Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-grafka

SIERPIEŃ 2010

Polecane posty

Nie moge spac :( :( :( 15 minut w dzien i teraz tlucze sie po internecie. Mloda zonko ja Ci w sprawie brzuszka nie pomoge, bo nigdy moj maly nie byl :( i nie wariuj z tym mysleniem!!!

Gość mloda zonka
Nazilla moj brzuszek (niestety podejrzewam,ze mam wiecej dodatkowych kg,niz Ty)tez niestety nie jest maly,ale jak go troche ucisknelam dlonia,to z prawej strony jest bardzo miekki,a z lewej troche twardy. A z tym mysleniem,to faktycznie troche zaczynam przesadzac.

mloda zonka masz chyba wszystkie mozliwe objawy ciazy. ale lepiej bedzie dla Ciebie jak poczekasz do USG.zawsze lepiej jest sie milo zaskoczyc niz rozczarowac :)

Gość mloda zonka
dzisiaj jade do przychodni i moze gin przyjmie mnie nie zapisana.A zreszta,czy piersi moga bolec i rosnac bez ciazy? Mam 20lat,dojrzewac zaczelam w wieku 12lat,a wiec pryszcze i bol piersi,to raczej nie objaw dojrzewania polaczonego z ciaglym zatruciem pokarmowym(mdlosci),zapaleniem pecherza(czeste korzystanie z wc) i depresja(hustawka nastrojow,placzliwosc),oraz przeziebiem(zmiana smakow) i rozkapryszeniem(zachcianki pokarmowe) i twardnieniem brzucha.Bo tylko to poza ewentualna ciaza wychodzi z polaczenia

Gość mloda zonka
Dzwonilam do przychodni. Mam przyjsc jutro,to lekarka od razu mnie przyjmie.Ma gabinet od razu z usg i na dodatek na nfz.Tylko kiedys ta lekarka wykryla mi chorobe,ktorej pozniej inny lekarz nie potwierdzil.

Gość mloda zonka
jade dzisiaj do lekarza prywatnie i zobacze,czy mnie przyjmie. Temperature tez mam podwyzszona,a na pewno nie od owulacji.:-) mam nadzieje,ze zobacze Aisze,a moze nawet blizniaki na usg.

to życze przyjemnego seansu:))swoja droga masz dziwna rodzinke... a ja rosne i rosne....a dokladnie moj biust...o 2 rozmiary mu sie uroslo jak na razie...jakie bylo moje zdziwienie w sklepie z bielizna jak noszonyy przezemnie rozmiar do tej pory okazal sie za maly... w starych stanikach nie zauwazalam tego...dopasowaly sie do mnie,a za to teraz mam biust jak na polce i to takiej pozadnej:))dobrze ze w tym nowym mam troszke luzu na jakis kolejny przyrost:)) mimo mdlosci lubie byc w ciazy:))hihihi

Mloda Zonko i jak tam?? Zabcia to chyba cudowana wiadomosc z tym biustem :) maz zapewne sie cieszy i Ty tez :) Dziewczny ja tez tyje choc staram sie nie szalec z jedzeniem. W ogole jakos nadal dziwne samopoczucie popoludniem:( z checia bym spala i spala.

:) ja za to spie caly dzien, nadal w pizamie paraduje :P.. ale za to chyba przeziebienie mi mija.. Jutro wielki dzien-USG, wiec trzymajcie kciuki,bo ja juz powoli wariuje z nerwow..

wiesz kochana,normalnie nosilam 85E wiec przesiadlam sie na 85G...maz wielkiej roznicy nie zauwazyl,bo biust mialam zawsze dosyc spory,pewnie gdybym startowala z mniejszego rozmiaru to roznica bylaby bardziej widoczna.

Nusienka trzymam kciuki, domyslam sie, ze bedziesz juz miec fotki :) Zabcia no to spory. woo hoo:) ja jestem 32F (chyba 70na polskie) no i F to chyba G. Miesza mi sie w glowie :)

Kobietki macie czasami takie uczucie jakby Wam w brzuchach pulsowalo?> ja tak mam czasami, dziwne uczucie :)

Gość mloda zonka
niestety jak zaczelam sie szykowac i weszlam do wanny,to zasnelam.Na szczescie maz wszedl do lazienki umyc mi plecy i mnie obudzil.Niestety stwierdzil,ze sie nie nadaje,zeby gdziekolwiek jechac i ze jutro pojedzie ze mna.Jutro rano czeka mnie skladanie ubrac i pakowanie w kartony,a pojutrze przeprowadzka(i minimum 2tygodnie zycia bez lodowki,ale wreszcie bez tesciow).Mam ochote na mleko z cytryna i lody bakaliowe.

mleko z cytryna?? bleee ;) ale coz w ciazy rozne dziwne rzeczy sie je. Jedz do tego ginekologa to zapewne sie uspokoisz, ze wszystko ok. A tak w ogole jesli czeka Cie przeprowadzka to pamietaj, ze nie mozesz dzwigac za duzo i schylac sie i wstawac bo to niedobrze dla malenstwa.

Gość mloda zonka
ostatnio nie mam apetytu i sie zastanawiam,czy bedzie lepiej,jak bede jadla bardzo malo zgodnie z apetytem,czy gdy bede sie zmusiala do jedzenia.Nie chce ewentualnie zaszkodzic dziecku.

Gość mloda zonka
nie za duzo,tzn.íle mozna dzwigac w ciazy? ja pulsowania nie czuje.

Fajnie,że będziecie mieszkali sami młodażonko:-) Ja mieszkałam z tesciai dwa lata,niby są super,żadnych kłotni nie było ale to nie to samo co sami... Co prawda gdy córeczka była malutka,to pomoc teściowej to było błogosławieństwo.... Ja mam też już zdecydowanie wystający brzuch,nie wiem czy to nie za wcześnie.Zapinają mi się jedne jedyne dzinsy,gumowane,a i tak strasznie cisną Mam takie ciążowe,które kupiłam w październiku,ale chyba są zbyt cienkie na obecne mrozy. Jem niewiele,dzis rano dwie kanapki w pracy,potem jabłko,o 16-spaghetti i kolacji juz nie wcisnę,a czuję się wzdęta i pełna. A na wieczór ten brzuch jest jak w 5tym miesiącu.... i dopadło mnie zmęczenie.Spię po południu przynajmniej godzinę.Córka zła bo się nudzi,ja zła,bo nic nie udaje mi się zrobić. Kurczę...a to dopiero początek

najlepiej abys w ogole nie dzwigala ciezkich rzeczy, czy tez co chwile sie schylala i podnosila z podlogi pudla etc. Pamietaj ze lepiej dmuchac na zimne:)

ja gdybym sie nie zmuszala do jedzenia prawdopodobnie bym jadla 2 mandarynki dziennie i tyle..niestety musze kombinowac zeby cos zjesc..apropos-musze zrobic obiad na jutro bo potem nie bede miec czasu,a tak mi sie nie chce. siedze caly dzien na lozku i sie obijam..

Ja tez czuje sie wielka, a w sumie duzo nie zjadlam (kr chleba na sniadanie, potem pol kanapki z subwaya i dwie godziny temu kurczaka,moze jedno skrzydelko). Ciagle pije sok zurawinowy. Herbata i kawa pochowane. Nie moge nic goracego oporcz mleka. Nusienka dzieki za mandarynki. Jutro bede szukac, bo dzis juz nie dam rady sie ruszyc.

Nazilla- te tescowe sa najlepsze-takie Disneya..w uk one napewno tez teraz sa... a ja wynalazlam w lodowce smakolyk-ciasto kakaowe z czekolada..mniam..

Gość mloda zonka
ja kawy nie pilam nawet przed ciaza.Ja herbate jesli juz,to pije zimna,ale bede musiala pokombinowac,bo zaparzana zgodnie z czasem napisanym na opakowaniu jest za gorzka,a zreszta w ogole slodzona jest za slodka,pomaranczowa za mocna i gorzka,nieslodzona zwykla tez mi nie pasuje.Zastanawiam sie nad kupieniem specjalnej herbaty dla kobiet w ciazy,tylko nie wiem czy warto.

Nusienka ja po ostatnim napadzie na tiramisu mam dosc slodyczy :( ale mandarynki jak najbardziej. Jennifer Ty i ja, ktore mamy juz jedno malenstwo mamy najgorzej bo nie mozemy w dzien sie polozyc, tylko bawic sie ;)

Gość Kiriku
Ja też jestem strasznie zmeczona w ciągu dnia. Rano wstaję wczesnie, musze naszykować i zawieźć synka do przedszkola, potem do pracy. W pokoju w pracy niestety nie mam okna, wieć wychodzę strasznie zmęczona, szybkie zakupy, odebrać małego od babci, do domu, jakaś kolacja, krótka zabawa i..... padam ze zmęczenia :( Zazdroszę tym z Was, które mogą ucinać sobie drzemki w ciągu dnia. Jeszcze trochę i pójdę na zwolnienie, muszę odpocząć. Mam dość odpwiedzialną pracę, a zauważyłam, że zdolność koncentracji spadła kilkakrotnie. Jedyne co mogę teraz robić dobrze to spać hehe Co do zachcianek, to pokochałam jabłka, a dotychczas ich nie lubiłam. I boli mnie kość ogonowa, szczególnie jak odrobinę pochylę się do przodu. W tym tygodniu ide do lekarza, ciekawe jak moja fasolka :) Dziewczyny, trzymajcie się cieplutko :) Pozdrawiam

Gość mloda zonka
a mnie dzisiaj troche brzuch momentami boli,przestaje,boli,przestaje.Czy to normalne?

hey nastepny dzien czekania mloda zonko trzymaj sie boze moglabys byc moja corka jak test jest dodatni to jestes w ciazy ja tez tak mialamn jak ty ale potem sie okazalo ze jednak ciaza Alien bo taki pasorzyt nam rosnie i czerpie soki z nas zeby potem nas rozerwac nazywalam tak Ale przed urodzeniem jeden kolega mnie opiepszyl przeciez kochalam od pierwszej chwili tego mojego pasorzyta Wwszyscy mi mowia zebym uwazala ze mam dbac o siebie ale to nie bardzo mozliwe Ala daje mi w kosc tak ze czasem wole byc w pracy do tego moj starszy Alien nie chce spac i chodze jak zombi spadam zlapac troche snu

mloda zonko we wczesnj ciazy sa rozne bole mnie bolaly jajniki teraz polsuje mi brzuch jak muzili acha na mdlosci w tamtej ciazy lekarz zalecal mi renni

Gość mloda zonka
Triss,balam sie juz,ze ten bol brzucha moze oznaczac poronienie,bo na dodatek mdlosci mi sie zmniejszyly,ale piersi nadal bola,a plamienia nie mam.Ale tym,co napisalas mnie uspokoilas,dzieki.:-) w testy ciazowe nie wierze(chociaz moze sobie zrobie i zobacze,czy wyjda dwie kreseczki,gdy ciaza wyjdzie na usg),a wiec jak dam rade,to jutro na usg.Zreszta nawet,jak na tescíe wyszloby,ze to nie ciaza,to i tak musialabym pojsc do gina,bo nie mam okresu,a usg gin ma w gabinecie,a wiec robienie testu obecnie nie m