Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

Gość ewbela
no wlasnie nic nie pisze:) czekamy, ja zrobie te badania :)bo uwazam ze nie ma na co czekac, a tak wogole w tym miesiacu bede robic sobie tety owulacyjne co drugi dzien bo musze sprawdzic kiedy mam ta owulacje

Gość gaga123567
Cześć kochane!!! Jestem jestem miałam teraz dużo spraw do załatwienia, pogrzeb w rodzinie itp. Juz wszystko ogarnęłam i wracam do was. Z tego co doczytałam to Asia dostała okres strasznie mi przykro myślałam ze sie udało. Jeszcze niestety musimy trochę poczekać na nasze skarby. Asiu głowa do góry i staramy sie dalej!! :) Ola super, ze zrobiłaś badania! Gdzieś czytałam ze podwyższona prolaktyna jest nsjczestsza przyczyna braku ciazy i zarazem najłatwiejsza do wyleczenia, wiec super!!! Cieszę sie bardzo i trzymam kciuki za tym razem owocny cykl ;))) witamy nowe kobietki w naszym gronie. Bardzo mi smutno sie zrobiło jak przeczytałam o dziecku które umarło podczas porodu :((( nawet nie chce wiedzieć co przeżyłaś... Trzymaj sie kochana!!! Życzę Ci żebyś jak najszybciej zaszła i urodziła zdrowego maluszka. Za tydzień we wtorek mam dostać okres, postanowiłam ze nie kupuje testu bo znów go zmarnuje. Spóźni sie to wtedy kupie ;) buziaki!!

Gość gaga123567
Sa u nas 2 Ole prawda? I sie podpisują na koncu postu Jedna i druga Ola. Moze dajcie jakiś nick zeby sie nie mieszało? :)

Gość gość
Sa dwie, ale jedna, czyli ja, podpisuje się Ola, a druga ma nick olenika :) ja czasem dużo pisze bo mam tysiąc myśli na minutę i może to dać wrażenie, ze dwie osoby piszą :) zaraz szykuje sie do lekarza. Gaga, dobrze, ze nie kupujesz testu, szkoda u kasy i nerwow, bo przed okresem i tak może wyjść negatywny mimo ciąży. Ja też postanowiłam tak szybko nie kupować, chociaż jakbym dzis sie dowiedziała, ze mialam owulacje to pewnie nie wytrzymam i kupie:D ale raczej nie miałam teraz. A starania co dwa dni albo codziennie.... No nic, trzeba się leczyć i próbować dalej. Piszcie dziewczyny co u was. Asia, szkoda, ze dostawałas okres, ale niedługo znów starania :) moze jakaś inna strategię obierz:) olenika hak sytuacja? Z tego co pamiętam w podobnym czasie zaczęłyśmy cykl. Piszcie jak będziecie, ja będę po poludniu. Ola

Gość gość
Nie wiwm już sama ściągnąłam aplikacje na telefon kalkulator owulacji ciekawe czy będzie pokazywał prawdę cykl mi się wydłużyć do 33 dni teraz więc dziwne trochę ale to nic obu się utrzymywał ciągle mniej więcej tako sam będę mogła trafić w owulacje Od tego miesiąca zaczynam ciężko pracować codziennie w dni płodne Noe chce czegoś przeoczyć. A i w tym cyklu znowu nie kupuje testu dopiero jak się będzie okres spoznial mocno podejdę do tego z dystansem. Wczoraj czytałam o diecie płodnośći tylko jest jeden problem bo mój mąż nie je żadnych innych warzyw zielonych oprócz ogorka więc lipa. Asia

Gość gaga123567
Dzień dobry ;) Asiu najlepiej jest działać co 2 dni, bo jak codziennie to obniża sie jakość nasienia i w nasieniu prawie nie bedzie plemników potrzebnych do zapłodnienia. Dieta tez fajna sprawa, ale zeby zobaczyć efekty trzeba stosować co najmniej kilka miesięcy. Wiem ze chyba cynk jest poprawia jakość plemników, albo coś innego juz nie pamietam. Można tez suplementowac ;) a najlepiej iść do gina tak jak Ola i zrobić pdst badania hormonów ;) miłego dnia kochane potem napisze jeszcze ;)

Gość olenika
Olu, mam 19 dc.. Czułam kłucie w lewym jajniku przed dwa dni i teraz spokój. Nie nastawiam się na nic, bo pewnie znowu się nie udało :( Jak tylko wygospodaruję więcej czasu wolnego to udam się na podstawowe badania hormonów.

Gość ewbela
szkoda że wczesniej nie wiedzialam ze te badania hormonow mozna zrobic tylko 21d cyklu wiec nici z mojego planu, musze czekac

Gość gość
Dziewczyny mam nadzieję że niedługo założymy wątek mamy na lipiec bądź sierpień Mo gora wrzesień 2016. Jestem jakoś pozytywnie nastawiona dzisiaj okres mi się już kończy jeszcze do 1 listopada i zaczynają się dni płodne. Asia

Gość gość
Ja juz po wizycie. Na usg okazało się, ze na lewym jajniku mam pelno pęcherzyków i to wygląda na policystyczny jajnik. A w prawym wygląda na to, ze byla teraz owulacja! Ja juz nic nie rozumiem .... Czy to znaczy, ze mogę liczyć na ten jeden zdrowy jajnik? Żadnych leków mi nie dal, kazał tylko próbować jak najczęściej a nie strzelać tylko w podejrzewana owulacje bo nawet przy regularnych cyklach można ja przegapić a co dopiero u mnie. My tak zrobiliśmy w tym miesiącu. Owulacja byla, mimo ze drugi jajnik wygląda na policystyczny. Jeszcze się go dopytałamczy na pewno owulka byla a on, ze wygląda na to, ze tak, kto wie czy cis z tego wyszlo. Zastanawia mnie, dlaczego żadnych leków na to nie dal... Moze powinnam iść do innego... A i powiedzial, ze prioaktyna nie jest aż tak bardzo podwyższona, zeby miala utrudniać... Dużo wyższy poziom noglby martwic. Ehhhh humor mi sie zeosul bo juz nie wiem co myśleć o tym wszystkim... I oczywiście nie wytrzymałam i kupiłam test... Dziewczyny te badania można zrobić w 21 , 22 lub 23 dniu cyklu, nie musi to być koniecznie 21. Ola

Gość Ewbela
Ola to super nowina;) ja w tym misiacu staram sie zeby przytulanie bylo co drugi dzien. Asia mi. Dni plodne wypadaja 3dni po tobie:)

Gość gaga123567
U mnie dzisiaj 20 dc, tak bym chciała juz wiedzieć a nie żyć nadzieja :( Ola dziwny trochę ten ginekolog ani za dużo nie wytłumaczył ani nic nie doradził... Najważniejsze ze była owulacja, a ze lewy jajnik policystyczny to nie ma tragedii, bo nawet mając jeden jajnik można zajść w ciąże ;) nie wiem tylko czy trzeba to leczyć, musisz chyba do innego lekarza sie wybrać zeby coś konkretnego usłyszeć. Ehhh mój syn daje mi dzisiaj strasznie popalić zbliża sie bunt dwulatka ratujcie mnie bo sie wykończę ;((((

Gość gość
Gaga mój chrzesniak ma bunt 3 latka więc daję mi ostro popalić jak pilnuje fo więc ciebie rozumiem. Ola głową do góry będzie dobrze Ewbela to na to wychodzi ze blisko siebie w datach Chodzi mi testujemy w listopadzie. Trzymam kciuki ola aby się udało Asia

Gość gość
Hej dziewczyny ! Co u was? Asia, jakie plany na ten cykl starań? Olenika, jakies objawy? Ja dzis mam jakiegoś dola. Negatywne myślenie mnie dopadło. Mam policystyczny jajnik. Nie wiem czy się lekarz nie pomylił co do owulacji w prawym, może to nie bylo jednak to. Moze jednak też jest policystyczny tylko nie bylo tak widac. Od zawsze mam nieregularne cykle. Ja nie jestem zdrowa :| i pewnie przez to sie nie udaje. Najgorzej, ze nie wiadomo tak naprawdę jaka jest przyczyną , a komplet badan kosztuje.... Ehhh w ogóle jest masakra :( moze ja powinnam sie rozstać z mężem, niech sie zwuaze ze zdrowa kobieta i ma pelna rodzinę... Tyle kobiet od razu zachodzi i jeszcze w większości naszych znajomych. Nie mam sily na te cale starania, nerwy, leczenie. Mam nadzieje, ze chociaż i was teraz ok i zarazicie mnie optymizmem... Ola

Gość gość
Ola nie gadaj tak nawet! Trochę wiary w to że się uda dużo kobiet ma problemy z zajściem w ciążę... Niektórym kobietom lekarze mówią że wogole nie mogą mieć dzieci a po staraniach zachodzą i rodzą zdrowe dzieci. A ja na ten cykl eh nie wiem mąż mnie zdenerwował wczoraj aż płakać mi się chciało jak tak to chce się kochać a wczoraj jak ja chciałam odwrócił się powiedział że trzeba spać bo rano musi wstać ja zdaje sobie sprawę że ibtak niwplodne dni mam teraz ale czułam się taka upokorzona i odrzucona... Asią

Gość gośćonaa
hej dziewczyny jestem tu nowa:) mam nadzieje że mnie zakceptujecie do grona staraczek:) u mnie zaczyna się 35dc okresu nadal brak test wyszedł negatywnie myślicie ze za wcześnie zrobiłam?okres zawsze miałam pomiędzy 30a 35dzień cyklu jak myślicie kiedy powtórzyć test??

Gość Ewbela
Hej . ja czytalam ze jak wykryja u kobiety polistyczne jajniki i nie ma jeszcze 25lat. To leczenie jest szybkie i kobiety zachodza w ciaze. A ty Ola masz jeden wiec nie masz sie o co martwic. Jedynie co to chyba rzeczywiscie ze powinien ci wyleczyc ten jajnik.

Gość gość
Troszkę mnie pocieszyłaś ewbela :) a jak dzus u ciebie? Witamy nowa staraczke :) jak masz na imię? Jesli cykle dochodzą nawet do 35 dni to może odczekaj przynajmniej do jutra,różne czynniki miga przesuwać okres np.stres.ale mysle ze jak się udalo to jutro albo pojutrze powinno jyz wyjść. Ile masz lat i ile czasu się starasz? Ola

Gość Ewbela
Ja tez tak mialam i okres i tak przyszedl:/

Gość Ewbela
Tylko Ola moze zapytaj o leczenie tego jajnika i czy wogole lecza jeden. U mnie nic ciekawego przytulamy sie choc dni plodne dopiero za tydzien. Musze czekac niestety. Wizyta u lekarza tez za tydzien. Ciekawosc mnie tyklo zzera czy ja mam zdrowe jajniki i te hormony itd. Ah i robie sobie w tym miesiacy testy owulacyjne co drugi dzien bo chce miec pewnosc kiedy ta owulacja u mnie jest.

Gość gość
Przytulajcie sie jak najczęściej a nie tylko w owulacje. Plemniki trzeba"trenować" :) to nie jest prawda ze czesty seks obniza jakość nasienia . Juz drugi lekarz mi to mowil. Jak najczęściej! :) dobrze, ze zrobisz te badania, sprawdź czy wszystko ok, zeby sue niepotrzebnie nie stresować i martwic sie, dlaczego sie nie udaje . Ja dzus 25 dc wiec czekam jak zwykle na okres.. Ola

Gość Ewbela
I tak wlsnie robimy :) wiec powinno cos wyjsc. Ide dzis do pracy na popoludnie przez ta pogode nic mi sie nie chce. A wam jak mija dzien?

Gość olenika
U mnie 22 dc :) @ powinnam dostać 29.10. i myślę, że raczej dostanę.. Nie nastawiam się na nic, bo to nie ma sensu. Wiecie co.. doszłam do wniosku, że my się naprawdę mało staramy... Jak tak czytam, że wy nawet co 2 dzień przytulacie się do męża to wypadam przy was marnie. Przed moją NIBY planowaną owulacją to może z 3 razy?? i to by było na tyle aż do teraz. Oczywiście on nalega, ale ja wieczorem jak kładę się do łóżka zasypiam w tempie ekspresowym i nie mam na nic sił ani ochoty.. Chyba jednak trzeba wziąć się w garść żeby nie zmarnować następnego miesiąca.. Bierzecie kwas foliowy? Witam oczywiście nowe kobietki 🌼

Gość gość
ja od wczoraj biore witaminy z kwasem foliowym, bo lekarz tak poradzil. kosztowaly 19 zl na miesiac. olenika moze faktycznie za malo sie przytulacie? ja wiem, ze to łatwo powiedziec, my tez jestesmy zmeczeni, a moj maz jeszcze duzo bardziej, a wiecej musi sie narobic :) ale jeden miesiac sie przemeczcie, moze akurat sie uda. moze plemniki twojego meza nie zyja do owulacji, nie kazde musza sie utrzymywac od 2 do 5 dni. a owulacja mogla ci sie przesunac mimo objawow... takze proponuje robic tak, ze jakos kilka dni po okresie zaczac co dwa dni i tak przez dluzszy czas az do 20 dnia cyklu np albo dluzej. ja teraz mialam akies tam objawy owulki w 20 dc ! i starania skonczylismy przedwczoraj czyli 23 dnia cyklu. Ciezko bylo w tym miesiacu, moj maz mial wiecej pracy, a ja czasami sie z nim klocilam o to.... wiem, ze to nie jest dobre i w koncu na malzenstwo moze zle dzialac, ale mam nadzieje, ze bedzie za to nagroda :) skoro mialam okolo 20 dc owulke to znaczy ze jeszcze troche poczekam na okres, bo to pewnie byla polowa cyklu. ale test i tak juz kupiony i pewnie w weekend zrobie... w sobote bedzie 28 dzien cyklu. takze Ola, jak najczesciej! jesli twoj maz chce, to masz duzo lepiej. no bo bez pobudzenia faceta to nic nie bedzie :) a u kobiety jest latwiej jak wiecie. no ale zobaczymy czy u mnie odniesie to skutek. a i dodam, ze nie mam zadnych absolutnie zadnych objawow na okres a powinnam juz miec. temperatura powyzej 37 wiec cal czas sprawdzam czy nie spadnie na okres. mysle, ze cyclodynon mi pomaga na pms, bo odpukac nie mam objawow i lepiej mi sie zyje :) Ola

Gość gaga123567
Hej kobitki :* Ola moim zdaniem udaj sie do innego lekarza z tym jajnikiem bo ten najprawdopodobniej chce go zostawić tak jak jest :/ działaj wiec jak najszybciej. I nie dolujemy sie! Piszesz tak jakbyś starała sie juz pare lat, a tu dopiero początek! Głowa do góry i usmiech na twarz inaczej cieżko bedzie zajść w ciąże z takim nastawieniem! Asiu faceci to egoiści kiedy im sie chce to zawsze musza dostać, a my to juz nieważne... Nie martw sie i przytrzymaj go trochę to sam bedzie prosił :) olenika to działajcie jak najcześciej ja tez tylko z 3 razy kochałam sie z mężem przed owulacja a teraz chyba dam sobie spokój z tymi dniami płodnych itp tylko na spontana.. Iiiiii jak najcześciej ;) ewbela nie martw sie badaniami! Chociaz sie upewnisz czy wszystko dobrze ;)

Gość Ewbela
;) ja to musze zainwestowac w nowe ponczochy zeby nudno nie bylo;) a u nas to przytulanie co dwa dni w sumie zawsze bylo mo co 3dni maks. Wiec nie ma roznicy. A ze nic mojemu nie mowie o zmartwieniach zwiazanych z ciaza to on bez problemu chce sie kochac czesto.

Gość gośćonaa
hej jestem Ania:) ja staram się z mężem już 10cykl kurde zapewne przyjdzie ta miesiączka buu dziś jeszcze nie przyszła kurde kiedy tak zrobić ten test za tydzień?jak myślicie tak bm chciała być:)

Gość gość
Hej Ania ! masz regularne cykle? test niby robi sie w dniu spodziewanej miesiaczki, jednak im pozniej tym bedzie bardziej wiarygodny wynik. moze tak dwa dni po spodziewanej @ zrób? wytrzymasz? :D ewbela to super ze macie tak czesto przytulanko :D to sa wieksze szanse! mi lekarz mowil nawet jak juz wychodzilam: "I starania jak najczesciej! " takze chyba tak trzeba... a ponczochy super pomysl, ja tez czesto wymyslam jakies urozmaicenia :) nie mysl tylko o tym, ze macie dziecko zrobic, ale przede wszystkm o waszej przyjemnosci :) najlepiej wylaczyc myslenie o staraniach , ale ja np tego nie potrafie.... gaga, masz rację, zmienie lekarza, nawet sie juz zapisalam na 3 listopada :) takze zobaczymy co ona powie i moze zrobi mi usg. jak nie to pojde jeszcze do innego :) bede walczyc, chociaz juz powoli trace sily..... wiem wiem, nie ma co panikowac, kobiety czasem latami sie staraja, podziwiam je za wytrwalosc, ale ja jestem w goracej wodzie kapana, wszystko chce juz! w weekend pewnie test zrobie, chociaz watpie w to, ze sie udalo, skoro na pewno cos jest nie tak, te nieregularne cykle i ten jeden jajnik... gaga dobrze teraz planujesz, na spontana, jak najczesciej, tak podobno jest najlepiej :) a nie czekac na owulkę, trzymac meza na głodzie do tego czasu :D to nie jest dobre, jego plemniki sie w koncu zbuntują :D hehehe a ja dzis sama, mąż ma nockę, ale starania za nami. teraz czekanie, czyli chyba to co najgorsze. piszcie jak u was, ja dzis tu dlugo posiedzie :) Ola

Gość gość
hej Ola to ja Ania niby mam reguralne:) ale to juz nie wazne juz jakieś plamki mam wiec pupa za miesiąc znów bedziemy z mężem walczyć moze też pomyśle o rajstopach:) hi hi bo już czasem ten sex to tylko byle by sie....no każdy wie o co chodzi:) a ty długo się starasz? ja 10 listopada mam wizyte u lekarza niech mi już coś też przepisze:) bo ciężko nam zajść w pierwszej ciąży było łatwiej tylko córka nam zmarła:(

Gość gośćania
teraz znów trza walczyć i walczyć buu już tak długo i nic