Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PanienkaMakowa

CZERWIEC 2010 - bo teraz nam się uda !!!

Polecane posty

hehe no tak to jest dziwne jak nagle sie odmawia alhoholu itp :D Ale trzeba pamiętać o naszych kruszyneczkach, które dopiero zaczynają się rozwijać :)

Ja dlatego czasami mam wyrzuty sumienia. No bo niby nie jestem w ciąży ale starając się też powinno się praktycznie do zera obniżyć spożywanie alkoholu. A ja mam czasami taką ochotę na lampkę wina.... no i jak się napiję to mam schizę, że przez to wino nam się nie udaje... :-O

Gość Monia UK
Kochane Wy sie nie przejmujce tak tym alkoholem to bardziej chyba sie ma faceta. Ja na bank zaszlam w ciaze po imprezie i pod wplywem . Wrocila zoncia do domu nad ranem po babskiej imprezie no i oczywiscie po wplywem i jej sie meza budzic zachcialo i teraz sa efekty....

nie przejmujcie się.jednorazowe wypicie piwka czy lampka wina na pewno nie zaszkodzi maluszkom.ale wiadomo,że musimy bardziej uważać,bo nigdy nie wiadomo.np z braniem leków.

no wlasnie ostatnioi chcialam sie troche poodchudzac i mialam sobie kupic jakies proszki i rozne cuda, ale naszczescie odeszla mi taka mysl :) Najwidoczniej jakieś podswiadome przeczucie :0

ja namawiałam męża na staranki już w poprzednim miesiącu,dobrze,że się nie staraliśmy,bo mnie jakieś muszysko czy co w nogę ugryzło.Bąbla miałam na pół uda i antybiotyk musiałam brać.

u mnie coś sie śluz zmienił na całkiem niepłodny,czyżbym wczoraj mniała owulacje.rzeczywiście czułam kłucie w dole brzucha i piersi pobolewają od wczoraj.cholewka a my wczoraj nic..:(

nie mam pojęcia,wywiesiłam mały dywanik przez balkon.jak go wnosiłam do domu to poczułam silne ukłucie w noge.ból jak cholera.pojawiło sie kilka bąbelków,a na drugi dzień jeden wielki bąbel czerwony.pojechaliśmy na pogotowie no i lekarka dała mi antybiotyk.potem znalazłam kolo drzwi balkonowych taką muszkę szarą ale nie jestem pewna czy to to mnie użarło.

kasiao 43 mam nadzieję, że nie zmarnowałaś szansy w tym cyklu! Ja nigdy nie umiem rozpoznać objawów wskazujących owulację tzn. nic mnie nie pobolewa, nie kuje.... Śluz jak śluz, u mnie było go nadzwyczaj mało stąd biorę od kilku dni wiesiołka i czekam na rezultaty, ponieważ po nim ma być więcej tego śluzu :D Jak na razie nic....

kruszynka173 a ty szczepiłaś się w tym roku na grypę?? Jak byłam u gina to wszędzie plakaty - szczep siebie, chroń ciążę itp Ja jak któregoś roku się szczepiłam to zachorowałam w ciągu zimy i siedziałam ponad 3 tygodnie na zwolnieniu. To był chyba wirus - mutant.

nie szczepilam się jeszcze nigdy bo nie jestem podatna na infekcje, ale w takiej sytuacji... w sumie teraz to już chyba nie moge i tak??

Gość Zyzia83
Cześć dziewczyny, chciałabym się przyłączyc do waszego forum. Też zaczęliśmy staranie o dziecko, dzisiaj jest 39 dzień cyklu, @brak, test ciążowy wyszedł negatywnie:-( Byłam wczoraj u gina, usg ciąży nie potwierdziło, jedynie powiększony jajnik. Gin zalecił powtórzenie testu za tydzień. Od jakiegoś tygodnia pobolewa mnie brzech z uczuciem kłucia w jajnikach. Piersi mi się powiększyły. Czy któraś z was miała podobny przypadek? Jak ma sie powiekszony jajnik do bardzo wczesnej ciaży? Dziekuję za odpowiedź

kruszynka173 chyba jeszcze nie za późno na szczepienia, bo wszędzie trwają jeszcze kampanie zachęcające. Witam Zyzia83 Ja niestety nie jestem Ci w stanie pomóc, bo moja pierwsza ciąża przebiegała wręcz niezauważalnie i dla mnie i dla wszystkich dookoła ;) Żadnych dolegliwości, nudności, wymiotów i bólu....

Specjalistą nie jestem, ale jak na plakacie widziałam to właśnie zachęcali kobiety ciężarne do szczepień. Jednak zawsze lepiej się skonsultować z lekarzem, bo pierwszy trymestr jest taki przełomowy i nie wiem czy można w tym czasie :-o

No to w razie czego będe się dowiadywać jak to jest z tą szczepionką :) Dobra dziewczynki ja zaraz kończe pracy więc już sie wyłączam :) Jade prosto do apteki po drugi test, który zrobie jutro z rana :) Już dzisiaj się nie odezwę, żeby M się nie domyslił:D mam nadzieje że wytrzymam i się nie wygadam :) Buziaki do jutra 😘

Hey :) Chcialabym sie przyłączyc do waszego forum, mam termin na czerwiec, znaczy sie niepewny lekarz powiedział ze macica jest sina cos tam niby na usg jest ale mam przyjsc za dwa tygonie (14.10 ) i zobaczymy czy cos sie tam rozwija. Jak myslicie ta siniejącą macicę tez moge zaliczyc do objawow ciazy?? Bo zawsze mowi sie ze macica jest powiększona a tu ze sina... moze jedno wiąże sie z drugim a ja nawet nie wiem...

Gość
dziewczyny POWODZENIA, tak wpadłam na chwile przypomniec sobie jak to ja mialam na poczatku. obecnie jestem w 38 tc. zycze Wam zeby bylo Was jak najwiecej!!!! trzymajcie sie.

witam was wszystkie dziewczynki nowe i stare gratuluje tym ktore dołaczyły do dwóch kresek ja dzis pokupowałam sobie mnóstwo gazetek typu m jak mama ,nie wiem czy nie zawczesnie ale czasami jak nie ma co robic to przynajmniej bede miała co sobie poczytac w sumie i tak wieksza czesc moich mysli zajmuje teraz ciąza . wczoraj powiedzielismy z m mojej mamie ucieszyła sie strasznie i popłakała ,jutro mowimy tesciowej. moja mama juz ma wnuki ale tesciowej to bedzie pierwszy :) mam wogóle jakas dziwną blokade i najchetniej nikomu bym nie mowiła , ciesze sie bardzo ale to chyba z tego strachu wszystko .musze jeszcze powiedziec siostrze i w pracy a reszta jak zapyta to powiem a jak nie to niech sie domysla :D he he cały dzien mnie nie było to teraz sie rozpisałam;) dziewczynki te z dwoma kreskami , smarujecie czyms brzuszek? czyms na rozstepy? mi w pracy mowiły ze od poczatku juz smarowały wiec ja jutro tez sobie cos kupie tylko nie wiem co i za ile, macie jakies propozycje? a ha i czy macie apetyt bo dla mnie jedzenie narazie mogłoby nie istniec :( jem bo wiem ze musze

Gość Monia UK
Co do smarowania to jeszcze nie zaczelam bo wiem of 3 dni ale dzis rano jak zajrzalam do szfki z kosmetykami to rzucil mi sie Bio oil. to taki specyfik tutejszy w UK nie mam pojecia czy mozna go dostac w Polsce - rewelacyjny na blizny rozstepy i przebarwienia skory wiec chyba zaczne stosowac. Z jedzeniem mam to samo na mieso nie moge patrzec ani nawet pomyslec. a z tym mowieniem rodzinie to poki co czekamy nie chce im robic nadziei a poza tym jak im powiem to pol wsi bedzie wiedziec nastepnego dnia. ;)

A ja Ci życzę aby zrobiła się mocniejsza :D Co do specyfików to nie wiem, bo na razie nie muszę używać. Jak byłam w pierwszej ciąży to nic nie używałam i żadnych rozstępów nie mam do tej pory ale fakt faktem brzuch miałam bardzo malutki...