Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 27, 2010 DOBRANOC DZIEWCZYNKI!!!!!!!! DO JUTRA!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nerwusek26 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Cześć dziewczyny ! tak jak myslałam, jedna kreska :( :( :( szarlotka moje starania w toku :) wczoraj wieczorem odczuwałam kłucie w jajnikach szczególnie z lewej strony, dzisiaj rano piersi takie jakby wrażliwsze... więc działamy co dwa dni :):):):):):) a u Ciebie jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frejza 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Hej dziewczyny.. Dostałam krwawienie i wcale nie lekkie;/ Jade do lekarza.. trzymajcie kciuki :( .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Frezja!!!!!!! Trzymamy!!!!!!!! .....Jedź szybciutko i daj znać ....będzie dobrze!!!!!!!! Nerwusek my też zaczęliśmy.....nie wiem czy czytałaś co wcześniej pisałam ,że u mnie podwójne jajeczkowanie będzie....tzn. jest....dzisiaj wieczorkiem mam monitoring i już się nie mogę doczekać co lekarz powie....mam nadzieję że pęcherzyki rosną!!!!!! I mam nadzieję że pękają.....zobaczymy...też trzymaj za mnie kciuki.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Styczeń 28, 2010 cześć dziewczyny. a wiec moja wczorajsza wizyta u ginka nic szczególnego nie wniosła. Narazie pecherzyków nie widać ale ze tak może być bo to 10-ty dzień cyklu i moze później będzie owulacja- zobaczymy. Jutro ponowna wizyta i moze coś tam rośnie a może nie :(:(:( dalej mam brać tablety. może w tym cyklu będzie bezowulacyjnie bo nic nie czuję- żadnego bólu jajników- masakra ale te życie jest pokręcone ;/;/;/ nerwusek przykro mi że jedna kreska ale i dwie też zobaczysz- byle się nie poddawac :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 WITAM WAS W TEN ŚNIEŻNY DZIONEK nerwusek26 przykro mi. Najwazniejsze to sie niepoddawac i działac dalej! Ja dzisiaj z mzezem mam nadzieje ze zadziałamy wieczorkiem znowu ;) Frejza ojej, mam nadzieje ze wszystko bedzie wporzadku!!!!!! Trzymam kciuki!!!!!!! wiolkcia no niestety te nasze organizmy bardzo są pokrecone. U mnie stałą tep od 3 dnui, 36,6 w ustach, 36,8 w pochwie. Zobaczymy jak z tymi plamieniami bedzie, moze sie to wreszcie uspokoi :-( Lece sprzatac dalej! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
żabka00 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Dziewczyny zrobiłam sobie rano teścik i niestety wyszło negatywnie!!!!!!!:( A przed chwileczką dostałam ten paskuny @ MASAKRA!!!!!! Nie wiem co jest grane... miałam przecież zgagę-non stop mi się obijało od żołądka, piersi miałam powiększone i żyłki widoczne i do tego wielki apetyt, a @ i tak przyszła chociaż kochaliśmy się z mężem w dni płodne!!! W nocy mi się śniło, że zobaczyłam II kreski... Chyba za dużo o tym wszystkim myślę i to powoduje, że nie mogę zajść To jest niesprawiedliwe, że wcześniej jak nie planowaliśmy, to w ciążę zaszłam, a teraz NIC :(:( Ech po @ będziemy działać dalej... Poprawię się w tabelce :( NiCK....................Wiek.............cykl satań..........data @ Mycha7..................23.............................. ......11.01 D.Portugalczyka.......21................3............... ....11.01 NowaTu24................24..............16(2zCLO)....... .14.01 majnona.................22................4............. ......22.01 aniulka8105.............28................1............. ....ok.25.01 żabka00..................24................2............ ......24.02 kasiaaaaaaaa...........24................1.............. ....30.01 kolokokta................24................6............ .....1.02 Anja.S ...................32................24..................02. 02 Majeczka87 ............23................3...................03.02 Agaz26...................26................3............ ......03.02 wiolkcia..................27................10.......... . .....15.02 szarlotka80.............29..............2............... .....16.02 nerwusek26...............26...............1............. ......17.02 kasiulaha................25................11........... ..ok.20.02 Karolinka................24.................?........... ......? natalka1234.............?..................?............ .....? Czekajaca25............25................2.............. .......?.02 justys1818................21................3........... .......? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 żabka00 przykro mi...... Mi tez sie wydaje ze za duzo o tym mysle :-( Ale jak tu o takim czyms nie myslec :-( Dzwoiniła do mnie siostra i dała mi posłuchac jak gaworzy i jak płakałą moja siostrzenica :-( To jak dałam posłuchac mezowi to az mu łezki wyszły do oczków :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Styczeń 28, 2010 no niestety czasami zycie jest dla nas okrutne- ale chyba te nasze wszystkie niepowodzenia musza miec jakiś cel. bedzie dobrze- nie widzę innej opcjii :) NiCK....................Wiek.............cykl satań..........data @ Mycha7..................23.............................. ......11.01 D.Portugalczyka.......21................3............... ....11.01 NowaTu24................24..............16(2zCLO)....... .14.01 majnona.................22................4............. ......22.01 aniulka8105.............28................1............. ....ok.25.01 kasiaaaaaaaa...........24................1.............. ....30.01 kolokokta................24................6............ .....1.02 Anja.S ...................32................24..................02. 02 Majeczka87 ............23................3...................03.02 Agaz26...................26................3............ ......03.02 wiolkcia..................27................10.......... . .....15.02 szarlotka80.............29..............2............... .....16.02 nerwusek26...............26...............1............. ......17.02 kasiulaha................25................11........... ..ok.20.02 żabka00..................24................2............ ......24.02 Karolinka................24.................?........... ......? natalka1234.............?..................?............ .....? Czekajaca25............25................2.............. .......?.02 justys1818................21................3........... .......? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 wiolkcia no jasne!!!!!!!!! Bedziemy najmocniej kochac na swiecie nasze oczekiwane kruszynki!!!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Styczeń 28, 2010 dokładnie tak bedzie Czekajaca- będą njabardziej wyczekane i ukochane- byle byśmy za bardzo ich nie rozpieściły :):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 No ja tak sobie mysle ze nie chce rozpiescic swojegop brzdaca.... No ale najpier trzeba go miec by stosowac metody wychowawcze :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiolkcia 0 Napisano Styczeń 28, 2010 ja też jestem daleka od rozpieszczania ale nigdy nic nie wiadomo- wiem jedno ze na poczatku jak będzie malunie to bede chciała mieć je cały czas przy sobie i bede miała obawy by zostawić je z męzem na chwile- owszem to minie ale znam siebie i poczatki będa trudne. zobaczysz zaciążymy i my- musimy i zrobimy to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Dziewczynki ja już bym tak bardzo chciała tulić takie maleństwo:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Oj kazda z nas by juz chciała..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Ale będziemy no nie???? :(:(*POdbudujcie mnie psychicznie...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 szarlotka80 NO JASNE ZE BEDZIEMY NIEDŁUGO BRZUCHATKAMI!!!!! Kazda z nas zasługuje zeby być mamą!!!! I to tak staramy sie o dzidzie!!!!!!!!!!! Uda nam sie !!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 szarlotka80 kazda z nas ma albo kochajacego meza, albo partnera, czy narzeczonego, którzy są dla nas wsparciem i podpora. Nic nam niepozostaje jak tylko próbowanie!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Znalazłam normy badan niektórych hormonów, jezeli chcecie to je wkleje tutaj ?????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 28, 2010 jasne dawaj:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 FSH - folikulotropina, hormon folikulotropowy mężczyźni: 2-10 U/l kobiety: faza folikularna: 2,8-11,3 mlU/ml faza owulacyjna, środek cyklu: 5,8-21,0 mlU/ml faza lutealna: 1,2-9,0 mlU/ml po menopauzie: 21,7-153,0 mlU/ml coś nie tak - podwyższenie lub obniżenie poziomu co to znaczy - podwyższenie u kobiet może oznaczać zaburzenie pracy jajników, u mężczyzn w nasieniaku jąder; obniżenie we wtórnej niedoczynności gonad, w późnej fazie nadczynności przysadki poniżej 3 mIU/ml - sygnalizuje niewydolność przysadki 9-12 mIU/ml - oznacza obniżoną rezerwę jajnikową 12-18 mIU/ml - wyczerpująca się rezerwa jajnikowa, stymulacja przy takim FSH jest trudna > 18 mIU/ml - stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe Istotny jest stosunek stężeń LH i FSH. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania. LH - hormon luteinizujący, lutropina mężczyźni: 2-9 U/l kobiety: faza folikularna: 1,1-11,6 mlU/ml faza owulacyjna: 17-77 mlU/ml faza lutealna: 0-14,7 mlU/ml po menopauzie: 13,3-39,8 mlU/ml dzien piku LH: 20 mIU/ml coś nie tak - podwyższenie lub obniżenie poziomu LH co to znaczy - podwyższenie występuje w gruczolakach przysadki, niewydolności jajników u kobiet, niewydolności jąder u mężczyzn, w zespole wielotorbielowatych jajników, w zespole niewrażliwości na androgeny, obniżenie poziomu obserwuje się w gruczolaku przysadki i niedoczynności przysadki, w anoreksji, podczas przyjmowania testosteronu, stosowania HTZ PRL - prolaktyna mężczyźni: poniżej 15 ng/ml kobiety: 1,2-25 ng/ml faza folikularna: poniżej 15 ng/ml faza luteinowa: 20 ng/ml po menopauzie: poniżej 15 ng/ml coś nie tak - podwyższone albo obniżone stężenie co to znaczy - podwyższone występuje w ciąży, pod wpływem stresu, w guzach przedniego płata przysadki, w ciężkiej niewydolności nerek, w trakcie przyjmowania leków hamujących owulację, pod wpływem niekórych leków antydepresyjnych i obniżających ciśnienie krwi; obniżone stężenie obserwuje się w niewydolności przysadki Androgeny: Testosteron mężczyźni:7,6-34 nmol/l 0,2-0,8 ng/ml kobiety: 0,69-2,77 nmol/l 0,2-0,8 ng/ml 6,0-86 ng/dl przed menopauza: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Androgeny: Testosteron mężczyźni:7,6-34 nmol/l 0,2-0,8 ng/ml kobiety: 0,69-2,77 nmol/l 0,2-0,8 ng/ml 6,0-86 ng/dl przed menopauza: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 DHEA mężczyźni: 13,8-27,7 nmol/l 4,0-8,0 ng/ml kobiety: 5,2-25,3 nmol/l 1,5 ?7,3 ng/ml coś nie tak - zmniejszone lub zwiększone stężenie androgenów co to znaczy - zwiększone stężenie obserwuje się u mężczyzn np. w guzach jąder, u kobiet w guzach kory nadnerczy i jajników, we wrodzonych defektach syntezy sterydów nadnerczowych; zmniejszone stężenie występuje w chorobach przysadki lub podwzgórza, w chorobach metabolicznych, w przewlekłych, wyniszczających chorobach np. w mocznicy, marskości wątroby Progesteron kobiety: faza folikularna: 0-1,13 ng/ml środek cyklu: 0,48-1,72 ng/ml faza lutealna: 0,95-21,0 ng/ml po menopauzie: 0-1,0 ng/ml ciąża 1-trymestr: 9,3-33,2 ng/ml ciąża 2-trymestr: 29,5-50,0 ng/ml ciąża 3-trymestr: 83,1-160,0 ng/ml E2 - estradiol kobiety: faza folikularna: 0-160,0 pg/nl owulacja: 34,0-400,0 pg/nl faza lutealna: 27-247,0 pg/nl nieleczone po menopauzie: 0-30,0 pg/nl leczone po menopauzie: 0-93,0 pg/nl tabletki antykoncepcyjne: 0-102,0 pg/nl Hormony tarczycy: TSH - hormon tyreotropowy, tyreotropina 0,4 - 5,01 ulU/ml 0,32-5 mU/l coś nie tak - zmniejszenie albo zwiększenie stężenia co to znaczy - zmniejszenie występuje w uszkodzeniu podwzgórza albo części gruczołowej przysadki, w pierwotnej nadczynności tarczycy, podczas leczenia hormonami tarczycy, zwiększenie stężenia występuje w niedoczynności tarczycy, w gruczolaku tarczycy T4- tyroksyna stężenie wolnej tyroksyny: 10-31 pmol/l całkowite stężenie: 64-155 nmol/l 0,8 - 2 ng/dl coś nie tak - zwiększenie albo zmniejszenie stężenia co to znaczy - zmniejszenie stwierdza się w niedoczynności tarczycy, a zwiększenie w nadczynności tarczycy T3 - trójjodotyronina 3,5-10 pmol/l 1,4 - 4,4 pg/ml coś nie tak - zwiększenie albo zmniejszenie stężenia co to znaczy - zmniejszenie stwierdza się w niedoczynności tarczycy, w cukrzycy, pod wpływem wysiłku fizycznego, w chorobach ogólnoustrojowych; zwiększenie obserwuje się nadczynności tarczycy Glukoza we krwi: 70-100 mg% coś nie tak - podwyższone albo obniżone stężenie co to znaczy - podwyższone stężenie stwierdza się w nietolerancji glukozy, cukrzycy, chorobach trzustki, chorobach przysadki; zmniejszone występuje w niedoborach żywieniowych, nadmiernym zużycie glukozy (np. w trakcie wysiłku), w przedawkowaniach insuliny, niedoczynności przysadki i nadnerczy, toksycznych uszkodzeniach wątroby Próba obciążenia glukozą (krzywa cukrowa): glukoza 120 minut po obciążeniu 75 g glukozy: 70-100 mg/dl (3.9-5.6 mmol/l) Cholesterol w surowicy: 150-220 mg% coś nie tak - podwyższone albo obniżone stężenie co to znaczy - podwyższone może oznaczać nadmiar cholesterolu w pożywieniu, zaburzone przemiany metabolicznej cholesterolu np. w niedoczynności tarczycy, cukrzyca, choroby nerek; obniżone upośledzoną produkcję cholesterolu przez uszkodzone komórki wątroby, niedożywienie, nasilone procesy metaboliczne w nadczynności tarczycy, zespoły złego wchłaniania Frakcje cholesterolu: Tzw. zły cholesterol LDL - ok. 50-75% cholesterolu całkowitego VLDL ok. 5% cholesterolu całkowitego Tzw. dobry cholesterol HDL - ok. 20-35% cholesterolu całkowitego Trójglicerydy: 0,4-1.8 mmol/l coś nie tak - zwiększone stężenie co to znaczy - nadmiar trójglicerydów w pokarmach, zwiększone wytwarzanie trójglicerydów przez wątrobę (w głodówkach, w cukrzycy, w alkoholizmie, w niewydolności nerek), zwolnione spalanie trójglicerydów (w niedoczynności tarczycy) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Dihydrotestosteron mężczyźni: 0,7-3,5 nmol/l 0,2-1,0 ng/ml Androstendion kobiety i mężczyźni: 2,7-5,8 nmol/l 0,8-1,6 ng/ml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Mam nadzieje ze komus sie te normy przydadza. Sama chce isc w lutym na badanka wiec :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 28, 2010 O matko Czekajaca ale mamy zestaw:):):):):):):) he he he:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 szarlotka80 te normy ładnie opisane co i jak :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Ech tak bardzo chce miec owulacje :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 28, 2010 No ja mam i co ztego jak nie wiadomo czy pękną i czy coś z tego będzie....:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czekajaca25 0 Napisano Styczeń 28, 2010 Szarlotka pękną, pękną!!!!!!! Musisz sie teraz starac, nie myslec o tym za duoz i sie zrelaksowac. Moze wspólna kapiel ????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach