Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez pamięci...

Dorastający syn mojego faceta, a ja. Proszę o rady, muszę to jakoś wytrzymac.

Polecane posty

Gość a teraz ofermuś
pochylamy się nad tobą ofermo😍 jesteśmy z tobą😍

Gość ja bardzo proszę o rozsądek
dzieci widzą i oceniają (jeżeli ów młody bohater nazywa autorkę topiku dziwką, to widać ma ku temu podstawy). Bardzo ciężko jest wychować nastolatka/ę w pełnej rodzinie, a co dopiero w rozbitej. Dla mnie, bo pobieżnie czytałam, co autorka zasiała to zbiera.

Gość OFFERMA SIĘ OBNAŻYŁ
wymyśliłeś sobie tę bzdurę żeby móc na mnie napaść (zresztą nie ty jeden). rozmowa z tobą to jest dyskutowanie z ciągiem twoich skojarzeń (coraz bardziej nielogicznych i idiotycznych) i pokazywanie ci gdzie wygadujesz największe brednie. TY SKURWIELU TY ROBISZ TO ZE WSZYSTKIMI USERAMI ROZSZYFROWAŁEŚ SIĘ SAM ILE CI PŁACĄ ZA PISANIE NA KEFFE GNOJU

Gość jkldljdfskjewkjfnrek
jeżeli ów młody bohater nazywa autorkę topiku dziwką, to widać ma ku temu podstawy :D:D:D tak pijany, od wplywem narkotyków- ma podstawy:D

Gość OFFERMA SIĘ OBNAŻYŁ
PISZE TAK specjalnie durniu NIENAWIDZE CIE tak samo jak pare innych ludzi z kaffe 👄 NIE MANIPULUJ ludzmi ty PUO zasrana

" twoje posty to jeden po drugim odkręcanie bzdur które nawypisywałeś w poprzednich." A umiesz to udowodnić ? Spróbuj. Bo na razie kiepsko ci idzie. A swoją drogą ładne ładne nowe słowa wymyślasz. "a co do "fachowej literatury" to powiedzmy sobie jasno, ty co najwyżej tytuł jesteś w stanie zrozumieć. " Skoro tak sądzisz ale jasne jest że ty nawet nie próbujesz sięgnąć, wnioskuje po tym że nie przejawiasz tego w tym co piszesz jak i tym że podpierasz się wysoko naukowym programem o niani. Zresztą jego nawet źle interpretując. offerma a co z przestraszonymi dziećmi ? Zdecyduj się bo widzę że próbujesz odkręcać bzdury które wcześniej nawpisywałeś. " mówić do was jak do słupa " Nie bo słup ci nie wytyka bzdur i zmieniana zdania. "bo ojciec powinien widzieć żal jaki ja zauważyłem w sytuacji którą opisywałem" Już ci na to odpisałem i odsyłam usilnie do materiałów naukowych. Fizycznie niemożliwe jest 100% zainteresowanie dzieckiem i każdym z jego setek dzieł.

Gość a teraz ofermuś
nie krzycz na ofermusia, pochyl się razem ze mną nad jego nieszcześciem😍:)

Gość bez pamięci...
Moi mili dajecie drogiemu offermie to czego nie miała jako dziecko, zainteresowanie. Dobrzy z Was ludzie. On jest trochę jak Łukasz, jak jedna metoda przestaje działac, a chce Nas wyprowadzic z równowagi sięga po drugą. W zasadzie to tak jestem dziwką mam nieślubne dziecko z rozwodnikiem ups i to nie był jednorazowy numerek:)

Gość a teraz ofermuś
kochamy cię ofermo😍

do oferma chwilkę na koniec zawiesiłam oko masz w 100% rację. Sana wychowuję dziecko i jestem z niego dumna, nie powiem, że nie mam problemów, bo je mam jak każda matka nastolatka, i nie panikuję, rozumiem wiek dojrzewania mojego dziecka i z nim je przechodzę, ojciec poszedł w pizdu z kochanką zostawił mnie samą i wiem, że gdyby był problemy byłyby te same. Kocham moje dziecko i mu to okazuję, a ono minimalizuje efekty swojego dojrzewania dla mnie, żeby zaoszczędzić mi bólu.

Gość a teraz ofermuś
to ofermusiu że czasem tatuś nie ma czasu zachwycić się dziełem dziecka, a dziecko musi sie uczyc że rodzice nie sa na każde jego zawołanie😍 wspieramy cie😍

Gość gratulujjemy
offerma "tak pijany, od wplywem narkotyków- ma podstawy" wtedy ma odwagę. w końcu jest dopiero 15 latkiem. ale podstawy nie biorą się z narkotyków i alkoholu. :D:D po pierwsze i najważniejsze- pod wpływem alkoholu i narkotyków ludzie są agresywni- dlatego ze sa pod wplywem:D i ich agresja wynika tylko i wyłącznie z tego faktu, a usprawiedliwianie agresji tym że jest się pod wplywem więc biedactwo się zebrało na odwage...:D litości:D nic nie usprawiedliwia agresji- a już na pewno nie narkotyki :O

właśnie nie wiem z czego się śmiejecie. Być może oferma to ofiara rozbitego małżeństwa daje Wam sygnały. Ja wiem, że jedyne co mi pozostało to kochać moje dziecko i mu ufać, a że jest młode i głupie to mu wybaczać

Gość gratulujjemy
dobra, śmieszni jesteście i niezłe prowo to było ale ide:D🖐️

do bez pamięci po Twoich wypowiedziach nie dziwie się, że to dziecko ma problemy.

widzisz brać sobie faceta z takim bagażem, to trzeba być na prawdę mądrym człowiekiem, znam to z autopsji. Ja z góry widziałam się na skreślonej pozycji, wybiegłam w przyszłość, bałam się tej odpowiedzialności za młodego człowieka i zrezygnowałam, bo nie bałam się być sama ( nie jestem sama) wtedy.

do oferma brawo brawo za ostatnią wypowiedź

Gość oj nie widzieliście wy nigdy
człowieka pod wpływem narkotyków;) ale mądrzcie się dalej;)

"że jedyne co mi pozostało to kochać moje dziecko i mu ufać, a że jest młode i głupie to mu wybaczać" ja bardzo proszę o rozsądek fajnie tylko nie zapominaj o wychowaniu wpajaniu zasad, kierowaniu, wymaganiu, wspieraniu...... trochę tego jest i wszystko jest super jak dziecko z tobą rozmawia ale wyobraź sobie że któregoś dnia przychodzi pijane i kolejnego i .....następnego a jak stwierdzasz że trzeba zareagować słyszysz odpierdol się. Co kolejny raz mu wybaczysz? TAK wybaczysz ale pytanie czy przymkniesz oko? Bo jeśli tak to jesteś złą matką. A jeśli nie to twój idealny świat runie i będziesz uznana przez dziecko za złą. Bo dziecko pod wpływem narkotyków nie będzie już tą samą osobą i zderzenie ze ścianą będzie bardzo bolesne. O takiej właśnie sytuacji rozmawiamy było dobrze wiadomo nie idealnie ale dobrze a nagle się kontakt z dzieckiem całkiem urywa. A offerma założył że oczywiście rodzicie musieli..... poza to rozumowanie nie umie wyjść. Nie może zrozumieć że takie zachowanie może być spowodowane wieloma czynnikami u młodych dziewczyn nieraz to gwałt. u chłopaków znęcanie się kolegów i nie ma żadnego sposobu żeby mieć pewność że dziecko nam powie. Nie ważne jak dobre ma relacje z rodzicami może się zamknąć na pomoc chociażby żeby nie robić kłopotu.... offerma offerma ty niepoprawny jesteś "to jest oczywiście nieprawda bo po alkoholu/narkotykach po prostu "puszczają hamulce"" tak jedno piwo pije się na odwagę ale trzecie potrafi zmienić zachowanie tak że jak wytrzeźwiejesz to sam nie wiesz że byłeś do czegoś takiego zdolny. A narkotyki wprowadzają w inny stan świadomości niejednokrotnie ludziom się zaczyna wydawać że są kimś innym. A co do picia na odwagę to niestety też nie zawsze działa bo są tacy co trzeźwi są odważni a jak się napiją to pękają jak zapałka. Nie pisz o rzeczach o których nie masz pojęcia bo powtarzasz obiegowe opinie które są po prostu błędne.

"a kto ci to powiedział? to jest kolejny mój post w którym muszę odkłamywać wasze niedorzeczne przypuszczenia zamiast dyskutować." Wiesz ja chyba widziałem ludzi po każdych możliwych narkotykach i po dowolnych mieszankach z alkoholem po psychotropach...... w silnej depresji w psychozie i na detoksie i na głodzie i alkoholowym i narkotycznym I z tego co piszesz to bardzo mało widziałeś. żeby nie ująć tego dosadniej.

Widzisz kretynie jak wypije 3 piwa dziewczyna która waży 45 kilo to nie to samo co jak wypije chłop ważący 80 Jak wypije 3 piwa osoba która pije od dłuższego czasu to poziom alkoholu we krwi może jej tak wzrosnąć jak trzeźwemu po 7. Ale to jełopie jest za ciebie za trudne. I właśnie na tej podstawie twierdze że NIC w temacie alkoholu nie wiesz. Jesteś ciemny jak tabaka w rogu. Pojęcie masz takie jak większość czyli 3 piwka nie zaszkodzą ale nie jak to jest 30 piwko w tygodniu i nie jak ktoś kaca leczy klinem. Ile ty chłopie masz lat bo wiedzę ożyciu masz na poziomie 12 latka.

A poza wszystkim zapewne wiesz że są osoby o tak niskiej tolerancji na alkohol że po dwóch piwka są ululani jak aniołki. A zmiana sposobu zachowania u alkoholików jest opisana w każdej książce i występuje po najmniejszej dawce alkoholu . co więcej alkoholik ze stażem po wypiciu jednego głębszego może zejść. Ale to też pewnie dla ciebie nowości.

offerma przeczytaj ze zrozumieniem i wyciągnij wnioski o alkoholizmie gówno wiesz o wpływie alkoholu na człowieka jeszcze mniej a o wpływie narkotyków już kompletnie nic więc weż się lepiej zamknij. Naprawdę żałosne jest jak ktoś kto tak mało o czymś wie zgrywa mądrego a tak naprawdę bluzga na wszystko co ktoś napisze bo nic nie piszesz mądrego. "Niewielka już ilość wypitego alkoholu wpływa często na zachowanie człowieka. Alkohol działa szkodliwie na układ nerwowy. Praktycznie każda jego dawka powoduje obniżenie sprawności funkcjonowania układu nerwowego. Przeprowadzono na ten temat wiele doświadczeń; wyniki ich świadczą o obniżonej wraz z ilością wypitych kieliszków zdolnością osądu, zanikaniu krytycyzmu, zanikaniu precyzyjnego myślenia. Nawet niewielkie dawki alkoholu, które nie wywołują widocznych zmian w zachowaniu się człowieka powodują zaburzenia reakcji wzrokowej, słuchowej, pogarszają też precyzję ruchów. Błędnie się więc sądzi, że alkohol działa na układ nerwowy pobudzająco, działa hamująco zaburzając jego sprawność. Alkohol działa szkodliwie na układ nerwowy, przy czym w pierwszej kolejności atakuje najbardziej wrażliwe, najmłodsze w rozwoju ewolucyjnym - ośrodki układu nerwowego. Zaburzone jest więc precyzyjne myślenie, logiczne rozumowanie, prawidłowy osąd. Upośledzona zostaje tzw. uczuciowość wyższa, właściwa tylko człowiekowi. Obejmuje ona: etykę, moralność, poczucie więzi rodzinnych, międzyludzkich, narodowych. Zakłócone zostają też inne funkcje ośrodków kory mózgowej, ich współpraca z ośrodkami w strukturach podkorowych, znajdujących się dotychczas pod kontrolą i hamującym wpływem kory mózgowej. Dochodzą do głosu instynkty i popędy, prymitywne zachowania. W początkach upojenia sprawia to wrażenie pobudzenia czynności organizmu. W miarę dłuższego picia narasta zatrucie organizmu alkoholem, wzrasta jego szkodliwe oddziaływanie na układ nerwowy. Szkodliwy jego wpływ sięga ośrodków podkorowych. Zaburzone zostają, a nawet całkowicie zanikają instynkty i popędy. Zniszczona zostaje możliwość wykonywania celowych i dowolnych czynności ruchowych. Występuje otępienie i senność. Człowiek traci przytomność. Niszczący wpływ alkoholu dociera do najstarszej części układu nerwowego, do rdzenia mózgowego i części pnia mózgowego, zanikają odruchy. Może dojść nawet do zahamowania pracy ważnych dla życia ośrodków mózgowych, czego następstwem będą głębokie zaburzenia układu oddechowego, układu krążenia, a w skrajnych przypadkach, w efekcie tych zaburzeń śmierć."

Gość IGNOROWAC OFERME
hej ludzie, czemu z nim gadacie i mu tłumaczycie??On wie najlepiej:D To człowiek który ma nierówno pod sufitem i jemu nic nie pomoże.Po prostu omijajcie jego posty!

Dla ciebie specjalnie wytnę "przy czym w pierwszej kolejności atakuje najbardziej wrażliwe, najmłodsze w rozwoju ewolucyjnym - ośrodki układu nerwowego. Zaburzone jest więc precyzyjne myślenie, logiczne rozumowanie, prawidłowy osąd. Upośledzona zostaje tzw. uczuciowość wyższa, właściwa tylko człowiekowi. Obejmuje ona: etykę, moralność, poczucie więzi rodzinnych , międzyludzkich, narodowych. Zakłócone zostają też inne funkcje ośrodków kory mózgowej, ich współpraca z ośrodkami w strukturach podkorowych, znajdujących się dotychczas pod kontrolą i hamującym wpływem kory mózgowej. Dochodzą do głosu instynkty i popędy, prymitywne zachowania." Bo pisałeś coś że nie zmienia zachowań a tylko daje odwagę A z narkotykami jest tak że np takie raz łyknięte LSD może dawać flashbacki przez 10 lat ale co tam taki krokodyl na chodniku to nic :) Tak samo jak może wywołać ciężką psychozę i to kilka lat po zażyciu. Niektóre narkotyki trwale uszkadzają mózg prowadząc też do zmian zachowania . ale to offermo też pewnie tylko moje wynurzenia.

Gość IGNOROWAC OFERME
i na temat. A nie przekonywać tego kretyna.Nie on tu jest autorem.

"IGNOROWAC OFERME" Wiesz zawsze jest nadzieja nie można zostawić dziecka specjalnej troski samego bo dostanie choroby sierocej i wiesz co się wtedy na kafe będzie działo:D

Pokolenie wstecz to był PRL i pieśni patriotycznych to jakoś mało było po pijaku śpiewanych :D a jak były to pałami wybijane szybko z głów. A po drugie to to był cytat z jakiegoś opracowania naukowego matole a nie moje zdanie na ten temat ......bałwanie.A na to że ty nie rozumiesz tak trudnego tekstu to już niestety nic nie poradzimy. "skoro tak się "uczuciowosć wyższa" upośledza to dlaczego tylu ludzi po wódzie staje się sentymentalnych i zaczyna płakać?" A to daje obraz jak rozumujesz ..... Słyszałeś kiedyś takich wynurzeń? Nie bo jak byś słuchał to byś nie zadawał tak głupich pytań.

Gość pitu pitu stary prawiczku
chyba się dzisiaj zj**ałeś ze schodów albo co. przecież to się nie mieści w głowie. a może cię rodzice w dzieciństwie z półpiętra na główkę upuścili i ci się na trwale we łbie popie**oliło. te twoje slowa calkiem mi pasuja do cibie ZJJEBJe sam miej dzieci, zobacz co to znaczy wychowac ..a potem CHAMie pouczac

Gość ggggggggggggggggggggggjk
offerma skoro tak się "uczuciowosć wyższa" upośledza to dlaczego tylu ludzi po wódzie staje się sentymentalnych i zaczyna płakać? ja pierdole:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D nie wierze że oferma jest prawdziwy, to musi być projekt:D nie ma aż tak głupich ludzi:D