Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malwina 29

7,5 miesiąca i nie raczkuje jeszcze

Polecane posty

Czy ktoś miał tak samo, moj synek ma 7, 5 miesiąca i jeszcze nie raczkuje, siedzi ślicznie od 6 miesiąca, obraca się z pleckow na brzuszek i na odwrot, sięga ładnie po zabawki ale kiedy sięgając położy się ładnie na brzuszek zaczyna marudzić, a czasami płakać, że nie może sobie poradzić......

Moj synek najpierw zaczal chodzic, potem raczkowal :-P Ja podobnie... Niektore dzieci omijaja ten etap po prostu.... Moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju... Nasze dziecko jest sprytnym, inteligentnym dzieckiem, doskonale rozwinietym pod kazdym wzgledem. Zreszta ja tez :-P Więc luzik...

Gość moj syn potrafi powoli juz
raczkowac ma 6 miesiecy ale za to jeszcze nie siedzi

Gość kawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Po 1 nie porównuj swojego dziecka do innych maluchów! A po 2 widać że nie wiesz -nie każde dziecko MUSI raczkować! -może od razu ,,pójść na nogi"

Hmmm ja już bylam pewna, że moje dziecko nie będzie raczkować, ponieważ czołgał się i już w tym czasie zaczynał stawać przy meblach. Aż nagle miał chyba 11 miesięcy zaczął raczkować. Także może całkiem ominąc ten etap, może zacząć robić to potem. Nie martw się nic i nie porównuj swojego dziecka do innych, bo można od tego oszaleć.

mój synek ma 8,5 miesiąca i nie raczkuje. czołga się pięknie, ale raczkować dopiero zaczyna. usiadł sam dokładnie jak skończył 8 miesiecy nie można porównywać 2 dzieci! kazde rozwija sie indywidualnie!!!

Gość no wlasnienie przejmuj sie
kazde dziecko jest inne.Moj syn np.za miesiac skonczy rok.A dopiero przed wakacjami zaczal raczkowac.Sam juz siedzial gdy mial 4 miesiace,ale np do 7 miesiaca nie umial sam siasc i malo jadl.Zaczal raczkowac i pare dni pozniej zaczal sam stawac i chodzic przy meblach.Moj siostrzeniec w ogole nie raczkowal.Jak mial 10 miesiecy to zaczal chodzic.a moj syn ani mysli by chodzic,ucze go a on od razu podkula nogi i na kolana od razu.... Za to pieknie wychodzi mu demolowanie mojej sypialni ;p

mój Synek jest w tym samym wieku i od niedawna, od paru dni, raczkuje. Natomiast Synek koleżanki zaczął w 10 miesiącu, a kuzynka mojego Małego w 11. Także ja na Twoim miejscu naprawdę nie martwiłabym się, a nawet cieszyła, bo ja dopiero teraz rozumiem co to znaczy mieć oczy wokół głowy. Bo jak się myśli, że Dziecko czegoś nie potrafi, to się można nieźle przejechać ;) Pzdr.!

mój Synek jest w tym samym wieku i od niedawna, od paru dni, raczkuje. Natomiast Synek koleżanki zaczął w 10 miesiącu, a kuzynka mojego Małego w 11. Także ja na Twoim miejscu naprawdę nie martwiłabym się, a nawet cieszyła, bo ja dopiero teraz rozumiem co to znaczy mieć oczy wokół głowy. Bo jak się myśli, że Dziecko czegoś nie potrafi, to się można nieźle przejechać ;) Pzdr.!

moja córka jest w takim samym wieku i nie raczkuje za to sama siedzi i na nogi juz staje . potrafi chwilkę ustać sama bez trzymania . a jak ja trzymam to stawia kroczki , jakos przeskoczyła ten etap