez o tej porze roku zawsze zasmarkana chodzilam i placzaca przez pylki ale tu wlasnie dzieki tej wilgotnosci powietrza jest ok:)

zreszta przyzwyczailam sie do duzego domku:)samochodu bo w pl nigdy nie mielismy no i do tego,ze jak butow nie mam to ide i kupuje...wlasnie dzisiaj,no i anty za darmo hieh to zarcik bez przesady;) boje sie tej bidy jaka klepalismy przez osiem lat pomimo,ze dwoje pracowalo i wtedy jedno bylo dziecko,a teraz trojka,ze szkoly wiecznie wolali na cos,a to teatrzyk 10zl,a to jakies przybory,kupilam farby bloki,mazaki,kredki,a ten za miesiac wola znowu,bo juz niema,a tu wszystko w szkole jest,zeszyty,ksiazki pzrybory,kupilam mundurek placak,folder i tyle,a tam do zerowki ksiazki prawie 400zl teraz pewnie wiecej heh ale sie wyzalilam,od razu widac,ze nie mam z kim pogadac,i tylko to mnie w anglii wku...brak znajomych,nudaaaa!

dawajcie do 200 strony!do poludnia c zas mamy bo pozniej adas do przrdszkola i obiadek bede pichcic,ale mi sie nie chce