Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka25678

Dziewczyny ze śląska starające sięzabrze, katowice, gliwice itp

Polecane posty

justys gratulacje :D dziewczyny chodzicie do gina na nfz?? ja sie usiluje gdzies zapisac do elkarza ale terminys a kosmiczne :/ nawet prywatnie trzeba czekac tydzien dwa.. o cenach nei wspomne, zastanawiam sie nad pakietem w promedisie na rok to chyba jest tansze niz za akzdym razem placici za wizyte :/ wiecie jak jest z badaniami od prywatnego lekarza tez sie placi np za morfologie??

Justys , Myszsza grauluje!!Kiedy idziecie do ginekologa potwierdzic? Mała_Myszka co tam slychac?Kiedy idziesz do ginekologa? Ja juz w pracy bleeeeeeeee

Gość anulka30
Cześć dziewczyny, pozdrawiam Was wszystkie i ściskam. Oczywiście również staram się o małe co nieco, doipero drugi cykl ale bez powodzenia. Jestem położną i pracuję z noworodkami i już mi tak bardzo się chce własnego. Myślałam sobie, że to tak rachu ciachu i po strachu będzie a tu nic. Tymbardziej mnie to stresuje iż znam swój organizm jak w zegarku. Ale widać matka natura wie lepiej, oczywiście nie poddajemy się. Uszy do góry i gdyby jakieś pytanka to zapraszam. Życzę szczęścia.

Dzień Dobry Ja dzisiaj zrobilam badania wyniki jutro więc zobaczymy...... A co u was? Mała_Myszka_ byłaś u ginekologa?co powiedział? Pozdrawiam w ten zimny poranek

Hej dziewczyny !!! U gina nie byłam, na razie odpuszczamy jakiekolwiek badania do wiosny. A teraz poprostu cieszymy się życiem, seksem itp. Anulka30 - gdzie pracujesz? W Zabrzu? Fajnie byłoby kiedyś mieć znajomą położną jak będę rodzić (kiedyś, w przyszłości). U mnie też zimno - nawet w pracy mam dodatkowy grzejnik, bo marznę.

Gość anulka30
Hej, pracuję w Zabrzu, zawsze mogę podpowiedzieć co , gdzie i jak jest fajnie. Znam od zaplecza okoliczne szpitale. Miłego dnia dziewczyny!!!

Hej, my też się w pracy dogrzewamy dodatkowym grzejniczkiem, bo zmarzluchy z nas:) Ja czekam na okres, bo już dzisiaj się spodziewam (a raczej jego braku). Chociaż przy moich nieregularnych cyklach to nigdy nie wiadomo. Miło, że nowe dziewczyny dołączyły:)

Czesc, nikt dzisiaj tu nie zaglada? Ja dalej nie mam okresu, jeszcze kilka dni poczekam i zrobię test. Klempa, co u Ciebie słychać, dawno się nie odzywałaś, jak się czujesz? Myszcza, udało Ci się dostać do lekarza? Niestety w tym temacie zupełnie się nie orientuję. Pozdrawiam cieplutko wszystkie dziewczyny z topiku.

Dziewczyny odzywajcie się!!!Myszka puk puk!Klempa co tam słychac? Szarlotka, Nika,Justys meldować sie! Jak znosicie ciąże te ,którm się udało???? Pozdrawiam

hej, udalo mis ie umowic na 3 lutegow tychach na nfz ale musialam isc juz tydzine temu prywatnie w trybie pilnym bo mnie zwolniono z pracy :/ i niestety do dzis nei weim czy bede dostawac l4 do porodu czy nie :/ tydzien temu bylam w 6tc i na usg bylo juz fajnie widac ale w tym tyg mam miec robione jeszcze raz dla potwierdzenia czy to jedno czy dwoje dzieci bo ten pecherzy byl jakis bardzo duzy jak na 6tc na razie od tygodnia cale dnie rzygam i czuje sie fatalnie, nie moge nic jesc ani pic, dostalam skierowanie na krew i mocz i nei mam jak tego zrobic bo ciagle wymiotuje :/ chyba dopiero po 12tc zrobie jak bede mogla dostac ten zastrzyk pzreciw wymiotom

Cześć, zrobiłam wczoraj test i wyszły 2 krechy. Myszcza, w którym tyg. zaczęły się u Ciebie mdłości? Mi nic nie jest, a to chyba niedobrze?! W ogóle to nie mogę uwierzyć

od poczatu 6tc ale ja mam takie slonnosci, w 1 ciazy mialam wymioty dopiero w 8 tyg

Hej wszystkim. Nikka 3 - gratuluję !!! Widzę, że coraz więcej dziewczyn zaciążyło. Ja czekam na okres, mm mieć dopiero w piątek, ale njchętniej już robiłabym test.

Gość gośśśśka4
anulka30 mam pytanie czy znasz doktora Piotra Skałbe czy to jest dobry lekarz

Nika gratulacje!! Myszka ja tez czekam na okres.Masz jakies objawy?inne niz zawsze?

Zero jakichkolwiek objawów. Jak zawsze, niestety. A Ty masz jakieś? Do tego mi się mąż rozchorował więc musieliśmy odłożyć troszkę nasze strani, choć przyznam, że w te dni trochę się kochliśmy. Zobaczymy jak to będzie.

Mi jest non stop zimno i mam dreszcze i bolą mnei mocno piersi ale pewnie to nic i dostanę okres niedługo :(

Gość mmm32
Witam . Jestem z Olsztyna, więc nijak mi do Waszego forum, ale w związku z tym, że staram się o dziecko z obłędem niemalże przeglądam wszystko, co w necie znajduję. Któraś z Was pytała o badania, jakie należałoby zrobić przed ciążą. Z doświadczenia własnego, koleżanek i znajomych wiem, że lekarze przyjmujący w ramach nfz nie kierują właściwie na nic przed ciążą, a i w trakcie ograniczają wydatki do minimum. Bo badania, które musicie zrobić (cytomegalia w obu klasach oraz toxo w obu klasach) kosztują każde po ok. 60 zł (cenny z Olsztyna). Nie wiem czy wiecie, ale obie z tych chorób są przyczyną wielokrotnych poronień i niestety wrodzonych wad u dzieci. Wiele kobiet nie wie, dlaczego nie udaje im się zajść w ciążę, a przyczyna może leżeć właśnie tu. Jeśli spotkacie się z opinią lekarzy, że nie ma konieczności robienia takich badań to zmieńcie ich czym prędzej. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was i za siebie.

Hej, Olka - masz już okres? Ja muszę czekać do piątku, wtedy mam 28 dzień cyklu, ale jakoś nie wydaje mi się, żebym był w ciąży. Nie czuję się jakoś inczej, wciąż uwielbiam kawę, a słyszałam, że wiele dziewczyn miało do niej wstręt na początku. A jak u Ciebie? Objawy okresu czy ciąży? Odezwij się.

Szarlotka....cześć dziewczynki:):)Co u was....widzę że i radości są:):):):):).....U mnie monitoring w toku.....jutro ostatni monit w tym cyklu....sprawdzamy czy pęcherzyk pękł....duży był bo 13 dc i 25 mm....:(Powinien już pękać....zobaczymy jutro....ale jestem pozytywnie nastawiona,obym się nie zawiodła....temp. wskazuje na owulke ale nie wiadomo ..test owulacyjny tez bardzo pozytywny....

Ja nie mam okresu-więc jak nie dostanę do soboty to zrobię test.A Ty myszka kiedy testujesz?jutro?Moze nam się uda w tym miesiacu-liczę na to.

Boje się testować. Boję się kolejnego rozczarowania. Niby jutro jest 28 dzień cyklu, więc mogłabym testować jutro rano, ale sama nie wiem. Może poczekam do soboty-niedzieli. Zobaczę. Test mam w łazience przygotowany.

Ja dostałam okres ;(( A Ty Myszka?Testowałas? Już nie mam sily i mam doła a wokół wszytskie dziewczyny w ciąży :(

Cześć Dziewczyny. :) U mnie wszystko dobrze. Byłam ostatnio u okulisty i dostałam bezwzględne wskazanie do cesarki. Także sprawa jakby sama się rozwiązała, bo rozważałam dopłacenie położnej, a tak to zrobi mi to mój lekarz prowadzący i z głowy. :) Tak to czuję się dobrze, choć trochę rozlazła się ostatnio zrobiłam. Chyba ciężar już doskwiera. :) Anulko, czy wiesz coś może na temat szpitala w Gliwicach?? Jeśli tak to będę wdzięczną za każą informację. :) A także chętnie poczytam o tym jak trza się przygotować do cesarki. Czytałam, że nie można mieć pomalowanych paznokci, prawda to?? :) Gratuluję wszystkim nowym przyszłym mamusiom. :) Co do mdłości to ja już pawiem zarzuciłam jeszcze jak nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Było to ok. 30 dc. :) Jednak z uwagi, że byliśmy wtedy na wakacjach zwaliłam to na jakieś zatrucie albo zmianę klimatu. I teraz ten klimat wali mnie po żebrach jak dziki. :D

Olka - tak mi przykro !!! Ja jeszcze nie testowałam. Chyb zrobię to jutro jak nie będę miała okresu. Choć czuję się już okresowo. Powoli zaczynam czuć brzuch, jak przed okresem. Niestety. :(

Ja mam mega doła :((( Myszka testowałas?daj znac-trzymam zaCiebie kciuki!!!

Ja już w pracy-znowu poniedziałek ;(( Dziewczyny zaciążone piszcie co u was?Byłyscie juz u ginekologów? Mała_Myszka_ a Ty zrobiłas ten test?trzymałam za Ciebie kciuki!!!Odzywaj się szybko

a tu znowu cisza........... Ja siedzę w pracy i się póki co nudzę, ale zaraz mnei robota czeka. Piszcie laski co u was