Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lutowa mama

LUTY 2010

Polecane posty

Gość jaktakmoszna
madzia,chyba rzartujesz,dobrze zrobiłaś,Ja dziś jednej babie powiedziałm w biedronce,żeby się nie wpychała w kolejkę,chciała wcisnąć się przede mnie.U mnie nie ma kas dla uprzywilejowanych,raz tylkow banku mi zaproponowano obsługe bez kolejki

No właśnie z tymi miejscami to jest różnie, ja jadę zawsze autobusem do szkoły 30km i nie zawsze ktoś ustąpi, ale prawie zawsze:)

Wiecie, mnie jeszcze nikt w kolejkę wcześniej nie puścił. Gapią się na brzuch ale nic sobie z tego nie robią. A to wcale nie jest tak, że jesteśmy próżne i nie chce nam się stać. Ostatnio stałam na poczcie po odbiór listu poleconego. Sznur ludzi a ja na samym końcu. Tak mi się w głowie zakręciło, że musiałam wyjść na świeże powietrze. Straszna znieczulica.

Lece do mężusia.... chyba zazdrosny, że nie zwracam na niego uwagi tylko siedzę z laptopem:P hehe pozdrawiam Was:*

No, mężusiom trzeba poświęcać teraz dużo uwagi bo jak dzidziusie się pojawią, to nas całe pochłoną ;) Ja też mojemu poświęcam, jak tylko z pracy wracam :) hihihi

mi tez jeszcze sie nie zdazylo zeby mnie ktos przepuscil w kasie, a ostatnio stalam gdzie jak wol bylo napisane ze kobiety w ciazy to bez kolejki sa obslugiwane i tak sie nikt nie przejal...

Może to głupie, ale odkąd jestem w ciąży to zrobiłam się trochę odważniejsza. Mamy taki przywilej to z niego korzystajmy :) Raz, jak stałam w kolejce w Carrefour powiedziałam do męża żebyśmy poszli do kasy pierwszeństwa (bo tam jest dla inwalidów i kobiet w ciąży). Ale on się uparł żebyśmy stali w normalnej. Ale przecież po to są kasy pierwszeństwa i puki możemy to mamy prawo do korzystania z tego przywileju. Postanowiłam sobie i następnym razem pójdę do tej kasy i jeśli ktoś będzie stał do niej w kolejce i nie będzie w ciąży ani niepełnosprawny, to przeproszę i powiem, że ja w ciąży jestem i nie mogę stać, a ta kasa jest właśnie przeznaczona dla takich jak ja. Mam nadzieję, że się odważę. Tak dla zasady ;p

Dobra dziewczynki, ja też zmykam. Zbieram się do domku. Życzę Wam miłego popołudnia pełnego słodkich kopniaczków :*

Witam babeczki tak piszecie o naszych prawach to mi sie zraz przypomina sytuacja jaką miałam okazję obserwować jakieś 2 lata temu w tesco : Kasa pierwszeństwa - stoimy z mężem do niej - bo tylko 2 otwarte Podchodzi kobieta w ciązy i prosi o przepuszczenie my z mężem się odsuwamy ...przed nami stoi facet po 40 ..... Kobieta znowu prosi o przepuszczenie a ten na to :.. że jej sie chyba w dupie poprzewracało !!! :-o zwyzywał ją ..że jak ona śmie i takie tam ....szkoda słów Na to my a przepraszam pan też w ciąży????czy inwalida umysłowy??? Cała kolejka łącznie z kasjerką w brecht :D:D:D Wiecie nie zawsze jest miło , nie raz usłyszymy że dupy daje a potem przywilejów wymaga .....nie raz będzie nam przykro dlatego ja nie korzystam ze swoich praw...wole postać , poczekać ...nich się nasłuchać .... Choć ostatnio mi się udało na poczcie dosrać takiej babie - po 30 a zachowywała się jak nie wiem co - chyba stara panna . Stoję w kolejce z paczką . Upadła mi karteczka nadania paczki , więc się schylam i potrąciłam tę kobitę swoją pupą..... A ten babsztyl na to : taka gruba , mogłaby uważać ....niech się zacznie odchudzać bo w drzwi sie nie zmieści ... Ja na to : nie wiem czy pani raczyła zauważyć ale jestem w ciąży , widocznie w tym wieku już rzuca się na oczy i głowę !!! :) Kolejka w śmiech , babsztyl zaburaczony :)

cześć:) z ubrankami dla maluszków to najlepiej zapytajcie w szpitalu, w którym chcecie rodzić, bo ja pytałam u siebie i mi powiedzieli, że wystarczy żebym wzięła pampersy i chusteczki mokre i ciuszki na wyjście, bo oni w szpitalu mają ubranka:) co do kolejek to ludzie są wredni, ale musimy się upominać o swoje, szczególnie tam gdzie są kasy pierszeństwa. ostatnio miałam taką sytuację w Ikei, stało dwóch klientów przede mną, podeszłam do kasjerki i podaję jaj moje zakupy, a koleś do mnie czy ja się wygłupiam, czy co, to mu powiedziałam, żeby podniósł głowę i przeczytał w jakiej kasie stanął, dodatkowo kasjerka mnie poparła:) i powiedziała, że to kasa pierszeństwa i mnie będzie obsługiwać najpierw:) ale dobre rzeczy możecie jeść:) ja ciągnę dalej na kurczaku i to gotowanym, no ewentualnie duszonym:) buziole;)

co do szpitala ?? Powiem tak na większości porodówek wisi karteczka z informacja co należy mieć dla siebie i dziecka :):):) więc wystarczy się przejść na porodówkę :) przy okazji takiej wizyty można podpatrzeć warunki jakie tam panują :)

Hallo, to znowu ja - pierwsza! Uciekam na zakupy i życzę miłego dnia:)

Witajcie dziewczynki. Muszę przyznać, że dobry pomysł z wybraniem się na porodówkę, sprawdzeniem warunków tam panujących i podpytaniem np. położnej lub personelu o rzeczy, które należy mieć ze sobą. Zastanawiam się nad szkołą rodzenia. Zajęcia prowadzone są w szpitalu, w którym będę rodziła. Słyszałam, że w ramach zajęć jest obchód po porodówce. Można dużo skorzystać. Czy uczęszczacie do szkoły rodzenia? Do Blask: dobrze zrobiłaś, że dowaliłaś tej wstrętnej babie :)

czesc dziewczyny:) ja mam dzisiaj za soba nie przespana noc, chyba wczoraj przesadzilam z ostrym jedzeniem i moja watroba sie odezwala, teraz juz mnie mniej boli... u mnie w szpitalu tez podobno jest szkola rodzenia ale ja sie nie wybieram, mam za daleko milego dnia brzuchatki:):)

Gość koczkoś
ja jadę jutro na zajęcia w szkole rodzenia tylko dlatego że będzie wykład o zzo,spotkanie z anestezjologiem i będzie można od razu wypisać formularz

Hej brzuszki Ja osobiście nie wybieram się do szkoły rodzenia . A jak się czujecie???? Brzuszki już duże????Bo u mnie jak na razie bardziej tłuszczowy niż ciążowy :D:D:D:D u mnie jak na razie -4 kg :) Ale to dlatego ,że jestem wysoka i posiadam warstwę izolacyjną :D Pozdrawiam papa

Mój brzuszek też staje się coraz większy. Porządnie zaczął rosnąć od początku 5-ego miesiąca. I stale rośnie. Aż czuję, jak skóra jest na nim strasznie napięta. Smaruję się różnymi specyfikami przeciw rozstępom. Na szczęście żadnego jak na razie nie widać :) No i teraz tak jakoś zwiększył mi się apetyt. Choć są produkty od których nadal mnie odrzuca, czyli np. słodycze (w szczególności czekolada), kebab i spagetti. To smakołyki, które wcześniej lubiłam, a teraz na samą myśl robi mi się niedobrze :( Na początku ciąży schudłam jakieś 3 kg, a teraz ważę 57 kg (przed ciążą 55)

mi tez sie napina tak skora ale to normalne, smaruje sie oliwka i nie zauwazylam zadnych rozstepow a co do jedzenia to ja mama apetyt na wszystko... hihi i od niczego mnie nie odrzucilo, troche to dziwne bo duzo czytalam o tym ze dziewczyny nawet nie moga powachac miesa czy wedliny a u mnie nic...

Hejka lutowe mamusie :) Sorki, że mnie tu troszkę nie było, ale mieliśmy gości i tak jakoś nie było nawet czasu zajrzeć :) Witam nowe mamy :) Super, że dołączyłyście. Przy okazji wklejam ostatnią wersję tabelki, tak, żeby potem nie szukać za daleko :) NICK...........WIEK..............TERMIN PORODU..............PŁEĆ Darianka.........25................4.02.2010............ ...........córka Lutowa mama...30................7.02.2010........................sy n ek gulka83...........26..............17.01.2010............ ...........synek iskierkaaa.......27..............23.02.2010............. ...........??????? Blask..............24..............26.02.2010........... .............??????? aja33.............36..............10.02.2010............ .............synuś domi883..........26...............1.02.2010...........synu ś i niespodzianka micuszita........28..............18.02.2010............ .............córka madzia590.......27...............27.02.2010............ ............????? kicccia...........21...............18.02.2010........... ..............synek Tak jestem ciekawa co będzie u mam, gdzie widnieją ????? :) Widziałam, że rozmawiałyście o porodach rodzinnych. Mój mąż chce być ze mną podczas porodu, a ja to się i nawet cieszę, ale mu powiedziałam, że może być tak, że będę chciała żeby wyszedł na końcową fazę porodu. Więc - zobaczymy... Ja również nie wybieram się do szkoly rodzenia. Tak jakoś mnie tam nie ciągnie :P ale chętnie poczytam co tam w Waszych szkołach rodzenia :) Co do pierszeństwa to się nie wypowiadam, bo jak do tej pory trafiałam na samych mało życzliwych ludzi :( Ostatnio jak jechałam autobusem to stanęłam koło babki która sidziała a na siedzeniu obok umiejscowiła swojego synka który miał około 1.5 roku. Mogła go wziąć na kolana i mi ustąpić miejsca, tym bardziej, że nawet żadnych zakupów nie wiozła. Ale ona tylko udawała, że mnie nie widzi, co akurat wyglądało śmiesznie jak się z uwagą wpatrywała w widok za oknem :D A ja jakoś nie mam tyle odwagi, żeby komuś powiedzieć, że np. chcę usiąść. Taka gapa ze mnie... Dziś mam wozytę u gina. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że nie powie mi np. że mam jakąś skracającą szyjkę itp.... Dobra kochane moje. Miłej reszty dnia Wam życzę brzuchatki :) Odezwę się wkrótce, pa pa

Gość koczkoś
a mnie wczoraj jedna babka w kolejce u gina omijała wzrokiem,po czym,gdy nadeszła moja kolej,wstała i wepchała się przede mnie.Pomyślałam tylko:"będziesz kiedyś w ciąży to zrozumiesz ",śmiać mi się chciało,bo faceci czasem więcej zrozumienia okazują niż kobiety

Koczoś zgadza się z Tobą ......choć to nie reguła. Z resztą wystarczy wejść na cafe , gdzie siedzą głównie baby i poczytać jak sączą jadem !!!! I po co , i dlaczego??? Bo są niedowartościowanymi , sflustrowanymi babami ,które chcą choćby przez chwile poczuć się lepiej , bo komuś ubliżyły czy dosrały :-o Żałosne ale prawdziwe .

Darianak to daj znac jak tam u lekarza... ja dzisiaj na diecie ryz z duszonymi jablkami, wczoraj poszalalm to dzisiaj mam za swoje:) chyba moje malenstwo czuje ze mnie boli brzuch bo taki grzeczny dzisiaj:)

Ja też dziś się słabo czuję. Koleżanki namówiły mnie żeby pizzę do pracy zamówić. Zjadłam 4 kawałki i pękam. Wcześniej była drożdżówka z soczewicą. Kiepsko się teraz czuję. Takie są właśnie skutki obżarstwa :( Już do końca dnia chyba nic nie przełknę.

Witam:) Co do szkoły rodzenia to się też zastanawiałam bo wiem, że u nas jest za darmo, ale jeszcze nie wiem... nawet nie wiem od kiedy powinno się zacząć chodzić. A mam takie pytanko.... czy wasi mężczyźni czuli już ruchy dzieciaczka? Bo mój jakoś nie miał szczęścia:( Ogólnie to mały ma tak, że jak się rękę da na brzuch to przestaje kopać:P a jak nawet kopnie to mój M nie czuje... mały jest w końcu jeszcze malutki:) Wiecie kiedy najszybciej może poczuć ruchy? Bo już razem na to czekamy:P

Hejka, ale mało czasu dzisiaj:/ A dzieciaczki to chyba wszystkie grzeczne, bo mój też:) Byłam na spacerze , to sie dotlenił i śpi. A na obiad wątróbki nie było tylko kotlet z piersi kurczaka z żółtym serem:)- też pycha i buraczki. Do szkoły rodzenie nie wybieram sie i nigdy nie byłam. Pierwszego syna urodziłam w 3,5 godziny:) Wiec szybko:)