Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

melanoma

Opiekun medyczny

Polecane posty

Go艣膰 sparklespazk
dzi臋kuje za odpowied藕 :) zostaje mi jeszcze ratownik medyczny, kt贸ry jest zaocznie. Mo偶e kto艣 z Was wie co艣 na temat takich studi贸w ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sonja7
Mhm, je偶eli chcesz robi膰 ratownika to byle nie w S艂upsku, bo tam nauczanie to czysta parodia. Plan zaj臋膰 dla zaocznych jest robiony tak, 偶e na pierwszym roku zaj臋cia s膮 w czwartek przed po艂udniem b膮d藕 w 艣rod臋, a dzienni musz膮 chodzi膰 i w soboty. Mam potwierdzenie z pierwszej r臋ki, co do obu tryb贸w. Generalnie chodzi o my艣lenie, nie o kucie regu艂ek z ksi膮偶ek, bo to na nic si臋 nie zda. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 opiekun zdane na 100%
czy kto艣 ju偶 po egzaminie praktycznym jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malwinnka jd
Kto zdawa艂 w tym roku praktyczyny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cegla
Ja zdaje jutro praktyczny i strasznie si臋 boj臋.W krakowie by艂o jak do tej pory 艣cielenie 艂贸偶ka,mycie pacjenta ,zmiana bielizny osobistej,za艂o偶enie opatrunku wysychaj膮cego itp Trzymajcie kciuki!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hdshufdsdgdg
I co mia艂a艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurelka bez aureolki
Ponawiam pytanie, co bylo dziewczynki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GLKFLK
CO BY艁O??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 FHFFhfhghjg
Widze 偶e wi臋kszo艣膰 nie pisze co by艂o etc, ja mam egz jutro i te偶 wam nie napisze :classic_cool: wredne babsztyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 manna2254
Do Nurse :) I co, uda艂o sie z prac膮 w szpitalu na ginekologii? Jestem bardzo ciekawa w jakim charakterze proponowali Ci prac臋. Ja te偶 zamierzam zrobi膰 opiekuna medycznego i jak mi si臋 spodoba, to nast臋pnie piel臋gniarstwo :)) Pozdr.

Udost臋pnij ten post

Hej :) tydz.temu zda艂am egzamin pa艅stwowy z opiekuna medycznego. Zadanie?Pani po udarze.Wykonaj toalete twarzy,klatki piersiowej oraz wykonaj opatrunek cieply. Zda艂am go bardzo dobrze. Pracuje na dzie艅 codzienny z ludzmi starszymi. W艂asnie szuakm czego艣 dodatkowego gdyz tak jak pisaliscie ma艂o si臋 zarabia a wykonujemy ci臋zka prace. Opiekun medyczny wykonuje toalet臋 oraz zmienia pieluchomajtki i jest codzieenie w trudnych sytuacjach przy pacjencie. Ktos musi lubi膰 t膮 prace.Ja ja kocham i zadne pieni膮dze nieoddadz膮 mi usmiechu s艂owa dzi臋kuj臋 i nieraz 艂zy kr臋c膮cej si臋 w oku. Pierwszy pacjent z kt贸rym mia艂am do czynienia zmarl mi na r臋kach :( szok ale niapodda艂am sie i dalej nios臋 pomoc innym. Tak偶e mam ch臋c is膰 dalej np.Ratownik medyczny albo piel臋gniarstwo,ale niestety praca mi niepozwala a niema zaocznych zaj臋膰 na tych kierunkach.Albo jest prywatna szko艂a na ul.Obozowej 3x w tyg.kosztuje 4ty艣. J臋sli kto艣 wie o syudiach zaocznych w tych kierunkach b臋d臋 wdzi臋czna za info.

Udost臋pnij ten post

madziuchna 04 sk膮d jeste艣 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dagmara9393
Ej co ty pierdolisz ze zda艂a艣 bardzo dobrze :classic_cool: nie mozesz tego wiedzie膰 bo: po1- wyniki s膮 OSTATNIEGO sierpnia po2- oceniane s膮 te偶 plany dzia艂ania (ocenia je kolejna komisja, tz biedroki z punktami komisji s膮 tam odsyy艂ane) wiec nie k艂am bo si臋 osmieszasz :o a nawet ja ci si臋 WYDAJE 偶e zda艂a艣 to pewna by膰 nie mozesz.

Udost臋pnij ten post

Dobrze 偶e mi powiedzia艂a艣 bo bym niewiedziala :) jeste艣 prosta jak kij :) chyba wiem jak wykona艂am zadanie :) uczysz si臋 ca艂y rok a nie 5min przed egzaminem.Po drugie lata pracy w tym kierunku :) ale z prostakami nie b臋d臋 rozmawia艂a :D 10.01.2009r.pachn膮cy dzie艅馃尰 22.11.2010r.pachn膮cy dzie艅馃尰 GG:6970527

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OoonaoO
a jak wyglada taki egzamin praktyczny? jesli sa np 3 czynnosci do wykonania to mozemy zaczac od ktorej chcemy czy bedzie to gdzies wczesniej napisane w jakiej kolejnosci? i jesli juz skonczymy jedna czynnosc to sprzatamy i idziemy przygotowac sprzet i przybory do nastepnej czy na wozku trzeba miec juz wszystko gotowe do tych 3 cwiczen?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madziuchnaaaa
Zgadzam si臋 z dagmar膮 :) jak mozesz wiedzie膰 偶e zadanie wykona艂a艣 "bardzo dobrze" ??? i pisanie 偶e zda艂aM" ty chyba tylko marzysz o byciu OM :) Nie ma 偶adnej gwarancji zdania na egzaminie praktycznym, gdy w sumie jest weryfikowany przez 2 komisie, uwazam 偶e k艂膮miesz i jednyne co z OM masz wsp贸lnego to przeczytanie broszurki nt kierunku.Ja tez w tym roku zdawa艂am egzami i czekam na wyniki na koniec sierpnia. Wcale nie jest powiedziane 偶e zadanie kt贸re wykona艂a艣 zosta艂o dobrze ocenione przez komisje, zwyk艂a oszustka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 goijgkjlhg
Ja te偶 pracuje w zawodzie ( szpitalny zak艂ad opiekunczy) i niestety nie da si臋 tam pracowa膰 wg algorytmu uczonego w szkole. Trzeba rano umy膰 le偶膮cych i wraz z nimi i prze艣cieli膰 27艂贸偶ek w 2os w ci膮gu 2h :( Wi臋c praca w zawodzie nie pomaga zda膰 egzaminu.. Egzamin jest oceniany na podstawie tych algorytm贸w, wi臋c faktycznie nie mamy pewno艣ci zdania. I ocena plan贸w dzia艂膮nia te偶 jest bardzo wa偶na, ja ju偶 czekam i si臋 stresuje.

Udost臋pnij ten post

madziuchna 04 a sprawdza艂a艣 Teb edukacja, 呕ak , czy gdzie艣 blisko Ciebie nie ma siedziby

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poranna wrzosa magicznych p贸l
Przecie偶 madziucha nie musi chodzi膰 do szko艂y, po co ona i tak WIE 偶e zda wszelkie egzaminy :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pyifrehxunvg
Czekam na wyniki i si臋 boje :( powiedzcie mi kiedy maj膮 by膰 tak dok艂adnie? i to mamy si臋 w szkole dowiadywa膰?

Udost臋pnij ten post

dowiadujesz si臋 w szkole :) 31.08 dostaja z OKE wyniki... Nam kazali dowiadywac si臋 od 3.09. Wiem ze zaliczy艂am bo dobrze napisalam plan dzialania i wykona艂am zadanie zgodnie z algorytmem :) A niemoge napisac sk膮d wiem na 100% sorki... Jak tylko b臋d臋 mia艂a wyniki napisze na ile procent zda艂am... Pisemny te偶 zaliczy艂am mozna sprawdzi膰 CKE s膮 klucze odpowiedzi... Nauczyciele tez mowili nam 偶e wiesz jak zrobisz zadanie czy ok.czy cos si臋 pochrzani...czujesz to...najgorszy jest stres do opanowania...ale trzeba gadac do fantoma +wykonanie zadania i 75% napewno jest.Nawet jak zapomnisz wykona膰 jakiej艣 czynno艣ci mo偶na wr贸ci膰 do niej w k膮zdej chwili do momentu podniesienia r臋ki ktora oznacza zako艅czenie zadania.Tak nam m贸wili nauczyciele. Kolega np.pod koniec zadania za艂o偶y艂 fartuch ochronny bo zapomnial wcze艣niej. Mieli艣cie standaryzacje praktyczn膮 i pisemna?Praktyki w szkole i w palc贸wkach? A co do w/w zgadzam si臋 偶e nieda rady zrobi膰 sie toalety wg.algorytm贸w i zasad pracuj膮c w placowkach zwi膮zanych z tym zawodem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Animkowa za艂amana
Ja czuje ze nie zdam praktycznego!! Nie za艂ozy艂am pacjentowi szlafroka :o zapomnia艂am o nim, pozosta艂e 2os na egz za艂o偶y艂y :( poza tym posz艂o mi ok, i cz pisemn膮 wg klucza odp mam na 47/50 i 18/20 jestem za艂amana!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Animkowa za艂amana
Jak nie zdam tej cz. praktycznej to chyba popadne w depresje :( naprawde, martwie si臋 nie wiem jak dotrwam do wynik贸w.

Udost臋pnij ten post

dasz rad臋 spokojnie.Najwyzej niebedziesz mia艂a max punktow a troche mniej. A jak plan dzialania?poszed艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Animkowa za艂amana
W planie wypisa艂am wszystko w 4p i w karcie Obserwacji i Indywidualnej pi臋legnacji te偶, tylko ten szlafrok nie daje mi spokoju ... :( dla mnie ten dyplom jest bardzo wa偶ny, a tu teraz si臋 obawiam 偶e nie zdam :(

Udost臋pnij ten post

zdala艣 na 99% spokojnie :) najwy偶ej nieuzyskasz 100% tylko mniej ale zdala艣 na bank :) b膮dz dobrej mysli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ilona bezrobotna
Dziewczyny ja w tym roku zako艅czy艂am szko艂e w tym kierunku, chce podj膮膰 prace w tym zawodzie. I teraz pytanie: czy ja mam roznosi膰 swoje CV po szpitalach i DPS?? i gdzie mam je zostawia膰? Mo偶e pytanie g艂upie, ale to b臋dzie moja pierwsza praca w tym zawodzie, a og艂osze艅 nigdzie nie ma :( jak mam to zrobi膰? normalnie p贸j艣膰 do tych DPS i tam powiedzie膰 偶e szukam pracu w tym zawodzie i zostawi膰 CV?? Prosz臋 o odp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ilona nadal bezrobotna
Ponawiam pytanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywi艣cie 偶e roznosi膰
ja tak robi艂am, a jeszcze dodatkowo dzwoni艂am co jaki艣 czas, o wiadomo, 偶e papierki gin膮 pod stert膮 innych papierk贸w ;-) Od pocz膮tku roku pracuj臋 i jestem bardzo zadowolona.

Udost臋pnij ten post