Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olka.P

Rok 2010 - damy radę D

Polecane posty

Marzena bedzie dobrze:) Z chłopami to zawsze jak z dziećmi,wiec sie nie martw🌻 Zapomniałam wpisać do tabelki płci,ale juz poprawiam zaraz.

STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ Marzena87..........23................14.................. ..........ok. 18.09. sisetka...............29.................4............... ...............24.08 PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię marzenka_s...............35...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................30...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................28..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................23..............ok.16.12.2010 ...Lenka(?) Smile........................17.............ok.07.02.2011 .....chłopiec...... Banmon.....................11..............ok.08.03.2011. . ................. HopeU......................11..............ok.06.03.2011. .. .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał..........05.05.2010............ .49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 agnes19...........Gabriel..........30.07.2010............ .49..........2520

Marta slodziak ten Twoj synus;) widzialam zdjatko:) takie kochane malenstwo;) Moj syn sie dzis tak rozpycha ze az mnie caly brzuch boli... Ja zekam na mojego K bo od wczoraj rana go nie widzialam...maja jakas awarie i wpadl tylko dzis o 4 rano po sniadanko i jeszcze go nie ma:( biedactwo...ale ich wykorzystuja w tej pracy... Cos tutaj dzisiaj taka cisza jest....co wy porabiacie kobitki?

Marzena a ty wyluzuj...nie ma co sobie nerwowo psuc...Moj K tez czasem ma dni ze naczynia moga lezec i lezec...a czasem to zmywa co 5 min co mu na drodze stanie:)

Witam :) Jaka cisza, skądże :) Ja uciekam na miasto, ale później będę zaglądać...Muszę w końcu sie poważnie wziąć za szukanie sukienki na ślub... A w ogóle muszę to konto założyc na nk, bo chciałabym Was zobaczyć, no aaaale ciężko mi znaleźć jakieś normalne zdjecia ;)

Ola widziałam te wanienki, chyba kiedyś w tv w jakimś programie...mam nadzieje że się u Was sprawdzi :) Marzenka no nie do wiary z ta siostrą :) mam nadzieje że odzyskacie kasiore... Smile fajnie że bądzie synek :) macie już imie? Szukałam dzisiaj ubranka do chrztu dla Misia i kurde ciężko znaleźć coś ładnego :o same dziadostwa a większość to garniturki a mi się one nie podobają :o ale wreszcie znalazłam coś co mi się spodobało i mały ma już w co sie wystroić ;)

hej. Ja dopiero wrocilam do domu,od rana na nogach...najpierw srawy zalatwialam w ZUS-sie,potem biegalam zamowic kwiatki na jutrzejsze wesele i fryzjerke zalatwialam...Zalatwilam fryzjerke na 8 rano ciekawe co wykombinuje z tymi moimi wlosami;/.... Goga ja wczoraj ogladam fajne ubranka do Chrztu na allegro,niby pisalo do Chrztu ale byly takie nietypowe,fajne takie inne...a najbardziej podbal mi sie bialy komplecik typu "marynarz" cos fajnego...nawet mojej mamie sie spodobal a ona raczej jest tradycjonalistka czyli nie bardzo za takimi:) Nic biegne teraz cos zjesc....

Marzena leć kup coś ładnego:) Ja ślub (swój!) mam za miesiąc a tez nic nie mam i to mnie przeraża. A wszystko dlatego,że nie wiem jak bede wyglądać za miesiąc jak juz czuje ze brzuch mi rośnie.. A no i ja typowo ślubnej czyli wielkiej sukni nie chce tylko jakąś skromniejszą..mam nadzieje ze znajde gdzieś:/ Nie pamietam czy Wam pisalam date,jak nie to na 23.09 zarezerwowaliśmy wszystko. Goga to Misiu bedzie pięknie wyglądał jak juz mu mamusia kupiła strój:) Ja sie dziś nie mogłam powstrzymać i kupilam pierwszą chłopczykową rzecz z ubranek:) A co do imienia to prawdopodobnie bedzie Maksymilian..no chyba,że coś sie nam jeszcze odmieni..

Smile a bierzecie Koscielny czy cywililny? Mam nadzieje ze zrobi mi cos fajnego ,pierwsza wersja jest taka ze pokreci mi i z kreconych takiego niskiego irokezika mi zrobi ale zobaczymy....Jeszcze mnie bedzie musiala pomalowac,bo od kad jestem w ciazy nie wiem dlaczego ale przestalam sie malowac hehe...

Marzenka trzeba sie malować nawet w ciąży tak dla dobrego samopoczucia:) Oczywiście lekko,ale jednak. Ja bez tuszu do rzes i lekkiego podkladu nigdzie nie wychodze:P A ślub bierzemy konkordatowy,czyli kościelny i cywilny w jednym:)

duzo osob bedziecie mieli? czy taka skromna uroczysosc? Ja nie wiem czemu tak mi sie odmienilo,jeszcze na poczatku bez makijazu nie wyszlam a teraz...wlosy w gumke i lece...masakra...musze to zmienic hihi bo w koncu moj K sobie znjadzie inna hehehe....:):):)

www.agagu.pl - fajna stronka z ubrankami dla dzieciakow i nawet nie ma tak drogo...sa wyprzedaze;D hehe

Przyjęcie na ok 40 osob bedzie. My nie chcieliśmy typowego wesela nigdy wiec mimo,że rodzice chcą to i tak zrobimy po swojemu:) ale chyba juz sie pogodzili z tą myślą..

Ja sobie nie wyobrażam wyjść bez makijażu chociaż problemów z cerą nie mam i czesto rano R. mówi,że mu sie podobam a ja: ze nic z ,,ryjem'' nie robiłam:D przecież a on: no i za to cie kocham:D jednak lepiej sie czuje jak cosik tam ze sobą zrobie:D Wystarczą 2 min przed lustrem.

Smile gratulacje synka!:) macie juz imie? a ja poszlam wczoraj prywatnie do gina i zrobil mi usg wg ktorego wyszlo ze jestem nie w 23 tyg a w 25 i termin mam na 2 grudnia...nie wiem ktory termin jest bardziej wiarygodny czy ten z OM czy ten z usg...:?

Asia pisalam jakie juz imie wybraliśmy nawet na tej stronie;) Wcześniej tez z tego co pamietam. Mi tez te terminy sie rożnią,ale o całe 6 dni. Ostatnio z OM termin mam na 03.02 a z USG na 9.02 nie martw sie bo roznce ok 2 tygodni sa calkiem normalne:)

Banmon wracaj juz do nas,bo to bez Ciebie tak nikt sie nie udziela:( albo bardzo mało.. Marta,Agnes jak synusie nowonarodzone? Daguś,Goga jak troszke starsze dzidziusie? Pogoda piękna,nie za gorąco..ehh..a mi przyjdzie rodzić w zimie... Ale pocieszam sie,że jak sie zrobi cieplo albo lato to juz taki kilkumiesieczny szkrab bedzie:) Nie moge sie doczekać.. Od ostatniego usg ciągle mysle,że jestem w ciąży..wszystko jest tak jakby inaczej..nie wiem jak to określić...Jak sie zobaczy juz takie maleństwo w całej okazalości,że ono tam na prawde jest to inaczej sie na wszystko patrzy..ehh nie wiem czy mnie zrozumiecie,bo chyba namieszałam;)

Asia nie wiem ktory z tych terminów jest bardziej wiarygodny..Ja uśredniam te rożnice..W sumie to nie da sie porodu na 100% przewidzieć..Mało która rodzi w terminie..no chyba że ma planowane cc.

Smile dopiero doczytalam;) Maksio-ladne imie;) to ja dziewczyny sobie wybieram termin porodu z usg;) zawsze troche blizej i mam nadzieje ze Lenka bedzie chciala w terminie wyjsc i sie nie przeterminuje:)

a! zapomnaialm sie pochwalic:P moja coreczka mierzy juz 31 cm i wazy 700 gram:):):) lekarz powiedzial ze duza z niej dziewczynka juz:) no i rozwija sie prawidlowo:) poprawie tabelke;) STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ Marzena87..........23................14.................. ..........ok. 18.09. sisetka...............29.................4............... ...............24.08 PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię marzenka_s...............35...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................30...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................28..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................25..............ok.2.12.2010 ...Lenka(?) Smile........................17.............ok.07.02.2011 .....chłopiec...... Banmon.....................11..............ok.08.03.2011. . ................. HopeU......................11..............ok.06.03.2011. .. .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał..........05.05.2010............ .49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 agnes19...........Gabriel..........30.07.2010............ .49..........2520

Hej, ale u mnie ładna pogoda, szkoda tylko, że to juz ostatnie przebłyski lata... :( Smile- ladne imię wybrałaś, ale Ci zazdroszczę synusia ;) Asia- dzieci mają długi termin ważności :P Ja dzisiaj jadę pilnować dzieci siostry mojego R., bo oni baluja na weselu... o ile lubie dzieci, to nie mam ochoty tam jechać, dwóch chłopców którzy mnie nie znają wiec i pewnie nie słuchają :) a odpowiedzialność jest, bo różne pomysły im przychodzą do głowy :D

Marzena przyzwyczajaj sie:) Bedziesz miala praktyke juz;) Ja od początku wiedziałam ze chlopiec bedzie i jest. Corcia tez mi sie marzy no ale po kolei:D Asia to już duża ta Twoja Lenka! Zleci szybko ani sie obejrzysz..

A co do imienia to na 100% nie wiem czy takie zostanie..mało jest takich które mi sie podobają z męskich imion a jak juz to R. sie nie zgadza ze mną:/ No a to jest taki kompromis,bo dla mnie może być no i R. tez sie podoba.

Hej dziewczyny! A u mnie leje, jesień się zbliża a to mój pierwszy dzień wolności :O Wczoraj ostatni raz byłam w pracy, pożegnałam sie z wszystkimi , dostałam karkę i prezenty ( w zasadzie Ktosia dostała ;) ) fajnie było. Będę musiała przed Świętami ich odwiedzić , pokazać Małą i upiec jakieś ciastka. A od dzisiaj czas relaksu i odpoczynku :D Smile chyba rozumiem o co ci chodzi :) Maksiu fajne imię. Marta no w końcu pokazałaś nam swojego szkraba :) Teraz jak już się przyznałaś że masz internet to musisz częściej pisać. AsiaAk mi termin z usg podali w 12 tyg i różni się o dwa dni. Szczerze mówiąc to co powiedział twój lekarz jest trochę dziwne, a jak po prostu dziecko ładnie rośnie i będzie ważyło więcej niż przeciętnie? Troszkę tego nie kumam. Marzena no to szykuje się rozrywkowy wieczór w towarzystwie dwóch mężczyzn ;) Marzenka i znowu się sprawdza powiedzenie że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu. Ty chyba masz ogólnie pecha do takich sytuacji, pamiętam jak pisałaś o przejściach ze swoją byłą szefową ( a swoją drogą jeśli możesz napisz jak to się skończyło) Ogólnie rzecz biorąc szczerze Ci współczuję, naprawdę niepotzrbne Ci takie nerwy na chwilę przed porodem :O Amerie co u ciebie? Banmon, Agnes, Goga, Hope odezwijcie się!

No i jeszcze tabelka STARAJĄCE SIĘ O DZIECKO NICK.................WIEK......CYKL STARAŃ.........TERMIN @ Marzena87..........23................14.................. ..........ok. 18.09. sisetka...............29.................4............... ...............24.08 PRZYSZŁE MAMUSIE nick....................tydz.ciąży....termin porodu.....płeć....imię marzenka_s...............35...........22.09.2010 .........chl........... amerie9....................30...........21.10.2010. maly mezczyzna Olka P......................29..........ok 07.11.2010.......panna Ktosia AsiaAaK....................25..............ok.2.12.2010 ...Lenka(?) Smile........................17.............ok.07.02.2011 .....chłopiec...... Banmon.....................11..............ok.08.03.2011. . ................. HopeU......................11..............ok.06.03.2011. .. .................. MAMUSIE nick...........imię dziecka.......data urodzenia......wzrost.....waga -=Goga=-..........Michał..........05.05.2010............ .49.........2250 Dagus83............Asia............12.05.2010............ 49..........2850 Marta82...........Emilian..........16.07.2010............ 55..........3100 agnes19...........Gabriel..........30.07.2010............ .49..........2520 O Smile to podobnie jak u nas. Małżowi strasznie podoba się Lili, nie widzi innej opcji a ja nie mam pomysłu na inne imię do którego sama byłabym w 100% przekonana (do Lilki zreszta też nie jestem , ale juz sie przyzwyczaiłam i sama tak o niej często mówię )

No ej dziewczyny ... piszcie bo jakiś tu zastój, Banmon jak tylko będziesz mogła odezwij się. Miłej niedzieli papa

czesc dziewczyny!!! nareszcie moge do was napisac :) zylam bez neta troche :/ banoman mam nadzieje ze wszystko bedzie ok trzymam kciuki !!! smile jeszcze raz gratulacje imie fajne wybraliscie :D ola imie dla waszej malej tez bardzo mi sie podoba sama nad nim myslalam ale to bylo w pierwszej ciazy.... marzenka ty juz coraz blizej.... jak ten czas leci masakra !!!! wiecie co jestem tak zabiegana remontem ze martwie sie aby wyrobic sie z kupieniem tego wszystkiego dla malego :/ wozek juz mam od jakiegos tygodnia ale ciagle zapakowany musze go w koncu zlozyc... tylko ze teraz balagan w domu to wole poczekac mebelki tez zamowione pewnie przyjda za jakies 2-3 tyg. ubranek mam strasznie malo i nic wiecej... zostawialam wszystko na ostatnia chwile a nie wiem czy ta ostatnia chwila jeszcze bedzie a!!! ola moja kolezanka ktora rodzila jakis miesiac temu opowiadala mi na temat <gas and air> to tylko cie oglupia ale bol i tak ciagle czujesz taki sam no i mowila jeszcze ze zle sie po tym czula a ja sie zastanawiam nad >epidural< najbardziej boje sie tego ze mi wszystko tam popeka ......zakladanie szwow tez jakos tak :/ ale ale planowac i rozmyslac to sobie mozna i tak wszystko w ten dzien wywroci sie do gory nogami :D