Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lil opinion pool

Po produkty jakich marek sięgnęłyście kompletując wyprawkę?

Polecane posty

Gość indzia
1. drewniane - firma no name ale porządne 2. z napisem bear 3. z rynku 4. fisher price 5. bebe confort avenue z gondolą windoo 6. ROMER z ogłoszenia 30 zł 7. bebe confort avenue z nakładka spacerową 8. ROMER z ogłoszenia 80 zł 9. bez 10. wszelkiego kalibru marek - lumpex - głównie disney 11. z tesco 12. z dzieciecego 13. nivea, sudocrem, bambino 14. pampers firmy pampers 15. pampers 16. sudocrem, 17. avent 18. avent 19. canpol 20. lovi 21. NAN1 22. brak 23. Drewex 24. canpol 25. canpol 26. fisher price 27. fisher price 28. canpol i inne Całą moja wyprawkę mam opisana na moim blogu: http://www.dzieckodo1roku.blogspot.com/2011/01/wyprawka-dom.html Pozdrawiam

Gość akacja________
Ja moge wypisac tylko to co uzywam teraz dla 6,5 mies. syna. 1 Kees Basic turkusowe 2 Cool Club 3 spiwor C&A, przescieradlo frotte z Allegro 7 Delti Dot zielony 8 Graco 0-18 szaro niebieski 10 Babaluno, Cool Club 12 miekki z Allegro z fioletowym pokryciem frotte 13 do mycia aloesowy Babydream, do pielegnacji krem Bambino 14 wielorazowki od 2 roznych sprzedawcow z Allegro 15 Dada 16 Bambino 17 Avent ten z nowej kolekcji z aplikacjami 21 Bebiko 2, Babydream 2 23 Baby Design Bambi bialo zielone 24 Avent z nowej kolekcji z aplikacjami 25 Avent z aplikacjami 28 rozne

Gość up!!!!!
dzieki! :) piszcie jeszcze!!!!

Gość lubię antonówkę ;)
1 kołyska Vento Panda 2 sama robię i szyję 3 sama szyję 4 sama zrobiłam 5 Hauck Viper 6 Hauck Zero 7 Ramatti Coral 8 Kidimo Toro 9 sama uszyłam (chustę, Mei Taia i ergonomiczne) 10 większość sama robię i szyję, a resztę kupuję w marketach itp 11 OKT Prima 12 sama zrobiłam 13 Flos-Lek for baby, Bobini baby, Cleanic Kindii 14 sama szyję (formowanki, kieszkonki i AIO) 15 Bobini, Kindii, Bambino, część sama uszyłam 16 Flos-Lek 17 Lovi 18 BabyOno 19 ręczny Lovi 20 BabyOno 21 cycek 22 garnuszek z ciepłą wodą 23 Reer Yasmin 24 Canpol 25 mieszanina 26 Kees Luxe 27 sama zrobiłam 28 mieszanina, część własnej roboty i własnego pomysłu (jestem zawodową krawcową i dziewiarką; mam opanowane druty, szydełko i maszynę do szycia; wzory i pomysły czerpię z Pinteresta, blogów, Etsy, projektów DIY itp; w tkaniny, materiały, włóczki itp zaopatruję się na eBayu, w pasmanteriach, lokalnych marketach i sklepach internetowych; zajmuję się recyklingiem ubrań i tekstyliów, tj przerabiam je na inne 'nowe')

Gość Baby Holiday
Proponuję Baby Holiday. Świetne materiały, może je prać i prać i nic się nie rozciąga i nie skraca. Kiedyś mieli sklep w Gdyni, ale zamknęli. Można ich znaleźć w necie i na allegro.

Gość epino sa rewelacyjne
1. łóżeczko dziecięce używane drewniane, nie wiem jakiej firmy 2. kocyk/(-yki) Jysk Brooke 3. pościel dziecięca/tekstylia Ikea Len (kołdra, poduszka), Ikea Trumma (poszewki na kołdrę i poduszkę), Jysk Kids Collection (prześcieradło), C&A Baby Club (śpiworek), Grobag Gro-swaddle z TK Maxx (otulacz) 4. karuzela łóżeczkowa 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka używany Kees D-4 6. autofotelik (0-13 kg) 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka Tesco Buggy 8. autofotelik (9-18 kg) 9. nosidło na brzuch/chusta 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) Pepco z kosza (Name It, Me Too, Mothercare, Jac Baby, Hema itp.), Cubus Mohini, Tesco F&F, Carrefour Tex, KappAhl, H&M, Lidl Lupilu, TK Maxx (Katvig, Minymo), większość to łupy wyprzedażowe 11. wanienka Babies R Us z Toys R Us 12. przewijak podkłady Babydream 13. zestaw podstawowych kosmetyków Babydream (mydło w kostce, płyn 2w1, oliwka, szampon, krem na pogodę, płatki kosmetyczne, patyczki kosmetyczne), Bambino (mydło w kostce), Tesco My Baby's (płatki kosmetyczne, patyczki kosmetyczne), Tesco Baby (płyn 2w1), Herbapol (rumianek), sól fizjologiczna w ampułkach 14. pieluchy Babydream, Dada, Tesco Essentials 15. chusteczki nawilżone Carrefour Discount, Tesco My Baby's 16. maść przeciwko odparzeniom Babydream z tlenkiem cynku w pudełeczku z nakretką 17. smoczek uspokajający Babydraem silikonowe 18. wkładki laktacyjne Babydream fur Mama, Tesco Mum's Care 19. laktator używany Medela 20. butelka/(-ki) Babydream (szeroka i wąska) 21. mleko zastępcze Babydream, mamy z tej serii również wszystkie kaszki, słoiczki, soki, wodę, herbatki itd. 22. podgrzewacz do pokarmu 23. krzesełko Ikea Antilop z tacką 24. kubek plastikowy/niekapek Rossmann Baby Basic 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) Babydream (łyżeczki), Ikea Kalas (sztućce, miski) 26. leżaczek Red Kite Baby Bounce z Tesco 27. mata edukacyjna 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) Ikea Leka, Tesco F&F, Tesco Baby, BabyOno, Babydream z Rossmanna, Universe of Imagination z Toys R Us

Czemu po kliknięciu "Wyślij wypowiedź" nie wyświetlają się posty?!

5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka używany 2w1 Kees D-4, spacerówka przemienia się w gondolę za pomocą pasków znajdujących się pod siedziskiem, możliwość dokupienia adapterów do Maxi-Cosi (my nie mieliśmy) 13. zestaw podstawowych kosmetyków Babydream (mydło w kostce, płyn 2w1, oliwka, szampon, krem na pogodę, płatki kosmetyczne, patyczki kosmetyczne), Bambino (mydło w kostce), Tesco My Baby's (płatki kosmetyczne, patyczki kosmetyczne), Tesco Baby (płyn 2w1), Herbapol (rumianek), sól fizjologiczna w ampułkach, Batist Medical (kompresy z gazy) 14. pieluchy Babydream, Dada, Tesco Essentials, jedna wielorazowa MyLily rosnąca z 2 wkładami chłonnymi (wygrana w konkursie blogowym jako giveaway)

Gość mamaandy
Większość potrzabnych rzeczy kupiłam w sklepie internetowym z akcesoriami dla niemowląt dzieciece-centrum.pl przy większych zakupach można liczyć na rabaty, brakujące rzeczy dokupiłam w markecie. Proponuję poradzić się znajomuch z doświadczeniem, dlatego że większość akcesorów nie uzyłam ani razu

1. Po mnie jeszcze :) 2. bez firmowe, różne gdzie mi sięspodobały 3. IKEA 4. Fisher Price z misiami 5. Gondola jakaś tania nie pamiętam, spacerówka Chicco Simplicity 6. Jeden z gondoli drugi Chicco 7. Nie pamiętam, jakaś tania 8. Recaro Monza 9. - 10. Przeróżne, między innymi Cheeroke i h&m 11. Zwykła z reala 12. jw 13. Hipp 14. Huggies 15. Huggies 16. Hipp i Nivea 17. - 18. bella (ale nie jestem zadowolona, jednak takie tylko były) 19. ręczny canpol ( szału nie robi, ale daje radę) 20. Różne, nie widziałam różnicy 21. Hipp 22. - 23. drewniane, nie znam firmy 24. Różne, wszystkie do doopy, dziecko wolało uczyć się od razu pomału z kubeczka normalnego - byle jakiego plastikowego 25. Byle jakie z każdego sklepu 26. Orbit ( stary model po wielu dzieciach :P ) 27. - 28. Fisher Price, canpol i dowolne z supermarketów

Gość KisiaY_2497
Korzystaliście z preparatu o nazwie Bebiko HA 1 Dobry Apetyt? No bo szukałam danych dotyczących tego leku i nic nie mogę znaleźć. Może możecie coś powiedzieć mi o tym leku? Jest sens go kupować, próbowaliście jakichś zamienników? Na tej stronie jest trochę informacji o Bebiko HA 1 Dobry Apetyt: http://www.listalekow.pl/bebiko-ha-1-dobry-apetyt/ - uważacie, że to sprawdzone informacje? Nie w smak mi się przejechać i roztrwonić bezsensownie część swojej wypłaty, dlatego liczę na Wasze sugestie. Dzięki za wszelkie porady.

Ja bardzo chętnie sięgam po produkty Lovi. Ostatnio dużo używam wkładek laktacyjnych. Bardzo dobre wkładki w dobrej cenie. Duże opakowanie bo 40 sztuk starczy na kilka dni użytkowania. Są bardzo delikatne i miłe w dotyku, cienkie, a przy tym bardzo chłonne. Dużym plusem jest dla mnie ich wielkość i mocny klej oraz to, że każda sztuka jest opakowana w osobną folie. Mogę je włożyć do torby czy kosmetyczki i wiem, że nic się nie wybrudzi.

Gość gość
Nie mam czasu na uzupełnianie całej ankiety, ale podam nazwy tych firm i produktów, które uważam za wartościowe: bujaczek Nuna Leaf, spacerówka Bugaboo Bee, wanienka Bebe Jou, pościel i kocyki www.papillon-shop.pl

Gość gość
1. używane z allegro 2. Papillon-shop 3. Papillon-shop 4. Fisher Price 5. Bugaboo 6. Graco 7. - 8. Britax 9. - 10. sh 11. Bebe Jou 12. jakiś z allegro 13. Oilatum 14. Pampers 15. różne 16. tormentiol 17. Suavinex 18. różne 19. Philips 20. Suavinex 21. Bebilon 22. Baby Ono 23. klupś 24. - 25. - 26. Nuna 27. uszyta na zamówienie 28. no name,fisher price

Ja polecam produkty firmy Lovi te związane z karmieniem. Laktator lovi prolactis - rewelacja! naśladuje ssanie dziecka, ściąganie pokarmu jest szybkie i bezbolesne, jest cichy, posiada elektroniczny wyświetlacz, bardzo czytelny. Wkładki lovi - cienkie, chłonne, miłe w dotyku, dobrze leżą w biustonoszu i nie przyklejają się do sutków Butlki lovi - z szeroką szyjką więc łatwe do utrzymania w czystości i mleko się nie rozsypuje, fajny smoczek gdzie dziecko się nie denerwuje, że za wolno leci, nam zredukowały kolki oraz ulewanie

Gość aaaaaaada
1. mamy z allegro z pieskiem :) 189zł a jest świetne 2. minky sprawdza się wyśmienicie 3. z allegro w grochy i z kubusiem puchatkiem 4. baby mix - mały jest zachwycony :) 5. camarelo carera - lekki i zwrotny 6. nosidło z kompletu z wózka, 7. jeszcze nie mamy :) 8. fotelik 9-36 recaro young sport 9.nie mamy 10. śpiochy, skarpetki, body, kaftanik, czapeczka - r.56 11. TEGA BABY z misiami 12. z pieskiem 13. nivea baby, ziajka, hipp 14. jedynki dada, pampers, babydream. większe dada 15. fitti biedronka 16. sudocrem, nivea baby 17. LOVI MARINE - cudne z wyglądu jak i funkcjonalności, polecam dla każdego maluszka, mój innych nie chce :) 18. również LOVI - nie przemakają i są cieniutkie 19. no i tu również LOVI - Prolactis. Świetny zakup mimo wysokiej ceny jestem zadowolona 20. LOVI medical + - strzał w dziesiątkę, mały nie ma kolek i ładnie zjada mleczko 21. Nan pro 1 HA 22. Bear - najtańszy a dobry 23. nie mamy 24. nie mamy 25. również jeszcze nie mamy 26. bright starts kaczuszka :) 27. brights starts 28. gryzaczek babydream, miś, grzechotka

Gość gość
1. łóżeczko dziecięce jeszcze nie mam 2. kocyk/(-yki) cool club + baby ono 3. pościel dziecięca/tekstylia jeszcze nie mam 4. karuzela łóżeczkowa jeszcze nie mam 5. wózek głęboki/pełnowymiarowa spacerówka baby design sprint (wersja z tacka bez gondoli) 6. autofotelik (0-13 kg) baby design dumbo (bedzie tworzyl travel system po wpieciu do sprinta) 7. lekka spacerówka/spacerówka parasolka chyba nie bede potrzebowac 8. autofotelik (9-18 kg) jeszcze nie mam, ale mysle o espiro 9. nosidło na brzuch/chusta nie bede kupowac 10. pierwsze podstawowe ubranka wyprawowe (które zabrałyście do szpitala) cool club 11. wanienka jeszcze nie mam 12. przewijak jeszcze nie mam (pewnie wybiore jakis polski) 13. zestaw podstawowych kosmetyków happy + skarb matki 14. pieluchy happy + bambino na pozniej 15. chusteczki nawilżone happy + hygienic baby 16. maść przeciwko odparzeniom alantan dermoline 17. smoczek uspokajający lovi hot & cold 18. wkładki laktacyjne jeszcze nie mam 19. laktator jeszcze nie mam 20. butelka/(-ki) canpol easy start forest friend + canpol easy start owoce 21. mleko zastępcze bebiko 22. podgrzewacz do pokarmu raczej nie bede kupowac 23. krzesełko jeszcze nie mam (pewnie wybiore jakies polskie) 24. kubek plastikowy/’niekapek’ jeszcze nie mam 25. pierwsza zastawa dziecięca (talerzyk, miska, sztućce) jeszcze nie mam 26. leżaczek jeszcze nie mam 27. mata edukacyjna jeszcze nie mam 28. pierwsze zabawki (niemowlęce) jeszcze nie mam

Gość gość
Z kosmetyków dla dzieci to lubię markę EcoWipes, mają dobre produkty, naturalne, bez sztucznych konserwantów i co ważne łatwo dostępne, teraz kupiłam suche chusteczki Tami MyBaby, są to chusteczki do pielęgnacji noworodków i niemowląt, wykonane w 100% z organicznej bawełny, nie podrażniają i nie powodują alergii.

Gość gość
Te chusteczki można kupić w Rossmannie.