Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boogie woogie

mam kilka pytań...kto chętnie odpowie?

Polecane posty

jestem w 26 tygodniu ciąży, lekarz dopiero teraz dał mi skierowanie na test glukozy, czy jakos tak to sie tam nazywa, pielęgniarki w zabiegowym powiedziały ze to ostatni dzwonek. W którym tygodniu najczęściej robi sie ten test???

Gość okdru
ok 26-28 tygodnia.Bzdety ci powiedziały

pytanie nr 2 Czy oprócz rutynowych kontroli usg, badan krwi, moczu, glukozy itp. robi się jakieś dodatkowe badania żeby sprawdzić czy dzidzia rozwija się prawidłowo???

Byłam u gina w 8 tyg ciąży (pierwsza wizyta) zlecił mi badanie moczu, morfologię i glukozę Zrobił tez USG, nie założył karty ciąży. 8 września mam kolejną wizytę.

Gość z ta glukoza to pozno
tu gdzie mieszkam za kazdym razem na wizycie u poloznej pobiera ona krew i m.in. sprawdza cukier. W razie podwyzszonego kieruje na glukoze. Przeciez cukrzyca ciazowa moze nastapic duzo wczesniej niz w tym 26 tyg i wtedy b wazna jest m.in. dieta, wiec moim zdaniem pozno.

Gość drte
ale ona ie pytała o zwykłe badanie na cukrzyce ale o test glukozy!!!! zwykłe badanie krwi mam robione co 2 m-ce a test z obciążeniem od ok 26-28 tygodnia

Gość paulinka1919111
ja mialam podajrze robiony w 27 tygodniu... a co one Cie tak wystraszyly? powazne są? hehe

ja mialam robione Morfologia, mocz, HBS, WR, Cukier, Cukier po obciązeniu 50g glukozy, i grupa krwi. Wiem, ze dobrze zrobić na toxoplazmoze i po 30 tygodniu ciąży wyciąg z kanału szyjki macicy Czyli posiwe. ja go mialam robione w szpitalu jak leżałam w 34 tygodniu.