Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka25678

Dziewczyny ze śląska starające sięzabrze, katowice, gliwice itp

Polecane posty

Chyba zadna z was nie ma czasu-ja mam doła nadal-chyba nigdy nie zajdę w ciąże ;((

Umówiłam się znowu domojego ginekologa-niech mi porobi już poważniejsze badania i tyle.

Gość Buziankaa000
Dziewczyny ja jestem z Chorzowa.Mogę się do was dołączyć??

Buzianka no pewnei że mozesz dołączyć.Napisz cos o sobie więcej!

Olu, najgorzej samej się nakręcać różnymi artykułami w necie, w gazetach i innymi cudami. Ja wiem, że będziesz miała dziecko, nawet jesli jeszcze przyjdzie Ci na nie poczekać. :) Ja na swoje czekałam 4 lata i nie powiem, bo też nieraz miałam doły, załamki i żale. Ale teraz jestem najszczęśliwsza pod słońcem i tego samego życzę Tobie. :)

Klempa dzięki za pocieszenie -mam nadzieję,że też mi się jednak uda.

Ja niedlugo do domu zmykam z pracy. Myszka puk puk!Robilas test?no odezwij się!!

a tu nadal cisza!!co jest dziewczyny?Odzywac się! Ja biorę się porządnie za diagnostykę.

Hej dziewczyny. Tak, testowałam w sobotę rano - oczywiście tylko 1 kreska. Był to 29 dzień cyklu. Dziś jest 32 dzień a ja wciąż nie mam okresu. Nie wiem o co chodzi. Przecież skoro biorę duphaston, to powinnam już mieć okres. Przecież powinien mi wyregulować. Mój lekarz przyjmuje w czwrtek, więc jak do tego czasu nie będę miała okresu, to do Niego pójdę. Zobaczymy co powie. Może zmieni mi dni brania duphastonu, albo da coś innego.

To niedobrze Myszka-a moze było za wczesniej na test.Moze jak nei dostaniesz okresu to zrob jeszcze jeden. Ja mam doła bo wszystkim dookoła się udaje a nam nie.

Najgorsze jest to, że po zrobieniu tego testu, stwierdziłam, że skoro nie jestem w ciąży, to mogę się pobawić w weekend i trochę poimprezowałam w sobotę i niedzielę. Mam nadzieję, że ten alkohol nie zaszkodzi, jeśli jestem w ciąży (choć wolę się nie nakręcać). A Ty Oka się nie martw. Napewno też Wam się uda niedługo.

Myszka myślę,że alkohol nei zaszkodził.Moja koleżanka jak nie wiedziała że jest w ciązy wypiła prawie 2 wina -lekarz powiedzial że na początku dziecko jest chronione. Mam nadzieję,żę nie dostaniesz okresu i następny test wyjdzie pozytywnie. A masz jakies objawy?inne niz zwykle??

Cześć, a ja nie wiem do jakiego iść lekarza, nie znam nikogo. I jeszcze koleżanka mi powiedziała, że najlepiej chodzić do 2, prywatnie żeby mieć dobrą opiekę i do przychodni, żeby mieć za darmo badania. Tylko nikt mi nie polecil żadnego, bo każdy w czymś tam jest zły. Znacie jakiegoś gina z Gliwic? Chyba najlepiej, żeby pracował w szpitalu.

Niko, ja chodzę do Adama Rajperta. Przyjmuję w Gliwicach na ul. Sredniej 10. Jest to przychodnia Corpora. Jak będziesz chciała mogę podać Ci nr telefonu. :) Lekarz jest naprawdę fachowcem. Znam go od ponad 15 lat i nie zamieniłabym na żadnego innego. Możesz się tylko zdziwić, że nie dostaniesz skierowania na milion badań, na które chodzą inne ciężarne, ale jak on sam twierdzi, trzeba sobie szanować pieniądze. :) Pracuje też w szpitalu w Gliwicach i to właśnie on będzie mi robił cc. :)

Jeszcze zapomniałam. Wizyta kosztuje 60 zł. :) I u niego nie ma problemu z L - 4. :)

witam was :) Co tam słychac?Myszka jak tam?test ponowny zrobiony?? Mam dzisiaj kupę pracy więc później się odezwę!

Testu nie robiłam, bo po powrocie z pracy odkryłam, że mam okres. Teraz siedze zdołowana, chce mi się płakać. W tym miesiącu idę do dr. Bartlińskiego i niech mnie kieruje na badania. Ja już psychicznie nie wytrzymam kolejnych okresów.

Oj myszka współczuje-ja tez postanowiłam się przebadac porządnie i tyle ,więc za tydzien mam wizytę u ginekologa i juz nie odpuszczę z badaniami swoimi i męża.Myszka może Ty też tak zrób-wkoncu już się trochę staramy i jakiś powod musi być. Tez mam doła-kolezanka z pracy w 5 miesiącu -chodzi obok z pieknym brzuszkiem.No ale co zrobić :(

Treaz sobie sprawdziłam, że napisałaś, że do Pabiana. On pracuje w szpitalu, czy ma tylko praktykę? Bo ja wybrałam Bartlińskiego, bo pracuje na Traugutta, więc tam bym rodziła.

Pabian ma gabinet w Zabrzu ,a pracuje w Rybniku w spzitalu-bardzo fajny lekarz :)Polecam jakby co!Taki psycholog z niego-zawsze umie pocieszyć.

Co tam u was dziewczyny?jakie plany na weekend?ja idę na imprezkę do znajomych-trzeba się odstresowac.Myszka juz lepszy humor?a co u zaciążonych??Pisać mi tu :)))

Cześć, Olka, miłej imprezki:) Jeszcze nie byłam u lekarza, także Klempa może się umówię do Twojego. Długo się czeka na wizytę? I kiedy przyjmuje? Piszesz, że nie kieruje na badania, ale USG w gabinecie jest i ile płacisz za wizytę z USG? Bo chyba do stwierdzenia ciąży trzeba zrobić i to "wewnętrzne". Także czekam na info:) Buziaki dla wszystkich:)

Gość anulka30
Cześć dziewczyny, dawno nie zaglądałam bo jestem zawalona pracą. Odpowiadam już na wszystkie pytania. Doktor Skałba osobiście jest mi nieznany, ale słyszałam że fajny od koleżanek położnych i pielęgniarek. Szpital w Gliwicach wiadomo , jak każdy szpital, jedni chwalą inni nie. Odpracowywałam tam staż i jedno co mogę powiedzieć- są tam najfajniejsi pediatrzy jakich znam. Jest super zespół , świetna opieka mimo iż nie ma jako takiej patologii noworodka, lekarze posiadają dużą wiedzę i doświadczenie. Z opieką nad położnicą bywa różnie, ale to wynik braków w personelu. Pozdrawiam i życzę samych kinderniespodzianek :)

Witam :) Ja też ze Śląska, z okolic Żor. Chciałabym zajść w ciążę w tym roku (dopiero luty, więc myślę, że do końca roku się uda). Rodzić chcę w Mikołowie, ale jeszcze nie mam na oku żadnego dobrego ginekologa, który pracuje w tamtym szpitalu.

hej dziewczyny dlugo sie nie odzywalam ale wydarzylo sie tak duzo.... kiedy pisalam wam ze jestem w ciazy to okazalo sie ze to 4 tydzien.... ale dwa dni pozniej maz odwiozl mnie do szpitala bo zaczelam plamic. i niestety poronilam:( prawie dwa tyg bylam w szpitalu i w dodatku wykryli mi torbiel na jajniku ale zaczela sie wchlaniac na szczescie. dzis po raz pierwszy od 2 miesiecy dostalam okres i myslalam ze umre bo to byl taki bol.... jutro jade robic badania i moze lekarz pozwoli mi znow zaczac starania. pozdrawiam