Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mallgos

STARAM SIĘ O DZIDZIUSIA

Polecane posty

czesc :) waikiki no widzisz :) jakie masz uz duze dziecko :) ja dzis odebralam prolaktyne - no i mnie zdołowała, jestem zla na siebie i tyle. Na lekarza w sumie tez. Podskoczyla mi niby nie mam strasznie podwyzszenej bo tylko 26,6 ng/ml ale zeby zajsc w ciaze trzeba miec chyba opkoło 10 najlepiej. Dobrze ze mam w domu jeszcze 7 tabletek norprolacu to akurat na 2 tygodnioe wystarczy (bede brala po pol). A na usg mam przyjsc w niedziele (oprzynjamniej jakis plus ze z pracy nie musze sie zwalniac) Takze ten miesiac spisuje na straty. Niestety.

Gagatka to w tym miesiacu przynajmniej nie bedzie stresu i wszystko bedzie na luzie... Tak jak u mnie! Ja na nic sie w tym miesiacu juz nie nastawiam... Za to mam nadzieje ze moze grudzien bedzie dla nas szczesliwy! Udalo mi sie zdobyc pregnyl... po wielkich poszukiwaniach i moze pomoze... porobie znow badania, bo juz dawno nie robilam :) Glowa do gory bedzie dobrze!

Gość luna1980
Dorka, a jakie ma dolkladnie dzialanie pregnyl? roznie go opisuja w necie

luna pregnyl jest przepisywany przez lekarza jezeli uwaza ze jest taka potrzeba. To zastrzyk z chormonem (gonatropina czy jakos tak) i pomaga w peknieciu pecherzyka. Podaje sie go domiesniowo przy monitoringu, bo musi byc podany w odpowiednim czasie. Jezeli Twoj gin ci jeszcze o tym nie wspominal, tzn ze nie ma potrzeby abys brala ten zastrzyk.

Gość luna1980
7mcy...wezme jeszcze miesiac duphaston i pojde na konsultacje...super ze Was tu znalazlam bo tylko kobieta ktora sie stara o dzieciatko a nie moze zajsc w ciaze- zrozumie drugą....

Gagatka mi lekarz powiedzia ze jak przerwalam leczenie bromergonem to prl znowu podskoczy.Wiec kazal lykac tak dlugo az nie zajde w ciaze. Witaj Luna:)Trzymam kciuki:) Waikiki duzo zdrowka:) Zuzka pieknie!2 jajeczka!:)Ja zazwyczaj mam jeden. Oby w tym miesiacu sie udalo:)

tak tylko ze moja prl spadla az za bardzo, wiec dalsze jej branie nie mialo sensu. Ale mogla mi zmiejszyc dawke. Nie wiem czy jest sens chodzic w tym cyklu na usg, szczerze nawet nie mam ochoty. Zycie jest strasznie niesprawiedliwe. na pocieszenie pojechalismy po piwo i pizze. Ale wcale mnie to nie pocieszyło. zuzka gratki 2 pecherzyków :) zabija mnie ale juz nie pamietam ktory to Twoj cykl z clo???

gagatka nie doluj sie!W koncu nadejdzie tez dzien i zobaczysz II cudowne kreseczki:)i kazda z nas:)a ile tabletek bralas dziennie?ja raz dziennie lykam

Ewusia ja brałam pół tabletki na noc a z clo to drugie podejście jak się uda to bedą bliźniaki

ewsuka ja nie biore bromergonu, zle go toleruję. Ja biorę norprolac. Zawsze bralam jedna dziennie, ale teraz zaczynam od 1/3 bo raz jak zapomnialam i wzielam dopiero na 2 dzien, to byla masakra co sie dzialo. Z dreszczami, bolem brzucha, falammi uderzenia ciepla. Tak "fajniie " bylo mi przez 30 minut. zuzka to trzymam kciuki :) za bliźniaki. Ja bym raczej nie chciala.

Witam wszystkich w ten deszczowy dzionek:) U mnie leje od samego rana tzn. od 5 rano :( bo o tej wstałam i już pracuje od 6.30. Laseczki nie ważne ile aby było, zresztą u M są bliźniaki. Fajnie dwa za jednym zamachem i z głowy, zobaczymy nie ma co się nakręcać. Ale ta kawusia z rana to pyszna mniam.:)

Czesc Dziewczyny! Zuzka, dwa jajeczka, zawsze podwojnie wieksza szansa ze sie uda.. jak nie dwa na raz to chociaz jedno! Super ! Ewusia, a jak u Ciebie??? Nadal nie ma @? Trzymam caly czas! Gagatka, moze warto zrobic miesiac przerwy, aby troszke odpoczac i sie zregenerowac... Ja w tym cyklu postanowilam nie brac clo ani nie robic monitoringu... za to bede walczyc w grudniu z zastrzykiem! Moze sie uda... U nas dzis wichury! Wszystko lata, doslownie ciezko sie chodzi!

Witajcie:) Dorka ja jeszcze nigdy nie dostawalam zastrzyku ale czytalam o nim.I chyba sie zdecyduje w nastepnym cyklu:)i oczywiscie clo.Napewno sa wieksze szanse:) A u mnie @ nadal nie ma:)Dziewczyny ja sie zastanawiam czy to opoznienie nie jest zwiazane z hsg(badanie droznosci).Dzisiaj nie moglam z tego wszystkiego spac:oCiagle mysle a nie chce robic testu jeszcze.Strasznie przezywam I kreseczke:o Milego dzionka kochane:)

Ewusia moze byc wiele przyczyn opoznienia... wiem doskonale jak sie czujesz...ja tak mialam w ostatnim cyklu i jak zrobilam test to zaraz nastepnego dnia przyszla @. Chyba doslownie z nerwow sie przesunela.. Mama nadzieje ze u Ciebie powod przesuniecia jest inny i zobaczysz dwie kreseczki!!! No ja w Grudniu bede brac clo i zastrzyk. Jestem ciekawa jak na mnie zadziala. Troche o nim czytalam i zwiaksza prawdopodobienstwo zajscia o 10% wiec nie jest to jakies murowane.

Ewusia a ile ci się już z późnia ? Jutro znowu idę do gina na usg żeby zobaczyć czy jajeczka pękły i w poniedziałek z powrotem na usg nie wiem po co ale mi kazała.

Zuzka gin pewnie chce sprawdzic ze wszystko OK i ze cialo ci sie ladnie przystosowuje :) Mam nadzieje ze z kazda wizyta bedzie bardzo radosna! Ja bede miala taka bieganine w grudniu, co dzien to pewnie lekarz...

Laski ale bym oszamała jakiegoś ptysia chyba zaraz wyskoczę do sklepu i sobie kupię :)

To przy okzaji wzez mi drozdzowe z serem :) Ja wszamalam owssianke na sniadanie - zdrowe :)

Dorka mówię ci jaka byłam szczęśliwa jak mi powiedziała, że rosną. Wiesz w poprzednim cyklu nie miałam a taka wiadomość.

Ja śniadanko zjadłam w pracy :) chlebek z ziarenkami i swojska wędlinka. No a teraz mnie naszło na coś słodkiego a mam tylko owoce z sobą ale to nie to samo co ptyś. Jak będą to ci wezmę. Około 12 walnę sobie kawkę z ptysiem. Dzisiaj w pracy luzy. :):):)

zuzka nie ch teraz tylko pieknie pekna i szansa jest ogromna! Akurat na Mikolaja!!!!

Oj wiesz jaka by była ogromna radość taki prezent. Ale wiesz podchodzę do tego z rezerwą bo już tyle razy się rozczarowałam. Objawy ciąży a tu bach @ przyszła. Testów nie robię już w ogóle, powiedziałam mam w nosie chyba że mi się opóźni ze 2 tyg.

ej jest tam kto???????? ja już zjadłam drożdżówkę z jabłkami i właśnie robię kawkę. Cisza jak makiem zasiał:(

Calkowicie rozumiem! Ja tez testy robie jak juz na prawde mi sie opoznia... i sie wnerwiam! I zawsze jest jedna krecha i nastepnego dnia @. Wiec w sumie robie je na wywolanie @ :D:D:D Sluchaj sa dwa pecherzyki wiec szansa podwojnie wieksza! trzeba myslec pozytywnie!

Wiem że jest szansa większa no ale jest pytanie czy się uda. Dowiedziałam się jeszcze że moja psiapsiuła jest w ciąży. Jeszcze większa radość bo już jedno straciła. Trzyma za mnie kciuki obyśmy razem były. Fajowo by było :) ale nic jutro wieczorkiem wam powiem jak było i co się dzieje. Dzisiaj mi tak brzuch wywaliło ale po clo tak miałam i wcześniej.