Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość selllen

Tunezja w październiku-jaka pogoda??

Polecane posty

Gość selllen

zapowiada się deszczowo :O o nieeee tyle czekałam na ten urlop, nie chce go spedzić w hotelu Moge jesczze zrezygnowac. Wybrać Egipt?? pogoda bedzie pewniejsza?? bossz

Gość selllen
był ktoś? może wiecie wiecej niż ja, pomózcie :(

W październiku w Tunezji powinno być słonecznie. Średnia dobowa temperatura około 20 stopni C. Morze lekko wzburzone. W hotelach powinno być dużo wolnych miejsc.

Ja na Twoim miejscu odrazu jutro zamieniłabym Tunezję na Egipt. Po pierwsze pogoda na 100% pewna bo w Tunezji w pazdzierniku nigdy nie wiesz jak bedzie. Ja na przełomie wrzesnia/pazdziernika trafilam na deszcze i czesto zachmurzone niebo w ciagu dnia. Po drugie Egipcjanie są natarczywi ale nie tak jak w Tunezjii. Po trzecie Tunezja jest juz pustawa w pazdzierniku a w Egipcie zawsze cos sie dzieje i jest pełno ludzi. Po czwarte w Egipcie są nieco fajniejsze hotele niz w Tunezji. Po piąte Egipt jest sto razy fajniejszy. Idz i zamieniaj.

Gość selllen
tego sie obawiałam...ale jakos dopiero teraz zaczełam dokłądnie czytac o pogodzie... Dla mnie ok.20 st. to beznadzieja juz :D jak jade na wakacje chce się wygrzac a nie siedziec w hotelu podczas deszczu..cholera :O wlasnie teraz przymierzam sie do egiptu... Pariss tak mówisz??? wiem, z ew Egipcie mam 100% pewnośc pogody uwielbiam gorąco i plazowanie :(

Rob jak myslisz. Zamieniaj. Naprawde nie bedziesz zalowac. Jaki hotel mialas wykupiony i gdzie?

Gość selllen
na razie nic nie wykupiłąm jeszcze bo Tunezji jest od groma... z ato mniej Egiptu poniżej 3000 zł... Jaki polecasz? jaki region? Hurghada czy sharm..?

Gość selllen
cholerka... juz naprawde nie wiem co mam robic :D z drugiej strony boje sie 'zemsty faraona' :O mam wrażliwy żołądek i na samą myśl o ostrym zatruciu robi mi sie niedobrze :O Powiedz jak to jest

Zemste mozesz rownie dobrze w Tunezji dostac. TO te same rejony i ta sama flora bakteryjna. Taka zemsta nam grozi w kazdym cieplym kraju i w calej Afryce Północnej - tej najbardziej turystycznej. Kup sobie w aptece Trilac tabletki i bierz je tydzien przed wyjazdem i w czasie wyjazdu. Pij tez actimelki i cole juz na miejscu , po kolacji zapijaj jakims drineczkiem lub po prostu setka. Unikaj w hotelu ciastek z kremem, majonezow do salatek i wszystkiego co wyglada na wczorajsze lub z poprzedniego posilku. Po kilku dniach zoladek sie przyzwyczai i mozesz jesc wszystko ale powoli. A kiedy mialas leciec i skad?

Hurghada jest tansza, Sharm nieco drozszy, ale moze cos znajdziesz. W Sharm jest troszke zawsze cieplej, ale moja sasiadka wrocila teraz z Hrg i caly czas jest upal, skwar i zar ! Tego w Tunezji juz nie ma i nie bedzie.

Gość selllen
do Tunezji, miałam na uwadze Triade i okolice Hammametu. Hotel 4 * i z tego co czytałam zapowiadało się b. ciekawie... tyle że ta pogoda :( zbiło mnie to z tropu. A juz tak się napaliłam, miałam wyjezdzać w środe 😭 😭 tak juz się nastawiłam. Ofert Egiptu jest troche mniej i te hotele jakoś daleko od plazy... hhmm Tyle że na pewno bede miała bankową pogodę. cholerka :O

Gość selllen
a pod wzgledem atrakcyjności, plaż, czystości itd co lepsze hrg czy sharm?? większośc chyba pokeca Sharm

Ale juz wykupilas ten hotel? Jak nie to cos znajdziesz z lasta pewnie. Skad wylot? Dlaczego Triada? Dlaczego Hammamet? Jak juz to zamien na Sousse. TO maja byc 2 osoby? Zaraz moze cos poszperam. Napisz skad wylot tylko.

Nie bylam wlasciwie w Sharm, ale kolezanka z ktora wszedzie jezdze byla tam dwa razy i mowi, ze Hurghada jest kiepska w porownaniu do Sharmu. ZObacz sobie hotel Sea Gull w Hurghadzie, albo Sharm Cliff Resort obydwa chyba ma Triada.

Gość selllen
nie, nie wykuiłam, nmieliśmy sie jutro zdecydować (i nie na 100% Triada bo jest wiele ofert) a Hammamet bo Sousse ponoć brudny itd... wylot najchętniej Kraków ew. W-wa dzięki :D teraz tylko dumam czy ta Tunezja (pogoda!) zostaje czy jednak Egipt ...

Gość luvinjapan
Turcja, Tunezja, Egipt itp. To wszystko oklepane i nudne, oprócz fajnych w miarę plaż nic nie ma. Polecam Tajlandię, egzotyka na maksa. I cudowne wspomnienia na całe życie.

Gość dgf
polecam Włochy, najlepiej południe

Gość eeeeeeeeeeeeeuu
bylam w hammamecie, jest bardzo bardzo czysto, sama bylam zdziwiona, a co do natarczywosci, to swierdzilam ze arabowo to nie dla mnie..klucilam sie z nimi co dzien i co dzien..

Gość selllen
tak, na dwa tygodnie :)

Gość eeeeeeeeeeeeeuu
ah jeszcze jedno polecam GOA , ale tylko prywanty rezort, taniocha, bialy piasek niebieskie morze..raj na ziemi..

Gość selllen
włochy grecja hiszpania - odpada, byłam kilka razy juz ;) natarczywość mnie nie przeraża, nei jade sama, gorzej jakby miało lać :P

Gość selllen
ide ... jutro sie odezwe pewnie nie zasne calą noc :O przez te przemyslenia

Za 2.950 jest z Alfy Star Shram Cliff REsort w Sharmie. REgency Plaza 5* za 3290 ale daleko od Naama Bay ok. 30 km Sharm Holiday blisko Naama Bay 2.559 ! 4* Naprawde jest sporo ofert. Wejdz sobie tez na Wezyra i na easygo.pl tam wyskakuja oferty wszystkich biur i zobaczysz ile tego jest. W 4 i 5 hotelu nie obawiaj sie tak bardzo zemsty. Naprawde bedzie super, zobaczysz. A jak dobrze poszukasz to znajdziesz dobra 5-tkę w Sharmie za 3.000 zł.

Byłam w Tunezji 2 tyg temu i jak się rozglądałam w porach posiłkowych to nie zauważyłam aby ktoś mial kłopoty z żołądkiem bo ciastka z kremem i jajka w majonezie znikały na pniu :D Bałam się tej zemsty i na wyjazd kupiłam polską wódeczkę i nifuroksazyd ale to się zbędne okazało. Nam pogoda dopisała ale jak już szykowaliśmy się do powrotu to się zrobiło niefajnie bo lało cały dzień a w nocy była straszna burza i ludzie którzy akurat przyjechali do hotelu byli bardzo zdziwieni ze w Tunazji pada i że tyle kasy wydali a tu lipa